5 Λόγοι που οι Περισσότερες Σχέσεις τελειώνουν σε λιγότερο από 5 Μήνες - Women's Bible

5 Λόγοι που οι Περισσότερες Σχέσεις τελειώνουν σε λιγότερο από 5 Μήνες

5 λόγοι που οι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν σε λιγότερο από 5 μήνες, 3 Αλήθειες για το Φλερτ που θα βελτιώσουν την Aυτοπεποίθηση σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν γύρω στους 3 με 5 μήνες από την ημέρα που ξεκίνησαν. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι πριν συναντήσω τον άντρα μου, οι περισσότερες σχέσεις μου τελείωναν εκεί τριγύρω.

Αναρωτιόμουν τότε «Πάει κάτι στραβά με μένα;». Τότε δούλεψα με τον εαυτό μου και μπόρεσα να αποκτήσω αυτογνωσία αλλά και να έχω μια καλύτερη εικόνα του εαυτού μου στις σχέσεις.

Παρ’ όλο που οι σχέσεις τελειώνουν για διάφορους λόγους και οποιαδήποτε στιγμή, οι στατιστικές μας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα των 3 με 5 μηνών.

Η εμπειρία μου ως Coach με οδήγησε σε αυτούς τους 5 λόγους  που κάνουν τις σχέσεις να τελειώνουν πριν καν αρχίσουν.

#1 Μήπως είναι απλά πάθος;

Όταν πρωτοξεκίνησες να βγαίνεις με κάποιον, ένιωσες ποτέ αυτό το αίσθημα ευφορίας και ηλεκτρισμού σε όλο σου το σώμα;

Αυτή η αίσθηση δεν είναι κάποιο συναίσθημα αλλά μια ώθηση, μια παρακίνηση να κυνηγήσεις κάτι και μέσα από αυτό να ενεργοποιηθεί το σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Εξαιτίας αυτού, οι οργανισμοί μας έχουν εξελίξει 3 βασικά στάδια στον εγκέφαλο.

Αυτά είναι το πάθος, η έλξη και η σύνδεση. Το πάθος πολλές φορές το λέμε σεξουαλική έλξη ή λίμπιντο και είναι συχνά το πρώτο από αυτά τα 3 στάδια (μπορούν να συμβούν με οποιαδήποτε σειρά) και χαρακτηρίζεται από μια έντονη επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση. Με την επιθυμία αυτή εκκρίνονται ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα.

Αυτές οι ορμόνες προκαλούν αυτά τα αισθήματα ευφορίας και πάθους που σε διακατέχουν. Το στάδιο αυτό διαρκεί μέχρι 5 μήνες και έπειτα πολλοί δυσκολεύονται να προχωρήσουν στα άλλα δύο καθώς φεύγει και το αίσθημα του να θέλεις μονίμως να είσαι μαζί με τον αγαπημένο σου.

Όταν συμβαίνει αυτό, είναι πιθανό να θεωρήσεις ότι βρίσκεσαι σε μια κακή σχέση και να θέλεις να αποχωρήσεις από αυτή.

#2 Ξέρεις τι θέλεις από μια σχέση;

Μια από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που δίνω στις μαθήτριες μου είναι ότι πρέπει να ανακαλύψουν και να ορίσουν το τι θέλουν από έναν σύντροφο και κατ’ επέκταση από μια σχέση. Πράγματα όπως «Θέλω να με έχει προτεραιότητα» ή «Θέλω να είναι γενναιόδωρος».

Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά όπως το ύψος, ο σωματότυπος ή η οικονομική κατάσταση. Είναι ουσιαστικά στοιχεία που οδηγούν την σχέση στην επιτυχία και αν δεν τα έχεις βρει τότε σίγουρα καμία σχέση σου δεν θα δουλέψει.

Πολλοί λίγοι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά τι θέλουν από έναν σύντροφο και έτσι αναπόφευκτα κάνουν κακές επιλογές σε ότι αφορά την επιλογή ενός ποιοτικού συντρόφου με αποτέλεσμα να καταλήγουν να κάνουν βραχυπρόθεσμες σχέσεις.

#3 Οι σχέσεις σου τελειώνουν νωρίς γιατί δεν έχεις υπομονή

Την πρώτη φορά που είδα βίντεο 6 δευτερολέπτων κάπου στο ίντερνετ, ήξερα ότι η κοινωνία αυτή έχει αλλάξει μια για πάντα.

Ένα βίντεο των 2 λεπτών δεν είναι πλέον αρκετά καλό, οπότε αυτό των 6 δευτερολέπτων είναι μια χαρά. Όπως αυτά τα βίντεο, πιστεύω ότι η προσοχή της κοινωνίας ακόμη και στις γνωριμίες έχει ελαττωθεί και γίνεται όλο και μικρότερη.

Κατ’ επέκταση αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, η επιθυμία να «κερδίσεις» γρήγορα κάποιον καταστρέφει όλη την αξία των θεμελίων μιας σχέσης.

Δεύτερον, όταν η σχέση δεν πάει καλά, η ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση οδηγεί τα ζευγάρια στο να παραιτούνται. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι οι σχέσεις να διαρκούν το πολύ ένα 5μηνο.

Θες να μάθεις πως θα κάνεις μια ποιοτική μακροχρόνια σχέση; Δες εδώ

#4 Οι σχέσεις σου τελειώνουν νωρίς γιατί σκέφτεσαι συνεχώς πως υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω

Με την τεράστια αρένα των dating εφαρμογών εκεί έξω, έχουμε πολλούς περισσότερους τρόπους να γνωρίσουμε επίδοξους συντρόφους.

Από την μία, αυτό είναι καλό γιατί διευρύνει το πεδίο γνωριμιών αλλά μπορεί και να σου αποσπάσει την προσοχή από μια σχέση που θα μπορούσε να βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου.

Ακόμη, πιστεύω ότι η πεποίθηση «σίγουρα θα υπάρχει μια καλύτερη ευκαιρία κάπου» μας οδηγεί στο να δημιουργήσουμε ανασφάλεια στον ίδιο μας τον εαυτό όσον αφορά τις μακροχρόνιες σχέσεις.

#5 Οι σχέσεις σου τελειώνουν νωρίς γιατί έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες

 Πολλές μαθήτριες μου έχουν αφήσει να περάσουν δεκαετίες ψάχνοντας τον «τέλειο» σύντροφο που έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τους. Μερικές από αυτές γίνονται απίστευτα απαιτητικές και βασίζονται σε εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως χρώμα ματιών, ύψος, βάρος κλπ.

Αυτόματα έχουν λιγότερες πιθανότητες να συναντήσουν έναν τέτοιο άνδρα εκτός και αν τον παραγγείλουν από κάποιο φανταστικό εργοστάσιο κατασκευής ιδανικών συντρόφων.

Ταυτόχρονα, αυτό που προσπαθώ πάντα να περάσω στις μαθήτριες μου είναι ότι φυσικά και δεν θα πρέπει να συμβιβάζονται αλλά όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάποιου και όχι τα επιφανειακά.

Η ενέργεια μας θα πρέπει να είναι εστιασμένη στο να είμαστε συγκεκριμένες σε ουσιαστικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε μια μακροχρόνια και ποιοτική σχέση, για παράδειγμα τις αξίες ενός ατόμου. Επίσης θα πρέπει να δίνουμε προσοχή στο πως μας συμπεριφέρεται κατά την διάρκεια του φλερτ αλλά και αργότερα στην πορεία της γνωριμίας.

Αυτοί οι σύντροφοι μπορούν να είναι είτε ψηλοί είτε κοντοί. Ίσως να μην πληρούν στο 100% τα κριτήρια που έχουμε στο μυαλό μας για την εμφάνιση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε βρει έναν υπέροχο άνθρωπο και κατά πάσα πιθανότητα και υπέροχο σύντροφο.

Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες για έναν σύντροφο μπορούν να μας οδηγήσουν πολύ συχνά σε βιαστικές, άδικες, παρορμητικές αποφάσεις που μπορούν να εμποδίσουν μια όμορφη σχέση από το να ανθίσει.

Αυτό που θέλω να κρατήσεις είναι ότι χρειάζεται να γίνεις πιο ελαστική και ανοιχτή με τους ανθρώπους. Η εμφάνιση ενός συντρόφου δεν έχει σημασία στο τέλος της ημέρας αν δεν σου συμπεριφέρεται όμορφα.

Δεν λέω να επιλέξεις άτομα που δεν σε ελκύουν καν αλλά αν θέλεις να αποκτήσεις μια χαρούμενη και ποιοτική σχέση θα πρέπει να εστιάσεις στην προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις του άλλου. Τότε η σχέση που ονειρεύεσαι θα έχει την ευκαιρία να ανθίσει!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.