Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια - Women's Bible

Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια

Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια

Οι άνθρωποι αρνούμαστε την αλλαγή. Μένουμε σε πράγματα και καταστάσεις παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται, απλά και μόνο γιατί έχουμε συνηθίσει. Κάπως έτσι συμβαίνει και με μια σχέση από συνήθεια.

Είναι μέρος της ρουτίνας μας και αρνούμαστε να την αλλάξουμε. Αρνούμαστε να ξεβολευτούμε.

Αυτό το κάνουμε και με τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας. Μένουμε μαζί τους γιατί έχουμε συνηθίσει και δεν αναρωτιόμαστε αν είμαστε πραγματικά χαρούμενες που τους έχουμε. Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές μένουμε σε σχέσεις ενώ θα έπρεπε να έχουμε χωρίσει.

Καταλαβαίνεις ότι έχεις σχέση από συνήθεια, όταν η καρδιά σου δεν είναι σε αυτό το άτομο αλλά συνεχίζεις να είσαι μαζί του. Είναι δύσκολο να χωρίσεις με ένα άτομο που έχετε περάσει ωραίες στιγμές και έχετε ένα όμορφο παρελθόν. Έτσι, προτιμάς να μείνεις μαζί του.

Ίσως πάλι να φοβάσαι να μείνεις μόνη ή να έχεις βολευτεί τόσο πολύ, που το να ξεκινήσεις πάλι τη διαδικασία του φλερτ σου φαίνεται βουνό.

Όσο δύσκολο και αν είναι το να σταματήσεις μια σχέση, πρέπει πάντα να βάζεις πάνω απ’ όλα την ευτυχία σου. Πως θα καταλάβεις όμως ότι είσαι σε σχέση από συνήθεια και τίποτα παραπάνω;

#1 Κάνεις πράγματα για το σύντροφό σου γιατί πρέπει και όχι γιατί θες

Όλοι ξέρουμε πως μια σχέση βασίζεται στην υποχώρηση και το συμβιβασμό. Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να βάλεις τα θέλω του συντρόφου σου πάνω από τα δικά σου.

Όταν νιώθεις πως αυτό είναι αγγαρεία και δε θέλεις να το κάνεις αλλά πρέπει, τότε μέσα σου έχει τελειώσει αυτό το άτομο. Η σχέση χρειάζεται δουλειά για να πετύχει. Δεν είναι όμως δουλειά. Είναι επιλογή που κάνεις επειδή θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή και όχι επειδή πρέπει.

#2 Παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για τη σχέση σας χωρίς να σκέφτεσαι

Όσο προχωράει μια σχέση, τόσο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα όπως αν θα συγκατοικήσετε, αν θα παντρευτείτε ή αν θα κάνετε παιδιά. Είναι σημαντικά βήματα σε μια σχέση και θέλουν ώριμη σκέψη πριν παρθούν αποφάσεις. Πρέπει να είσαι σίγουρη για το αν θες να προχωρήσεις με κάποιον στο επόμενο στάδιο.

Ίσως πιστεύεις πως αφού νιώθεις άνετα μαζί του, είναι λογικό να κάνετε παιδιά για παράδειγμα. Έτσι κάνουν και οι άλλοι. Είναι σα να βάζεις τικ σε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις σε αυτή τη ζωή. Δε θέλεις πραγματικά να κάνεις παιδιά μαζί του αλλά αφού έχετε βολευτεί γιατί όχι;

#3 Οι στιγμές μακριά του είναι απελευθερωτικές

Ένα ξεκάθαρο σημάδι πως βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση από συνήθεια, είναι το ότι είσαι πιο χαρούμενη όταν δεν είσαι μαζί του. Νιώθεις ελεύθερη και ήρεμη όταν είσαι μακριά του.

Σίγουρα όλοι χρειάζονται ατομικό χρόνο όταν είναι σε μια σχέση, αλλά αν εσύ χρειάζεσαι να είσαι μόνη σου συνεχώς, τότε η καρδιά σου δεν ανήκει πλέον σε αυτόν. Η σχέση πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, όχι χειρότερα.

#4 Είναι πιο εύκολο να μείνεις σε μια σχέση από συνήθεια παρά να χωρίσεις

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κληθείς να κάνεις, είναι να χωρίσεις με το άτομο που έχετε μια μακροχρόνια σχέση. Όχι μόνο θα πρέπει να συνηθίσεις την απουσία του, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και το ότι θα το πληγώσεις.

Είναι τρομακτικό να αφήσεις πίσω σου κάτι που σου παρείχε ασφάλεια, ειδικά όταν η κοινωνία σου λέει πως πρέπει να είσαι σε σχέση για να νιώθεις ολοκληρωμένη.

Αν νιώθεις πως φοβάσαι να χωρίσεις για να μην τον στενοχωρήσεις, ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σας.

Νιώθεις πως η σχέση σου έχει βαλτώσει; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

#5 Φοβάσαι να μείνεις μόνη

Όπως οι σχέσεις θέλουν δουλειά για να πετύχουν, έτσι χρειάζεται δουλειά και το να είσαι μόνη. Πολλοί άνθρωποι μένουν σε μια σχέση που δε θέλουν γιατί τους είναι πιο εύκολο από το να είναι μόνοι τους. Τους είναι δύσκολο να ξεκινάνε πάλι το φλερτ και τις γνωριμίες από την αρχή.

Είναι λογικό να φοβάσαι να μείνεις μόνη σου, ειδικά αν είσαι πολλά χρόνια σε μια σχέση. Δε θα βρεις όμως την ευτυχία με το να μένεις με ένα σύντροφο που δε σου αρέσει και δε σου προσφέρει τίποτα. Το να μένεις σε μια τελειωμένη σχέση, σε εμποδίζει από το να βρεις το άτομο που θα σου ταιριάζει και θα περνάς καλά μαζί του.

#6 Κοιτάς άλλους άντρες

Το ότι είσαι σε μια σχέση, δε σημαίνει πως δε βλέπεις. Μάτια έχεις και θα δεις το ωραίο που περνάει δίπλα σου. Άλλο αυτό όμως και άλλο να κοιτάς όποιο αρσενικό περνάει δίπλα σου, να το φλερτάρεις και να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι μαζί του.

Αν σου συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως δε θέλεις να είσαι πλέον με το σύντροφό σου. Τα αισθήματα που είχες για αυτόν έχουν τελειώσει.

Έχεις βολευτεί στη σχέση που βρίσκεσαι αλλά δεν είσαι χαρούμενη. Δε σου προσφέρει τίποτα το να είσαι μαζί με αυτό το άτομο. Το μόνο κοινό που έχετε πλέον είναι οι αναμνήσεις από όσα έχετε περάσει μαζί. Μπορεί να νιώθεις άνετα μαζί του, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να είσαι ευτυχισμένη.

Μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένη, είναι το ίδιο με μια κακιά συνήθεια που έχεις. Είναι δύσκολο να ξεκόψεις από αυτή, αλλά πολύ σημαντικό να το κάνεις. Βάλε την ευτυχία σου πάνω απ’ όλα και χώρισε αν είσαι σε μια σχέση από συνήθεια μόνο.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.