Πως να διατηρήσεις μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση - Women's Bible

Πως να διατηρήσεις μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

Σε μια ευτυχισμένη σχέση η γυναίκα κατευθύνει τον εαυτό της αλλά και τον σύντροφό της σε ταυτόχρονα και αμοιβαία συναισθήματα σεβασμού, έλξης και αγάπης με την πάροδο του χρόνου.

Το ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά στην αρχή δε σημαίνει πως θα θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί και αργότερα, άσε που πολλές φορές αρχίζουν να υπάρχουν διάφορες καταστροφικές συγκρούσεις.

Για να κρατήσεις λοιπόν τη σχέση σου δυνατή και ευτυχισμένη, χρειάζεται να εμβαθύνει κανείς στις παραπάνω παραμέτρους. Και θα δεις πως όχι μόνο θα βοηθήσουν την ευτυχία σου στη σχέση αλλά και ότι ενισχύουν και την πιθανότητα να μείνετε μαζί για καιρό.

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μη δίνεις έμφαση μόνο στα επιφανειακά πράγματα που μπορεί να κάνεις μαζί με τον σύντροφο σου. Χρειάζονται και αυτά, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Βασικότερο είναι να ξέρεις να δημιουργείς μια δυναμική που ενισχύει το σεβασμό και την αγάπη και τρόπους να τις διατηρήσει κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

#1. Σεβασμός

Το έχουμε ξαναγράψει, ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο είναι σημαντικός και πρέπει να είναι αμοιβαίος. Να σέβεσαι τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει και να τον υποστηρίζεις στην προσπάθεια του να πετύχει τους στόχους του ενώ ταυτόχρονα διατηρείς το δικό του σεβασμό με το να είσαι κοπέλα που έχει αυτοπεποίθηση, είναι ειλικρινής και κάποια στην οποία μπορεί να βασίζεται και να εμπιστεύεται.

Το να διατηρείται αμοιβαίος σεβασμός είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια σχέση καθώς χωρίς αυτόν η έλξη που έχει ο ένας για τον άλλο σβήνει και σιγά σιγά ακολουθεί και η αγάπη.

Το να δείχνεις σεβασμό όμως δε σημαίνει πως επιτρέπεις να σε χειρίζεται άσχημα. Αν κάτι πάει λάθος και κάποιο όριο καταπατηθεί είναι ευθύνη σου να δείξεις ότι δε το θες και πως περιμένεις κάτι καλύτερο από εκείνη την επόμενη φορά.

#2. Έκφρασε τον εαυτό σου χωρίς να είσαι χειριστική

Δεν έχει σημασία πόσο ανεξάρτητος είναι, πόσο επιτυχημένος είναι και πόση αυτοπεποίθηση έχει. Για να οδηγήσετε τη σχέση σε μια καλύτερη ζωή μαζί θα χρειαστεί να εκφράσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και εκείνος.

Μπορεί να βοηθήσει και μπορεί να συνεισφέρει αλλά χρειάζεται να μπορείς να δείξεις το δρόμο και να μην περιμένεις από εκείνον να μαντέψει.

Εννοείται όμως πως θα πρέπει να εκφράσεις τον εαυτό σου με τρόπο άμεσο, αυθεντικό και μη χειριστικό. Άλλωστε μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη σχέση βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και όχι στο πως θα κάνεις τον σύντροφο σου να συμπεριφέρεται όπως εσύ θέλεις.4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

#3. Έχε το νου σου πως αν η έλξη και σεβασμός του σβήσουν τα συναισθήματα του θα αλλάξουν

Χωρίς αμοιβαία έλξη, μια σχέση γίνεται στη καλύτερη μια φιλία ή στη χειρότερη ένας χωρισμός .

Ενώ το να κυνηγάς τους στόχους σου και τις φιλοδοξίες σου θεωρείται από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά, ο άνδρας θέλει να αισθάνεται πως και ο ίδιος θεωρείται ελκυστικός και κάτι το ξεχωριστό στα μάτια σου.

Σε μια σχέση και μέρος του ρόλου που αναλαμβάνει ο εκάστοτε σύντροφος είναι να κάνει το άλλο μέλος της σχέσεις να αισθανθεί πως είναι σέξι και ελκυστικός. Όταν τον κάνεις να αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αισθάνεται χαρούμενος αλλά γνωρίζει πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή και θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει να αισθάνεσαι το ίδιο.

#4. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Πάντα προσπάθησε να χαμογελάς στα πράγματα που κανονικά θα ήσουν θυμωμένη. Μερικές περιστάσεις εμπεριέχουν αρκετό άγχος και στρες και μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να θυμώσεις, με ένα χαμόγελο όμως και λίγο γέλιο μια δύσκολη κατάσταση δείχνει ελαφρύτερη.

Αν έχεις τη συνήθεια να θυμώνεις και να απογοητεύεσαι γύρω του, τότε πρέπει να αναπτύξεις τη συνήθεια να είσαι περισσότερο χαρούμενη και θετική.

Μπορεί να κάνεις ένα λάθος και να είσαι απογοητευμένη για μέρες τον πρώτο καιρό αλλά με επιμονή και εξάσκηση σε λίγο καιρό θα διαπιστώσεις πως χαλάει η διάθεσή σου όλο και πιο δύσκολα. Σιγά σιγά εσύ αλλά και αυτός θα γελάτε, θα χαμογελάτε και θα αισθάνεστε χαρούμενοι περισσότερο καιρό.

Ο άνδρας αντιδρά όταν είσαι συνεχώς αγχωμένη, στεναχωρημένη και θυμωμένη κι αυτό δημιουργεί μια αρνητική δυναμική στη σχέση. (Και εδώ που τα λέμε αν ο σύντροφός σου αντιδρά δίκιο έχει, κι εσύ θα αντιδρούσες αν εκείνος ήταν έτσι συνέχεια ).

Όταν όμως μπορείς να προωθήσεις μια ελαφρύτερη και χαρούμενη προσέγγιση στη ζωή, η σχέση είναι πιο ανθεκτική στις δυσκολίες και τις προσωρινές διαφωνίες με αποτέλεσμα να μπορείτε και οι δύο να απολαύσετε την κοινή πορεία μαζί. Μέσα σε μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη  σχέση.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.