5 Τρόποι να γίνεις περισσότερο Αισιόδοξη - Women's Bible

5 Τρόποι να γίνεις περισσότερο Αισιόδοξη

5 Τρόποι να γίνεις περισσότερο Αισιόδοξη, Η Ευτυχία είναι Επιλογή και όχι Αποτέλεσμα

Η αισιόδοξη γυναίκα είναι συνολικά πιο χαρούμενη και υγιής από την απαισιόδοξη. Το μυστικό της είναι απλό: πιστεύει ότι η ζωή, συνολικά, είναι καλή μαζί της και ότι προσωπικά θα τα καταφέρει σε ότι βάλει στόχο.

Το πρώτο κλειδί είναι ότι έχει μεγαλύτερο τσαγανό και επιμονή από την απαισιόδοξη, όταν αντιμετωπίζει μια αναποδιά ή δυσκολία. Όχι, δεν είναι ότι ζει στο ροζ συννεφάκι της, απλά είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να προσπαθεί. Η απαισιόδοξη, όχι.

Το δεύτερο κλειδί είναι ότι οι άλλοι άνθρωποι την συμπαθούν πιο πολύ. Και όσο πιο πολύ σε συμπαθούν οι άλλοι, τόσο περισσότερη κοινωνική δικτύωση μπορείς να έχεις.

Ο λόγος που την συμπαθούν οι άλλοι άνθρωποι είναι εξωφρενικά απλός. Την συμπαθούν, γιατί προσδοκά η ίδια ότι θα την συμπαθήσουν. Βγάζει μια ζεστασιά και θετικότητα, που είναι μεταδοτική για όλους.

Επιπλέον, και εξίσου σημαντικό, είναι ότι η αισιόδοξη γυναίκα είναι πιο τυχερή. Όχι, δεν έχει σχέση με «θετική ενέργεια» και άλλες new age αηδίες, απλά η αισιόδοξη γυναίκα είναι σε καλύτερη θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. Είναι πιο ανοιχτή σε νέες εμπειρίες, στο να δοκιμάσει νέα πράγματα.

Πώς να γίνεις πιο αισιόδοξη

Έχω συνηθίσει να ακούω από πολλές γυναίκες που προσπαθούν να βελτιωθούν στο φλερτ και τις σχέσεις: «και γιατί να είμαι πιο αισιόδοξη και θετική; Αφού αυτοί που μου αρέσουν δεν μου δίνουν σημασία.». Εδώ είναι που γνέφω καταφατικά και λέω: «ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα».

Πέρα από πλάκα όμως, πρόκειται για μια συνηθισμένη στάση: θεωρείς ότι δικαιούσαι να έχεις χάλια στάση απέναντι στη ζωή, ακριβώς επειδή έχεις έλλειψη επιτυχίας. Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Είναι σα να πιστεύεις ότι η επιτυχία είναι που θα φέρει την σωστή στάση ζωής και όχι το ανάποδο.

Με το να βασίζεις φίλη μου όμως την στάση σου στις επιτυχίες σου ή σε όσα έχεις καταφέρει, χάνεις την ευκαιρία να τις εκτιμάς.

Αν κάνεις την ευτυχία σου εξαρτώμενη από τα επιτεύγματά σου, τότε το μόνο που θα γίνει είναι να έχεις συνεχείς απογοητεύσεις. Όπως πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν, για παράδειγμα, απλά και μόνο χάνοντας βάρος δεν κάνει αυτομάτως και τα πάντα στη ζωή σου καλύτερα. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν και πριν, απλά πιο αδύνατοι.

Από την άλλη, ένας άνθρωπος που είναι χαρούμενος και αισιόδοξος είναι σε καλύτερη θέση να χαρεί τις αλλαγές που κάνει και έχει και μεγαλύτερο κίνητρο να τις κάνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Ακόμα και αν δεν είχες τίποτα άλλα παρά αποτυχίες, μπορείς να μάθεις να είσαι πιο αισιόδοξη. Στην πραγματικότητα, αν γίνεις αισιόδοξη, θα μπορείς πιο εύκολα να ξεπεράσεις τις αποτυχίες. Νιώθεις ότι έχεις μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στον εαυτό σου και την τύχη και συνεχίσεις να προχωράς μπροστά.

Οπότε, πως γίνεσαι πιο αισιόδοξη;

Δες την κατάσταση αλλιώς

Όσο απλοϊκό κι αν σου φαίνεται, το να αποφασίσεις συνειδητά να βλέπεις τα προβλήματα, ως προκλήσεις κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που τα ζεις.

Αν λες στον εαυτό σου ότι κάτι είναι πρόκληση, αντί για απειλή ή απιθανότητα, αλλάζει και τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Κάτι που είναι αδύνατο είναι μόνιμο, η πρόκληση, από την άλλη, μπορεί να είναι δύσκολη αλλά είναι επιτεύξιμη. Μπορείς να καταφέρεις να εκπληρώσεις μια πρόκληση.

Και όσο περισσότερο βλέπεις κάτι σαν πρόκληση, αντί για εμπόδιο, τόσο περισσότερο βοηθάς τον εαυτό σου να το ξεπεράσει, ακόμα κι αν παίρνει χρόνο. Επιπλέον αυτό η θεώρηση σε βοηθάει να γίνεις πιο ευέλικτη και να σκέφτεσαι πιο δημιουργικά. Μπορεί να μην ξέρεις πώς να το διαπεράσεις, αλλά μπορείς να βρεις τρόπο να το παρακάμψεις.

Για να μπορείς να ξεπερνάς τα προσωπικά εμπόδια στο φλερτ, δες εδώ

Πανηγύρισε τα επιτεύγματα σου

Ένα από τα λάθη που κάνουμε είναι ότι υπερ-εστιάζουμε στους στόχους μας. Κάνοντάς το, καταλήγουμε να ξεχνάμε πόση πρόοδο έχουμε ήδη κάνει.

Κάποια που προσπαθεί να χάσει 20 κιλά, μπορεί να μην καταλάβει ότι ακόμα και τα 5 που έχασε ως τώρα είναι μεγάλο επίτευγμα. Κάποια που θέλει να τρέξει μαραθώνιο, μπορεί να ξεχάσει ότι πριν δεν μπορούσε να τρέξει ούτε 3 χιλιόμετρα. Και η μικρή αλλαγή είναι αλλαγή και είναι κάτι που πρέπει να εκτιμούμε.

Εστίασε στο συγκεκριμένο

Οι απαισιόδοξοι κάνουν το λάθος να πιστεύουν στις γενικεύσεις:  ότι κι αν προσπαθήσουν δεν έχει νόημα κλπ. Οι αισιόδοξοι, από την άλλη, εστιάζουν στο συγκεκριμένο: το συγκεκριμένο project δεν πήγε καλά, τα επόμενα θα πάνε καλύτερα.

Δίνοντας την έμφαση στο συγκεκριμένο του πράγματος, το κάνεις λιγότερο σημαντικό, λιγότερο γενικό και λιγότερο μόνιμο. Ουσιαστικά μετατρέπεις το άσχημο σε κάτι στιγμιαίο και όχι σε κάτι ολιστικό που σε περικυκλώνει μόνιμα.Πως να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου χωρίς να είσαι Αυστηρή με τον Eαυτό σου

Πίστεψε στις δυνάμεις σου

Αυτό που κάνει φίλη μου τους αισιόδοξους ανθρώπους να πετυχαίνουν πιο συχνά είναι ότι πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουνΠαίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, όχι μόνο για τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες.

Ακόμα κι αν αποτύχουν σε κάτι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αποτύχει ή ότι η επιτυχία είναι αδύνατη, αλλά ότι απλά δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά και ότι την επόμενη τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Για να νιώθεις αισιόδοξη ανάμενε τα καλύτερα

Το τελικό στοιχείο για να έχεις μια πιο θετική στάση και να είσαι αισιόδοξη είναι απλό: να ελπίζεις. Το να προσδοκάς ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ότι θα τα πας εσύ καλύτερα και ότι θα τα καταφέρεις, κάνει πιο πιθανό ότι όντως θα τα καταφέρεις.

Η ελπίδα και η προσδοκία έχουν άμεσα αποτελέσματα στην επίτευξη των στόχων. Αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να πιστέψει στην επιτυχία του εγχειρήματος που έχεις θέσει ως στόχο, θα έχεις και τη δύναμη να παλέψεις για αυτόν και να επανέλθεις αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη.

Μην αφήσεις λοιπόν τον τρόπο σκέψης σου να περιορίσει την πρόοδο σου. Καλλιέργησε μια πιο θετική στάση ζωής, γίνε πιο αισιόδοξη και θα εκπλαγείς με όσα μπορείς να καταφέρεις.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.