Ο Πρώην μου δε με αφήνει ήσυχη: Τι να κάνω; - Women's Bible

Ο Πρώην μου δε με αφήνει ήσυχη: Τι να κάνω;

Ο Πρώην μου δε με αφήνει ήσυχη: Τι να κάνω;

«Ο πρώην μου δε με αφήνει ήσυχη!» Αν αυτή είναι μια φράση που λες συχνά, τότε φαίνεται ότι σε απασχολεί πολύ ο πρώην σου.

Είναι λίγο άξιον απορίας πάντως. Εντάξει, υπάρχουν περίεργοι τύποι που δεν μπορούν να δεχτούν την απόρριψη και κολλάνε επίμονα σε μία διαδικασία ενώ ξέρουν ότι δεν έχει μέλλον. Σκέψου το λίγο όμως.

Του ζητάς να χωρίσετε. Φεύγεις, εκείνος επιμένει να σε πιέζει και για κάποιο λόγο δυσκολεύεσαι να τον απομονώσεις από την ζωή σου. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή;

Ας το πάρουμε από την αρχή. Πολλές φορές επικοινωνούν φίλες του site μαζί μας και μας αναλύουν τα προβλήματα που έχουν με τους πρώην τους.

Πολλές τις βομβαρδίζουν με τηλέφωνα, e-mails, μηνύματα σε περίεργες ώρες της νύχτας και άλλα πολλά. Αυτό που με κάνει και χαμογελάω κάθε φορά είναι η κίνηση που κάνουν με το χέρι τους και ο τόνος της φωνής τους που αφήνει μία υπόνοια του στυλ: «Εντάξει μωρέ αρέσω αλλά τί να κάνω; Με θέλει και μου αρέσει.».

Σίγουρα σε όλους μας αρέσει να ξέρουμε ότι υπάρχουν άτομα του άλλου φύλου εκεί έξω που μας θέλουν και μας ποθούν.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να απομακρύνεις τον πρώην σου από τη ζωή σου;

Ανάλογα με τον πόσο χρόνο έχεις περάσει με κάποιον, τόσο πιο δύσκολο είναι να χωρίσεις. Ειδικά αν έχεις πολύ καλές αναμνήσεις μαζί του, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Το μυαλό έχει την τάση να απομονώνει τα αρνητικά στοιχεία που συναντά. Έτσι, όταν φτάνεις στο τέλος, έχεις την τάση να σκέφτεσαι τα θετικά που είχες σε αυτή την σχέση και όχι τα αρνητικά.

Κλασσική απόδειξη, το γεγονός ότι χωρίζεις και μετά από έναν με δύο μήνες καταλήγεις πάλι μαζί του. Με το που τα ξαναβρίσκετε, σε κατακλύζουν οι παλιές κακές αναμνήσεις και μετά από ένα διάστημα ταλαιπωρίας και για τους δύο, χωρίζετε ξανά.

Ειδικά αν το σεξ είναι πολύ καλό, τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Αν υπολογίσεις ότι το σεξ παίζει ρόλο σε ποσοστό 60% – 70%, τότε φαντάσου πόσο δύσκολα θα ξεκολλήσεις.

Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις πιο αναλυτικά.Ο Πρώην μου δε με αφήνει ήσυχη: Τι να κάνω;

#1 «Με χώρισε, επιμένει να επιστρέφει και δε με αφήνει ήσυχη»

Το ενδεχόμενο να σε χώρισε αυτός πρώτος δεν το αναφέραμε και είναι συγκεκριμένος ο λόγος. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «ιδιαίτερη» περίπτωση. Ίσως έχει τάσεις φυγής, ίσως τον πίεσες με κάτι που του είπες και τον τρόμαξες, ίσως είναι απλά τρελός. Ακόμα πιο τρελή θα είσαι εσύ όμως αν τον δεχτείς πίσω.

Δεν μπορεί να σου ρημάζει την ψυχολογία με τις ανασφάλειες και την αναποφασιστικότητα του και εσύ να θες να επιστρέψει. Τίθεται θέμα αξιοπρέπειας, αυτοεκτίμησης  και εσωτερικής ισορροπίας και ηρεμίας. Φρόντισε να τον απομονώσεις και να μην ξαναμιλήσεις μαζί του γιατί θα σε μπερδέψει πολύ ψυχολογικά.

#2 «Τον χώρισα και ενώ είμαι με άλλον, ο πρώην μου με πιέζει να τα ξαναβρούμε»

Πάλι τίθεται θέμα αξιοπρέπειας. Εφόσον είσαι με άλλον, οφείλεις να το ξεκαθαρίσεις με τον πρώην σου άμεσα. Αν τώρα εξακολουθήσει να επιμένει ενώ ξέρει ότι είσαι με άλλον, τότε πρέπει να αναλάβεις πιο δραστικά μέτρα.

Κόβεις την επικοινωνία μαχαίρι. Όλα τα κινητά νέας τεχνολογίας σου δίνουν την δυνατότητα να μπλοκάρεις εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα από συγκεκριμένους αριθμούς.

Αν τώρα χρησιμοποιεί άλλους αριθμούς για να στο κάνει πιο δύσκολο, τότε είναι καλό να ενημερώσεις τον καινούριο σου σύντροφο. Είναι προτιμότερο να το ξεκαθαρίσεις αμέσως αλλιώς σίγουρα θα πάρει διαστάσεις αργότερα και θα έχεις πρόβλημα.

#3 «Τον χώρισα και αυτός επιμένει να με διεκδικεί»

Αν είσαι σίγουρη για τον λόγο που τον χώρισες τότε το πιο σωστό είναι να τον απομονώσεις τελείως. Είναι το πιο σωστό και για τους δύο σας.  Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση και το τελευταίο που θες, είναι τον πρώην σου να υπάρχει κάπου εκεί στο όριο και να σου υπενθυμίζει την ύπαρξή του.

Αν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, το πόσο θα σε πιέσει ο πρώην σου εξαρτάται από το πόσο θα του το επιτρέψεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν σου αρέσει να υπάρχει κάπου στο περιθώριο και να σε πολιορκεί, τότε θα συμβεί αυτό ακριβώς. Μην παραπονεθείς μετά όμως για το γεγονός ότι σου χάλασε τη σχέση με τον επόμενο γιατί ουσιαστικά εσύ θα το έχεις επιτρέψει.

Από την άλλη, ίσως να μην είσαι έτοιμη να προχωρήσεις σε μία νέα σχέση. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να σηκώνει το τηλέφωνο και να στέλνει μηνύματα ή να παίρνει τηλέφωνο τον πρώην σου, τότε έχεις ακόμη εκκρεμότητες.

Είναι προτιμότερο να βγεις, να φλερτάρεις, να κάνεις νέες γνωριμίες και να περάσεις καλά χωρίς να δεσμευτείς. Μπορείς να το κάνεις αυτό μέχρι να αισθανθείς ότι το έχεις ξεπεράσει και είσαι έτοιμη να προχωρήσεις παρακάτω.

Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς μόνη σου, ξέρουμε τον καλύτερο τρόπο για αυτό.

Επικοινώνησε μαζί μας άμεσα, εδώ

Καλή συνέχεια.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.