Οι Λόγοι που τον οδηγούν στην Απιστία - Women's Bible

Οι Λόγοι που τον οδηγούν στην Απιστία

Οι λόγοι που οδηγούν στην Απιστία

Το να μάθεις πως ο σύντροφός σου σε απατάει, είναι σα να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Νιώθεις πληγωμένη, θυμωμένη και μπερδεμένη. Όσο επίπονο και αν είναι το να μάθεις για την απιστία, άλλο τόσο είναι και το να αποφασίσεις τι θα κάνεις μετά.

Είτε αποφασίσεις να χωρίσεις, είτε να τον συγχωρέσεις, πρέπει πρώτα να τον ακούσεις, ακόμα και αν είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις εκείνη τη στιγμή. Πρέπει όμως να μάθεις για ποιο λόγο έκανε ό,τι έκανε και να μη βασανίζεσαι με σκέψεις. Το οφείλεις στον εαυτό σου.

Ή θα διαλέξεις να τον ακούσεις λοιπόν, ή θα σκέφτεσαι για πάρα πολύ καιρό τι συνέβη, τι έκανες λάθος, σε τι έφταιξες και σε απάτησε.

Ίσως η πρώτη απάντηση που θα πάρεις να είναι «απλά έτυχε», αλλά σπάνια αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν κάποιον στην απιστία και τους οποίους θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

8 Λόγοι που τον οδηγούν στην απιστία

#1 Δε σε θέλει το ίδιο με πριν

Πολλοί θέλουν να φύγουν από τη σχέση στην οποία βρίσκονται, αλλά είτε φοβούνται να το πουν, είτε θέλουν να αποφύγουν τους τσακωμούς. Οπότε αντί να χωρίσουν, επιλέγουν να κρατήσουν τη σχέση τους (για καβάτζα) και την ασφάλειά της και να ψάξουν να βρουν και νέα παρέα παράλληλα.

#2 Νιώθει παραμελημένος

Όταν κάποιος είναι παραμελημένος από τη σύντροφό του είναι πιο ευάλωτος στο να κάνει κάτι με κάποια άλλη. Αν κάποια άλλη γυναίκα του δώσει την προσοχή που δεν παίρνει από εσένα, είναι πιθανό να σε απατήσει.

Στην αρχή της σχέσης όλα είναι τέλεια αλλά στην πορεία αυτό χάνεται. Ίσως μέσα στο άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας, έχεις ξεχάσει να του δείχνεις ότι τον αγαπάς και τον θέλεις ακόμα.

#3 Το έκανε από θυμό ή ήθελε να σε εκδικηθεί

Σε μερικές σχέσεις, όταν ο ένας από τους δύο απιστεί, ο άλλος ίσως νιώσει πως θέλει να κάνει το ίδιο. Θεωρεί πως το να τον κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, θα τον κάνει να νιώσει τον πόνο που ένιωσε και ο ίδιος. Πολλές φορές πάλι, ίσως κάποιος απιστήσει για να τιμωρήσει το άλλο άτομο για κάτι που έκανε, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν απιστία.

#4 Δεν τον καλύπτεις σε αυτά που ψάχνει

Όλοι έχουμε κάποιες επιθυμίες και ανάγκες που δεν πραγματοποιούνται. Αν όμως ο σύντροφός σου δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί, είναι πιθανό να ψάξει άλλου να τις καλύψει. Συνήθως αυτό που ψάχνουν να καλύψουν οι άντρες είναι τις σεξουαλικές τους ανάγκες, ενώ οι γυναίκες τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία στη σχέση και να μιλάτε ανοιχτά για το τι θέλετε ο ένας από τον άλλο.

#5 Έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση

Σε αυτήν την περίπτωση ο σύντροφός σου χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Αν δεν του τη δίνεις εσύ, θα τη ψάξει αλλού. Χρειάζεται την επιβεβαίωση που δεν παίρνει από σένα. Αν πάλι εσύ τον μειώνεις συνέχεια, του έχεις ρίξει τόσο πολύ την αυτοεκτίμησή του, που χρειάζεται κάποιον να του την επαναφέρει. Συνεπώς, θα στραφεί σε άλλη γυναίκα.Οι λόγοι που οδηγούν στην Απιστία

#6 Έχει θέματα δέσμευσης

Πολλές φορές, άτομα με θέματα δέσμευσης απατούν για να μετριάσουν το φόβο που τους προκαλεί η σχέση. Ένα άτομο παντρεμένο με θέματα δέσμευσης, πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί την απιστία ως μέσο για να αντιμετωπίσει το συναίσθημα της φυλακής που τους προκάλεσε ο γάμος. Μέσα από την απιστία νιώθει πως δεν είναι φυλακισμένος και πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγει και να πάει σε άλλη γυναίκα.

#7 Είχε πιει

Το αλκοόλ και το μεθύσι μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην απιστία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι δικαιολογημένη. Μάλιστα λένε, πως το ποτό σε κάνει να κάνεις όσα θες, αλλά φοβάσαι να κάνεις ξεμέθυστος. Σε βοηθάει να περάσεις τη γραμμή που σε κρατούσε από το να κάνεις κάτι. Μπορεί να σε απάτησε ενώ ήταν μεθυσμένος, αλλά και πάλι θεωρείται απιστία.

#8 Βαρέθηκε

Αν ο σύντροφός σου σού δώσει αυτήν την εξήγηση, τότε πολύ πιθανό να κρύβεται πίσω κάτι περισσότερο από αυτό. Κάποιος από τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω κρύβεται πίσω από τη βαρεμάρα. Συζήτησε μαζί του για να μάθεις τι είναι αυτό που τον οδήγησε στην απιστία.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.