5 Στάδια μιας Σχέσης και Πώς να την κάνεις πιο Δυνατή - Women's Bible

5 Στάδια μιας Σχέσης και Πώς να την κάνεις πιο Δυνατή

5 Στάδια μιας Σχέσης και Πώς να την κάνεις πιο Δυνατή

Εάν γνωρίζεις τα στάδια μιας σχέσης, θα μπορείς να είσαι καλύτερα προετοιμασμένη εσύ και ο σύντροφός σου, ώστε να βελτιώσετε τη δική σας καθώς περνά ο χρόνος.

Κάθε ζευγάρι αναρωτιέται γιατί μερικές σχέσεις καταρρέουν ενώ άλλες την ίδια στιγμή διαρκούν στο χρόνο. Έτσι, αρχίζεις και εσύ να αναρωτιέσαι αν ή σχέση σου θα είναι μια από αυτές που θα αντέξουν στον χρόνο.

Για να παραμείνετε ευτυχισμένοι, είναι σημαντικό να πορεύεστε μαζί, να ωριμάζετε μαζί στη σχέση και τελικά να γίνεται πιο δυνατή η σχέση σου με τη πάροδο του χρόνου.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχέση και πώς μπορεί να σε βοηθήσει αυτό; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις και να βοηθήσεις τη σχέση σου ανάλογα.

1. Ειδύλλιο και ρομαντισμός

Όλοι ξεκινούν από το στάδιο του ρομαντισμού και του ειδυλλίου το οποίο μπορεί να έχει διάρκεια από δύο μήνες έως δύο χρόνια. Ο ρομαντισμός είναι υπέροχος, αλλά το ίδιο είναι και ο πόθος και δεν μπορείς να έχεις πάθος χωρίς αγάπη και πόθο.

Απροσδόκητες πράξεις ευγένειας και ρομαντισμού μπορούν να συμβάλουν πολύ στη διατήρηση των συναισθημάτων αυτού του σταδίου να παραμείνουν ζωντανά.

2. Αγώνας εξουσίας μεταξύ του ζευγαριού

Το δεύτερο από τα στάδια μιας σχέσης είναι ο αγώνας εξουσίας, όπου πολλά ζευγάρια που πιστεύουν ότι η αγάπη και ο ρομαντισμός θα διαρκέσει για πάντα, απογοητεύονται. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο ρομαντισμός θα συνεχίσει να εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου ανεξάρτητα από τη σχέση σου.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τομείς του αγώνα εξουσίας μεταξύ του ζευγαριού είναι το σεξ. Οι περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις βιώνουν ένα πρόβλημα με το σεξουαλικό ενδιαφέρον το οποίο αρχίζει και εξασθενεί.

Αυτό παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες.

Μια γυναίκα που έχει καλή σεξουαλική ζωή νιώθει ευτυχισμένη και στους υπόλοιπους τομείς στη σχέση. Αισθάνεται ότι ο σύντροφος της, την καταλαβαίνει, την ακούει, τη σέβεται και τη στηρίζει.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον είναι τα οικονομικά του ζευγαριού, το συναισθηματικό άγχος και κάποιο πρόβλημα υγείας. Έτσι, αντί να εστιάζεις στα κοινά που έχετε μεταξύ σας όπως έκανες στην αρχή της σχέσης, αρχίζεις και παρατηρείς τις διαφορές σας και τις ατέλειες του άλλου.

3. Ένα από τα στάδια μιας σχέσης είναι η σταθερότητα

Η σταθερότητα είναι το τρίτο από τα στάδια μιας σχέσης, στο οποίο συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τον σύντροφο σου και δεν το θέλεις αυτό.

Η σταθερότητα επιτυγχάνεται όταν προσπαθείς να κάνεις διαφορετικά πράγματα με τον σύντροφο σου, διότι δεν είναι υγιές για τη σχέση να κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και να λειτουργείτε σαν ρομπότ. Μερικοί άνθρωποι βασίζονται πραγματικά στη ρουτίνα, αλλά συχνά χάνουν ο ένας τον άλλον κατά τη διαδικασία και η εστίαση απομακρύνεται από την απόλαυση του άλλου.

Οι ισχυρές σχέσεις οι οποίες θα αντέξουν στο χρόνο διαθέτουν σαφή όρια και αμοιβαίο σεβασμό. Θα πρέπει να επικοινωνείς με τον σύντροφο σου για το τι χρειάζεται ο ένας από τον άλλον, τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά. 5 Στάδια μιας Σχέσης και Πώς να την κάνεις πιο Δυνατή

4. Το επόμενο από τα στάδια μιας σχέσης είναι η δέσμευση

Το τέταρτο στάδιο είναι αυτό της δέσμευσης στο οποίο ίσως συνειδητοποιήσεις ότι η σχέση έχει ελλείψεις και αυτό είναι φυσιολογικό.

Σε αυτό το στάδιο πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να παντρευτούν. Πολλά ζευγάρια όμως τείνουν να παντρεύονται κατά το στάδιο του ρομαντισμού, που αισθάνονται ότι η σχέση βρίσκεται στη καλύτερη φάση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αν το μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον αργότερα δεν αντικατασταθεί από τη δέσμευση, τότε αυτά τα ζευγάρια θα είναι δύσκολο να τα καταφέρουν μακροπρόθεσμα. Αν είσαι απογοητευμένη και δυσαρεστημένη με τα προβλήματα στη σχέση σου, θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείς σε έναν ειδικό προκειμένου να βελτιώσετε τη σχέση σας.

5. Το τελευταίο στάδιο είναι η ευδαιμονία

Το πέμπτο στάδιο είναι αυτό της ευδαιμονίας. Εδώ αποφασίζετε να ενεργήσετε ως ομάδα στον έξω κόσμο. Σε αυτό βρίσκονται πολλοί γονείς μικρών παιδιών.

Ίσως σε αυτό το σημείο νιώσεις να επιστρέφεις στο στάδιο του αγώνα δύναμης μέχρι να μάθεις να αποδέχεσαι και να εκτιμάς τις ιδιαιτερότητες του συντρόφου σου. Όταν το ζευγάρι είναι βαθιά  αφοσιωμένο στη σχέση, μπορούμε να μιλάμε για μια διαφορετική σχέση η οποία βασίζεται στην αγάπη, την οικειότητα, την ασφάλεια και τη φροντίδα.

Θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τη σχέση ως μια διαδικασία ή ένα ταξίδι και όχι ως μια κατάσταση στάσιμη. Αν προσπαθείς να βελτιώνεις και να καλλιεργείς τη σχέση σου, συχνά εξελίσσεται με θετικό τρόπο.

Θέλεις βοήθεια με τη σχέση σου και να τη κάνεις πιο ισχυρή; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Νομίζεις ότι έχει χαθεί αυτή σπίθα στη σχέση σας; Πως θα εξακολουθήσεις να εκτιμάς τον μακροχρόνια σύντροφο σου, να αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα στη σχέση και να κρατήσεις το αίσθημα της αγάπης και του έρωτα ζωντανό;

Προσπάθησε να κάνεις την κάθε μέρα ξεχωριστή και μην περιμένεις να έρθει αυτή η ιδιαίτερη στιγμή για να γιορτάσετε τον έρωτα σας.

Δώστε περισσότερη προσοχή ο ένας στον άλλον, γίνε πιο στοργική και τρυφερή. Επικεντρώσου στα πράγματα που σας έφεραν κοντά και στα κοινά χαρακτηριστικά σας και όχι σε αυτά που σας κάνουν να διαφωνείτε.

Θα βοηθούσε επίσης να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα να φαίνονται διασκεδαστικά, παιχνιδιάρικα και να τα αντιμετωπίζεις με χιούμορ από το να είστε όλη την ώρα σοβαροί. Βγείτε  ραντεβού μία φορά την εβδομάδα και κάντε πράγματα που σπάνια ή ποτέ δεν έχετε κάνει για να προκαλέσετε νέο ενθουσιασμό μεταξύ σας, ο οποίος στη συνέχεια θα επηρεάσει και τη σεξουαλική σχέση σας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.