Ιδανικός Σύντροφος: 5 σημάδια ότι τον βρήκες! - Women's Bible

Ιδανικός Σύντροφος: 5 σημάδια ότι τον βρήκες!

Ιδανικός Σύντροφος: 5 σημάδια ότι τον βρήκες! αδελφή ψυχή

Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο ιδανικός σύντροφος έχει βρεθεί και συνήθως δεν είναι δύσκολο να τα αγνοήσεις.

Αν μετά από μερικές άσχημες εμπειρίες κρατάς αμυντική στάση στα ραντεβού και το φλερτ, τότε θα σε βοηθήσω να το ξεπεράσεις. Η πλειοψηφία των ανδρών είναι μια χαρά παιδιά και θέλω να το κρατήσεις αυτό στο νου σου, αλλά δεν θέλω να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού έχοντας προκαταλήψεις τύπου «όλοι οι άντρες είναι ψεύτες» ή κάτι παρεμφερές.

Αν η «κακή» εμπειρία σου μέχρι τώρα έχει να κάνει με κάποιον ο οποίος δεν ήταν ειλικρινής στις σχέσεις, αν είχε τον λεγόμενο φόβο της δέσμευσης ή αν σε «κρέμασε» την στιγμή που τον χρειαζόσουν περισσότερο, πλέον είναι λογικό να είσαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους γύρω σου.

Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα να αγχώνεσαι και να αναλύεις το κάθε μήνυμα που σου στέλνει το άτομο το οποίο θεωρείς ότι είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα, να το «παρακολουθείς» στα social media και να νιώθεις ανασφαλής κάθε φορά που φεύγει από το πλευρό σου.

Κάπως έτσι λοιπόν, είμαι εδώ για να δούμε μαζί τα σημάδια ότι επιτέλους γνώρισες έναν από τους πολλούς καλούς άντρες εκεί έξω, να μπορέσεις να το συνειδητοποιήσεις και να αφήσεις τον εαυτό σου να το απολαύσει.

Τα σημάδια που χαρακτηρίζουν έναν άντρα ως τον ιδανικό σύντροφο, δεν έχουν να κάνουν με το αν σε παρέσυρε σε μία ρομαντική εξόρμηση ή αν μιλήσατε από το πρώτο ραντεβού για το πως θα ήταν να κάνατε οικογένεια μαζί (το οποίο θα ήταν κάπως creepy).

Αντίθετα, τα σημάδια ότι ο ιδανικός σύντροφος είναι εδώ για σένα, βασίζονται στα μικρά πράγματα που θα κάνει, και τα οποία δείχνουν φροντίδα, ειλικρίνεια, σεβασμό, σταθερότητα και θέληση για καλή επικοινωνία. Όλα αυτά μπορούν να χτίσουν μία πολύ καλή βάση για μια σοβαρή σχέση.

 

Σημάδι #1: Επιδιώκει την επικοινωνία, ακόμα και στα δύσκολα

Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά και διαχειρίζεται διαφορετικά έναν καβγά. Ορισμένοι έχουν ανάγκη την συναισθηματική επιβεβαίωση και την κερδίζουν συζητώντας το πρόβλημα και επικοινωνώντας.

Άλλοι, χρειάζονται χώρο και χρόνο μέχρι να τους φύγει η ένταση και να μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Το να θέλει ένας άνθρωπος προσωπικό χώρο σε μία δύσκολη στιγμή δεν είναι κακό, αρκεί να είναι ξεκάθαρος με αυτό.

Το να σου πει με ειλικρίνεια «Χρειάζομαι μερικές μέρες για να επεξεργαστώ τα πράγματα», είναι πολύ καλύτερο από το να μην πει κάτι και να σε αφήσει να περιμένεις με αγωνία κάποιο μήνυμα.

Επίσης, αν μετά από έναν καβγά που είχατε, δεν τα παρατήσει και φύγει, αλλά αντίθετα επιδιώξει τον διάλογο ώστε να λύσετε το πρόβλημα, ακόμα καλύτερα! Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι έχει την θέληση και την αντίληψη ότι καμία σχέση δεν είναι τέλεια και χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και (ίσως) κόπο για να την διατηρήσεις.

Από την δική σου πλευρά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

1. Να καταλάβεις ότι, αν κάποιος σου ζητάει να του δώσεις λίγο χώρο, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν του αρέσεις. Επίσης, καλό θα ήταν να σεβαστείς την επιθυμία του και να κάνεις λίγο πίσω.

2. Να προσπαθήσεις να αποκλιμακώσεις την κατάσταση. Η μείωση της έντασης σε μία δύσκολη κατάσταση πολλές φορές είναι το κλειδί για να λυθεί το πρόβλημα. Μπορώ πολύ εύκολα να θυμηθώ διάφορες σχέσεις μου στο παρελθόν, όπου έφευγα με αλαζονεία και περηφάνια και περίμενα να δω αν ο τύπος θα τρέξει από πίσω μου για να μου αποδείξει ότι με αγαπάει. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και πολύ ήρεμα και αποφασιστικά να του μιλήσεις για την παρεξήγηση που έγινε και για τα πράγματα που θέλεις.

 

Σημάδι #2: Ο ιδανικός σύντροφος είναι ειλικρινής

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι το συγκεκριμένο σημάδι είναι και προσωπική μου εκτίμηση για τον ιδανικό σύντροφο.

Κατά την γνώμη μου, αν κάποιος είναι έντονα μυστηριώδης όσον αφορά το παρελθόν του, όχι ξεκάθαρος για το τι θα κάνει το σαββατοκύριακο στην εκδρομή με τους φίλους του ή ανίκανος να παραδεχτεί τα λάθη του, καλύτερα να μην το πολυσκεφτείς και να σηκωθείς να φύγεις.

Πάντα είναι προτιμότερο να είσαι με κάποιον που κρατάει το χέρι σου και λέει «συγγνώμη που έκανα αυτή την χαζομάρα» ή «η σχέση μας χάλασε επειδή δεν ήμουν έτοιμος να σε αντιμετωπίσω και πιέστηκα».

Όλο το παραπάνω δείχνει υπευθυνότητα. Είναι σαν να σου λέει «αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» και «δεν έχω ανασφάλειες, οπότε δεν φοβάμαι να είμαι ανοιχτός απέναντι σου, ακόμα και στα λάθη».

Η συναισθηματική νοημοσύνη και οικειότητα είναι το παν: αν κρατάει τη μισή του ζωή κρυμμένη από εσένα, προβληματίσου.

 

Σημάδι #3: Σου δείχνει σεβασμό

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Είστε δύο άνθρωποι, οπότε είναι πολύ λογικό να μην συμφωνείτε στα πάντα.

Πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε διαφορετικές απόψεις ή διαφορετικές γνώμες για το πώς θέλετε να λειτουργούν τα πράγματα γύρω σας.

Τώρα, το σημαντικό σε όλο αυτό είναι ο σύντροφος σου να αποδέχεται την γνώμη σου για κάτι και να μην προσπαθεί να σου την αλλάξει.

Προσπαθώντας να σου αλλάξει την γνώμη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπαθεί με λογικά επιχειρήματα να σε πείσει για την υπεροχή της δικής του άποψης. Είναι πολύ πιθανό να θέλει να έχει πάντα δίκιο και το πάνω χέρι και εσύ να πρέπει να συμφωνείς πάντα μαζί του.

Ένα άτομο που είναι ικανό να συμβιβάζεται σε καταστάσεις, δείχνει σεβασμό στο ότι και εσύ έχεις την δική σου υπόσταση, ζωή και απόψεις. Για παράδειγμα, μπορεί ο ένας από τους δυο σας να θέλει να βρίσκεστε περισσότερο, οπότε βρίσκετε μία μέση λύση.

Ακόμα πιο σημαντικό παράδειγμα, αν πρόκειται για το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης, για το οποίο πρώτα πρέπει να ζητήσει την συγκατάθεσή σου, αν λάβει αρνητική απάντηση κανονικά δεν θα πρέπει να σε πιέσει.

Ένας άντρας ο οποίος είναι πολύ απασχολημένος με το να σου βγάλει τα ρούχα, χωρίς όμως να ρωτήσει πρώτα αν θέλεις να σου βγάλει τα ρούχα, είναι συνήθως κόκκινο πανί ότι τα πράγματα δε θα πάνε καλά.

Συγχαίρω τους άντρες που ρωτάνε «είσαι εντάξει με το να συμβεί αυτό;». Δείχνουν ειλικρινή σεβασμό και ενδιαφέρον. Ιδανικός Σύντροφος: 5 σημάδια ότι τον βρήκες!

 

Σημάδι #4: Ο ιδανικός σύντροφος νοιάζεται για εσένα

Η φροντίδα είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό στον οποιοδήποτε. Για παράδειγμα, είναι σίγουρα πολύ όμορφο, όταν είσαι άρρωστη, να προσφερθεί να σε βοηθήσει για να γίνεις καλά, ή ακόμα και να σου φέρει μια σούπα.

Με αυτό τον τρόπο, σου δείχνει ότι είναι διαθέσιμος να σε στηρίξει συναισθηματικά, παρόλο που δεν έχετε πολύ καιρό που γνωριστήκατε. Αντίστοιχα, θα δώσει σημασία και όταν του πεις ότι έχεις ένα πολύ σοβαρό meeting κάποια μέρα – και όταν έρθει αυτή η μέρα, όντως το θυμάται.

Ή αναρωτιέται αν είσαι κουρασμένη από τη δουλειά και μήπως θα χρειαζόσουν λίγη περισσότερη ξεκούραση. Γενικά, σε στηρίζει στα φαινομενικά απλά πράγματα.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει εδώ είναι όταν η «φροντίδα» στην πραγματικότητα είναι ο δούρειος ίππος για να σου ασκεί υπερβολικό έλεγχο.

Είναι πρόβλημα όταν κάποιος απαιτεί να είναι μαζί σου όλη την ώρα και δεν θέλει να περνάς χρόνο με τους φίλους σου. Αυτά δεν τα κάνει επειδή ανησυχεί για εσένα ή νοιάζεται.

Τα κάνει γιατί είναι κτητικός.

Αν πιστεύεις λοιπόν ότι κάτι τέτοιο ισχύει, ξαναδιάβασε το «σημάδι #3» και προσπάθησε να του μιλήσεις και να του πεις τι θέλεις και τι έχεις ανάγκη.

Θες να καταλάβεις αν αυτός είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε!

Σημάδι #5: Δείχνει σταθερότητα χαρακτήρα

Αυτό είναι το αγαπημένο μου. Η σταθερότητα στην συμπεριφορά υποδεικνύει δύναμη χαρακτήρα και αληθινά συναισθήματα.

Μπορείς να καταλάβεις αν έχει αυτό το χαρακτηριστικό αν επικοινωνείτε σε σταθερή βάση (όχι απαραίτητα συχνή), αν βρίσκεστε από κοντά μερικές φορές την εβδομάδα, και αν καταλάβεις σε βάθος χρόνου ότι επενδύει στην σχέση σας.

Είναι πολύ ωραίο όταν σε συνεπαίρνει ο έρωτας. Όμως ο σεβασμός, η αγάπη και η εμπιστοσύνη χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν μέσα στην σχέση.

Το ζήτημα με το συγκεκριμένο σημάδι είναι ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις νωρίς. Μπορείς να το αντιληφθείς μόνο αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που άρχισες να βγαίνεις μαζί του.

Οπότε, σιγουρέψου ότι πηγαίνεις με το μαλακό, ή ότι παίρνεις τον χρόνο που χρειάζεσαι ώστε να τον κρίνεις δίκαια, πριν αποφασίσεις να τον βγάλεις εντελώς από την ζωή σου. Δείξε αυτοσεβασμό θέτοντας τα προσωπικά σου όρια και περίμενε να δεις αν θα τα σεβαστεί.

Φυσικά, οι «καλοί τύποι» και οι «κακοί τύποι» αντρών υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, μαζί με τα ροζ συννεφάκια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.

Όλες οι σχέσεις και τα καινούργια ξεκινήματα έχουν από την φύση τους ρίσκο.

Παρόλα αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω ώστε τουλάχιστον να μειώσεις λίγο το μέγεθος του ρίσκου και να σιγουρευτείς ότι αυτός είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.