Με Χώρισε το Αγόρι μου: Πώς να το Διαχειριστείς - Women's Bible

Με Χώρισε το Αγόρι μου: Πώς να το Διαχειριστείς

Με Χώρισε το Αγόρι μου: Πώς να το Διαχειριστείς

Μόλις σε χώρισε το αγόρι σου και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; Θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείς ένα σχέδιο που μπορεί να σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση, μακριά από αυτόν. Αυτό θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις μια για πάντα. Η αποδοχή είναι το κλειδί για να προχωρήσεις όταν τελειώσει μια σχέση.

Επομένως, αποδέξου ότι τελείωσε και επικέντρωσε όλη την ενέργεια σου στη δημιουργία μιας θετικής νέας ζωής για τον εαυτό σου χωρίς τον πρώην σου. Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου.

#1 Αποδέξου ότι σε χώρισε το αγόρι σου

Προτού μπορέσεις να προχωρήσεις από μια σχέση που δεν είναι πλέον υγιής, θα πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου όσο χρόνο και χώρο είναι απαραίτητος για να καταφέρεις να αποδεχτείς την κατάσταση. Παρόλο που μπορεί να μην έχει λειτουργήσει όπως ήθελες, η αποδοχή ότι η σχέση έχει τελειώσει είναι πολύ σημαντική.

Σίγουρα η διαδικασία αποδοχής δεν θα είναι εύκολη, ενδεχομένως να πιάσεις τον εαυτό σου να τρέφει φαντασιώσεις ότι μπορεί να τα ξαναβρείτε ή ότι θα σε θέλει πάλι πίσω. Προσπάθησε να σβήσεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σου. Αποδέξου ότι αυτό το κεφάλαιο στη ζωή σου έχει τελειώσει και πες στον εαυτό σου ότι θα είσαι καλύτερα αν προχωρήσεις παρακάτω.

#2 Αποστασιοποιήσου

Ίσως μια μέρα να είστε δυο πολύ καλοί φίλοι, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Είσαι ακόμα πληγωμένη και να το βλέπεις ή να επικοινωνείς μαζί του μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Είναι σημαντικό να κρατήσεις τις αποστάσεις μέχρι να τον ξεπεράσεις.

Εάν κάποια από τα υπάρχοντά του είναι ακόμα στο σπίτι σου, άφησε έναν φίλο, συγγενή ή συγκάτοικο να είναι στο σπίτι όταν έρθει να τα πάρει για να μην χρειαστεί να τον δεις. Μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις. Καλό θα ήταν να μην του τηλεφωνήσεις και να μην του στείλεις κάποιο μήνυμα για να δεις τι κάνει ή αν μετάνιωσε που σε χώρισε το αγόρι σου.

Αν επικοινωνήσει μαζί σου, πες του να σταματήσει. Διάγραψε όλα τα μηνύματα του και μην απαντάς στις κλήσεις του. Το να κρατήσεις επαφή μαζί του μπορεί να σε αφήσει με την ελπίδα ότι σκέφτεται την επανασύνδεση. Επομένως σταμάτα να τον σκέφτεσαι, να τον βλέπεις και να μιλάς μαζί του, γιατί αυτό θα σε εμποδίσει από το να προχωρήσεις τη ζωή σου.

#3 Σταμάτα να μιλάς για αυτόν

Είναι φυσιολογικό στην αρχή να έχεις την ανάγκη να τα βγάλεις όλα από μέσα σου, για τον χωρισμό σου και να μιλήσεις στους φίλους και στους συγγενείς σου. Δεν θα σου κάνει καλό να μην εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου.

Θα σε βοηθήσει να μιλήσεις με έναν φίλο σου που εμπιστεύεσαι, αρκεί να μην είναι επίσης φίλος με τον πρώην σου. Από τη στιγμή που έχεις μιλήσει για να τον χωρισμό σου, προσπάθησε να σταματήσεις να μιλάς για τον πρώην σου.

#4 Άσε στην άκρη το ποιος φταίει που σε χώρισε το αγόρι σου

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αποδίδεις ευθύνες μετά από ένα χωρισμό, αλλά αυτό δεν θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις. Είτε κατηγορείς εκείνον, είτε τον εαυτό σου, η επανάληψη των επώδυνων σεναρίων σε κρατά μόνο συγκεντρωμένη στα αρνητικά συναισθήματα.

Οπότε κλείσε αυτό το κεφάλαιο στη ζωής σου και εστίασε στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσεις από εδώ και πέρα. Μη μπεις στη διαδικασία να κατηγορήσεις τον εαυτό σου, εκείνον η οποιοδήποτε άλλον για ότι πήγε στραβά στη σχέση. Δεν λειτούργησε και μάλλον δεν έπρεπε, οπότε αποδέξου το γεγονός αυτό και προχώρα σε κάτι καλύτερο. Πως να Διαχειριστείς έναν Χωρισμό: 14 Πράγματα που Δεν πρέπει να Κάνεις χώρισε το αγόρι

#5 Μάθε από το γεγονός ότι σε χώρισε το αγόρι σου

Μπορεί να σε χώρισε το αγόρι σου αλλά αυτό δεν σε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Μπορείς να μάθεις μέσα από αυτή σου την εμπειρία πολλά πράγματα. Και όταν λέμε για εμπειρία εννοούμε τον ίδιο τον χωρισμό αλλά και ολόκληρη τη σχέση που είχες με τον πρώην σου.

Αναρωτήσου τι συμπεριφορές θα ήθελες να επαναλάβεις στο μέλλον, και για ποια πράγματα δεν είσαι περήφανη για τον εαυτό σου. Σκέψου τι ήταν υπέροχο στη σχέση, τι δεν ήταν τόσο σπουδαίο και τι οδήγησε στο τέλος της σχέσης. Κατάγραψε τα όλα και χρησιμοποίησε αυτές τις σημειώσεις για να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς στο τομέα των σχέσεων.

#6 Κάνε focus στον εαυτό σου

Δώσε αρκετό χρόνο στον εαυτό σου και επικεντρώσου σε αυτόν πριν ξεκινήσεις μια άλλη σχέση. Κάνε κάτι για εσένα και δούλεψε με το μέσα σου. Μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους κοντινούς σου φίλους, την οικογένεια σου ή ακόμα και να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι.

Κρατά τον εαυτό σου απασχολημένο, αλλά πρόσεξε να μην υπερβάλλεις μόνο και μόνο για να αποσπάσεις την προσοχή σου από τον πρώην σου, γιατί αυτό θα κάνει πιο επώδυνη την κατάσταση. Επίσης μπορείς να κάνεις κάτι να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου, για παράδειγμα μπορείς να περιποιηθείς τον εαυτό σου περνώντας τη μέρα σου με μια φίλη σου σε κάποιο σπα.

#7 Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις

Το ότι σε χώρισε το αγόρι σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις αμέσως να γνωρίζεις εκατοντάδες νέους ανθρώπους και να φλερτάρεις με κάθε άντρα που συναντάς. Δεν θες να δείχνεις απελπισμένη γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση με κάποιον ο οποίος θα θέλει να σε ελέγχει ή θα θέλει να νιώθει υπεράνω από εσένα.

Απλά χαλάρωσε, μη βιάζεσαι και απόλαυσε τον εαυτό σου. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι οι άντρες θα σε πλησιάζουν, επειδή φαίνεσαι πιο προσιτή και διασκεδαστική. Πάρε το χρόνο σου για να γνωρίσεις νέα άτομα.

Σε χώρισε το αγόρι σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#8 Μην γενικεύεις και μην κάνεις συγκρίσεις

Δεν είναι κάθε άντρας σαν αυτόν που μόλις χώρισες και δεν θα είναι κάθε σχέση έτσι, ειδικά αν μάθεις πώς να προχωρήσεις παρακάτω με υγιή τρόπο μαθαίνοντας από τα λάθη σου.

Η προηγούμενη σχέση σου τελείωσε για κάποιο λόγο, οπότε διεύρυνε τους ορίζοντές σου και αναζήτησε ένα νέο είδος σχέσης που θα είναι όχι μόνο διαφορετικό, αλλά και πολύ καλύτερο από αυτό που είχατε πριν.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις αφού σε χώρισε το αγόρι σου είναι να παραμείνεις θετική. Να ξέρεις ότι το να τον ξεπεράσεις θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου.

Στόχος σου είναι να δημιουργήσεις μια υγιή νέα σχέση με έναν υπέροχο νέο σύντροφο. Μια σχέση στην οποία θα νιώθεις ευτυχισμένη που δεν θα σκεφτείς ποτέ τον πρώην σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.