19 Κριτήρια για να διαλέξεις τον Κατάλληλο - Women's Bible

19 Κριτήρια για να διαλέξεις τον Κατάλληλο

Ξέχνα όσα σου Λένε: Τα 2 Φύλα μιλάνε την ίδια γλώσσα

Λογικά μπήκες να διαβάσεις το άρθρο λόγω του τίτλου, οπότε την πάτησες. Αλήθεια πίστεψες ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός από κριτήρια που κάνει έναν άνδρα κατάλληλο; Ακόμα κι αν υπήρχε σίγουρα δεν είναι ίδιος για όλες τις γυναίκες. Είναι ενδιαφέρον όμως να το συζητήσουμε λίγο, οπότε ας το κάνουμε.

Όλα σε κουτάκια

Ποια κοινωνική νόρμα και παραξενιά μας κάνει να βάζουμε τους ανθρώπους σε κουτάκια; Κάποια ξύπνησε ένα πρωί και είπε: «Χμμ, ας φτιάξω μία λίστα με τα πράγματα που θέλω από έναν άνδρα»;

Ωραία. Και μετά τι κάνεις;

Βγαίνεις έξω και την διαβάζεις σε κάθε άνδρα που συναντάς για να σου πει αν τα κάνει όλα αυτά;

Παραδέξου το, έχουν υπάρξει φορές που έχεις ρωτήσει αυτόν που έχεις απέναντί σου αν του αρέσει ένα συγκεκριμένο χόμπι ή αν του αρέσει μία συγκεκριμένη κατηγορία ταινιών.

Ναι, σίγουρα είναι ενδιαφέρον να γνωρίσεις άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Εξάλλου αυτό θα κάνει την μεταξύ σας διάδραση πιο συναρπαστική και θα εμπλουτίσει την συζήτηση σας με πολλές κοινές εμπειρίες.

Είναι απαραίτητο όμως ο άνδραςπου θες, να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ειδικά αν αυτές αφορούν την εξωτερική εμφάνιση;

Δηλαδή αν γνωρίσεις τον άνδρα της ζωής σου και δεν είναι τόσο ψηλός όσο τον ονειρευόσουν θα πεις: «Είναι τέλειος για να μείνω μαζί του μια ζωή, αλλά με τέτοιο ύψος που πάς ρε φίλε;»

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μία λύση να παρακάμψεις το πρόβλημα, όπως ας πούμε, να σταματήσει να σε ενδιαφέρει αυτό το εμπόδιο.

Θες να ξέρεις τι να κάνεις όταν ο κατάλληλος εμφανιστεί μπροστά σου; Δες εδώ

Είναι καλό να έχεις στάνταρ και κριτήρια

Για να μην μπερδευτείς, δεν λέμε να ρίξεις τα στάνταρ σου.

Μία μικρή λίστα με πράγματα τα οποία δεν θα δεχόσουν από άνδρα χρειάζεται. Πάλι λίστα λοιπόν.

Αλλά οκ, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Κάποια πράγματα είναι καλό να μην  τα κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις περιττές υποχωρήσεις. Πολλές φορές, μιλώντας με κόσμο ακούω να μου λένε ότι δεν τους άρεσε κάτι σε κάποιον οπότε ήταν μόνο για σεξ.

Και γιατί το σεξ σηκώνει υποχωρήσεις; Υπάρχει λόγος να ανέχεσαι κακές συμπεριφορές απλά και μόνο για να κάνεις σεξ; Θα έλεγα ότι είναι αρκετά μαζοχιστικό αυτό.

Υποτίθεται ότι το να καταλήξεις μαζί με έναν άνδρα είναι απόφαση και κοινή διαδικασία με σκοπό την απόλαυση και την κοινή πορεία. Το σεξ δεν είναι αυτοσκοπός.

Ας επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα του άρθρου. Δεν πειράζει να έχεις μία μικρή λίστα. Μερικά σημαντικά κριτήρια θα παίξουν το ρόλο τους. Καλώς η κακώς η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο. Αν δεν σου αρέσει κάποιος, θα δυσκολευτείς να προχωρήσεις την γνωριμία σας.

Επίσης, υπάρχουν συμπεριφορές που δεν μπορείς να ανεχτείς, οπότε κι εκεί καλό είναι να κάνεις στο πλάι και να τον αφήσεις να προσπεράσει. Σε προσβάλει, είναι αρκετά επιθετικός, δεν είναι αρκετά επιθετικός, καπνίζει ή όχι.

Κοιτώντας έναν άνδρα μπορείς να σκεφτείς πολλά διαφορετικά πράγματα και να αναθεωρήσεις κάποιες από τις προϋποθέσεις που θα πάνε την γνωριμία σας παραπέρα. Αρκεί να το κάνεις συνειδητά και με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όταν μιλάς με κάποιον ή όταν ψάχνεις να βρεις κάποιον, έχε στο νου σου τι ακριβώς ψάχνεις.

Προσπάθησε όμως όσο μπορείς να μην είσαι αποκεφαλιστική και να δέχεσαι τους ανθρώπους έτσι ακριβώς όπως είναι.

Απόλαυσε τη φανταστική στιγμή όπου συναναστρέφεσαι με έναν άνδρα που ενδεχομένως να είναι λιγο διαφορετικός από τον ιδανικό άνδρα που έχεις στο μυαλό σου αλλά είναι διατεθειμένος να σου ανοιχτεί και να μοιραστεί μέρος της ζωής του μαζί σου. Απόλαυσε τη στιγμή και τη ζωή σου και σίγουρα το ίδιο θα κάνει και ο απέναντί σου.

Καλή απόλαυση!

Και ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα και σαφή κριτήρια για να καταλάβεις αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι ο ιδανικός για εσένα, σίγουρα μπορείς να έχεις κάποια ερωτήματα υπόψη σου. Τα αναλύουμε εδώ:

Πως θα βρεις τον Ιδανικό Άνδρα για εσένα

Γιατί πρέπει να Γνωρίζεις τι θέλεις από έναν Σύντροφο

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.