Γιατί οι καλές Σχέσεις καταλήγουν Άσχημες; - Women's Bible

Γιατί οι καλές Σχέσεις καταλήγουν Άσχημες;

Γιατί οι καλές Σχέσεις καταλήγουν Άσχημες

Ξέρεις πως είναι όταν βρίσκεις κάποιον που έχετε καλή επικοινωνία και νιώθεις ότι είσαι στον παράδεισο! Και ξαφνικά… εξαφανίζεται από το πουθενά. Παλιότερα, αναρωτιόμουν συνεχώς γιατί συμβαίνει αυτό. Θυμάμαι να σκέφτομαι σχεδόν εμμονικά αν έχω κάνει τις σωστές επιλογές στις σχέσεις μου.

Πως μπορούσε να είναι ο κατάλληλος για εμένα ενώ τα πράγματα κατέληξαν τόσο λάθος;

Πολλές γυναίκες κάνουν το ίδιο λάθος. Σκέφτονται ότι θα πρέπει να παρατήσουν κάθε ελπίδα επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους συμβαίνει αυτό ή πως να αποφύγουν επόμενη πιθανή απογοήτευση.

Είμαι εδώ για να μοιραστώ το μυστικό που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις «ιδιαίτερες»  μελλοντικές σχέσεις και να γίνεις πιο δυναμική στον χώρο του φλερτ.

Όταν έχεις την αυτογνωσία και την επίγνωση για το ποιες καταστάσεις σε πληγώνουν και δεν είναι οι κατάλληλες για εσένα, δεν θα ρισκάρεις ποτέ ξανά.

Αντίθετα, μπορείς να κάνεις συνειδητές επιλογές που θα βοηθήσουν την σχέση σου και θα σε οδηγήσουν να κάνεις το σωστό για εσένα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τους 5 κύριους λόγους που οδηγούν μια καλή σχέση στην αποτυχία και πως μπορείς να την αποφύγεις στο μέλλον.

#1 Πέφτεις στην παγίδα του Σεξ

 Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε ερωτευμένα ζευγάρια, διαπιστώθηκε ότι στον εγκέφαλο τους υπήρχαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης ντοπαμίνης. Αυτή η χημική ουσία ενεργοποιεί το κέντρο του εγκεφάλου πυροδοτώντας ευχαρίστηση.

Έχει την ίδια επίδραση που προκαλεί στον εγκέφαλο η κοκαΐνη. Ναι, σωστά διάβασες, η κοκαΐνη. Αυξημένη ενέργεια, μικρότερη ανάγκη για ύπνο ή τροφή, υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης.

Μερικοί λένε ότι η αληθινή αγάπη κρατάει μια ζωή. Αυτό μπορεί να είναι ή και να μην είναι αλήθεια αλλά σε ότι έχει να κάνει με την χημεία, η αγάπη δεν διαρκεί πολύ.

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται στην αρχή μιας σχέσης είναι υπέροχα και θα πρέπει να τα βιώνουμε αλλά χρειάζεται να προσέξουμε πως αυτά τα συναισθήματα επηρεάζουν την συμπεριφορά και τις επιλογές μας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις στον κόσμο του φλερτ και των σχέσεων είναι να καταλάβεις ότι αυτά που νιώθεις είναι χημικές διεργασίες και αργά ή γρήγορα θα ελαττωθούν. Δηλαδή η έλξη και το πάθος του πρώτου καιρού θα σας εγκαταλείψουν σιγά σιγά και θα μείνει μόνο η σχέση που επέλεξες. Καλή ή κακή. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να ισορροπήσεις τα συναισθήματα με την λογική.

#2 Δεν πληροί τα κριτήρια σου

Οι περισσότερες γυναίκες έρχονται σε μένα, νομίζοντας ότι ξέρουν τα κριτήρια τους. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως δεν τα ξέρουν πραγματικά.

Τα κριτήρια λοιπόν που έχει κάθε γυναίκα είναι οι βασικές αξίες που επιζητάς στην σχέση σου με σκοπό να είσαι χαρούμενη. Ακόμη και αν μία από αυτές απουσιάζει στη διάρκεια μιας σχέσης, τότε θα αποτύχει αναπόφευκτα.

Εάν βγαίνεις με κάποιον ο οποίος πληροί 9 από τα 10 κριτήρια σου, αυτό το ένα αργά ή γρήγορα θα είναι πρόβλημα στη σχέση.

Έτσι, μέχρι να καταλάβεις ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να θέσεις για τον εαυτό σου για μια υγιή και χαρούμενη σχέση, καλό είναι να μην μπεις στην διαδικασία νέας γνωριμίας, τουλάχιστον με την προϋπόθεση μακροχρόνιας και σταθερής σχέσης.Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι, Γιατί οι καλές Σχέσεις καταλήγουν Άσχημες

#3 Δεν του αρέσεις και τόσο

Το ξέρω, ακούγεται κλισέ και ακόμα πιο δύσκολο να το παραδεχτείς, αλλά ένα από τα καλύτερα τεστ για να δεις εάν του αρέσεις πραγματικά είναι να δώσεις προσοχή στις πράξεις του. Να δεις εάν ανταποκρίνονται σε αυτά που λέει. Πολλές γυναίκες, όταν η σχέση φαίνεται καλή και νιώθουν όμορφα, οτιδήποτε και αν τους πει ο σύντροφος τους, φαίνεται σωστό.

Στα αρχικά στάδια του φλερτ να θυμάσαι ότι συναντούμε ένα άτομο κατ’ επίφαση και όχι τον αυθεντικό ελαττωματικό εαυτό του. Γι’ αυτό τον λόγο μου αρέσει να υπενθυμίζω στις μαθήτριες μου ότι τα λόγια δεν έχουν αξία, μόνο οι πράξεις.

Βάζω στοίχημα, εάν σκεφτείς τώρα μια από τις πρώην καλές σχέσεις σου που κατέληξε άσχημα, σίγουρα θα σκεφτείς μια έστω φορά που ο «καλός» σου είπε κάτι και έκανε κάτι άλλο. Ξέρω, αυτό συνέβη και σε μένα σε πολλές σχέσεις μου.

Ίσως ήταν κάτι μικρό όπως να σου είπε ότι θα σε καλέσει εκείνος αργότερα και δεν το έκανε ποτέ ή ακόμη και κάτι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, το να ζήτησες να γνωρίσεις τους φίλους του ή την οικογένεια ρου και να πέρασαν εβδομάδες ή και μήνες χωρίς να γίνει τίποτα.

Οι γυναίκες που είναι συνειδητοποιημένες, δεν παρεξηγούνται από αυτή την συμπεριφορά. Αντίθετα αναγνωρίζουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν τους ταιριάζει. Έτσι, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, σταματούν την σχέση πολύ πριν μάλιστα επενδύσουν συναισθηματικά.

Θες να μπορείς να διατηρήσεις μια καλή και υγιή σχέση; Δες εδώ

#4 Υπάρχει Μεγάλη Απόσταση

Όταν λέω απόσταση, εννοώ στους στόχους της ζωής. Όταν δυο άνθρωποι περνούν καταπληκτικά μαζί αλλά βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές φάσεις στην ζωή τους, συνήθως είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Ίσως ψάχνεις κάποιον για να κάνεις οικογένεια, αλλά αυτός να σκέφτεται μόνο την καριέρα του.

Φρόντισε λοιπόν όταν γνωρίζεις κάποιον, οι απόψεις σας για την ζωή να βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι.

Εάν δεν είσαι σίγουρη για το τι θέλεις στη ζωή σου, είναι δύσκολο να κάνεις την κατάλληλη επιλογή συντρόφου. Αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να εντοπίσεις κοινά σημεία στις αξίες και τις απόψεις σας.

#5 Πάρε τον χρόνο σου

Μερικές φορές όταν ενθουσιαζόμαστε με μια νέα σχέση κάνουμε πράγματα βιαστικά προσπερνώντας πολλά κρίσιμα στάδια στην διαδικασία της γνωριμίας μας.

Όλες το έχουμε κάνει λίγο πολύ στην ζωή μας, είτε μετά από ένα ραντεβού καταλήξαμε στο κρεβάτι μαζί του ή φανταστήκαμε πως θα ήταν τα παιδιά μας.

Είναι σημαντικό να προχωράς αργά στις σχέσεις σου, να μένεις στο παρόν και να έχεις υπομονή να τον γνωρίσεις πρώτα καλά. Είναι αναγκαίο να τα κάνεις όλα αυτά ειδικά αν ψάχνεις σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Επίσης, ο χρόνος είναι φίλος σου. Δώσε στον εαυτό σου 2 με 3 μήνες να τον γνωρίσεις πριν αρχίσεις να επενδύεις συναισθηματικά.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα σου ξεφύγει κανένα «περίεργο» σημάδι και έτσι θα προστατεύσεις τα συναισθήματα σου. Καθώς λοιπόν μπαίνεις σε μία σχέση καλό είναι να ελαττώσεις ταχύτητα και αυτό γιατί η εύρεση της αγάπης δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.