Πώς να κάνεις τη Σχέση σου να Αντέξει στο Χρόνο - Women's Bible

Πώς να κάνεις τη Σχέση σου να Αντέξει στο Χρόνο

Πώς να κάνεις τη Σχέση σου να Αντέξει στο Χρόνο

Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί, υπάρχουν μερικοί βασικοί και απλοί κανόνες που μπορείς να εφαρμόσεις και να κάνεις τη σχέση σου να αντέξει στο χρόνο. Κάνε τη σχέση σου πιο δυνατή και η διασκέδαση, η εμπιστοσύνη μεταξύ σας καθώς και η σεξουαλική σου ζωή θα είναι καλύτερη από ποτέ.

1. Να εκφράζεις στον άλλον τα πράγματα που σου αρέσουν

Η πλήξη, η απογοήτευση και οι καθημερινές προστριβές μπορούν να σβήσουν τη σπίθα που υπάρχει ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφο σου. Λάβε υπόψη σου ότι χρειάζονται 20 θετικές δηλώσεις για να αντισταθμίσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί από μια αρνητική.

Κάνε κομπλιμέντα στο σύντροφο σου, ευχαρίστησε τον για τη βοήθεια που σου προσφέρει με τις δουλείες του σπιτιού, κάλεσε τον εν ώρα εργασίας για να του πεις απλά ότι τον σκέφτεσαι. Βεβαιώσου ότι αυτά τα κομπλιμέντα τα λες με τη καρδιά σου και κοίτα τον στα μάτια όταν χαμογελάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις τα κουμπιά του συντρόφου σου και αργότερα θα εκτιμήσεις το γεγονός ότι πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για μικρές εκδηλώσεις αγάπης.

2. Άγγιξε τον και κάνε τη σχέση σου να αντέξει

Το ανθρώπινο άγγιγμα βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Αυτό ισχύει για τον δέκτη αλλά εξίσου και για αυτόν που προσφέρει το άγγιγμα.

Γι΄αυτό εκμεταλλεύσου οποιαδήποτε αφορμή να τον αγγίξεις. Για παράδειγμα, κράτα το χέρι του συντρόφου σου όταν περπατάτε στο δρόμο και άγγιξε τον στο μάγουλο όταν του λες το πρωί καλημέρα.

Αναβιώστε τον τρόπο με τον οποίο αγγίζατε ο ένας τον άλλο τις πρώτες μέρες της σχέσης. Προσθέτοντας περισσότερα είδη αφής θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα φρούριο αγάπης με τον σύντροφό σου και να ξεπερνάς οποιαδήποτε δυσκολία.

Πώς να δημιουργήσεις αυτό τον δεσμό; Αρχικά υποστήριξε τον σύντροφο σου και πάρε το μέρος του όταν συμβεί κάτι στον έξω κόσμο.

Μην αφήσεις κανέναν και τίποτα να σας ενοχλήσει τη στιγμή που περνάτε χρόνο μαζί. Αφιέρωσε 30 λεπτά μέσα στη μέρα για να συζητήσεις μαζί του τα καθημερινά σας σχέδια, τους στόχους σας ακόμα και τα όνειρα σας.

Χτίζοντας μια φιλική εκτός από ερωτική σχέση με τον σύντροφο σου, θα κάνεις τη σχέση σου να αντέξει στο χρόνο.

3. Στάματα να τον κατηγορείς για ότι συμβαίνει

Είναι εύκολο και δελεαστικό να κατηγορείς τον σύντροφο σου όταν νιώθεις θυμωμένη, απογοητευμένη, προδομένη και αγχωμένη για τη σχέση σας. Το επόμενο βήμα είναι να δεις τον σύντροφό σου ως αυτόν που πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί η σχέση.

Η προσπάθεια να βελτιώσεις τη σχέση αλλάζοντας τον σύντροφό σου, δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς εκείνος θα βρίσκεται σε αμυντική στάση και τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Το αποτέλεσμα;

Κανείς δεν θα αλλάξει, κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη και θα είστε και οι δυο δυσαρεστημένοι. Μην εστιάζεις στα κακά του συντρόφου σου, δες το 90 τοις εκατό αυτού που είναι καλά.

Η πραγματική λύση είναι να προσπαθείς να αλλάξεις τα δικά σου ελαττώματα και να επικεντρώνεσαι στα πλεονεκτήματα του συντρόφου σου. Έτσι θα αισθάνεται και εκείνος καλύτερα ότι τον εκτιμάς και όχι ότι τον τιμωρείς. Πώς να κάνεις τη Σχέση σου να Αντέξει στο Χρόνο

4. Βελτιώστε τη σχέση σας χαλαρώνοντας

Όσο πιο ευτυχισμένοι νιώθετε, τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η σχέση σας και τόσο ευκολότερη θα είναι η διαχείριση των συγκρούσεων. Κάνε τα χόμπι που σε ευχαριστούν και σε χαλαρώνουν.

Αν για παράδειγμα, 15 λεπτά πρωινής γιόγκα ή το να πιεις ένα καφέ στο αγαπημένο σου καφέ σε χαλαρώνει, τότε τα καλά συναισθήματα που δημιουργούνται από τη χαλάρωση, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε πιο ευτυχισμένες στιγμές με τον σύντροφο σου.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου, περιποιήσου τον. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις εσύ τον εαυτό σου αντανακλάται στα μάτια σου και στη συνέχεια και στον σύντροφο σου.

5. Κάνε τη σχέση σου να αντέξει και καβγάδισε

Οι συγκρούσεις είναι ένα φυσιολογικό ακόμα και υγιές κομμάτι μιας σχέσης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τις διαχειριστείς.

Μελέτες έχουν δείξει για τα μακροχρόνια ζευγάρια ότι η ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων από κοινού είναι βασικός παράγοντας για το 70% των ικανοποιημένων ζευγαριών.

Με τα σωστά εργαλεία και συμπεριφορά, οι συγκρούσεις μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή να αναπτύξεις μεγαλύτερη οικειότητα με τον σύντροφο σου και να γνωρίσεις τόσο εσύ όσο και εκείνος τον ευάλωτο εαυτό σας. Έτσι θα οικοδομήσεις έναν ισχυρό δεσμό και μια σχέση η οποία θα αντέξει στο χρόνο.

Θες να κάνεις τη μακροχρόνια σχέση σου να αντέξει στο χρόνο; Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε!

6. Διάλεξε τη σωστή στιγμή να λογομαχήσεις μαζί του

Μην ξεκινήσεις σοβαρές συζητήσεις, αν δεν είσαι ξεκούραστη και δεν έχεις φάει καλά. Η πείνα και η κόπωση μπορούν να απελευθερώσουν δυσάρεστες παρατηρήσεις και σκοτεινές σκέψεις. Για τον ίδιο λόγο απέφυγε και την κατανάλωση αλκοόλ.

Μην προσπαθήσεις ποτέ να αντιμετωπίσεις σοβαρά συζυγικά ζητήματα όταν η προσοχή σου αποσπάται από κάτι άλλο. Επομένως, σε αυτή τη περίπτωση απενεργοποίησε την τηλεόραση, κλείσε το κινητό σου τηλέφωνο και οτιδήποτε σου τραβά τη προσοχή.

Επίσης μη προσπαθήσεις να λύσεις τις συγκρούσεις σου εν κινήσει και έπειτα από έναν έντονο τσακωμό.

7. Μάθε να ακούς και κάνε τη σχέση σου να αντέξει στο χρόνο

Το ένα και πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις για να κρατήσει η σχέση σου είναι να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο. Το να ρίχνεις ευθύνες, να προσβάλλεις και να εκφοβίζεις θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα και προβλέπεται κακό τέλος ή μια ζωντανή κόλαση.

Όταν η συζήτηση γίνεται πιο έντονη, μη τη διακόψεις αλλά προσπάθησε να βρεις λύση ή να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Θα πρέπει να εκφράζεις τα συναισθήματα σου όποια και να είναι αυτά. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να νιώσουμε πιο κοντά στον σύντροφο μας είναι να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που μας λέει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.