Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς - Women's Bible

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς

Συχνά επικοινωνείτε μαζί μας για θέματα που σας απασχολούν, ερωτήματα και απορίες. Και απ’ ότι παρατηρούμε, ένα θέμα που προκύπτει με μεγάλη συχνότητα περιστρέφεται γύρω από το μέχρι ποιο σημείο να επιμείνει κάποια για να κερδίσει το ερωτικό ενδιαφέρον του άνδρα που της αρέσει. Πόσο επίμονη να είναι. Και τον ρόλο των δυναμικών γυναικών στο να πηγαίνουν πάντα για αυτό που θέλουν. Αυτό το θέμα πραγματεύεται το σημερινό άρθρο: Δεν υπάρχει λόγος να τον κυνηγάς και να τρέχεις από πίσω του!

Είναι αλήθεια πως τέτοια ερωτήματα και σκέψεις έχουν παρουσιαστεί σε όλους μας κατά καιρούς και υπό διάφορες μορφές:

«Δεν απάντησε στο μήνυμά μου. Τι να κάνω τώρα;»

«Το ξέρω ότι του αρέσω, παρόλο που δεν απάντησε όταν του τηλεφώνησα. Να περιμένω ή να ξανακαλέσω;»

«Αν και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται, τι να κάνω για να καταφέρω να βγούμε;»

Και κάπου εδώ έρχεται η οπτική των «ειδικών» που υπόσχεται να λύσει όλα αυτά τα θέματα: Διάβασε το τάδε άρθρο. Αγνόησε τον. Κάνε τον να ζηλέψει. Στείλε την τάδε ατάκα. Πες αυτό. Πες το άλλο. Να επιμείνεις, οι δυναμικές γυναίκες είναι διεκδικητικές κλπ.Μήπως βρίσκεσαι σε Λάθος Σχέση;, Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς

Το βασικό ερώτημα: Αξίζει να τον κυνηγάς;

Η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω μπορεί να αρέσουν σε όσες ήταν πολύ ντροπαλές στο παρελθόν και τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα για έναν πιο δυναμικό εαυτό ή είναι όντως αγχωμένες για κάποιον, και προσπαθούν να πιαστούν από κάπου για να τον «καταφέρουν» να βγει μαζί τους. Όμως όλες αυτές χάνουν και πάλι το βασικό σημείο:

Γιατί να θες τόσο πολύ να βγεις με κάποιον, ο οποίος δεν θέλει και αντίστοιχα το ίδιο να βγει μαζί σου;

Γιατί να τον κυνηγάς και να πρέπει να προσπαθήσεις να τον «πείσεις» για να βγει μαζί σου;

Τι δείχνει αυτή η νοοτροπία για τον εαυτό σου; Που είναι τα στάνταρντ σου; Δεν είμαστε πωλητές εγκυκλοπαίδειας απεγνωσμένοι να βρουν έναν πελάτη. Πρόκειται για τον εαυτό μας και την ίδια μας τη ζωή.

Αν το καλοσκεφτείς, η απόγνωση να βγεις μαζί του δείχνει ότι τον έχεις μεγάλη ανάγκη, ότι κρέμεσαι ήδη από αυτόν και ότι έχεις μικρό αίσθημα αυτοαξίας. Και η ανάγκη να επιμείνεις για να επιβάλλεις το θέλω σου δείχνει άγχος για την ταυτότητά σου και υπεράσπιση ενός ψεύτικου εγώ.

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση, ισχυρό αίσθημα αυτοαξίας και ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν στη ζωή τους, πολύ απλά δεν δίνουν χρόνο και ενέργεια σε ανθρώπους που δεν είναι εξίσου ενθουσιασμένοι με τις ίδιες.

Όμως ας το σκεφτούμε και αλλιώς: ακόμα και αν καταφέρεις να δελεάσεις τελικά αυτόν που σου αρέσει να βγείτε, συγχαρητήρια, και πάλι βγήκες με κάποιον που απλά δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να είναι εκεί μαζί σου. Πόσο ωραίο σου φαίνεται αυτό για σένα;

Ένας καλύτερος τρόπος σκέψης

Η αρχή για έναν πιο ώριμο τρόπο σκέψης γίνεται με το να μπορείς να βάλεις τα όρια σου.  Όταν έχεις όρια και τα εφαρμόζεις αποκτάς μια υγιή προσωπικότητα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Και έτσι γίνεσαι πολύ πιο ελκυστική ώστε να μην απαιτείται να χρησιμοποιήσεις καμία τεχνητή αδιαφορία ή «μαγικό» μήνυμα ή να τον κυνηγάς από πίσω. Πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σημαντικότερη dating συμβουλή προκειμένου να μην χρειάζεται να τον «πείσεις».

Ο βασικός τρόπος να βγείς μαζί του είναι να τον ελκύεις τόσο, ώστε ούτως ή άλλως να θέλει από μόνος του να σε ξαναδεί.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς θα γίνεις περισσότερο ελκυστική, πάτα εδώ

Φυσικά αυτό χρειάζεται δουλειά. Χρειάζεται δηλαδή να δουλέψεις ώστε να γίνεις η καλύτερη και πιο ελκυστική έκδοση του εαυτού σου. Ώστε πρώτα από όλα να είσαι εσύ η ίδια ικανοποιημένη με τον εαυτό σου και οι άλλοι (και οι άνδρες) θα ακολουθήσουν.

Γιατί, ΟΚ, ακόμα κι αν μία στο τόσο με κάποια τεχνάσματα και στρατηγικές καταφέρεις να «πείσεις» κάποιον να βγει μαζί σου και ακόμα και αν τον «ρίξεις», μέσα σου θα ξέρεις ότι δεν ήταν εξαιτίας του πραγματικού σου εαυτού. Και πραγματικά, υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό;

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.