Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία - Women's Bible

Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία

Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία, Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι, Οι λόγοι για τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ, Γιατί σου έλεγε ότι θέλει να σε ξαναδεί αλλά μετά Εξαφανίστηκε;

Σε μια δυσλειτουργική σχέση βρίσκεται στην καρδιά της το γεγονός ότι η κοπέλα αγνοεί τα σημάδια ότι η σχέση της δεν πάει καλά.

Καταλήγει να είναι με κάποιον που δεν περνάει καλά και να χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της, ενώ θα μπορούσε να είναι μαζί με κάποιον που να έχει μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι ένας σύντροφος δεν είναι ο κατάλληλος ή ότι μια σχέση είναι δυσλειτουργική. Είναι εύκολο να τις εντοπίσεις εάν ξέρεις που να κοιτάξεις.

Αλλά, το σημαντικό δεν είναι να τις αποδεχτείς ως ένα ακόμα κομμάτι της σχέσης σου, αντίθετα να τις δεις ως κάτι δυσλειτουργικό και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φύγει από μια τέτοια δυσλειτουργική σχέση.

Παρακάτω είναι η λίστα με τα 10 πιο σημαντικά σημάδια που θα πρέπει να προσέξεις σε μια δυσλειτουργική σχέσηκαι αν είναι δυνατόν να τα αποφύγεις σε όλες τις επόμενες.

Σε μια Δυσλειτουργική Σχέση υπάρχει Έλλειψη Επικοινωνίας

Η πηγή μιας ποιοτικής σχέσης είναι η ικανότητα των συντρόφων να έχουν έναν ανοιχτό διάλογο σε ότι αφορά τις απόψεις τους και τις σκέψεις τους πάνω σε διάφορα ζητήματα.

Το να μιλάς και να ανοίγεσαι στον σύντροφό σου αλλά και να του επιτρέπεις να εκφράζεται θα οδηγήσει την σχέση σας σε ένα καλύτερο επίπεδο και θα είναι πιο εύκολο να λυθούν προβλήματα που προκύπτουν.

Εάν ο σύντροφος σου δεν επικοινωνεί ακόμα και για τα βασικά, τότε οι διαφωνίες σπάνια επιλύονται. Τα θέλω σου και οι ανάγκες σου στην σχέση είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιούνται.

Σε μια Δυσλειτουργική Σχέση υπάρχει Έλλειψη εμπιστοσύνης

Πολύ λίγες σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν χωρίς αυτήν. Η εμπιστοσύνη αποτελεί την σταθερότητα στην σχέση. Είναι αναγκαία για να συνυπάρξουν δυο σύντροφοι. Μπορεί να χαθεί από πράγματα όπως η απιστία, το ψέμα, η κακοποίηση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλλιεργηθεί ξανά.

Οι πράξεις του δεν συμβαδίζουν με αυτά που λέει

Αυτό είναι ένα σημάδι που πολλές αγνοούν ή δεν του δίνουν την απαιτούμενη προσοχή. Όπως προδίδει και ο τίτλος, αυτό συμβαίνει όταν ο σύντροφός σου λέει ότι θα κάνει κάτι (ή θέλει να κάνει κάτι) και οι πράξεις του δεν ανταποκρίνονται σε αυτό.

Μπορεί να είναι απλά πράγματα όπως το να πει ότι θα σε καλέσει αργότερα και δεν το κάνει ποτέ ή κάτι μεγαλύτερης σημασίας όπως το ότι δεν θα ξαναμιλήσει με την πρώην του αλλά συνεχίζει να το κάνει.

Είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή στην ισορροπία μεταξύ πράξεων και λέξεων και εάν διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια ανισορροπία σε αυτά τα δύο τότε είναι πιθανόν η σχέση σου να μην λειτουργεί έτσι όπως νόμιζες.

Οι φίλοι σου και η οικογένεια σου δεν τον συμπαθούν

Ξέρω, σκέφτεσαι να με προσπεράσεις γιατί το ποιον διαλέγεις να έχεις σύντροφο είναι δική σου υπόθεση και μόνο. Το γεγονός όμως παραμένει καθώς το ότι δεν τον συμπαθούν για οποιονδήποτε λόγο, υποδηλώνει ενδιαφέρον για εσένα και την προσωπική σου ευτυχία.

Συμφωνώ, δεν χρειάζεται να ακούσεις οποιαδήποτε συμβουλή. Αλλά, πάντα υπάρχουν σημάδια που υποδηλώνουν ότι μια σχέση δεν πάει καλά και εάν η οικογένεια σου και οι φίλοι σου συμφωνούν προς μια κατεύθυνση, ίσως χρειάζεται να δώσεις παραπάνω προσοχή.

Συμπεριφορές Ελέγχου και Χειραγώγησης

Αυτό το σημάδι είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις καθώς ο εαυτός σου είναι αυτός που είναι πιθανόν να βρίσκεται στην θέση του δέκτη. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω σε περίπτωση που έχεις δεχτεί τέτοια δείγματα συμπεριφοράς νωρίς σε μια σχέση είναι να μην τα ανεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω γρήγορα.

Θες να μάθεις πως να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τους χειριστικούς συντρόφους; Δες εδώ

Συγκρούσεις με το περιβάλλον του

Για να αλλάξει κάποιος την συμπεριφορά του, σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά. Εάν όμως ο σύντροφός σου έχει ταραχώδεις σχέσεις με μεγάλο αριθμό προηγούμενων σχέσεων ή/και πολλές διαμάχες με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, τότε μπορείς εύκολα να συμπεράνεις ότι έχει θέματα με την επίλυση συγκρούσεων.

Και χωρίς βοήθεια σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι, οι συγκρούσεις στην σχέση σας είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Σε μια Δυσλειτουργική Σχέση δεν είσαι προτεραιότητα

Το να σου συμπεριφέρεται ο σύντροφος σου ως προτεραιότητα είναι κάτι απαραίτητο σε μια σχέση.

Είναι αλήθεια πως στην αρχή της σχέσης κάτι τέτοιο γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω του ενθουσιασμού να γνωρίσεις τον άλλο και να περάσεις χρόνο μαζί του. Αργότερα, με την ρουτίνα στις ζωές των ανθρώπων οι προτεραιότητες αλλάζουν. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως βγαίνεις και εντελώς από την ζωή του.

Μικρές πράξεις, όπως δώρα ή ο ποιοτικός χρόνος που περνάς με κάποιον λέει πολλά για την σημασία που προσδίδει στην σχέση του κάποιος.

Διαφορετικές πορείες ζωής / Στόχοι σχέσης

Έχω ακούσει πολλές φορές ζευγάρια να λένε ότι θέλουν διαφορετικά πράγματα, όπως για παράδειγμα ο ένας να θέλει οικογένεια ενώ ο άλλος όχι. Παρ ’όλα αυτά μένουν μαζί για πολλά χρόνια και συνήθως χωρίζουν αργότερα για ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Όταν δεν υπάρχει ένας κοινός στόχος στο μέλλον μιας σχέσης, τότε είναι απαραίτητο να επανεξετάσεις την δυσλειτουργική σχέση σου και την πορεία της.Μήπως βρίσκεσαι σε Λάθος Σχέση;, Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς, Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία

Έλλειψη Φυσικής Επαφής

Γνωρίζω πως η σωματική επαφή έχει μεγάλο εύρος. Όταν έχει να κάνει με θέματα όπως το σεξ, είναι αναμενόμενο στην πορεία μιας σχέσης να ελαττώνεται.

Εάν δεν έχεις συμφωνήσει με τον σύντροφό σου σχετικά με την ποσότητα και την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής που χρειάζεστε, κατά πασά πιθανότητα θα καλύψει το κενό από κάπου αλλού.

Είμαστε άνθρωποι και γενικά ποθούμε και επιζητούμε την φυσική επαφή από έναν σύντροφο με κάποια μορφή. Από το να κρατήσουμε το χέρι του, ένα πρωινό φιλί μέχρι και το σεξ, πρέπει να παίρνουμε αυτά που επιθυμούμε προκειμένου να είμαστε ευτυχισμένοι. Γιατί όταν δεν τα παίρνεις, τότε πρέπει να ανησυχήσεις.

Καμία παραδοχή ευθύνης για λάθη

Όταν έχεις έναν σύντροφο που δεν παίρνει ποτέ την ευθύνη για τα λάθη του αλλά συνεχώς ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους, είναι καιρός να σκεφτείς.

Είναι ένα τεράστιο σημάδι. Γιατί; Επειδή εάν δεν κάνει ποτέ λάθος, τότε δεν υπάρχει και πρόβλημα. Εάν το βιώνεις, δεν ισχύει. Συχνά, αυτό καταλήγει με εσένα να μην ακούγεσαι ποτέ και ως αποτέλεσμα να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ένα παραγωγική και υπεύθυνη και κατά πάσα πιθανότητα είναι σημάδι ότι βρίσκεσαι μαζί με έναν τοξικό άνθρωπο.

Εάν βρίσκεις τον εαυτό σου σε έναν κύκλο τέτοιων ενδείξεων στην σχέση σου, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να αναλάβεις δράση.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.