Δυσκολεύεσαι να Βρεις την Αγάπη; 5 Λόγοι που Συμβαίνει Αυτό - Women's Bible

Δυσκολεύεσαι να Βρεις την Αγάπη; 5 Λόγοι που Συμβαίνει Αυτό

Δυσκολεύεσαι να Βρεις την Αγάπη; 5 Λόγοι που Συμβαίνει Αυτό

Αν είσαι από αυτούς που αναρωτιούνται γιατί είναι δύσκολο να βρεις την αγάπη, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που το σκέφτεται αυτό. Κάποιοι άνθρωποι την βρίσκουν πανεύκολα, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται αρκετά.

Αρκετοί είναι εξάλλου και οι ελεύθεροι που δεν έχουν βρει ακόμα την αγάπη με κάποιο άλλο άτομο, και ενώ δεν ξέρουμε καν γιατί αυτή είναι δύσκολο να βρεθεί, το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο επί του θέματος, είναι κάποιες πιθανές εξηγήσεις.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει συχνά ότι θα βρεις την αγάπη όταν δεν θα το περιμένεις, κάτι που σημαίνει ότι το σωστό άτομο για σένα θα εμφανιστεί όταν θα πάψεις να ψάχνεις. Αλλά από την άλλη, η αγάπη απαιτεί να την κυνηγήσεις ενεργά, και το κυνήγι μπορεί να είναι δύσκολο.

Με το να δώσεις προτεραιότητα στο φλερτ και με το να κάνεις νέες γνωριμίες είναι πιθανό να βρεις την αγάπη. Εάν όμως έχεις βγει ένα σωρό ραντεβού και ακόμα τζίφος, τότε ίσως να υπάρχουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις γι’ αυτή τη δυσκολία.

1. Φοβάσαι τη δέσμευση

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που σε δυσκολεύει να βρεις την αγάπη είναι ο γνωστός φόβος της δέσμευσης. Αυτό συμβαίνει επειδή το να βάζεις ταμπελάκια στις σχέσεις, είναι κάτι που φοβίζει ορισμένους, ενώ πάλι η αβεβαιότητα του που βρίσκεται αυτή η σχέση τρομοκρατεί κάποιους άλλους.

Είτε διστάζεις με το βήμα του να επισημοποιήσεις τη σχέση σου, είτε με το βήμα του να μπεις ανεπίσημα σε μια σχέση, το να δεσμευτείς απέναντι σε κάποιον σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος του να πληγωθείς, άρα πιθανόν αποφεύγεις τη δέσμευση συνολικά.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις τον φόβο προκειμένου να τον ξεπεράσεις. Επομένως προσπάθησε να παραδεχτείς ό,τι σε φοβίζει ή ακόμα φώναξέ το δυνατά ώστε να το ακούσεις – αλλά μη σταματήσεις να κάνεις κάτι απλά και μόνο επειδή σε φοβίζει η δέσμευση.

Ακόμα και αν έχεις βρει κάποιον για τον οποίο νοιάζεσαι (και πιθανόν αγαπάς), τότε να είσαι ειλικρινής απέναντί του σχετικά με το πως νιώθεις.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πεις στον σύντροφό σου ότι φοβάσαι τη δέσμευση, αλλά η σχέση που έχετε μεταξύ σας σου είναι σημαντική, επομένως θες να προσπαθήσεις γι’ αυτή και θα χρειαστείς τη βοήθειά του για να ξεπεράσεις αυτόν τον φόβο.

2. Είσαι υπερβολικά επιλεκτική

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να είσαι οξυδερκής με τις επιλογές σου και στο να είσαι υπερβολικά επιλεκτική.

Όταν κάποιος φλερτάρει από μια πιο κριτική σκοπιά, συνήθως οι ερωτικές αποφάσεις γίνονται με βάση τα συμφέροντά του χωρίς να χρειαστεί να θέσει σε κίνδυνο τις αξίες και τα πρότυπά του.

Όταν όμως κάποιος είναι υπερβολικά επιλεκτικός, συνήθως τείνει να λειτουργεί κάπως πιο «μαζεμένα», που σημαίνει ότι επιλέγει να βγαίνει μόνο με κάποιον που είναι ακριβώς όπως τον έχει πλάσει στο μυαλό του.

Αν το κάνεις και εσύ αυτό, τότε δυσκολεύεις τις πιθανότητες να βρεις την αγάπη και πιθανόν να χάνεις καλές ευκαιρίες επειδή αυτοπροστατεύεσαι συνεχώς.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξεφύγεις από αυτή την παγίδα και έχει να κάνει με το ότι πρέπει να ανοιχτείς σε νέες πιθανότητες που θα προκύψουν.

Επομένως, προσπάθησε να επιδιώκεις την επικοινωνία με τους άλλους. Και αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα με το να χαμογελάς συχνά, να χρησιμοποιείς την οπτική επαφή, να είσαι ευγενική με τους γύρω σου, και γενικά να μη ντρέπεσαι να πιάσεις κουβέντα με τον οποιοδήποτε.

3. Αν σκέφτεσαι κάποιον άλλο, δε θα βρεις την αγάπη

Από τη στιγμή που η καρδιά σου ανήκει ήδη σε άλλον, είναι αδύνατον να καταφέρεις να συνδεθείς με κάποιον. Και από τη στιγμή που ξοδεύεις χρόνο στο να σου λείπει ο πρώην ή να μαραζώνεις για εκείνο το ανέφικτο φλερτ, τότε δύσκολα θα κάνεις σχέση με κάποιον άλλο, σε όσα ραντεβού και αν πας.

Μερικές φορές, προκειμένου να βρεις την αγάπη, πρέπει να απαγκιστρωθείς από το άτομο που σου «τρώει» την συναισθηματική σου ενέργεια (και είναι εντελώς ανάξιο αυτής).

Από όλες αυτές τις στιγμές που αναρωτιέσαι, ονειρεύεσαι ή σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν ήσουν με έναν πρώην, το να κρατάς ακόμα συναισθηματικούς δεσμούς είναι μεγάλη σπατάλη ενέργειας, και αυτή η ενέργεια δυστυχώς δε μπορεί να διοχετευτεί σε νέο σύντροφο. Δυσκολεύεσαι να Βρεις την Αγάπη; 5 Λόγοι που Συμβαίνει Αυτό

4. Δυσκολεύεσαι να βρεις την αγάπη επειδή έχεις άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή

Ίσως όλοι σου οι φίλοι έχουν σχέση. Ίσως νιώθεις καταπίεση από την οικογένειά σου που ρωτάει συνεχώς αν γνώρισες κάποιον.

Όμως, ακόμα και αν όλοι στον περίγυρό σου σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο έρωτας θα έπρεπε να είναι η κύρια προτεραιότητά σου, τότε ξέρεις ότι μάλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα για εσένα.

Είτε έχεις επικεντρωθεί στη καριέρα σου, είτε έχεις μετακομίσει πρόσφατα, υπάρχει πιθανότητα να μη μπορείς να βρεις την αγάπη διότι πολύ απλά δεν την αναζητείς αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι ούτε κάποιο διαγώνισμα στο οποίο πρέπει να αριστεύσεις, αλλά ούτε και κάποιος αγώνας στον οποίο πρέπει να πάρεις μετάλλιο στο πόσο γρήγορα θα βρεις σύντροφο.

Μπορείς να κάνεις μια διακοπή από τα συνεχόμενα ραντεβού για λίγο και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Γιατί και το να «σαρώνεις» διαρκώς τους χώρους που πας και τις σχετικές εφαρμογές για μια νέα ευκαιρία στις σχέσεις, μπορεί να σε κουράσει και να κάνει την εργένικη ζωή λιγότερο διασκεδαστική.

Επομένως, σου έχω μια φιλική συμβουλή: αν όντως κουράστηκες να ψάχνεις, κάνε μια παύση από τα απανωτά ραντεβού.

Θέλεις να βρεις την αγάπη αλλά δυσκολεύεσαι; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

5. Κυνηγάς τα λάθος άτομα

Μήπως βγαίνεις ένα σωρό ραντεβού που δεν καταλήγουν πουθενά;

Γι’ αυτό είτε φταίει η κακοτυχία είτε πρέπει να επαναξιολογήσεις ποιος είναι ο «τύπος» σου.

Οι άνθρωποι συνήθως σαμποτάρουν τους εαυτούς τους ή προσελκύουν λάθος τύπο ατόμων χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Και αν αυτό γίνεται απλά για λόγους αυτοπροστασίας αφού δε ψάχνουν κάτι σοβαρό, τότε σίγουρα δε βοηθάς τον εαυτό σου με το να συνεχίζεις να κυνηγάς ανθρώπους που δεν θέλουν τα ίδια πράγματα με σένα.

Αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που σε τραβάει σε αυτά τα άτομα και γιατί έλκεσαι τόσο από αυτά, προκειμένου να μπορέσεις να δεις καθαρά τι συμβαίνει και να μην την ξαναπατήσεις.

Το να καταφέρεις να αλλάξεις τον τύπο του ανθρώπου από τον οποίο έλκεσαι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς με τον εαυτό σου, της αυτοεπίγνωσης, αλλά και της αυτοαποδοχής.

Όταν αρχίσεις να εκτιμάς αρκετά τον εαυτό σου, θα σταματήσεις και να ανταποκρίνεσαι σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε δεν σε σέβεται ή δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες σου. Και αν το καταφέρεις αυτό, τότε θα καταφέρεις να βρεις την αγάπη που σου αξίζει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.