Οι λόγοι για τους οποίους Σαμποτάρεις τον Εαυτό σου στο Φλερτ - Women's Bible

Οι λόγοι για τους οποίους Σαμποτάρεις τον Εαυτό σου στο Φλερτ

Οι λόγοι για τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ

Μήπως γνώρισες κάποιον υπέροχο τύπο και σταδιακά άρχισες να σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

Έχεις πει ότι δεν θα το ξανακάνεις αλλά συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο και τελικά αποτυγχάνουν οι σχέσεις και τα ραντεβού σου;

Ή μπορεί απλά να μην αντιλαμβάνεσαι ότι το κάνεις.

Είναι πολύ εύκολο να σαμποτάρεις τον εαυτό σου, ειδικά εάν έχεις πληγωθεί στο παρελθόν από κάποιον στον οποίο ανοίχτηκες και εμπιστεύτηκες.

Ίσως να θες στην ζωή σου κάποιον αλλά να τον απομακρύνεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Δεν είσαι μόνη. Βλέπω συνέχεια αυτού του είδους την συμπεριφορά σε μαθήτριες μου.

Γιατί σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

Είναι γενικά μία υποσυνείδητη συμπεριφορά και το υποσυνείδητο σου προσπαθεί να σε κρατήσει ασφαλή από το να πληγωθείς ξανά.

Για την ακρίβεια, εάν έχεις πληγωθεί στον ερωτικό τομέα, τότε το υποσυνείδητο σου βλέπει τα πάντα με ανασφάλεια και αβεβαιότητα και θα κάνει τα πάντα για να σε προστατέψει ώστε να μην βιώσεις ξανά τον ίδιο πόνο. Μπορεί να είναι ενοχλητικό καθώς φαίνεται σαν να μην έχεις τον έλεγχο των πράξεων σου.

Το να σαμποτάρεις τον εαυτό σου είναι παραπλανητικό και το ξέρω ότι κανείς δεν θέλει ηθελημένα να προκαλεί στον εαυτό του πόνο και στεναχώρια ή να φέρνει εμπόδια στην ευτυχία του και να μην παίρνει ότι θέλει.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η υποσυνείδητη συμπεριφορά συμβαίνει για να σε κρατήσει ασφαλή. Όλες οι συμπεριφορές καλές ή κακές έχουν θετικό περιεχόμενο, ακόμα και αυτές που φαίνονται να σε πηγαίνουν πίσω.

Μπορεί να μην βλέπεις το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Σίγουρα όλο αυτό σου φέρνει εμπόδια αλλά καλό είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες και αναγκάζονται να μένουν μόνες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους εμφανίζεται αυτή η συμπεριφορά, μερικοί είναι εμφανείς, άλλοι όχι.Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία, Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι, Οι λόγοι για τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ

Με ποιους τρόπους εμφανίζεται

Το να σαμποτάρεις τον εαυτό σου είναι μια έντονη επικριτική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα σε εσένα αλλά και στο άλλο άτομο, είτε είναι μια γνωριμία σου, είτε σχέση.

Φαίνεται με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τους άλλους ανθρώπους μέσα από αυτά που λες ή αυτά που κάνεις.

Οι πράξεις σου συνήθως είναι παρεμβατικές και έχουν ως στόχο να καταλάβεις αν αυτός που βγαίνεις ή έχεις σχέση σε αποδέχεται.

Μπορεί να κάνει την εμφάνιση του μέσω του αλκοόλ

  • Όταν φλερτάρεις στην παρουσία του.
  • Όταν λες πράγματα που τον πληγώνουν.
  • Όταν είσαι επικριτική μαζί του.
  • Όταν δεν λες ξεκάθαρα αυτό που θέλεις.
  • Όταν φοβάσαι ότι θα σε εγκαταλείψει.
  • Όταν είσαι έμμεσα επιθετική.
  • Όταν είσαι πεπεισμένη ότι θα σε εγκαταλείψει και λειτουργείς με τρόπο ώστε να επιβεβαιωθείς.
  • Όταν δεν φλερτάρεις και δεν βγαίνεις καν ραντεβού και είσαι αρνητική στο να γνωρίσεις νέα άτομα.

Για να μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ, δες εδώ

Τι να κάνεις για να το σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου

 #1 Ενίσχυσε την αυτογνωσία σου

Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις την συμπεριφορά αυτή και είναι απαραίτητο και πολύ σημαντικό να αναγνωρίσεις τους λόγους για τους οποίους έφτασες εδώ και συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο.

Εξίσου σημαντικό είναι να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σου πυροδοτεί τέτοιου είδους δυσκολίες. Μπορεί να φαίνεται ότι προκύπτουν από το πουθενά αλλά δεν είναι έτσι.

Όταν αφιερώσεις χρόνο να παρατηρήσεις πως αντιδράς σε κάθε συνθήκη αλλά και γιατί συμβαίνει εκείνη την δεδομένη στιγμή, τότε θα βρεις τις απαντήσεις σου. Όταν είσαι σε εγρήγορση και γνωρίζεις τι είναι αυτό που σε βγάζει εκτός εαυτού, τότε μπορείς να βρεις στρατηγικές προκειμένου να πράξεις διαφορετικά.

Είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να εξετάσεις τις πράξεις σου και τα αίτια που οδηγούν σε αυτές. Ίσως να χρειάζεσαι κάποια βοήθεια να το κάνεις αυτό και γι’ αυτό είμαστε εδώ κάθε στιγμή να σε καθοδηγήσουμε να πετύχεις και να αναδείξεις τον καλύτερο σου εαυτό.

#2 Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Επιπλέον είναι αναγκαίο να αναρρώσεις και να αντιμετωπίσεις τον πόνο του παρελθόντος, διαφορετικά θα συνεχίσεις να έρχεσαι αντιμέτωπη με τις ίδιες συμπεριφορές σε κάθε νέα σου σχέση.

Όταν πάρεις την ευθύνη για το πως είσαι και γιατί σαμποτάρεις τον εαυτό σου στις σχέσεις σου τότε θα είσαι ικανή να ανακτήσεις την δύναμη σου και να κάνεις ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή σου.

Κάθε σχέση έρχεται στην ζωή σου για να σου διδάξει κάτι, ένα μάθημα τόσο απλό όπως το να δίνεις αξία στον εαυτό σου και να θέτεις υγιή όρια. Εάν αποτύχεις να μάθεις, αναγκαστικά θα επαναλαμβάνεις τις ίδιες συμπεριφορές και θα ζεις τις ίδιες εμπειρίες μέχρι τελικά να το καταλάβεις.

Όταν είσαι υγιής συναισθηματικά θα επιδιώκεις και υγιείς σχέσεις στην ζωή σου.

#3 Αντιμετώπισε τον φόβο σου

Εάν έχεις πληγωθεί τότε ο φόβος μπορεί να σε κατατροπώσει και να σε επηρεάσει τόσο με αποτέλεσμα να λειτουργείς με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να μην αναγνωρίζεις το μέγεθος του φόβου σου μέχρι να κάνεις μια νέα γνωριμία ή σχέση.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι εάν έχεις κάνει όλα όσα είπαμε σχετικά με την αυτογνωσία και την κατανόηση του εαυτού σου, δεν χρειάζεται να φοβάσαι ότι η ίδια συμπεριφορά μπορεί να εμφανιστεί ξανά.

Αντί να εστιάζεις σε τι θα πάει στραβά, εστίασε στα θετικά και πως νιώθεις όταν το κάνεις. Επίσης, να είσαι λογική με τα γεγονότα και μην αφήνεις να σε πλημμυρίζουν αρνητικά συναισθήματα γιατί ενισχύουν τον φόβο σου.

#4 Άκου την διαίσθηση σου

Εμπιστεύσου την διαίσθηση σου στις σχέσεις. Υποσυνείδητα πολλές φορές είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ότι μια σχέση δεν είναι η ιδανική για εμάς και αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Πάντα να ακούς αυτό το βαθύ συναίσθημα, την έκτη αίσθηση σου καθώς μπορεί πραγματικά να σε αποτρέψει από το να πληγώνεσαι συνέχεια και κατά συνέπεια να ενισχύεις αυτή την μη υγιή και αναποτελεσματική συμπεριφορά προς τον εαυτό σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.