Πότε είναι η σωστή στιγμή να γνωρίσεις το νέο σου Σύντροφο στα Παιδιά σου - Women's Bible

Πότε είναι η σωστή στιγμή να γνωρίσεις το νέο σου Σύντροφο στα Παιδιά σου

Πότε είναι η σωστή στιγμή να γνωρίσεις το νέο σου σύντροφο στα παιδιά σου

Έχεις χωρίσει, έχεις προχωρήσει με τη ζωή σου και έχεις αρχίσει να βγαίνεις ραντεβού. Κάνεις σχέση με κάποιον που σου αρέσει πολύ και περνάτε καλά. Αρχίζουν να περνάνε όμως χίλιες δύο σκέψεις από το μυαλό σου. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να γνωρίσεις στα παιδιά σου το νέο σου σύντροφο. Πως θα νιώσουν, τι θα γίνει αν δεν τον συμπαθήσουν και άλλα πολλά.

Η νέα σου σχέση δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο με εσένα αλλά και με τα παιδιά σου. Είναι λογικό τα παιδιά να νιώσουν περίεργα γνωρίζοντας το νέο σου σύντροφο. Ήδη πέρασαν πολλά με το διαζύγιό σας και το χωρισμό από το μπαμπά τους. Δε θέλεις να τους προκαλέσεις και άλλο πόνο.

Τα παιδιά θα βρεθούν ανάμεσα στην προσπάθειά σου να κάνεις μια νέα αρχή και στο να τα έχεις καλά με τον μπαμπά τους, οπότε πρέπει να είσαι προσεκτική. Έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου, αλλά οφείλεις να συμπεριλάβεις και τα παιδιά στις νέες σου αποφάσεις.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν σκέφτεσαι να γνωρίσεις το νέο σου σύντροφο στα παιδιά σου.Πότε είναι η σωστή στιγμή να γνωρίσεις το νέο σου σύντροφο στα παιδιά σου

Τι να προσέξεις αν σκέφτεσαι να γνωρίσεις στα παιδιά σου το νέο σου σύντροφο

#1 Ξεχώρισε την προσωπική σου ζωή από την οικογενειακή

Άσχετα με το πως τελείωσε η σχέση σου με τον πατέρα των παιδιών σου, χρειάζεστε χρόνο για να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα. Περισσότερο χρόνο εννοείται πως χρειάζονται τα παιδιά. Ακόμα και αν έχετε τις καλύτερες σχέσεις με τον πρώην σου, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Ίσως ακόμα να τους λείπει ο πατέρας τους και να μη θέλουν να γνωρίσουν κάποιον άλλο, που ενδεχομένως έρχεται για να πάρει τη θέση του. Είχαν συνηθίσει εσάς τους δύο στο σπίτι, δεν μπορείς να φέρεις έτσι ξαφνικά κάποιον άλλο.

Όσο λοιπόν εσύ προσπαθείς να φτιάξεις την ερωτική σου ζωή, κράτα τα παιδιά σου έξω από αυτή. Δε χρειάζεται να γνωρίζουν τη διαδικασία, μόνο το αποτέλεσμα και αν αυτό είναι σοβαρό.

#2 Αν η σχέση σου δεν είναι πολύ σοβαρή, απόφυγε να γνωρίσεις το σύντροφό σου στα παιδιά

Μπορεί το να γνωρίζεις τις νέες σου σχέσεις στα παιδιά σου να σου φαίνεται καλή ιδέα καθώς νιώθεις πως έτσι τα κρατάς ενήμερα για το τι συμβαίνει, αλλά είναι λάθος. Τα παιδιά χρειάζονται ένα σταθερό περιβάλλον γύρω τους και αν εσύ τους γνωρίζεις άτομα που δε θα μείνουν για πολύ μαζί σας, δεν τους το προσφέρεις αυτό.

Τα μικρότερα κυρίως παιδιά, είναι πιθανό να αναπτύξουν συναισθήματα για κάποιο από τα άτομα που τους γνωρίζεις και μόλις χωρίσετε να στεναχωρηθούν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα προστατέψεις από τις σχέσεις σου και να τους γνωρίσεις μόνο το άτομο με το οποίο είσαι σε σοβαρή σχέση για πολύ καιρό.

#3 Μη ξεχνάς πως είσαι μητέρα τους, όχι φίλη τους

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και ωριμάζουν, σε βλέπουν ως μητέρα. Αν κάθεσαι και τους λες για τις απογοητεύσεις ή τους ενθουσιασμούς σου στον έρωτα, θα διαταράξεις το ρόλο σου. Αυτά τα πράγματα μπορείς να τα συζητάς με τις φίλες σου, όχι με τα παιδιά σου.

Είμαι σίγουρη πως δε θα συζητήσεις κάτι τέτοιο με ένα παιδί 8 χρονών, αλλά ίσως με ένα 15χρονο «ξεχαστείς» και τα συζητήσεις, καθώς σου λέει τα δικά του. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αλλά δε θέλουν να ξέρουν για αυτήν την πλευρά της ζωής σου.

Δε θα τους πεις ψέματα, αλλά ούτε θα δώσεις πληροφορίες που δε χρειάζονται. Μπορείς να πεις ότι θα βγεις για φαγητό με κάποιον φίλο και όχι ότι θα βγεις πρώτο ραντεβού με ένα άτομο που σου αρέσει.

Ενημέρωσε τον πρώην σύντροφό σου

Ξέρω πως αυτό είναι πολύ δύσκολο και θα σκέφτεσαι «δεν τον αφορά τι κάνω στην προσωπική μου ζωή», αλλά καλό είναι να ξέρει όταν κάτι είναι σοβαρό. Σε ένα ιδανικό σύμπαν, ο πρώην με τον νυν θα ήταν καλό να γνωριστούν, αλλά καταλαβαίνω πως αυτό ίσως είναι απίθανο. Αν έχετε χωρίσει καλά και έχετε πολύ καλές σχέσεις, προσπάθησέ το.

Αν δε γίνεται, τότε αρκεί και η απλή ενημέρωση. Λύσε του τυχόν απορίες που έχει και προσπάθησε να του δείξεις πως η στήριξή του είναι πολύτιμη. Αν τα παιδιά δουν πως και ο μπαμπάς τους γνωρίζει για τη νέα σχέση της μαμάς και είναι σύμφωνος, θα είναι πιο εύκολο να τους γνωρίσεις το σύντροφό σου και να τον αποδεχτούν.

Σε καμία περίπτωση μην τον αφήσεις να μιλάει στα παιδιά άσχημα για τη νέα σου σχέση.

Τα παιδιά σου είναι η προτεραιότητά σου αλλά έχεις κάθε δικαίωμα να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Πρόσεξε όσα είπαμε παραπάνω και θα δεις πως όλα θα γίνουν λίγο πιο εύκολα.

Και αν θες κάποια βοήθεια για να ξαναφτιάξεις την ερωτική σου ζωή μετό το διαζύγιο, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.