Πως να βρεις τον Πραγματικό Εαυτό σου - Women's Bible

Πως να βρεις τον Πραγματικό Εαυτό σου

Πως να βρεις τον Πραγματικό Εαυτό σου

Η μεγαλύτερη δεξιότητα που μπορείς να αποκτήσεις στη ζωή σου είναι να γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου. Όταν ξέρεις ποια είσαι, ξέρεις τι θες αλλά και πως να το αποκτήσεις.

Έχεις αυτοπεποίθηση, καταλαβαίνεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου και δεν αφήνεις κανέναν και τίποτα να σε εμποδίσει.

Δεν είναι όμως εύκολο να γνωρίσεις ποια είσαι πραγματικά. Χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή. Ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες να βρεις τον πραγματικό εαυτό σου;

#1 Πέρνα χρόνο μόνη σου

Δε θα μάθεις ποια είσαι πραγματικά αν δεν κάτσεις λίγο ήσυχη. Πολλοί άνθρωποι τρομάζουν να μένουν μόνοι με τις σκέψεις τους.

Είναι όμως απαραίτητο να το κάνεις. Πέρνα χρόνο μόνη σου, μίλα με τον εαυτό σου και προσπάθησε να τον γνωρίσεις αληθινά. Να δεις και τα καλά αλλά και τα κακά σου.

#2 Βρες τι σε παθιάζει στη ζωή

Μπορεί να σου αρέσουν πολλά πράγματα στη ζωή αλλά κάποιο θα σε τραβάει περισσότερο. Κάτι θα σου προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από τα υπόλοιπα και θα ανυπομονείς να το κάνεις.

Βρες λοιπόν ποιο είναι το πάθος σου, τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Εστίασε σε αυτό και ακολούθα το. Το πάθος φέρνει προσπάθεια και η προσπάθεια καλύτερα αποτελέσματα.

#3 Για να βρεις τον πραγματικό εαυτό σου δοκίμασε νέα πράγματα

Έχεις δοκιμάσει κάποιες δραστηριότητες, έχεις μάθει κάποια πράγματα αλλά πάντα υπάρχει κάτι ακόμα να μάθεις. Το να δοκιμάσεις νέα πράγματα θα σε κάνει να γνωρίσεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν ήξερες πως έχεις.

Μπορείς να ξεκινήσεις ένα χόμπι ή ακόμα και να βγεις για καφέ κάπου πέρα από τα συνηθισμένα. Οι νέες εμπειρίες οδηγούν σε νέες ευκαιρίες να μάθεις το ποια είσαι πραγματικά.

#4 Κάνε πράγματα μόνη σου

Είναι αλλιώς να κάνεις πράγματα με παρέα και αλλιώς να τα κάνεις μόνη σου. Όταν κάνεις κάτι μόνη σου είσαι εσύ και οι σκέψεις σου. Η προσοχή σου δεν αποσπάται από τους φίλους σου και τις συζητήσεις σου μαζί τους. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου.

Αν έχεις συνηθίσει να βγαίνεις συνεχώς με παρέα, θα σου φανεί δύσκολο το να κάνεις κάτι μόνη σου, όπως να πας για ένα καφέ ή ένα ταξίδι ολομόναχη. Όσο όμως κάνεις κάτι μόνη σου, τόσο περισσότερο θα συνηθίζεις.

Καλό είναι να αφήνεις και το κινητό στην άκρη ώστε να μπορείς να απολαύσεις τις σκέψεις σου. Μέσα από όλο αυτό θα γνωρίσεις καλύτερα το ποια είσαι.

#5 Μάθε να είσαι εντάξει με το να μην αρέσεις σε όλους

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρέσουμε σε όλους τους ανθρώπους. Το μόνο που θα καταφέρεις με το να προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, είναι να χάσεις τον εαυτό σου και την ταυτότητά σου. Τους δίνεις τη δύναμη να σε πατήσουν και να σε χρησιμοποιήσουν όπως εκείνοι θέλουν.

Αναρωτήσου αν εσύ συμπαθείς όλους τους ανθρώπους που γνωρίζεις στη ζωή σου. Κάποιους ανθρώπους θα τους αγαπήσεις, άλλους θα τους αντιπαθήσεις και άλλοι θα σου είναι αδιάφοροι, έτσι δεν είναι; Άρα λοιπόν γιατί ενώ δε συμπαθείς τους πάντες, θέλεις όλοι να σε συμπαθούν;

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων. Να θυμάσαι πως το ότι κάποιος δε σε συμπαθεί έχει να κάνει με εκείνον και όχι με εσένα.

Θέλεις να δημιουργήσεις έναν πιο σίγουρο εαυτό; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

#6 Βρες σε τι διαφέρεις από τους υπόλοιπους ανθρώπους

Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί και αξίζουν, αλλά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Υπάρχει μόνο μια εσύ και αυτό είναι που σε ξεχωρίζει από κάθε άλλο άνθρωπο. Πολλές φορές όμως είναι δύσκολο να δούμε τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς.

Σίγουρα έχεις κάποιο χαρακτηριστικό που σε διακρίνει και που σε χαρακτηρίζει. Κάτι που όταν οι γύρω σου μιλάνε για σένα το αναφέρουν κάθε φορά. Κάτι που και εσύ χρησιμοποιείς κάθε μέρα της ζωής σου. Ίσως είναι η ευγένειά σου, ο τρόπος σου να λύνεις προβλήματα, η ικανότητά σου να πείθεις τους ανθρώπους.

Σίγουρα έχεις κάτι που σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Βρες το και πίστεψε στον εαυτό σου. Δες στον Καθρέφτη τον πραγματικό σου εαυτό πραγματικό εαυτό

#7 Διώξε την αρνητική φωνή που έχεις μέσα σου

Πρέπει να ελέγξεις τις σκέψεις σου και να καταλάβεις πως η φωνή μέσα σου που σε γεμίζει αρνητικά συναισθήματα, δε σε βοηθάει πουθενά. Όλες έχουμε μέρες που δε νιώθουμε αυτοπεποίθηση και κάτι μέσα μας μας λέει πως δε θα πετύχουμε τίποτα και δεν είμαστε ικανές για αυτό ή για το άλλο.

Μην αφήνεις όμως αυτές τις σκέψεις να σε επηρεάσουν. Προσπάθησε να τις περιορίσεις και να μην τους δίνεις σημασία. Μην πιστεύεις όσα αρνητικά σου λες. Η αρνητική φωνή μέσα σου προέρχεται από την κοινωνία και όλα όσα σε έμαθαν να πιστεύεις μεγαλώνοντας.

Ακόμα και αν αποτύχεις σε κάτι που προσπάθησες να κάνεις, δεν είναι κακό. Θα ξαναπροσπαθήσεις και θα το κάνεις όσες φορές και με όσους διαφορετικούς τρόπους θέλεις, προκειμένου να το πετύχεις. Η αποτυχία δε σημαίνει πως είσαι αποτυχημένη. Σημαίνει πως ο τρόπος που διάλεξες δεν πέτυχε και πρέπει να δοκιμάσεις άλλον.

#8 Για να βρεις τον πραγματικό εαυτό σου, σκέψου το Coaching

Το να βρεις τον εαυτό σου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Όταν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, ίσως η βοήθεια από κάποιον ειδικό να είναι αυτό που θα σε βοηθήσει.

Μπορεί να θεωρείς ταμπού να πας σε ψυχολόγο αλλά δεν είναι. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ίσως πάλι πιστεύεις πως δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος που δε σε ξέρει. Όμως ένας άνθρωπος ειδικός σε αυτά τα θέματα, θα σε βοηθήσει με τις κατάλληλες ερωτήσεις να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι έχεις.

Μη διστάζεις λοιπόν να ζητήσεις βοήθεια αν βλέπεις πως μόνη σου δεν μπορείς να ανακαλύψεις τον πραγματικό εαυτό σου. Και να ξέρεις ότι όλοι οι Coach μας είναι εδώ για να βοηθήσουν!

Είναι οκ να μην έχεις όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνεις για τον εαυτό σου. Είναι οκ αν καθυστερήσεις να τις βρεις. Προσπάθησε σιγά σιγά να γνωρίσεις ποια είσαι και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.