4 Χόμπι που μπορούν να σου Αλλάξουν τη Ζωή - Women's Bible

4 Χόμπι που μπορούν να σου Αλλάξουν τη Ζωή

4 Χόμπι που μπορούν να σου Αλλάξουν τη Ζωή, Που έχουν πάει όλοι οι καλοί άντρες;

Όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, συνηθίζεται να κάνεις κάποιες κλισέ ερωτήσεις ώστε να αποσπάσεις πληροφορίες για τον άλλο, να σχηματίσεις μια εικόνα και να βρεις, αν υπάρχουν, κοινά σημεία.

Αυτή η διαδικασία συχνά περιλαμβάνει ερωτήσεις για τη δουλειά, την καταγωγή ή τον τόπο διαμονής. Στοιχεία που όμως είναι κάπως στατικά, βαρετά σα θέματα συζήτησης και τις περισσότερες φορές δεν αποκαλύπτουν και πάρα πολλά.

Στην πραγματικότητα μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για τους άλλους (όπως και οι άλλοι για εμάς), από τα πράγματα με τα οποία παθιάζονται και από το πώς επιλέγουν οι ίδιοι να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Oι δραστηριότητες με τις οποίες διαλέγουμε από μόνοι μας να ασχοληθούμε, τα χόμπι δηλαδή, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και πέρα από το να γεμίζουν το χρόνο μας, να μας χαλαρώνουν και να μας διασκεδάζουν, αρκετά από αυτά έχουν και μια ακόμα φανταστική ικανότητα.

Μπορούν να μας επηρεάσουν, να μας αλλάξουν και να μας μεταμορφώσουν. Και αυτό γιατί σταδιακά, μέσα από αυτές τις ασχολίες, αποκτάμε καινούριες δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα χόμπι και τί οφέλη μπορείς να αποκομίσεις.

#1 Πολεμικές τέχνες

Όλοι ξέρουμε τα πλεονεκτήματα της άσκησης και της γυμναστικής, οπότε δε θα τα αναφέρω εδώ. Όμως οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα δε μένουν μόνο σε αυτά, αλλά προσφέρουν και άλλα. Οφέλη που δεν έχουν να κάνουν με το σώμα αλλά με το χαρακτήρα.

Μέρος της ζωής είναι να δεχόμαστε χτυπήματα, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, όπως είναι μια σχέση που μας απογοητεύει, μια αρρώστια ή μια αποτυχία. Μέρος των πολεμικών τεχνών είναι επίσης να δέχεσαι χτυπήματα και μάλιστα πολλά, πάλι κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ίσως είναι μια δυνατή αναπάντεχη γροθιά που δέχεσαι τη στιγμή που νομίζεις πως είσαι ασφαλής, η συγκλονιστική διαπίστωση που ακολουθεί πως τελικά δε ξέρεις και τόσο να φυλάγεσαι ή η ανακάλυψη πως η τεχνική σου είναι κακή και πως θες ακόμα αρκετή βελτίωση.

Πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να δεχτείς ένα χτύπημα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Για να μπορέσεις λοιπόν να βελτιωθείς και να προχωρήσεις θα πρέπει να αποδεχτείς αυτό το γεγονός.

Να μάθεις να δέχεσαι τα χτυπήματα να σηκώνεσαι και να προχωράς. Αυτό όχι μόνο σε κάνει πιο ανθεκτική, αλλά καθώς βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται, ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου και την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.

#2 Θέατρο

Το θέατρο είναι εξαιρετικό χόμπι και ένα φοβερό εργαλείο self-development. Δε μιλάω για παρακολούθηση παραστάσεων, όχι. Αν και αυτό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Μιλάω για τη συμμετοχή σε παραστάσεις. Να ανέβεις η ίδια στο σανίδι και να υποδυθείς κάποιον άλλο.

Αν το καλοσκεφτείς, η δουλειά ενός ηθοποιού δεν είναι απλά να απαγγέλει μερικές λέξεις. Η δουλειά του είναι να μιλάει με το σώμα του και να εκφράζει αποτελεσματικά συναισθήματα όπως οργή, ευτυχία, δυσαρέσκεια και ελπίδα.

Πέρα λοιπόν από την ίδια την έκθεση σε κοινό, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με μια ομάδα, το θέατρο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευελιξία και φυσικότητα στο σώμα σου και να μάθεις να εκφράζεις τα συναισθήματα σου.

Κάτι πολύ σημαντικό, καθώς για πολλές γυναίκες το να μεταφέρουν αποτελεσματικά και με αμεσότητα το πώς νιώθουν και αισθάνονται, είναι η αχίλλειος πτέρνα στην επικοινωνία τους.

Θες να μεταμορφώσεις την εικόνα που προβάλεις; Δες εδώ

#3 Χορός

Ο χορός είναι μια κλασική και δυνατή επιλογή ως χόμπι και αυτό γιατί όπως το θέατρο, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις να ελέγχεις καλύτερα το σώμα σου.

Η έλλειψη εμπειρίας και η ιδέα πως τον παρακολουθούν, κάνει τον μέσο άνθρωπο να θέλει να αποφύγει να χορέψει, και συνεπώς να εκτεθει, πάση θυσία.

Kαι καθώς η ανθρώπινη επικοινωνία είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της μη λεκτική, όπως καταλαβαίνεις, αυτή η αποφυγή εκπέμπει και λίγο ανασφάλεια.

Η ενασχόληση με το χορό λοιπόν μπορεί να απελευθερώσει το σώμα σου και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη στάση σώματος και πιο άνετη και φυσική κίνηση στο χώρο. Δύο στοιχεία που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά και είναι απαραίτητα στις ερωτικές γνωριμίες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως σε αρκετά είδη χορών όπως οι λάτιν, χρειάζεται να χορέψεις με άνδρες. Για μια γυναίκα που είχε λίγες εμπειρίες και επαφές με άνδρες στη ζωή της και χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτό είναι μια τρομερή ευκαιρία.4 Χόμπι που μπορούν να σου Αλλάξουν τη Ζωή

Για τον πολύ απλό λόγο πως, μέσω του χορού, της δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει την εμπειρία που της έλειπε όλο αυτόν τον καιρό και να συνηθίσει την επαφή και την επικοινωνία με το άλλο φύλο.

#4 Διάβασμα

Σε σύγκριση με τις πολεμικές τέχνες, το θέατρο και το χορό, το διάβασμα υπολείπεται σε αίγλη και prestige. Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα εντυπωσιάσεις κάποιον αν του πεις πως λατρεύεις την ανάγνωση βιβλίων.

Όμως απ’ όλα τα χόμπι είναι ίσως και το πιο σημαντικό.

Ανοίγοντας ένα βιβλίο δεν εκθέτεις τον εαυτό σου μόνο στις εικόνες, τα γράμματα και τις λέξεις, αλλά ανοίγεις μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Σε μια καινούρια εμπειρία.

Το βασικό πλεονέκτημα του διαβάσματος είναι πως έτσι απορροφάς καινούριες γνώσεις και πληροφορίες. Και αυτό δεν ισχύει μόνο αν διαβάζεις επιστημονικά βιβλία, άλλα και όταν καταβροχθίζεις με μανία λογοτεχνία και μυθιστόρημα.

Μπορεί να μην έχεις κάνει ποτέ αναρρίχηση στο Έβερεστ, να μη σε έχει καταδιώξει ποτέ μια συμμορία στα επικίνδυνα σοκάκια μιας ξένης πρωτεύουσας ή να μη βίωσες μια τεράστια φυσική καταστροφή.

Διαβάζοντας όμως, έχεις τη δυνατότητα να νιώσεις την εμπειρία τους, να μάθεις πως νιώθει κάποιος που περνάει κάτι τέτοιο και να πιστέψεις πως είσαι και εσύ εκεί.

Μέσω των ιστοριών, των συναισθημάτων και των εικόνων, το διάβασμα έχει τη μαγική ικανότητα όχι μόνο να διευρύνει τις γνώσεις σου, αλλά και να αναπτύξει τη συναισθηματική σου νοημοσύνη.

Είκοσι λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να κάνεις το διάβασμα μια συναρπαστική συνήθεια η οποία θα σε βοηθήσει να συνδεθείς ευκολότερα με τους ανθρώπους γύρω σου, να αναπτύξεις πλουσιότερο λεξιλόγιο βελτιώνοντας την έκφραση και την επικοινωνία σου και φυσικά, να βγάζεις προς τα έξω έναν πιο ευφυή και καλλιεργημένο εαυτό.

Σε αυτό βέβαια θα σε βοηθήσουμε και εμείς.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.