Επικοινωνία στο Ζευγάρι: 10 Χρήσιμα Tips - Women's Bible

Επικοινωνία στο Ζευγάρι: 10 Χρήσιμα Tips

Επικοινωνία στο Ζευγάρι: 10 Χρήσιμα Tips

Μερικοί άνθρωποι από τη στιγμή που μπαίνουν σε μια σχέση αλλάζουν κάποια πράγματα. Η σχέση γίνεται ρουτίνα, η επικοινωνία στο ζευγάρι χάνεται σταδιακά και τελικά δημιουργούνται εντάσεις.

Οι παρακάτω απλές συμβουλές μπορεί να σου φαίνονται σαν κοινή λογική, αλλά μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο συχνά οι άνθρωποι ξεχνούν τη σημασία τους.

#1 Η επικοινωνία στο ζευγάρι είναι πολύ σημαντική

Πολλοί λίγοι είμαστε σε θέση να διαβάζουμε το μυαλό του άλλου, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε τα πράγματα που μας απασχολούν και μας βαραίνουν, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά. Μικρά πράγματα και συμπεριφορές που μπορεί να μας ενοχλούν, μπορούν να γίνουν πιο ενοχλητικές με την πάροδο του χρόνου.

Επομένως θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε άμεσα και να συζητάμε με τον σύντροφο μας τι είναι αυτό που μας ενοχλεί, πριν γίνουν αφορμή για διενέξεις. Ακόμα και αν αισθανόμαστε ότι γνωρίζουμε καλά τον σύντροφο μας λόγω των πολλών χρόνων σχέσης, θυμήσου ότι όλοι οι άνθρωποι μεγαλώνουν και αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.

Άρα θα πρέπει να αλλάξουν οι μέθοδοι επικοινωνίας με τον σύντροφο σου.

#2 Μην έχεις τον άλλο δεδομένο

Λάβε υπόψη σου το καθετί που κάνει ο σύντροφος σου και έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου όποτε είναι δυνατόν. Μπορεί να είναι το πιο απλό πράγμα όπως το να πλύνει τα πιάτα μετά το μεσημεριανό που φάγατε ή να σου φτιάξει καφέ ή τσάι όπως ακριβώς σου αρέσει.

Ευχαρίστησε τον σύντροφο σου και πες του πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα.

Με αυτό τον τρόπο ο σύντροφος σου θα αισθανθεί ότι εκτιμάς την αγάπη και τη καλοσύνη που σου δείχνει και εκείνος θα εκφράσει την εκτίμηση στο πρόσωπο σου με τη σειρά του. Έτσι, κάνεις από τους δύο δεν νιώθει ότι οι πράξεις του δεν αναγνωρίζονται και υπάρχει καλύτερη επικοινωνία στο ζευγάρι.

#3 Σεβάσου τον προσωπικό χρόνο του άλλου

Το να περνάτε χρόνο μαζί είναι σημαντικό, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ο καθένας να έχει τον δικό του προσωπικό χρόνο και να τον ξοδεύει όπως εκείνος επιθυμεί. Όταν αφιερώνετε πολύ χρόνο μαζί αυτό μπορεί να σας εκνευρίσει ειδικά όταν νιώθετε ότι ο δικός σας χώρος και χρόνος παραβιάζεται.

Ο προσωπικός χρόνος είναι πολύ σημαντικός και απαραίτητος για προσωπικό προβληματισμό, ανάπτυξη, διαλογισμό ή ακόμα και για έναν ήσυχο στοχασμό. Αν ζείτε μαζί με τον σύντροφο σου είναι καλό να έχετε ο καθένας τον προσωπικό σας χώρο για να αποφορτίζεται ο ένας από τον άλλο.

#4 Μην παραμελείς τον εαυτό σου

Είναι αναπόφευκτο μετά από αρκετά χρόνια σχέσης και όταν ζείτε στον ίδιο χώρο τα επίπεδα οικειότητας μεταξύ σας να είναι διαφορετικά από ότι ήταν όταν πρωτογνωριστήκατε. Σίγουρα αν δεν έχεις την ίδια διάθεση να φροντίσεις τον εαυτό σου κάθε μέρα ή να καθαρίσεις το σπίτι, δεν είναι κάτι για το οποίο θα σε κρίνει ο σύντροφος σου, καθώς είναι κάτι φυσιολογικό.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσετε τον εαυτό σας, την προσωπική σας υγιεινή ή να αφήσετε τον χώρο στον οποίο μένετε ακατάστατο.  Προσπάθησε να διατηρείς  τα πράγματα τακτοποιημένα καθώς και την εμφάνισή σου και ο σύντροφός σου θα αισθανθεί αναμφίβολα ότι αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.

#5 Μοιράσου μαζί του τα χόμπι και τις προσωπικές ασχολίες σου

Είναι φυσιολογικό να μη συμμερίζεσαι την αγάπη που έχει ο σύντροφος σου για ένα δικό του χόμπι ή ασχολία. Μπορεί να είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα μαζί και να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχεις τα δικά σου χόμπι και ενδιαφέροντα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να συνομιλείτε για τις κοινές εμπειρίες που αποκτήσατε αλλά και για τις προσωπικές σας. Επικοινωνία στο Ζευγάρι: 10 Χρήσιμα Tips

#6 Παραδέξου ότι κάνεις λάθος, είναι σημαντικό για τη σωστή επικοινωνία στο ζευγάρι

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο για μερικούς ανθρώπους, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Αν ανακαλύψεις ότι έχεις κάνει λάθος σχετικά με ένα ζήτημα, μια πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο, θα κερδίσεις την εκτίμηση του συντρόφου σου αν το παραδεχτείς.

Αντίθετα αν δεν το κάνεις αποδεικνύεις στον ίδιο σου τον εαυτό ότι είσαι ανώριμη και ανόητη. Επιπλέον, εάν συζητάτε για κάτι και ο σύντροφός σου αποδεικνύεται σωστός και ότι έχει δίκιο αναγνώρισε αυτό το γεγονός.

Έτσι, παύει να έχει αμφιβολίες και με τη δική σου επιβεβαίωση ενισχύεται η αυτοεκτίμηση του.

#7 Να έχεις εμπιστοσύνη στον σύντροφο σου

Η εμπιστοσύνη και η πίστη σε ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν έχεις πληγεί από άλλους στο παρελθόν. Εάν έχεις εξαπατηθεί ή προδοθεί με άλλο τρόπο από κάποιον άλλο σύντροφο, μπορεί να ανησυχείς ότι το ίδιο πράγμα θα συμβεί στην τρέχουσα σχέση σου και αυτό μπορεί να σε κάνει να φαντάζεσαι  πράγματα ή να κατηγορείς τον σύντροφό σου χωρίς λόγο.

Αν νομίζεις ότι οι δικές σου ανασφάλειες δηλητηριάζουν τη σχέση σας τότε θα πρέπει να μιλήσεις με τον σύντροφο σου και να βρεθεί μια λύση. Δεν είναι αυτός που σε πλήγωσε στο παρελθόν και μην νομίζεις ότι επειδή ένας σου φέρθηκε άσχημα το ίδιο θα κάνουν όλοι.

#8 Για καλύτερη επικοινωνία στο ζευγάρι, άσε πίσω το παρελθόν

Αν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη φάση με τον σύντροφο σου και είχε θετική κατάληξη, προχωρήστε, άφησε τη στο παρελθόν και χρησιμοποίησε την εμπειρία αυτή ως ευκαιρία για να μάθεις και να ωριμάσεις.

Προσπάθησε να μην το αναφέρεις σε κάθε σας διαφωνία ως επιχείρημα και μη νομίζεις επειδή κάτι συνέβη μια φορά θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Άσε οτιδήποτε συνέβη στο παρελθόν και μην το αφήσεις να επηρεάσει τη μελλοντική σου ευτυχία.

Θέλεις να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον σύντροφο σου; Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε!

#9 Κοινοί στόχοι

Είναι σημαντικό για τη σωστή επικοινωνία στο ζευγάρι να υπάρχουν κοινοί στόχοι τους οποίους προσπαθούν από κοινού να επιτεύξουν. Για παράδειγμα μπορεί να έχετε σαν κοινό στόχο ένα μακρινό ταξίδι ή να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας.

Μπορείτε να εργάζεστε και να αποταμιεύετε χρήματα προκειμένου να πετύχετε τον σκοπό σας και όταν αυτός επιτευχθεί θα νιώσετε περηφάνια που το καταφέρατε αυτό μαζί.

#10 Η ειλικρίνεια είναι σημαντική για την επικοινωνία στο ζευγάρι

Κάποιοι άνθρωποι λένε για χρόνια ψέματα στους συντρόφους τους επειδή φοβούνται ότι θα τους προσβάλλουν και θα τους πληγώσουν. Παρόλα αυτά, αυτό δεν μπορεί να έχει καλή κατάληξη για τη σχέση, αυτός στον οποίο λες ψέματα αισθάνεται ότι κάτι πάει στραβά και αυτός που λέει ψέματα νιώθει ολοένα και περισσότερο απογοήτευση που δεν μπορεί να πει την αλήθεια.

Μπορεί να προκύψουν σοβαρά ζητήματα και καταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας σχέσης που πρέπει να επιλυθούν. Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφο σου και να μην αφήσεις τον φόβο μήπως τον πληγώσεις να σε επηρεάσει και να κρύψεις ή να διαστρεβλώσεις την αλήθεια.

Με την ειλικρίνεια μπορεί ένα ζευγάρι να αντιμετωπίσει οτιδήποτε συμβεί από κοινού.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.