Σχέση με Μικρότερο: 8 συμβουλές - Women's Bible

Σχέση με Μικρότερο: 8 συμβουλές

Σχέση με Μικρότερο: 8 συμβουλές

Κάνε εικόνα το εξής: γνωρίζεις έναν υπέροχο άνδρα, η χημεία μεταξύ σας είναι αυτόματη και χάνεστε για ώρες σε αμέτρητες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Είναι αστείος και έχει θετική προσωπικότητα, το σεξ είναι υπέροχο και περνάτε καταπληκτικά μαζί. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια μικρή (ή και μεγάλη) διαφορά ηλικίας με αποτέλεσμα να μην ξέρεις πως να νιώσεις γι’ αυτό και ανατωτιέσαι εαν είναι κακή ιδέα να μπεις σε σχέση με μικρότερο.

Μερικές από εσάς μπορεί να βρίσκεστε ήδη σε μια τέτοια κατάσταση, ενώ άλλες μπορεί να τρομάζετε μπροστά στην ιδέα του να πρέπει να χειριστείτε ένα τέτοιο σενάριο.

Αλλά γιατί το ορίζουμε ως «πρόβλημα»;

Γιατί μας έχει γίνει εμμονή η ιδέα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να βγαίνουν με μεγαλύτερους; Ή ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για νεότερες γυναίκες;

Γιατί να μην βγεις με κάποιον νεότερο από εσένα; Τα κοινωνικά στερεότυπα είναι λίγο πολύ γελοία, δεν νομίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση με μικρότερο δεν διαφέρει πολύ από τη σχέση με κάποιον στην ίδια ηλικία με σένα ή με κάποιον μεγαλύτερο.

Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα που θα πρέπει να λύσετε αλλά αυτά είναι μέρος κάθε σχέσης.

Γνώρισες λοιπόν κάποιον καταπληκτικό νεότερο άνδρα, αλλά ανησυχείς για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της σχέσης;

Ας δούμε κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

#1 Θυμήσου ότι η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία

Πρόσφατα μια φίλη αντιμετώπιζε δυσκολίες στη σχέση της, οι οποίες την εξουθένωσαν απίστευτα ψυχικά.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο σύντροφός της νευρίασε με κάτι απλό, σχεδόν ασήμαντο και κατέληξε να φωνάζει και τελικά έφυγε από το σπίτι χτυπώντας πίσω του την πόρτα.

Μετά, έληξε τη σχέση μέσω μηνύματος και επέμενε εκείνη να φύγει από το σπίτι, τις ώρες που θα μάζευε τα πράγματα του για να αποφύγει κάποια συζήτηση σχετικά με το συμβάν.

Ακούγεται σαν συμπεριφορά που θα περίμενες από κάποιον νέο σύντροφο;

Κι όμως, ο σύντροφός της ήταν 45 χρονών και απέδειξε περίτρανα ότι η συναισθηματική ωριμότητα δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την ηλικία κάποιου.

Επανάλαβε στον εαυτό σου: Η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία κάποιου.

Μια γυναίκα στα 30 της μπορεί να είναι απορροφημένη στην καριέρα της ή μπορεί να μένει σπίτι προσπαθώντας να βρει τον εαυτό της.

Μπορεί να είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών ή να κάνει φανατικά σκέιτμπορντ.

Εάν έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της με τους γονείς της, μπορεί να είναι ανώριμη συναισθηματικά, σε σύγκριση με κάποια που ζει μόνη της από τα 18.

Παρόμοια, ένας άνδρας που έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις στη πορεία της ζωής του να είναι περισσότερο ώριμος συναισθηματικά από κάποιον με την διπλάσια ηλικία που δεν ζορίστηκε και πολύ στη ζωή του.

#2 Εξακρίβωσε ότι ο αγαπημένος σου δεν ψάχνει για «μαμά ν.2»

Είναι καλή ιδέα να εξακριβώσεις από νωρίς εάν ο σύντροφός σου ψάχνει κάποια για να αντικαταστήσει τη μαμά του.

Πολλοί νεότεροι άνδρες έλκονται από μεγαλύτερες γυναίκες επειδή τους αρέσει να έχουν κάποια που θα τους φροντίζει.

Αυτοί οι τύποι συνήθως, έφυγαν αργά από το πατρικό τους και είχαν μητέρες που έκαναν σχεδόν τα πάντα για εκείνους, όσο έμεναν ακόμα εκεί.

Οι μητέρες τους έκαναν τα πάντα, από το να βάζουν πλυντήριο τα ρούχα τους, να οργανώνουν τα οικονομικά τους, να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν για εκείνους ενώ οι ίδιοι έπαιζαν video games.

Πολύ απλά, έμαθαν να περιμένουν από κάποιον άλλο να πάρει την πρωτοβουλία και να φροντίζει τα πράγματα στη ζωή τους, καθώς οι ίδιοι δεν χρειάστηκε ποτέ να το κάνουν.

Εάν αυτό σου ακούγεται γνώριμο και βρίσκεσαι σε σχέση με κάποιον που συμπεριφέρεται έτσι, μην έχεις αυταπάτες ότι μπορείς να τον αλλάξεις.

Μπορείς να τον πιέσεις να αναλάβει ευθύνη και να είναι υπεύθυνος του εαυτού του, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει να αποκτήσει αρνητικά συναισθήματα για εσένα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να λήξει τη σχέση σας και να βρει κάποια άλλη που θα τον φροντίζει ή να βρει μια μικρότερη που δεν θα προσπαθήσει καν να τον καθοδηγήσει.

Τι να προσέξεις:

  • Είναι το σπίτι του χάλια συνέχεια;
  • Μαγειρεύει μόνος του ή παραγγέλνει συνεχώς απ’ έξω;
  • Ζητάει τη βοήθεια σου για πράγματα που θα μπορούσε να κάνει μόνος του;

#3 Μην πέσεις στην παγίδα της «δασκάλας»

 Είναι πιθανό ο αγαπημένος σου να μην έχει τόσες εμπειρίες ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να του δώσεις εσύ όλες τις απαντήσεις που ψάχνει.

Ούτε θα πρέπει να προσδοκείς να κάνει τα πάντα σωστά.

Εάν πιστεύεις ότι η σχέση σου οδηγείται προς αυτή την κατεύθυνση, ήρθε η ώρα να θέσεις κάποια όρια.

Ίσως να νιώθει άνετα με το να ζητάει την καθοδήγηση του και αυτό είναι όμορφο, όταν συμβαίνει περιστασιακά.

Αλλά, εάν τοποθετείσαι συνεχώς σε αυτό τον ρόλο, η δυναμική της σχέσης θα χάσει την ισορροπία της αρκετά γρήγορα.

Πριν το καταλάβεις, θα αρχίσει να σε βλέπει ως φιγούρα εξουσίας ή καθοδηγητή, που θα είναι εκεί για να τον καθοδηγεί και να τον προστατεύει.

Αντίστοιχα, θα αλλάξει και η δική σου οπτική και θα γίνει αρκετά… μητρική.

Εάν βλέπεις ότι θέλει ή χρειάζεται μια μεγαλύτερη γυναίκα στη ζωή του για να του παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση, πρότεινε του να βρει ψυχολόγο ή σύμβουλο που θα του γεμίσει αυτό το κενό.

Επίσης, είναι αναγκαίο να διατηρείτε υγιή όρια μεταξύ σας, ακόμα και αν χρειάζεται να είστε απόλυτοι ο ένας με τον άλλο σε ορισμένες περιστάσεις προκειμένου να εδραιωθούν.

#4 Αποδέξου ότι είναι πιθανό να έχετε διαφορετικά επίπεδα ενέργειας

 Εάν υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη των 5 χρόνων, μπορεί να εντοπίσεις ότι ο σύντροφός σου έχει περισσότερη ενέργεια από εσένα.

Αυτό είναι συχνά αλήθεια, εάν έχεις προχωρήσει αρκετά με την καριέρα σου ή εάν έχεις παιδιά από προηγούμενη σχέση.

Ίσως να είναι πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα του να βγείτε για ποτό Σάββατο βράδυ και να μην επιστρέψετε σπίτι μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Αντίθετα, εσύ μπορεί να προτιμάς το βράδυ σου να το περάσεις σπίτι με Netflix και ένα ποτήρι κρασί.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, χρειάζεται να επικοινωνείτε ανοιχτά και να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Για παράδειγμα, να πεις ναι στο να βγείτε ένα Σάββατο μέχρι αργά αλλά και εκείνος να απολαύσει ένα βράδυ στο σπίτι.

Όταν δεν έχεις την ενέργεια να είσαι μέσα στον ενθουσιασμό μέχρι τα ξημερώματα, πρότεινε του να βγει με τους φίλους του. Μπορούν να διασκεδάσουν και να σου πει πως πέρασε την επόμενη μέρα σε ένα ήρεμο δείπνο.

Παρόμοια, όταν είναι έξω εκείνος μέχρι αργά, μπορείς να βρεις χρόνο να κάνεις δραστηριότητες που απολαμβάνεις με την δική σου παρέα.

Όσον αφορά το σεξ, ίσως να συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Η λίμπιντο του μπορεί να είναι υψηλότερη από την δική σου, οπότε και θα πρέπει να το συζητήσετε διεξοδικά προκειμένου να μένετε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Πάντως μην απογοητεύεσαι, στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες στην πραγματικότητα έχουν υψηλότερη λίμπιντο μετά την ηλικία των 35.

Οπότε εάν είσαι μαζί με κάποιον νεότερο, το πιο πιθανό είναι να ταιριάζετε απόλυτα στο σεξ από το να είσαι μόνιμα εξουθενωμένη, όπως νομίζουν πολλές.

#5 Να είσαι ανοιχτή σε νέες ιδέες και εμπειρίες

Ίσως να έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα, αλλά οι πιθανότητες είναι να έρχεσαι αντιμέτωπη με απόψεις ή ιδέες που δεν έχεις ξανακούσει και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα, μερικά χρόνια διαφοράς είναι αρκετά για να έχετε διαφορετικά μουσικά ακούσματα που μάλιστα δεν είχατε ιδέα ότι υπήρχαν. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία και για τους δύο να ανακαλύψετε νέα είδη μουσικής.

Το ίδιο ισχύει και για την λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, σειρές, παιχνίδια, κλπ.

Εάν δεν έχεις παίξει ποτέ ξανά στη ζωή σου video game, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και να καταρρίψεις τον μύθο του έφηβου που το συνοδεύει.

Είναι πάντα καλή ιδέα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Ίσως ακόμα να ανακαλύψεις ότι σου αρέσει τελικά.

Τι καλύτερο, από το να βρείτε ένα κοινό χόμπι ή δραστηριότητα για να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί!Σχέση με Μικρότερο: 8 συμβουλές

#6 Είναι φυσιολογικό να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα, ειδικά όταν είσαι σε σχέση με μικρότερο

Βέβαια, δεν χρειάζεται να έχετε τα ίδια χόμπι ή να αναζητάτε συνέχεια κοινές δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, είναι υγιές να μην έχετε τόσα κοινά ενδιαφέροντα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να απολαμβάνετε διαφορετικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα στον ελεύθερο σας χρόνο.

Πολλοί πιστεύουν ότι χρειάζεται να κάνουν τα πάντα μαζί με τους συντρόφους τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πολύ μαζί δεν κάνει καλό.

Παρόμοια, είναι απαραίτητο να βγαίνετε ξεχωριστά με φίλους, είτε είναι για φαγητό, ποτό ή για κάποιο άθλημα κλπ. Είναι απόλυτα υγιές να περνάτε χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο, με ανθρώπους που νοιάζεστε και αγαπάτε.

 Όταν κάνετε τα πάντα μαζί, είναι πιθανό να οδηγηθείτε σε αρνητικά συναισθήματα. Αυτό είναι πιο συχνό, αν δεν έχετε τόσα κοινά ενδιαφέροντα.

Για παράδειγμα, ίσως να θέλει παρέα για να πάει σε μια εκδήλωση, που όμως εσένα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου.

Ίσως να πας μαζί του μόνο από αίσθηση υποχρέωσης, αλλά δεν θα το απολαύσεις καθόλου.

Κατά συνέπεια, θα νιώσει άσχημα που δεν περνάς καλά, δεν θα περάσει ούτε εκείνος καλά και θα καταλήξετε να τσακωθείτε αργά ή γρήγορα για κάτι τέτοιο.

Ενθάρρυνε τον να έχει τον δικό του κοινωνικό κύκλό και να ενισχύσεις φυσικά και εσύ τον δικό σου.

Όχι μόνο θα μπορέσετε να κάνετε πράγματα που αγαπάτε, αλλά θα έχετε και νέες ιστορίες να διηγηθείτε ο ένας στον άλλο.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

#7 Άφησε πίσω σου τις ανασφάλειες σχετικά με την ηλικία σου και το εαν η σχέση με μικρότερο θα δουλέψει

 Μερικές γυναίκες φοβούνται να γνωρίσουν νεότερους επειδή πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα τις αφήσει για κάποια άλλη. Συγκεκριμένα κάποια που πιστεύουν ότι είναι πιο όμορφη, με πιο ωραίο σώμα, πιο ενδιαφέρουσα από εκείνες κλπ.

Εάν ήθελε να είναι με κάποια άλλη, θα ήταν ήδη.

Είναι μαζί σου επειδή θέλει να είναι μαζί σου και επειδή του αρέσεις ακριβώς έτσι όπως είσαι. Τέλος.

Δυστυχώς, οι γυναίκες έχουμε μάθει να είμαστε σε συνεχή ανταγωνισμό η μία με την άλλη, με μια διαρκή φωνούλα στο μυαλό μας να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να φαινόμαστε όσο νεότερες γίνεται, για όσο περισσότερο γίνεται.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Ο καθένας έλκεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά και πολλοί άνδρες ενδιαφέρονται για μεγαλύτερες γυναίκες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι θεωρούν ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι περισσότερο ώριμες συναισθηματικά και ότι δεν έχουν όρεξη για παιχνίδια.

Επιπλέον, σε ένα δωμάτιο γεμάτο με 100 γυναίκες που είναι στην ηλικία των 35, καμία δεν είναι πανομοιότυπη. Μερικές θα δείχνουν νεότερες, άλλες μεγαλύτερες.

Εάν είσαι ο τύπος της γυναίκας που του κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι επειδή είσαι υπέροχη στα μάτια του ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Αποδέξου το.

#8 Διαχειρίσου τη γνώμη των άλλων για την σχέση με μικρότερο

Μείνε μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα και τα σχόλια όσον αφορά τη σχέση σου.

Διαφορετικά, είναι εύκολο να επηρεαστείς από τις απόψεις που κυριαρχούν επί του θέματος.

Αντίθετα, αν προσέξεις τι λένε συνήθως οι νεότεροι άνδρες για τις μεγαλύτερες συντρόφους τους, θα δεις ότι μιλούν για το πόσο χαρούμενοι είναι σε μια σταθερή και υποστηρικτική σχέση που χαρακτηρίζεται από ωριμότητα.

Συνήθως οι  γυναίκες προσεγγίζουν μεγαλύτερους άνδρες για να νιώσουν ασφαλείς ενώ οι μεγαλύτερες νιώθουν αυτοπεποίθηση και ασφάλεια ήδη για τον εαυτό τους. Δεν χρειάζονται συνεχή καθησύχαση και αυτό είναι ελκυστικό.

Στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ότι θέλουν και είναι στο χέρι σου να καθορίσεις ποιες απόψεις θα σε επηρεάσουν και ποιες όχι.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Εάν αγαπάτε ο ένας τον άλλον και είστε σε μια χαρούμενη και δοτική σχέση, τότε μόνο αυτό έχει σημασία.

Να σέβεστε ο ένας τον άλλο, να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλο και να μην επιτρέψετε στους εαυτούς σας να περιοριστούν από τη ψευδαίσθηση του χρόνου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.