Θες να Ξεπεράσεις τον Χωρισμό; Υπάρχουν 6 Υγιείς Τρόποι για να το Κάνεις! - Women's Bible

Θες να Ξεπεράσεις τον Χωρισμό; Υπάρχουν 6 Υγιείς Τρόποι για να το Κάνεις!

Θες να Ξεπεράσεις τον Χωρισμό; Υπάρχουν 6 Υγιείς Τρόποι για να το Κάνεις!

Είτε μια σχέση έχει κρατήσει τρεις εβδομάδες είτε τρία χρόνια, το να χωρίσεις σου ραγίζει την καρδιά, σε κάνει να νιώθεις χαμένη και κάποιες φορές υπάρχουν ψυχοσωματικές εκδηλώσεις ως απόρροια αυτού. Κατά βάθος γνωρίζεις πως δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για αντιμετωπίσεις τον πόνο ενός χωρισμού, εντούτοις, για να ξεπεράσεις τον χωρισμό χρειάζεται να έχεις υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης για να τα καταφέρεις με χάρη και σθένος.

Ακόμα και αν η σχέση είχε προβλήματα και δεν ήταν και η καλύτερη που είχες, είναι σαν να ξεκινάς πάλι από το μηδέν.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περιμένεις να συμβεί, όποια και αν είναι η διαδικασία, είναι πως θα υπάρξει η «πένθιμη» περίοδος για τη σχέση που έληξε. Θα αισθανθείς ίσως και ένα αίσθημα εγκατάλειψης, τρόμου για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και απογοήτευση.

Ουσιαστικά θα χρειαστεί μια επανεκκίνηση από το «εμείς» στο «εγώ».

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις για να ξεπεράσεις τον χωρισμό – είτε ήταν δική σου απόφαση είτε όχι – είναι να φερθείς με αγάπη και στοργή στον εαυτό σου. Αν και είναι αλήθεια πως ο χρόνος είναι το καλύτερο γιατρικό, εσύ μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία και να προχωρήσεις παρακάτω αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της υγείας και της ευημερίας σου.

Προκειμένου να σε βοηθήσω να ξεπεράσεις τον χωρισμό, έχω συγκεντρώσει για εσένα 6 υγιείς τρόπους για να αντέξεις το στρες του χωρισμού:

1. Γράψε ή μίλα για τον χωρισμό

Είναι απόλυτα κατανοητό να προσπαθείς να καταπνίξεις τα δυσάρεστα συναισθήματα, όμως το να αποφεύγεις να τα αντιμετωπίσεις εν τέλει θα σου κάνει κακό και θα σε εμποδίσει από το να ξεπεράσεις τον χωρισμό.

Υπάρχουν τόσα πολλά συναισθήματα που αναδύονται από έναν χωρισμό – θυμός, θλίψη, μοναξιά, συναισθήματα απόρριψης και αβεβαιότητας για το μέλλον – και είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσεις κατάματα. Ειδικά στα πρώτα στάδια του χωρισμού, προσπάθησε να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί όλα αυτά που αισθάνεται, χωρίς κριτική.

Γράφοντας τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο, ξεσπώντας, ή μιλώντας σε έναν θεραπευτή μπορεί να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς και να δεις καθαρά γιατί η σχέση δεν λειτούργησε – και γιατί θα είσαι καλύτερα χωρίς τον πρώην σου.

Είναι σημαντικό να νιώσεις τα πάντα γύρω από τον χωρισμό.

Αν θες να κλάψεις, τότε κλάψε.

Αν πάλι θες να καταπιέσεις τα συναισθήματά σου, να ξέρεις πως αυτό μόνο σκληρόκαρδη και φοβισμένη θα σε κάνει στο τέλος.

2. Φρόντισε το σώμα σου

Σε αυτή τη δύσκολη φάση είναι πολύ εύκολο να αναπτύξεις μια πολύ ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό.

Αντί να κάνεις κάποια εξαντλητική δίαιτα απλά και μόνο για να μπεις «στο μάτι» του πρώην και να δει τι έχασε, να τρέφεσαι με προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά για να ενισχύσεις τη διάθεση και την ενέργειά σου.

Μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρέσκα φρούτα, χόρτα και υπερτροφές που εξουδετερώνουν το άγχος μπορεί να βοηθήσει στο να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Θες να Ξεπεράσεις τον Χωρισμό; Υπάρχουν 6 Υγιείς Τρόποι για να το Κάνεις!

3. Να είσαι δραστήρια προκειμένου να ξεπεράσεις τον χωρισμό

Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι ένας τρόπος για να ξεπεράσεις τον χωρισμό και αυτό συμβαίνει για καλό λόγο: αν πας για τρέξιμο ή αν κάνεις ελλειπτικό, τότε πετυχαίνεις τη μείωση του στρες, βελτιώνεις τη γνωστική λειτουργία και ενισχύεις τη διάθεσή σου.

Επιπλέον, αποσπάς τον εαυτό σου από τα όσα σε βασανίζουν με υγιή τρόπο.

Ακόμα κι αν η άσκηση είναι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις, απλά με το να ξεφύγεις κάπως και να εστιάσεις την ευαισθητοποίησή σου στο σώμα σου, αυτό μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο για σένα.

Συνήθως μετά τον χωρισμό, θέλουμε να καθόμαστε να κλαίμε και να μιλάμε στις φίλες μας νιώθοντας χάλια με τον εαυτό μας. Επομένως, το να βγούμε έξω και να κινηθούμε είναι πραγματικά απαραίτητο γιατί είναι σχεδόν το αντίθετο από αυτό που αισθανόμαστε ότι θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή να κλεινόμαστε και να λυπόμαστε τους εαυτούς μας.

4. Υπενθύμισε στον εαυτό όλα τα σπουδαία πράγματα στη ζωή σου

Είναι τόσο εύκολο να αφήσεις την απώλεια να αρχίσει να κατακλύζει το καλό όλης σου της ζωής.

Οι επώδυνοι χωρισμοί μπορούν να θολώσουν τη σκέψη σου σε τέτοιο βαθμό που να είναι σχεδόν αδύνατο να δεις κάτι άλλο πέρα από τα άμεσα συναισθήματα πόνου και απώλειας.

Ίσως δυσκολευτείς να θυμηθείς όλα τα πράγματα που εκτιμάς στη ζωή σου ακριβώς επειδή είσαι τόσο επικεντρωμένη στα αρνητικά των όσων βιώνεις τώρα.

Μπορείς αν θες να δοκιμάσεις να γράψεις ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να στρέψεις την προσοχή σου στα θετικά. Αρχικά μπορεί να δυσκολευτείς με το να κάτσεις και να τα γράψεις όλα αυτά, αλλά μόλις το κάνεις, όλο αυτό το «κακό συναίσθημα» δε θα είναι τόσο έκδηλο πια.

Στη τελική, μπορεί να αισθανθείς ευγνώμων που δεν θα ασχολείσαι πια με τις κακές συνήθειες του πρώην σου!

Θες να ξεπεράσεις τον χωρισμό; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

5. Για να ξεπεράσεις τον χωρισμό, κάνε πράγματα που ΕΣΥ αγαπάς

Μετά από έναν άσχημο χωρισμό, ίσως σου είναι δύσκολο να ενθουσιαστείς με τα πράγματα που αγάπησες πριν από αυτόν. Όμως, ο μόνος τρόπος για να αρχίσεις να απολαμβάνεις ξανά τον εαυτό σου είναι να τον εξαναγκάσεις να βγει έξω και να τα κάνει ούτως ή άλλως.

Κάνε κάτι με το οποίο θα νιώσεις όμορφα, είτε αυτό είναι ένας καφές με έναν φίλο είτε ένα μασάζ. Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη διαδικασία επούλωσης και κάνοντας πράγματα με τα οποία χαμογελάς τότε μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον χωρισμό.

Ξεκίνα να πηγαίνεις σινεμά για να δεις μια κωμωδία ή προσκάλεσε φίλους για προβολή στο σπίτι.

Και γενικά μη ξεχνάς να γελάς. Το γέλιο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη διάθεση και βελτιώνει τη συνολική υγεία και η υποστήριξη των φίλων σου θα σε βοηθήσει να απαλύνεις τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης.

Εξάλλου το γέλιο είναι η καλύτερη συνταγή που θα επιταχύνει την επούλωση, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

6. Ανταπέδωσε καλοσύνη. Θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον χωρισμό

Έχει αποδειχθεί από έρευνες πως εάν κάνεις μια καλή πράξη για τους άλλους, αυτό θα βοηθήσει θετικά την ψυχοσύνθεση και στην ανακούφιση της κατάθλιψης, καθώς βελτιώνει και την ευημερία.

Το να ανταποδώσεις καλοσύνη είναι ένας πανίσχυρος τρόπος να μεταδώσεις την αγάπη που προηγουμένως διοχετεύτηκε στη σχέση.

Επομένως, κάνε κάτι όπου θα βοηθήσει τους άλλους, γιατί αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση ενδυνάμωσης και θα επουλώσει επίσης την καρδιά σου σε σημείο που θα ξεπεράσεις τον χωρισμό εν τέλει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.