Τσακώνεστε αλλά Αγαπιέστε; Πως να το Διαχειριστείς - Women's Bible

Τσακώνεστε αλλά Αγαπιέστε; Πως να το Διαχειριστείς

Τσακώνεστε αλλά αγαπιέστε; Πως να το διαχειριστείς

Έχεις ακούσει ποτέ κάποιο ζευγάρι να λέει και να υπερηφανεύεται πως δεν τσακώνονται ποτέ; Πως η σχέση τους είναι τέλεια και συμφωνούν σε όλα; Αυτό να ξέρεις είναι μεγάλο ψέμα. Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται που και που. Κι εσύ με το αγόρι σου τσακώνεστε. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάς με ένα άτομο, τόσο πιο πιθανό είναι να τσακωθείτε. Το θέμα είναι το πως θα διαχειριστείς τους τσακωμούς.

Ο τσακωμός είναι σημάδι πως νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο και θέλετε να κάνετε τη σχέση σας να δουλέψει. Θέλετε να λύσετε τα προβλήματα και τις διαφορές σας. Επιπλέον ένας τσακωμός σου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείς και να είσαι ειλικρινής με το σύντροφό σου για το τι θέλεις. Εννοείται πως μιλάμε για μικρούς και όχι για συχνούς και με βία τσακωμούς.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μάθεις να τσακώνεσαι με έναν υγιή τρόπο που θα σε βοηθάει να λύνεις τα προβλήματα και να έρχεσαι πιο κοντά με το σύντροφό σου. Οι φωνές και η βία δεν είναι λύση και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Πως όμως τσακώνεσαι σαν ενήλικας;

Τσακώνεστε αλλά Αγαπιέστε; Πως να διαχειριστείς τους τσακωμούς

#1 Μη μιλάς όσο είσαι νευριασμένη

Ξέρεις πως όταν μιλάμε ενώ είμαστε νευριασμένοι, λέμε κουβέντες που μετά μετανιώνουμε. Μόλις ηρεμήσουμε καταλαβαίνουμε πως όσα είπαμε δεν τα εννοούσαμε και μακάρι να μην τα είχαμε ξεστομίσει.

Όταν λοιπόν ο σύντροφός σου πει ή κάνει κάτι που σε νευριάσει, πάρε μια βαθιά ανάσα. Μη μιλήσεις, απλώς ανάπνευσε. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και μόλις νιώσεις πως τα πολλά νεύρα σου έχουν φύγει, μίλα μαζί του.

Συγκέντρωσε τις σκέψεις σου και σκέψου ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να λύσεις το θέμα που έχει προκύψει, χωρίς να πληγωθεί κανείς σας.Τσακώνεστε αλλά αγαπιέστε; Πως να το διαχειριστείς

#2 Μίλησέ του ανοιχτά αλλά με αγάπη και σεβασμό

Έχουμε πει πολλές φορές πως η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση, είτε είναι ερωτική είτε φιλική. Είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράζεις τα συναισθήματά σου αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ξέρεις πως να τα εκφράσεις. Μπορεί να πεις κάτι με λάθος ύφος ή λάθος λόγια και να δημιουργήσεις άθελά σου μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το ξέρω πως είναι δύσκολο να επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει ευάλωτος και να πεις όσα νιώθεις. Είναι ο μόνος τρόπος όμως να μάθει ο σύντροφός σου πως νιώθεις, τι σκέφτεσαι, τι χρειάζεσαι. Δεν έχει μαγικές ικανότητες, άρα θα πρέπει εσύ να τους πει όσα σκέφτεσαι.

Καθώς μιλάς όμως για τις ανάγκες και τις σκέψεις σου, πρέπει να προσέχεις να μην τον πληγώσεις. Άκου και τη δική του πλευρά, μην τον διακόπτεις όσα μιλάει, δείξε του πως θέλεις να λύσετε το πρόβλημα και προσπάθησε να τον καταλάβεις.

Ακόμα και όταν διαφωνείτε πρέπει να κάνετε προσπάθειες να δείτε και την πλευρά του άλλου. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δε σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε.

Αν οι λόγοι που τσακώνεστε είναι «ασήμαντοι», μπορείτε να βρείτε λύσεις. Αν πάλι διαφωνείτε σε σοβαρά ζητήματα όπως γάμος ή παιδιά, τότε δεν υπάρχουν πολλές λύσεις.

Είστε μια ομάδα και έτσι πρέπει να φέρεστε.

#3 Βρες την αιτία του τσακωμού

Πολλές φορές τα ζευγάρια τσακώνονται για ασήμαντους λόγους. Για το ότι άφησες το πιάτο στο σαλόνι ή πέταξε τα ρούχα στο πάτωμα.

Πίσω από αυτούς τους λόγους όμως συχνά κρύβονται μεγαλύτερα προβλήματα. Ίσως νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δε σε ακούει ή δε σε υποστηρίζει αρκετά.

Αν τσακώνεστε συνέχεια για τα ίδια πράγματα και θες να διαχειριστείς τους τσακωμούς αυτούς σωστά, τότε ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς μήπως υπάρχει κάποια άλλη αιτία από πίσω. Μήπως είναι άλλος ο πραγματικός λόγος και όχι ότι δεν πήρε γάλα από το σούπερ μάρκετ;

#4 Βρες το σωστό τρόπο για να ζητήσεις συγγνώμη

Το πως θα ζητήσεις συγγνώμη είναι πολύ σημαντικό. Κάθε άνθρωπος δέχεται διαφορετικά πράγματα ως συγγνώμη. Άλλοι θέλουν μια κουβέντα, άλλοι μια αγκαλιά, άλλοι μια βόλτα. Σίγουρα όμως όλοι θέλουν να τους δείξεις πως δε θα ξανακάνεις το ίδιο λάθος και πως δεν ήθελες να τους πληγώσεις.

Αν δε ξέρεις τι θέλει το αγόρι σου για να νιώσει καλύτερα, μπορείς να τον ρωτήσεις ή αν αυτός δε ξέρει τι θέλεις εσύ, μπορείς να του το πεις.

Κάθε φορά που τσακώνεστε αλλά ξέρεις πως αγαπιέστε, να θυμάσαι πως οι τσακωμοί είναι φυσιολογικοί. Συμβαίνουν σε όλες τις σχέσεις. Ο τρόπος που θα τους διαχειριστείς όμως έχει μεγάλη σημασία!

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.