Πως να Χωρίσεις με τον Σύντροφό σου ενώ τον Αγαπάς ακόμα - Women's Bible

Πως να Χωρίσεις με τον Σύντροφό σου ενώ τον Αγαπάς ακόμα

Πως να χωρίσεις με τον σύντροφό σου ενώ τον αγαπάς ακόμα

Αν είσαι άνθρωπος με συναισθήματα, θα ξέρεις πως κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Πόσο μάλλον οταν θέλεις να χωρίσεις τον σύντροφο σου ενώ τον αγαπάς ακόμα . Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα.

Ενώ τον αγαπάς ακόμα, ξέρεις πως η σχέση σας δεν προχωράει. Όσο και αν έχετε προσπαθήσει δε σας βγαίνει το να είστε μαζί.

Όσο πιο σύντομα χωρίσετε, τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσετε με τη ζωή σας και θα βρείτε αυτούς που σας ταιριάζουν. Αν λοιπόν θέλεις να χωρίσεις κάποιον που αγαπάς ακόμα, πρέπει να έχεις κατά νου ορισμένα πράγματα.

#1 Η αγάπη από μόνη της δε φτάνει

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεται μια σχέση. Αν υπάρχει αγάπη όλα γίνονται, έτσι δε μας λένε όλοι; Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Σαφώς και η αγάπη είναι σημαντική για να ανθίσει η σχέση, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Μια σχέση απαιτεί εμπιστοσύνη, αφοσίωση, υποχωρήσεις και πολλά άλλα.

Οπότε, ακόμα και αν τον αγαπάς, σκέψου πως αυτό από μόνο του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά σας.Πως να χωρίσεις με τον σύντροφό σου ενώ τον αγαπάς ακόμα

#2 Συγκέντρωσε όλα αυτά που σε κάνουν να θες να τον χωρίσεις

Όταν αγαπάς κάποιον, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις όλα τα αρνητικά και να εστιάσεις στην αγάπη. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να θυμίσεις στον εαυτό σου, για ποιους λόγους θέλεις να χωρίσεις από το σύντροφό σου.

Κάνε μια λίστα με όλα όσα σου δείχνουν πως ο χωρισμός είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Αυτή η λίστα είναι μόνο για σένα, μην αρχίσεις να τη δείχνεις από εδώ και από εκεί. Κάθε φορά που αμφιβάλλεις για το αν ο χωρισμός είναι σωστή απόφαση, διάβασέ την. Με αυτόν τον τρόπο θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως έχεις πάρει τη σωστή απόφαση.

#3 Χώρισε τον από κοντά

Αν τον αγαπάς ακόμα ίσως σκέφτεσαι πως αν τον χωρίσεις από το τηλέφωνο ή από μήνυμα να είναι πιο εύκολο και ανώδυνο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Δείχνει έλλειψη σεβασμού και για το άτομο που αγαπάς, αλλά και για όλα όσα περάσατε μαζί.

Οφείλεις να τον χωρίσεις από κοντά. Του αξίζει! Πρέπει να του ανακοινώσεις την απόφαση που έχεις πάρει και να λύσετε όποια θέματα προκύψουν, ώστε να δώσετε ένα τέλος μέσα σας και οι δύο σας.

Βρες λοιπόν το θάρρος να τον αντιμετωπίσεις από κοντά και να μιλήσετε ανοιχτά.

#4 Μην αρχίσεις να μοιράζεις ευθύνες

Καλό είναι να αποφύγεις φράσεις του τύπου «δε φταις εσύ, εγώ φταίω» ή «εσύ φταις για όλα». Μην αρχίσεις να κατηγορείς, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αισθανθείτε και οι δύο χειρότερα και πολύ πιθανό να αρχίσετε να καυγαδίζετε.

Επειδή όμως θα θέλει να μάθει τους λόγους που πήρες αυτήν την απόφαση, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να δώσεις ειλικρινή απάντηση. Όπως είπαμε, μην αρχίσεις τις κατηγορίες αλλά εξήγησε με ήρεμο τρόπο πως η σχέση σας δεν προχωράει και θα είναι καλύτερα να προχωρήσετε σε ξεχωριστούς δρόμους.

#5 Να είσαι έτοιμη για την αντίδρασή του

Αν το αγόρι σου είναι ερωτευμένο μαζί σου και δεν περιμένει με τίποτα τον χωρισμό, τότε είναι πιθανό να μπερδευτεί, να θυμώσει, να πληγωθεί. Είναι λογικό να νιώσει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Είναι σημαντικό να είσαι έτοιμη για αυτή του την αντίδραση ώστε να μη ξαφνιαστείς και εσύ.

Μην αφήσεις όμως την αντίδρασή του να σου αλλάξει γνώμη. Μη μείνεις μαζί του επειδή τον λυπήθηκες. Ακόμα και αν σε παρακαλέσει να μείνεις, δεν πρέπει να το κάνεις. Μείνει δυνατή και πιστή στην απόφασή σου.

#6 Θέσε ξεκάθαρα όρια

Μετά το χωρισμό να είσαι ξεκάθαρη με τα όρια ανάμεσά σας. Με αυτό τον τρόπο θα προστατευτείτε και οι δύο από επιπλέον πόνο.

Σκέψου τι θέλεις να γίνει μετά το χωρισμό. Θέλεις να προσπαθήσετε να μείνετε φίλοι; Θέλεις να μιλάτε μια φορά στο τόσο; Υπάρχει κάτι για το οποίο δε θα θέλεις να μιλάτε; Θέλεις να τον μπλοκάρεις από όλα τα social media; Να μη ξαναμιλήσετε ποτέ;

Ό,τι και αν είναι αυτό που θέλεις, πρέπει να το ξεκαθαρίσετε εκείνη τη στιγμή.

#7 Διώξε από κοντά σου ό,τι στον θυμίζει

Δε σου λέω να πετάξεις όλα αυτά που σου αγόρασε ή να σβήσεις όλες σας τις φωτογραφίες, αλλά να μην τα έχεις σε σημείο που τα βλέπεις κάθε μέρα.

Συγκέντρωσε ό,τι τον θυμίζει και βάλ’ το σε ένα κουτί. Με αυτόν τον τρόπο και θα έχεις αναμνηστικά από τη σχέση σας και δε θα στενοχωριέσαι βλέποντάς τα κάθε μέρα.

#8 Βάλε σε προτεραιότητα την υγεία και την ευτυχία σου

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μη ξεχνάς τον εαυτό σου. Πολλές φορές βάζουμε σε προτεραιότητα τους άλλους και αδιαφορούμε για τον εαυτό μας. Σίγουρα ενδιαφέρεσαι για αυτόν και δε θέλεις να είναι στενοχωρημένος, ή σκέφτεσαι τι θα πουν οι φίλοι σου για την απόφασή σου, αλλά να θυμάσαι πως είναι η δική σου ζωή.

Κανείς δε ξέρει καλύτερα από εσένα τι θέλεις. Δεν είναι εγωιστικό να παίρνεις αποφάσεις που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις μπροστά και να γίνεις καλύτερη. Θέλεις να χωρίσεις γιατί δε σε κάνει ευτυχισμένη και θα το κάνεις, ό,τι και αν λένε οι γύρω σου. Πρέπει να έχεις τον εαυτό σου πάνω από όλους αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη!

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου και να προχωρήσεις στη ζωή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.