7 τρόποι να Ξεπεράσεις ένα Χωρισμό - Women's Bible

7 τρόποι να Ξεπεράσεις ένα Χωρισμό

7 τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Το να ξεπεράσεις ένα χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολο. Είτε είσαι αυτή που πήρε την απόφαση να χωρίσει είτε απλά στο ανακοίνωσαν, δεν είναι εύκολο. Πολλές σκέψεις θα σου έρθουν στο μυαλό όπως «θα το ξεπεράσω ποτέ;», «πως θα προχωρήσω παρακάτω;», «θα βρω ποτέ ξανά την αγάπη;».

Πίστεψε με, θα ξεπεράσεις τον πόνο που νιώθεις και θα βγεις δυνατότερη από όλο αυτό. Δε θα είναι εύκολο, ούτε χωρίς πόνο. Μπορεί τα μόνο πράγματα που θα θέλεις να κάνεις μετά από ένα χωρισμό να είναι να ακούς λυπητερά τραγούδια και να βλέπεις ταινίες τρώγοντας παγωτό, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

#1 Απομακρύνσου από τον πρώην σου

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο χωρισμό είναι η συνήθεια. Έχεις μάθει να βλέπεις και να μιλάς με το σύντροφό σου συνέχεια και ξαφνικά δε συμβαίνει τίποτα από αυτά. Η επικοινωνία σας σταματάει. Τις πρώτες μέρες θα θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του, να μάθεις τι κάνει.

Για να ξεπεράσεις όμως ένα χωρισμό είναι σημαντικό να μην το κάνεις αυτό. Δεν πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του. Αυτό που είναι απαραίτητο να κάνεις είναι να απομακρυνθείς από αυτόν. Ούτε μήνυμα, ούτε τηλέφωνο. Αν σε επηρεάζει και η παρουσία του ως «φίλος» σου στα social media, τότε βγάλε τον και από εκεί.

Τα δώρα που σου είχε κάνει, οι φωτογραφίες σας αλλά και οτιδήποτε στον θυμίζει καλό είναι να τα κρύψεις σε κάποιο κουτί να μην τα βλέπεις. Αν δε τα θέλεις πέτα τα, αλλά καλό είναι να κρατήσεις μερικά αναμνηστικά, κρυμμένα κάπου.

#2 Μη προσπαθήσεις να τα ξαναβρείτε

Ένα από τα πράγματα που περνάει από το μυαλό όσων χώρισαν είναι να τα ξαναβρούν. Σκέφτονται ότι ίσως μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, ίσως λειτουργήσει αυτή τη φορά η σχέση κτλ. Θυμήσου όμως γιατί χώρισες και αν μπορεί να αλλάξει κάτι. Τις περισσότερες φορές φτάνουμε στο χωρισμό γιατί τα πράγματα δεν μπορούν να διορθωθούν.

Τα προβλήματα που είχατε στη σχέση αργά ή γρήγορα θα ξαναεμφανιστούν και θα οδηγήσουν ξανά στο χωρισμό. Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος να περάσεις τον ίδιο χωρισμό δύο φορές;7 τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

#3 Κάνε όλα αυτά που δε σε άφηνε να κάνεις

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μην κάνεις κάτι γιατί δε σε άφηνε το τότε αγόρι σου; Μήπως δε βγήκες με φίλους σου γιατί ζήλευε; Ή δε σε άφηνε να πετάς τα ρούχα στο πάτωμα; Τώρα είναι η ώρα να κάνεις όλα αυτά που ήθελες αλλά δε σε άφηνε.

#4 Κάνε μια λίστα με όσα σου έλειπαν στη σχέση σας

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Για να έρθει ένας χωρισμός σημαίνει πως κάτι έλειπε από τη σχέση. Κάνε μια λίστα με όσα δε σου πρόσφερε ο πρώην σου και φρόντισε η επόμενη σχέση σου να στα δίνει.

 #5 Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να μαζέψει τα κομμάτια του

Ένα από τα καλά του να είσαι πάλι μόνη είναι πως έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Φάε υγιεινά, γυμνάσου, πήγαινε βόλτες, βγες με τις φίλες σου, δες ταινίες. Κάνε ό,τι σου δημιουργεί χαρά. Χρειάζεται να αποκτήσεις ξανά τη ψυχική σου ηρεμία, αλλά μη ξεχνάς και τη σωματική υγεία.

#6 Βγες με τους φίλους σου

Οι σύντροφοι αλλάζουν αλλά οι καλές φιλίες μένουν για πάντα. Έτσι τουλάχιστον λένε. Ένα από τα πιο θεραπευτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν χωρίζεις, είναι να βγαίνεις με τους φίλους σου. Αυτοί ξέρουν πως να σε παρηγορήσουν και να σε κάνουν να περάσεις καλά. Όπως λέμε όλες οι φίλες, «δεν ήταν για σένα αυτός», «αυτός έχασε».

#7 Όταν νιώσεις έτοιμη, βγες πάλι ραντεβού

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να είναι στενοχωρημένος και να κλάψει για τη σχέση που τελείωσε. Πρέπει να «πενθήσεις» ώστε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο μέσα σου. Πρέπει να ξεπεράσεις τελείως τον πρώην σου. Μόνο τότε θα είσαι έτοιμη να βγεις και πάλι ραντεβού.

Σε κανέναν δεν αρέσει να βγαίνει με ένα άτομο κολλημένο με τον πρώην του. Ξεπέρασε τον και μετά βγες όσα ραντεβού θέλεις. Μη μεταφέρεις τα απωθημένα σου στους άλλους, δε σου φταίνε σε τίποτα.

Όπως είπαμε ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος. Θα κλάψεις, θα κλειστείς στο σπίτι, θα πιστέψεις ότι δε θα ξαναβρείς την αγάπη, αλλά κάποια στιγμή θα βγεις πιο δυνατή από όλο αυτό. Θα τα καταφέρεις!

Αν μόλις χώρισες και θες να κάνεις τον πρώην σου να επιστρέψει, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.