Πως θα Καταλάβεις ότι η Σχέση σου έχει Τελειώσει - Women's Bible

Πως θα Καταλάβεις ότι η Σχέση σου έχει Τελειώσει

Πως θα Καταλάβεις ότι η Σχέση σου έχει Τελειώσει

Νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει στη σχέση σου, δεν είναι όπως πριν και ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις; Δεν υπάρχει καμία σχέση χωρίς προκλήσεις. Επομένως, πως θα καταλάβεις αν η σχέση σου έχει τελειώσει;

Αν σκέφτεσαι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει, δες παρακάτω τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν θα πρέπει να χωρίσεις τον σύντροφο σου ή αν αξίζει να προσπαθήσεις και άλλο.

#1 Αν τσακώνεσαι συνέχεια είναι σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει

Όταν μια σχέση έχει αρχίσει και φθείρεται, είναι δύσκολο να βρεις κάτι κοινό ή οτιδήποτε σας συνέδεε με τον σύντροφο σου στην αρχή της σχέσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι εντάσεις να είναι όλο και πιο συχνές και έντονες, ακόμα και για ασήμαντα πράγματα που δεν σε πείραζαν κάποτε.

#2 Η απάθεια είναι σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει

Από την άλλη πλευρά, το να μην τσακώνεσαι καθόλου και να είσαι τελείως απαθής είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει. Αν δεν μπαίνεις στη διαδικασία να συζητήσεις για κάτι το οποίο σε πειράζει και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση σας, αυτό είναι ένδειξη αδιαφορίας, απάθειας και σημάδι ότι μάλλον τα πράγματα δεν πάνε καλά…

#3 Κανείς από τους δυο δεν είναι πρόθυμος να ζητήσει βοήθεια

Από την στιγμή που αναγνωρίζεις και εσύ και ο σύντροφος σου, ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση και δεν απευθύνεται κανένας από τους δύο ή και οι δυο σε κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σχέση σας, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρει πλέον να λύσετε οποιοδήποτε θέμα υπάρχει και πιθανότητα η σχέση σου καταρρέει.

#4 Αν νιώθεις την ανάγκη να είσαι μόνη είναι σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει

Σε μια σχέση θα πρέπει να νιώθεις χαρούμενη, ικανοποιημένη και ότι σε υποστηρίζει ο σύντροφος σου. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη αρκετά συχνά να κάνεις ένα διάλειμμα και να είσαι μόνη μακριά από τον σύντροφο σου, τότε η σχέση σου μάλλον έχει τελειώσει.

#5 Έλλειψη τρυφερότητας

Είναι φυσιολογικό με τον καιρό να επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή του κάθε ζευγαριού. Παρόλα αυτά, αν η τρυφερότητα μεταξύ σας έχει μειωθεί σημαντικά και δεν σε ενδιαφέρει να επικοινωνήσεις με τον σύντροφο σου, προκειμένου να βρείτε μια λύση από κοινού, τότε η σχέση σου έχει τελειώσει.

Αν δεν αποζητάς καθόλου τα χάδια και την αγκαλιά του συντρόφου σου και αντίστοιχα εκείνος, αυτό είναι σημάδι ότι πλέον έχει αλλάξει η σχέση σας και ενδεχομένως πρέπει να χωρίσεις.

#6 Αποφεύγετε ο ένας τον άλλον

Ένα άλλο σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει είναι όταν αποφεύγεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφο σου και δίνεις συνέχεια και μόνιμα προτεραιότητα σε άλλες δραστηριότητες και στους φίλους σου.

Είναι σημαντικό να περνάς και χρόνο με τους φίλους όταν βρίσκεσαι σε σχέση, αλλά το να μην επιδιώκεις να περνάς ποιοτικό χρόνο και με τη σχέση σου δεν είναι υγιές.

#7 Όταν δεν μπορείς να φανταστείς το μέλλον μαζί του τότε η σχέση σου έχει τελειώσει

Έχεις σταματήσει να μιλάς για το μέλλον και να κάνεις σχέδια με τον σύντροφο σου;

Όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί πλέον να φανταστεί ένα κοινό μέλλον ή όταν η άποψη τους για το μέλλον δεν συμπίπτει, είναι ένδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

#8 Έχεις σταματήσει να τον φέρνεις σε επαφή με άλλους

Σκέψου τον πρώτο καιρό που ήσουν με τον σύντροφο σου. Ήσουν πιθανότατα περήφανη, ενθουσιασμένη και πρόθυμη να τον γνωρίσεις σε όλους του φίλους σου και την οικογένεια σου.

Καθώς η σχέση θα αρχίσει να «καταρρέει», δεν θα θες να τον φέρνεις σε επαφή με κανέναν και θα προτιμάς να περνάς χρόνο με τους οικείους σου μόνη σου, χωρίς εκείνον. 9 Σημάδια ότι είσαι Εξαρτημένη από την Σχέση σου σχέση σου έχει τελειώσει

#9 Η σχέση σου έχει τελειώσει όταν θες διαφορετικά πράγματα

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να θες διαφορετικά πράγματα από ότι ο σύντροφος σου στη σχέση, τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα, τότε θα καταλάβεις ότι πιθανότατα είστε στα τελειώματα.

Για παράδειγμα, μπορεί εσύ να θέλεις να κάνεις οικογένεια, αλλά ο σύντροφος σου να μην το επιθυμεί. Με μερικά πράγματα μπορείς να συμβιβαστείς, αλλά με κάποια άλλα απλά δεν μπορείς. Θα πρέπει ο ένας να σέβεται τις επιθυμίες του άλλου.

#10 Δεν σου λείπει όταν δεν είστε μαζί

Είναι σημαντικό να περνάς και λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και να μην είσαι προσκολλημένη στον σύντροφο σου. Παρόλα αυτά, αν δεν σου λείψει μετά από ένα μεγάλο διάστημα που θα είστε χώρια, σημαίνει ότι είσαι καλά και χωρίς εκείνον και ότι η σχέση σου έχει τελειώσει.

#11 Η παρουσία του δεν σου είναι ευχάριστη

Μια σχέση πρέπει να σε αναζωογονεί και να την απολαμβάνεις. Αν δεν νιώθεις κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά αντιθέτως αισθάνεσαι συναισθηματικά και σωματικά κουρασμένη, τότε η σχέση σου έχει τελειώσει ή θα πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να καταπιέζεσαι στη σχέση σου.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#12 Δεν υποστηρίζει ο ένας τον άλλον

Είναι σημαντικό να έχεις έναν σύντροφο ο οποίος θα σε στηρίξει και θα σε ενθαρρύνει αν νιώθεις στεναχωρημένη και θα χαρεί με την χαρά σου αν γιορτάζεις ένα σημαντικό γεγονός. Αν δεν νιώθεις την ανάγκη να του εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να μοιραστείς τη χαρά σου μαζί του, τότε υπάρχει πρόβλημα.

#13 Ένα άλλο σημάδι ότι η σχέση σου έχει τελειώσει είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης

Ίσως κάποια από τα προβλήματα στη σχέση προέκυψαν από μια κατάσταση όπως η απιστία ή το ψέμα. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε είναι εύκολο να διορθωθούν αν είστε και οι δυο πρόθυμοι.

Αν δεν μπορείς να συγχωρήσεις κάτι τέτοιο και να ξαναχτίσετε την εμπιστοσύνη που είχατε ο ένας στον άλλο, η σχέση θα είναι απίστευτα δύσκολο να διατηρηθεί.

#14 Οτιδήποτε και να κάνει σε ενοχλεί

Αυτό το σημάδι σχετίζεται με άλλα που προαναφέραμε όπως για παράδειγμα ότι τσακώνεστε συνέχεια, δεν σου είναι ευχάριστη η παρουσία του συντρόφου σου κλπ. Αν ότι λέει και κάνει πλέον σε ενοχλεί και σε νευριάζει, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

#15 Νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει

Το να μην έχεις καμία ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα στη σχέση είναι ένα σημάδι μάλλον ότι η σχέση σου έχει τελειώσει.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σχέση θα πρέπει και οι δυο να είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για να σώσουν τη σχέση τους. Αν ένας από τους δυο πιστεύει ότι δεν θα λειτουργήσει, τότε είναι απίθανο να συμβεί.

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Όλες οι σχέσεις περνάνε τις δύσκολες φάσεις τους. Αν αναγνωρίζεις πολλά από αυτά τα σημάδια στη σχέση σου και δεν θες να τα παρατήσεις, μπορείς να προσπαθήσεις να την κάνεις να λειτουργήσει κάνοντας μια ανοιχτή συζήτηση με τον σύντροφο σου ή ακόμα και ζητώντας την βοήθεια ενός ειδικού.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.