Πως να δώσεις σωστό Τέλος στη Σχέση σου - Women's Bible

Πως να δώσεις σωστό Τέλος στη Σχέση σου

Πως να δώσεις σωστό τέλος στη σχέση σου, Σημάδια πως είσαι έτοιμη να χωρίσεις και να ζήσεις ελεύθερη

Έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις με το σύντροφό σου αλλά όλο το αμελείς. Δε ξέρεις πως να το κάνεις και δε θέλεις να τον πληγώσεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλεις να χωρίσετε και να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σου, πρέπει να το κάνεις σωστά.

Πως όμως χωρίζεις κάποιος σωστά; Κάποιοι το κάνουν μέσω μηνύματος λέγοντας “ίσως είναι καλύτερα να κάνουμε ένα διάλειμμα». Πιστεύουν πως αυτός ο τρόπος είναι λιγότερο επίπονος. Δεν είναι όμως σωστός, ούτε αξίζει σε κανέναν από τους δύο. Απλώς καθυστερεί το οριστικό τέλος και επιβραδύνει τον πόνο των δύο συντρόφων.

Μη λες λοιπόν πως θέλεις να κάνετε ένα διάλειμμά όταν ξέρεις πως αυτό που θες είναι να χωρίσετε. Όταν νιώθεις πως ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση, πρέπει να το λες ξεκάθαρα.

Πως να δώσεις σωστό τέλος στη σχέση σου με σωστό τρόπο;

#1 Επίλεξε προσεκτικά το μέρος και τη στιγμή

Διάλεξε ένα μέρος και κάποια ώρα που ξέρεις πως θα μπορείτε να μιλήσετε. Θα είστε μόνοι, θα υπάρχει άνεση και ησυχία. Θα μπορέσετε να μιλήσετε όσο θέλετε και να δώσετε ή πάρετε τις απαντήσεις που αποζητάτε. Μην του πεις ότι θες να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σας πριν πάει στη δουλειά του ή όταν είστε έξω με τους φίλους σας. Πρέπει να είστε κάπου ήσυχα, οι δυο σας και να έχετε χρόνο να μιλήσετε.

#2 Χώρισέ τον από κοντά

Ίσως θέλεις να αποφύγεις το τσακωμό και τα κλάματα και θεωρείς πως η καλύτερη λύση είναι να τον χωρίσεις με ένα μήνυμα ή τηλεφώνημα. Αυτό όμως δεν αξίζει σε κανέναν, πόσο μάλλον σε ένα άτομο που αγάπησες και πέρασες όμορφες στιγμές μαζί του.

Πρέπει λοιπόν να το κάνεις από κοντά και όπως είπαμε, σε ένα ήσυχο μέρος όπου θα μπορέσετε να μιλήσετε άνετα.

#3 Να είσαι ειλικρινής αλλά και ευγενική

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον χωρίζουν αλλά όταν ξέρεις πως αυτή είναι η καλύτερη λύση δεν υπάρχει λόγος να το τρενάρεις. Όσο καθυστερείς τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.

Μην αρχίσεις να λες γενικόλογα και ψέματα. Πες για ποιον ή ποιους λόγους επέλεξες να χωρίσετε και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Προσπάθησε όσο μπορείς αυτή η συζήτηση να γίνει ήρεμα και χωρίς εντάσεις.

#4 Πρόσεξε τα λόγια σου

Μην αρχίσεις τα γνωστά «δε φταις εσύ, εγώ φταίω». Προφανώς και έχει να κάνει και με το άλλο άτομο η απόφασή σου. Αν σε κάλυπτε δε θα τον χώριζες, έτσι δεν είναι; Προσπάθησε να μιλάς σε πρώτο πρόσωπο όπως για παράδειγμα «πρέπει να σου πω πως η σχέση δε δουλεύει για μένα και αποφάσισα να τη σταματήσω εδώ».

Μην αρχίσεις όμως να δικαιολογείσαι και να υπερασπίζεσαι την απόφασή σου να χωρίσεις. Όπως είπαμε και πριν, να είσαι ειλικρινής και ευθύς με τα όσα οδήγησαν στο χωρισμό.7 τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, Πως να δώσεις σωστό τέλος στη σχέση σου

#5 Μην του δώσεις ψεύτικες ελπίδες

Μπορεί να θεωρείς πως το να του πεις πως καλό είναι να κάνετε ένα διάλειμμα θα τον κάνει να πάρει πιο ψύχραιμα το θέμα. Μην το κάνεις όμως. Αφού ξέρεις πως αυτό που θες είναι να χωρίσετε, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις. Μην του δίνεις ψεύτικες ελπίδες ή ακόμα και υποσχέσεις πως στο μέλλον ίσως είστε πάλι μαζί. Να είσαι σταθερή στην απόφασή σου και μην αλλάξεις γνώμη για να μην τον στενοχωρήσεις.

#6 Δώσε του χρόνο

Ο πρώην πλέον σύντροφός σου θα είναι αναστατωμένος και θυμωμένος. Δεν είναι όμως δική σου δουλειά να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα. Άφησέ τον να βιώσει τα συναισθήματά του και να σου τα εκφράσει. Έχει και αυτός δικαίωμα να πει όσα νιώθει. Ακόμα και αν σε πληγώσουν όσα έχει να πει, πρέπει να τα πει για να τα βγάλει από μέσα του.

#7 Πρόσεξε τον εαυτό σου

Μετά το χωρισμό είναι λογικό να νιώσεις χάλια. Μην αφήσεις όμως τα αρνητικά συναισθήματα να σε πάρουν από κάτω. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή έκανες αυτό που ήθελες. Σου αξίζει να είσαι χαρούμενη και να έχεις την τέλεια για σένα σχέση. Σε αυτή τη φάση καλό είναι να έχεις δίπλα σου άτομα που σε αγαπάνε και τα αγαπάς και που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα.

Δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις επειδή αποφάσισες να χωρίσεις από το σύντροφό σου. Η σχέση αυτή δε σε κάλυπτε και είναι δικαίωμά σου να θέλεις να δώσεις τέλος στη σχέση αυτή και να ψάξεις να βρεις κάτι καλύτερο. Πρέπει όμως να τον χωρίσεις με σωστό τρόπο και όχι μέσα από ένα μήνυμα. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο και να υπάρχουν εντάσεις, αλλά με τον καιρό θα δεις πως ήταν η καλύτερη απόφαση!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.