Πως να ζητήσεις Συγγνώμη από το Αγόρι σου - Women's Bible

Πως να ζητήσεις Συγγνώμη από το Αγόρι σου

Πως να ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να ζητάει συγγνώμη. Νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος για να πούμε συγγνώμη. Ακόμα όμως και όταν ξέρουμε πως έχουμε κάνει βλακεία, αποφεύγουμε να πούμε αυτή τη λέξη.

Στις σχέσεις μας όμως, χρειάζεται να ρίχνουμε τον εγωισμό μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πως λοιπόν θα ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου όταν έχεις κάνει λάθος;

6 Βήματα για να ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου

#1 Άσε στην άκρη τον εγωισμό σου

Το ξέρω πως αυτό δε σου αρέσει, αλλά πρέπει να το κάνεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε ζητάνε συγγνώμη γιατί δε θέλουν να ρίξουν τον εγωισμό τους και την υπερηφάνεια τους. Δε θεωρούν πως έκαναν λάθος.

Πίστεψέ με όμως. Αν ζητήσεις συγγνώμη δε θα πεθάνεις! Μπορεί να φοβάσαι ότι θα πάθεις κάτι κακό, αλλά δε θα πάθεις, σε διαβεβαιώνω.

Όταν λοιπόν κάνεις λάθος, οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη.

#2 Παραδέξου τα λάθη σου

Το να εξηγήσεις στο αγόρι σου τι έκανες λάθος και γιατί αυτό που έκανες ήταν λάθος, είναι ένας καλός τρόπος να του δείξεις ότι καταλαβαίνεις για ποιο λόγο είναι θυμωμένος.

Δεν έκανες λάθος επίτηδες, ούτε ήθελες να τον πληγώσεις. Πες του λοιπόν πως καταλαβαίνεις ότι οι πράξεις σου τον πλήγωσαν, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου.

Όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου, είναι πιο εύκολο να καταπιείς τον εγωισμό σου και να καταλάβεις ότι τον πλήγωσαν οι πράξεις ή τα λεγόμενά σου.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει λάθος.«Σε αγαπάω αλλά...»: Πως να το αντιμετωπίσεις, Πώς να καταλάβεις αν είσαι σε μια Κακοποιητική Σχέση, Πως να ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου

#3 Πες τα πράγματα με το όνομά τους

Πολλές φορές καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει λάθος και πως έχουμε πληγώσει το σύντροφό μας. Η φράση όμως «Συγγνώμη που…», δε βγαίνει εύκολα από το στόμα μας. Είναι σα να πνιγόμαστε, σα να ξεχνάμε να μιλάμε.

Όταν δεν μπορούμε να ξεστομίσουμε τη φράση αυτή, συνήθως έχουμε κάνει όντως κάτι που έχει πληγώσει τον άλλον. Έχουμε όντως άδικο.

Μπορεί να ξεχνάς να μιλάς εκείνη τη στιγμή, αλλά πρέπει να το πεις. Λέγοντας συγγνώμη είναι σα να λες πως τον αγαπάς. Άσε την υπερηφάνεια σου στην άκρη λοιπόν και δείξε του ότι τον αγαπάς.

#4 Μην τον πιέζεις

Αν έχεις κάνει κάτι πολύ κακό και ο σύντροφός σου έχει πληγωθεί πολύ, ίσως δεν είναι έτοιμος να δεχτεί τη συγγνώμη σου. Πολύ πιθανό να χρειάζεται λίγο χρόνο για να αποδεχθεί αυτό που έκανες.

Το να ζητήσεις συγγνώμη είναι πολύ σημαντικό βήμα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το να είναι έτοιμος να την ακούσει.

Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο με τον εαυτό του ώστε να σκεφτεί τι ακριβώς έχει γίνει και τι θέλει να κάνει από δω και πέρα. Μόλις είναι έτοιμος, θα σου μιλήσει.

Να είσαι υπομονετική και να περιμένεις πότε θα είναι έτοιμος αυτός να δεχτεί τη συγγνώμη σου. Μην τον πιέζεις.Πως να ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου

#5 Δείξε πως μετάνιωσες

Το να πεις συγγνώμη είναι το πρώτο βήμα, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δείξεις και με πράξεις ότι μετάνιωσες, αλλιώς η λέξη από μόνη της δε σημαίνει τίποτα.

Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να του δείξεις πως δεν πρόκειται να το ξανακάνεις. Έμαθες από το λάθος σου, κατάλαβες ότι τον πείραξε και δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνεις.

#6 Μείνε στο θέμα

Πολλές φορές όταν πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, ρίχνουμε ένα μέρος ή όλη την ευθύνη στον άλλο. Φέρνουμε στη συζήτηση τα λάθη που ο ίδιος έκανε στο παρελθόν, προκειμένου να φανούμε εμείς καλύτερες.

Θέλεις να φωνάξεις πως και αυτός έχει κάνει το ίδιο ή και χειρότερα από εσένα, οπότε μην το παίζει υπεράνω τώρα. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Μην το κάνεις όμως.

Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν, ανήκει εκεί και δεν πρέπει να το επαναφέρεις στη κουβέντα επειδή σε συμφέρει. Αν υπάρχουν θέματα που δεν έχετε λύσει και συνεχίζουν να σε πληγώνουν, είναι απαραίτητο να τα ξεκαθαρίσετε και να τα λύσετε.

Όπως και να έχει, τώρα αυτό που θέλεις είναι να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να του ζητήσεις συγγνώμη.

#7 Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου

Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση να ζητήσεις συγγνώμη από το αγόρι σου, αλλά αν ο τόνος της φωνής σου δεν είναι ο σωστός, όλα μπορούν να καταστραφούν. Δεν πρέπει να είσαι ειρωνική, νευριασμένη ή γενικότερα να δείχνεις πως δε θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη.

Μίλησε του ήρεμα και δείξε του, ακόμα και με το τόνο της φωνής σου, πως έχεις καταλάβει το λάθος σου και δε θα το ξανακάνεις.

Το να ζητήσεις συγγνώμη είναι από τα πιο δύσκολο πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας, αλλά δε θα έπρεπε. Όταν ξέρεις πως έχεις κάνει λάθος και έχεις πληγώσει το σύντροφό σου, πρέπει να είσαι σε θέση να το παραδεχτείς και να του πεις ότι λυπάσαι. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θα δεις πως το να λες συγγνώμη θα γίνει πιο εύκολο.

Θες να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.