Γιατί πρέπει να Γνωρίζεις τι θέλεις από έναν Σύντροφο - Women's Bible

Γιατί πρέπει να Γνωρίζεις τι θέλεις από έναν Σύντροφο

Γνωρίζεις τι θέλεις από έναν Σύντροφο και μια Σχέση;

Φίλη μου θέλω πολλές ερωτήσεις να σου κάνω σήμερα:

Πόσο συχνά μπερδεύεσαι όταν γνωρίζεις έναν άνδρα, για το αν ταιριάζετε;

Πόσες φορές δεν έχεις απογοητευτεί και δεν ήσουν πολύ κοντά στο να παρατήσεις εντελώς τα ραντεβού και τις γνωριμίες, εξαιτίας παλιών κακών σχέσεων αλλά και ραντεβού που δεν οδηγούσαν πουθενά;

Πόσες φορές δεν έχεις απελπιστεί που δεν βρίσκεις κάποιον που να σε ενθουσιάζει; Ή ακόμα χειρότερα βρήκες κάποιον που στην αρχή σου φαίνεται εκπληκτικός αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καλή ιδέα η σχέση μαζί του;

Και είναι λογικό, όταν έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά από μεριάς σου, προσέχεις τον εαυτό σου, ντύνεσαι ελκυστικά, έχεις βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σου κλπ, ότι δεν θες να κάνεις σχέση με όποιον να ‘ναι. Θες να κάνεις σχέση με κάποιον καταπληκτικό για εσένα τύπο.

Οπότε, να τι πρέπει να έχεις υπόψη για να βρεις έναν τέτοιο άνδρα, όσο πιο αποτελεσματικά και ομαλά γίνεται.

Είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τι θέλεις;

Α ναι, ξέρω, η σίγουρη απάντηση είναι «σχέση», αλλά αυτό από μόνο του δεν σε βοηθάει, ούτε είναι απολύτως αλήθεια.

Κάποιες θέλουν να γίνουν “μοιραίες” σαν τις ηρωίδες των κινηματογραφικών ταινιών, να γοητεύουν τους πάντες και να ρίχνουν όλους τους άνδρες που βρίσκονται στο διάβα τους.

Άλλες θέλουν να ζήσουν το lifestyle της μοντέρνας και ανεξάρτητης γυναίκας που δεν έχει ανάγκη τους άνδρες. Όταν όμως το ζήσουν στην πράξη, καταλαβαίνουν ότι το μισούν. Είναι εξουθενωτικό και κυρίως δεν τις γεμίζει και ικανοποιεί καθόλου.

Άλλες πάλι έχουν το αντίθετο πρόβλημα, νομίζουν ότι θέλουν να παντρευτούν, να στήσουν ένα νοικοκυριό με παιδιά και σκυλιά, όταν όμως το κάνουν, υποφέρουν από τους περιορισμούς και τα βάρη που φορτώθηκαν.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις; Επειδή το να ξέρεις τι είδους ζωής (πραγματικά) θέλεις να κάνεις θα επηρεάσει και τον τύπο ανθρώπου που πρόκειται να βρεις. Συμπεριλαμβανομένων και των ανδρών που θα θέλουν να βγουν μαζί σου.

Οπότε το να γνωρίζεις τι θέλεις είναι σημαντικό. Πολλές γυναίκες (αλλά και άνδρες)  θέλουν τα πάντα. Όμως το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν οι ίδιες την προσωπική τους ζωή.

Γιατί ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για την απογοήτευση. Είναι ωραίο να δείχνει ο άλλος σαν τον Henry Cavill, αλλά από μόνο του δεν λέει κάτι. Η εμφάνιση δεν αντικαθιστά μια μη συμβατή προσωπικότητα.

Παρομοίως και τα πολύ χαμηλά στάνταρ δεν είναι καλύτερα. Αυτό που δηλώνουν για εσένα είναι ότι δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις στους άλλους. Λέγοντας «βολεύομαι με όποιον να ‘ναι», είναι σαν να λες ότι θέλεις απλά να καλύψεις ένα κενό με τον τίτλο «η σχέση μου».

Η πρότασή μου θα ήταν να κάτσεις να σκεφτείς (και ενδεχομένως να καταγράψεις) όλα τα χαρακτηριστικά που θες να έχει ο άνδρας τον οποίο θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου.

Είναι σημαντικό να εστιάσεις σε μη εξωτερικά χαρακτηριστικά γιατί η προσωπικότητα και τα κοινά ενδιαφέροντα μετρούν πολύ περισσότερο από την εμφάνιση για την μακροζωία μιας σχέσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί σε βάθος τι κάνει έναν σύντροφο συμβατό μαζί τους.

Ως αποτέλεσμα; Κάνεις ένα σωρό απογοητευτικές σχέσεις που στην αρχή όμως έδειχναν καλή ιδέα, μέχρι να καταλήξουν στη μιζέρια λίγο μετά.

Γνωρίζεις τι θέλεις από έναν Σύντροφο και μια Σχέση;

Δύο συνηθισμένα θέματα

Ο λόγος που σου προτείνω φίλη μου να σκεφτείς τι ακριβώς θες, είναι επειδή συχνά κατά τη διαδικασία θα αντιληφθείς θέματα που δεν θα ήταν εις γνώση σου αλλιώς.

Δύο συνηθισμένα θέματα που αποκαλύπτονται σε τέτοιες περιστάσεις είναι τα ακόλουθα:

#1 Είστε Συμβατοί;

Το πρώτο και σημαντικότερο που συναντάμε συχνά σε μαθήτριες μας, είναι το πρόβλημα της ασυμβατότητας χαρακτήρων και τρόπου ζωής, γιατί αυτό που έψαχναν να βρουν ήταν εντελώς αντίθετο με το τι ήταν οι ίδιες.

Αν θες να βρεις έναν άνδρα μοντέλο που γυμνάζεται κάθε μέρα για να διατηρεί τον εαυτό του σε φόρμα και εσύ με τη γυμναστική είσαι τσακωμένη, θα είναι δύσκολο και να βρεις κάτι τέτοιο, αλλά και να είναι βιώσιμη η κατάσταση.

Σε αντίθεση με ότι μας έχουν πει ξανά και ξανά η περιρρέουσα κουλτούρα και οι ταινίες, τα ετερώνυμα δεν έλκονται. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία στις σχέσεις έχει μεγαλύτερη συσχέτιση με τα κοινά ενδιαφέροντα. Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να είστε 100% συμβατοί ή όμοιοι, αλλά όσο πιο πολλά κοινά και τρόπο ζωής έχετε, τόσο πιο πολύ «κλικ» θα κάνετε.

#2 Περιμένεις να φτιάξει τη ζωή σου η σχέση;

Αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά: γυναίκες (αλλά και άνδρες) που νομίζουν ότι οι σχέσεις είναι κάπως σαν το τζόκερ. Ελπίζουν να βρουν τη χρυσή «ευκαιρία» που θα αναβαθμίσει τη ζωή τους.

Το πρόβλημα με αυτή την οπτική είναι ότι ο άνδρας και η σχέση δεν πρόκειται να σε κάνουν καλύτερο άτομο από μόνα τους.

Το να μπεις σε μία σχέση ελπίζοντας να γεμίσεις ένα κενό στη ζωή σου ή να αλλάξεις το ποια είσαι, βάζει τα θεμέλια για πολύ πόνο και μιζέρια τόσο για εσένα όσο και για αυτόν.

Είναι απίστευτα άδικο (αλλά και ουτοπικό) να περιμένεις από κάποιον  να πάρει την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια του, όταν καλά –καλά κι εκείνος δυσκολεύεται να κουμαντάρει τη δική του ζωή. Και φυσικά δεν θα έπρεπε ούτε εσύ να το θες και να το αποζητάς αυτό.

Αν μπαίνεις σε κάποια σχέση ψάχνοντας κάποιον για να σου λύσει ένα πρόβλημα της ζωής σου, είτε αυτό είναι ότι είσαι ντροπαλή, καταπιεσμένη και έχεις την ανάγκη να χαλαρώσεις, είτε ότι θέλεις κάποιον για να σε βοηθήσει να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο ή να επιβεβαιώσει την ύπαρξή σου, δεν ψάχνεις ουσιαστικά για σύντροφο, αλλά για πατέρα.

Για κάποιον που θα  φροντίζει τις ανάγκες σου, αντί να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις.

Και είναι πραγματικά κρίμα κάτι τέτοιο…

Για αυτό σου λέω, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις ώστε αυτό που ψάχνεις να είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για τις σχέσεις και πως να τις διαχειρίζεσαι, δες εδώ.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.