5 Κανόνες Dating για Single Μαμάδες - Women's Bible

5 Κανόνες Dating για Single Μαμάδες

5 Κανόνες Dating για Single Μαμάδες

Πολλές μαθήτριες μου πέφτουν στην παγίδα της «single μαμάς». Και οι single μαμάδες είναι πλέον αρκετές που, πίστεψε με, πλέον αποτελούν πλέον ένα βασικό κομμάτι στον κόσμο του φλερτ και των γνωριμιών.

Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις να ενταχθείς στον κόσμο του φλερτ και των γνωριμιών και ιδιαίτερα όταν έχεις ταυτόχρονα να μεγαλώσεις ένα ή και περισσότερα παιδιά.

Έχω δει από πρώτο χέρι πόσο απαιτητικό και εξουθενωτικό είναι να συνδυάζεις το φλερτ και τις γνωριμίες με την οικογενειακή σου ζωή.

Γι’αυτό τον λόγο ήθελα να μοιραστώ κάποιους βασικούς κανόνες για το Dating και αποκλειστικά για Single μαμάδες!

#1 Να είσαι περήφανη

Το ποιοτικό φλερτ ξεκινά και τελειώνει με το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Πολλές single μαμάδες νιώθουν άβολα με το γεγονός ότι είναι μόνες τους και έχουν παιδιά καθώς νομίζουν ότι μόνο αυτό τις χαρακτηρίζει πλέον.

Θεωρούν πως η προσωπική τους ζωή είναι πλέον μόνο τα παιδιά τους και πρέπει να επενδύουν μόνο σε αυτά. Ακόμα πιο δύσκολο το κάνει το γεγονός ότι έχουν μείνει μόνες και ίσως να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν είτε λόγω ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης είτε επειδή έχουν αφιερωθεί πλήρως στην οικογένεια τους.

Άκουσε με λοιπόν. Τα παιδιά δεν δυσκολεύουν την ερωτική σου ζωή αλλά εσύ η ίδια. Πολλές φορές μαθήτριες μου λένε «Μα ποιος θα θέλει να βγει μαζί μου; Έχω τρία παιδιά.»

Και πάντα απαντάω με την ίδια ερώτηση. Εάν ήσουν single χωρίς παιδιά και γνώριζες κάποιον που διασκεδάζατε και σε ολοκλήρωνε, θα έβγαινες μαζί του;

Η απάντηση που παίρνω είναι πάντα η ίδια. «Φυσικά και θα έβγαινα μαζί του» Το σημαντικό εδώ είναι ότι πολλοί single άνδρες με ή χωρίς παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγουν με κάποια που είναι μαμά.

Έτσι, αγκάλιασε την ζωή σου και όσους έχεις μέσα σε αυτή επειδή όταν βρεις τον κατάλληλο, θα σε έχει βρει και αυτός.Πως τα Θετικά Συναισθήματα δημιουργούν μια μαγνητική προσωπικότητα, Πως να γίνεις περισσότερο Επικοινωνιακή, https://womensbible.gr/dating-coaching

#2 Μην βιάζεσαι

Έχω γνωρίσει πάρα πολλές single μαμάδες να είναι τρομερά ενθουσιασμένες με κάποιον που μόλις γνώρισαν και αμέσως είναι έτοιμες να επενδύσουν.

Είτε αυτό σημαίνει να προχωρήσουν γρήγορα με την φυσική επαφή ή να τον γνωρίσουν σχεδόν αμέσως στα παιδιά τους.

Όπως έχω ξαναπεί όταν κάνεις μια νέα γνωριμία είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τι ψάχνεις σε κάποιον. Είναι χρήσιμο να τον τεστάρεις έτσι ώστε να καταλάβεις αν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος και αν είναι καλή ευκαιρία να αρχίσεις να επενδύεις.

 Είναι απαραίτητο να έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου και να θέσεις όρια καθώς η ενδεχόμενη σχέση ναι μεν αφορά εσένα την ίδια αλλά θα έχει επίπτωση και στα παιδιά σου.

Με αυτό δεν εννοώ να επιλέξεις σύντροφο με βάση το τι θέλουν τα παιδιά σου αλλά να έχεις ως προτεραιότητα μια σχέση η οποία θα μπορεί να συνυπάρχει με αυτά και θα σου προσφέρει ευτυχία και ασφάλεια.

Τότε επίσης είναι και η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις να εμπλέκεις και τα παιδιά σου στην σχέση αυτή.

Είσαι single μαμά και θες να ξαναρχίσεις να φλερτάρεις; Δες εδώ

#3 Σύστησε τον Σωστά

Όταν είσαι έτοιμη να συστήσεις τον αγαπημένο σου στην οικογένεια σου είναι σημαντικό να το κάνεις με τον σωστό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να είσαι σίγουρη ότι και οι δύο σας είστε σύμφωνοι με την φύση αυτής της σχέσης και ότι σε βλέπει σοβαρά. Δεν έχει να κάνει μόνο με εσένα αυτή η σχέση αλλά και με την οικογένειά σου.

Εάν δεν νιώθεις σίγουρη είναι καλό να κάνεις μια συζήτηση μαζί του και να μιλήσετε ξεκάθαρα για τις προοπτικές της σχέσης σας αλλά και όλα όσα πρόκειται να συμβούν καθώς προχωράτε με αυτή.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τις προσδοκίες και επιθυμίες σου στην σχέση σου πριν επενδύσεις. Οπότε να θυμάσαι: Βήμα βήμα τη φορά.

#4 Τα παιδιά είναι απλά στην ζωή σου, δεν την ελέγχουν

Μόλις έχει γίνει η πρώτη επαφή και τον γνωρίσεις στην οικογένεια σου, είναι οκ να πάρεις την γνώμη τους αλλά φρόντισε να το εκλάβεις ως απλή γνώμη και όχι ως καταδίκη.

Εάν η γνωριμία μεταξύ τους δεν πήγε πολύ καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάει καλά η δεύτερη ή τρίτη.

Έτσι λοιπόν είναι καλό να έχεις υπομονή και να δίνεις προσοχή στον τρόπο που ο σύντροφός σου και τα παιδιά σου αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

 #5 Μην συμβιβάζεσαι

Το να βρεις έναν σύντροφο που να σε αποδέχεται ως single μαμά και ακόμα περισσότερο να αγαπάει τα παιδιά σου είναι φανταστικό. Αλλά εάν δεν πληροί βασικές επιθυμίες και προσδοκίες σου είναι καλό να το ξανασκεφτείς και να μην κάνεις το βήμα τόσο γρήγορα. Είναι ακόμα πιο δύσκολο μετά καθώς θα έχεις επενδύσει συναισθηματικά.

Μπορεί να σου φαίνεται προφανές αλλά το να επιτύχεις στην ερωτική σου ζωή έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τι είναι το καλύτερο για εσένα και όχι μόνο τι είναι καλό για τα παιδιά σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.