Η Γοητεία ξεκινάει από τις Πρώτες Εντυπώσεις - Women's Bible

Η Γοητεία ξεκινάει από τις Πρώτες Εντυπώσεις

Η Γοητεία ξεκινάει από τις Πρώτες Εντυπώσεις

Αν φίλη μου έχεις διαβάσει έστω και λίγο για ερωτικές γνωριμίες και κοινωνικές δεξιότητες, τότε είμαι σίγουρος πως κάποια πράγματα τα έχεις δει να αναφέρονται ξανά και ξανά. Μοιάζει κάπως με ένα παλιό γραμμόφωνο που έχει κολλήσει και επαναλαμβάνει συνεχώς τον ίδιο ήχο.

Υπάρχει όμως καλός λόγος για αυτό. Πρόκειται για τα βασικά, τα θεμελιώδη. Τα απολύτως απαραίτητα, που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις υπό τον έλεγχο σου αν θες να βελτιωθείς και να θριαμβεύσεις κοινωνικά.

Ένα από αυτά είναι φυσικά οι λεγόμενες πρώτες εντυπώσεις.

Παρόλη την επανάληψη όμως, όσες φορές και αν ειπωθεί, λίγοι άνθρωποι έχουν κατανοήσει πραγματικά πόσο κρίσιμο ρόλο παίζουν οι πρώτες εντυπώσεις στις ερωτικές γνωριμίες και την κοινωνικοποίηση και λίγοι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς το πώς παρουσιάζονται στους άλλους.

Οι περισσότεροι δεν το κάνουν.

Προσεγγίζουν τις ερωτικές του γνωριμίες συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, ντύνονται με το ίδιο στυλ και μιλούν με τον ίδιο τρόπο για τα ίδια πράγματα. Και αν οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνουν είναι κακές τότε γεύονται το ίδιο γρήγορα την απόρριψη από τους γύρω τους.

Ίσως κι εσύ φίλη μου να μην έχεις σκεφτεί αρκετά ποια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις και πώς μπορείς να την κάνεις καλύτερη. Ίσως πιστεύεις πως αν αλλάξεις κάτι πάνω σου, τα ρούχα σου ή τη συμπεριφορά σου, αυτό θα σημαίνει πως προσποιείσαι κάποια άλλη.

Ή μπορεί να θεωρείς πως το να κρίνει κανείς κάποιον με τη πρώτη ματιά είναι επιπόλαιο και απερίσκεπτο. Όμως δεν είναι έτσι.

Αρχική Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα, Η Γοητεία ξεκινάει από τις Πρώτες Εντυπώσεις

Οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργούνται μέσα σε δευτερόλεπτα

Κάθε φορά που συναντάς και γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το μυαλό του έχει συνθέσει ένα παζλ. Ο τρόπος που κινείσαι, οι εκφράσεις του προσώπου σου, το τι λες και το πώς έχεις ντυθεί, όλα αυτά είναι κομμάτια του πάζλ.

Στοιχεία που περνάν ασυνείδητα από το πρωτόγονο συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου αυτού που έχεις απέναντί σου και σχηματίζουν άμεσα μια εικόνα. Αν αποτελείς απειλή και αν όχι, αν έχεις κάτι να προσφέρεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο άνδρας έχει σχηματίσει μια αμυδρή άποψη για το ποια είσαι και πώς είσαι σαν προσωπικότητα, από την πρώτη στιγμή που θα σε δεί και από το πρώτο λεπτό κουβέντας μαζί του.

Και από την άποψή αυτή εξαρτάται συχνά το πώς θα σε αντιμετωπίσει, το αν θα σε πλησιάσει να σου μιλήσει ή το αν θα συνεχίσει να μιλάει μαζί σου.

Και το ζήτημα εδώ είναι πως η φύση μάς έχει φτιάξει έτσι που όχι μόνο τείνουμε να βγάζουμε ασυνήδειτα ένα πόρισμα για τους άλλους μέσα σε δευτερόλεπτα, αλλά τείνουμε και να μη το αναθεωρούμε εύκολα.

Εξ αιτίας ενός φαινομένου που στη ψυχολογία λέγεται primacy effect, οι άνθρωποι δίνουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στις πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουν για κάποιον πάρα σε εκείνες που μαθαίνουν αργότερα.

Πιθανότατα πιστεύεις πως είναι άδικο αυτό. Ωστόσο με τον ίδιο τρόπο σχηματίζεις κι εσύ πρώτες εντυπώσεις για τους άλλους και έτσι αποφασίζεις αν θες να κάνεις παρέα μαζί τους ή αν θες να τους αποφύγεις.

Τα θεμέλια της καλής πρώτης εντύπωσης

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αν θες να πετύχεις στις ερωτικές γνωριμίες  και την επικοινωνία πρέπει να σιγουρευτείς, πως η εντύπωση που αφήνεις στις άνδρες είναι θετική και πως παρουσιάζει και αναδεικνύει τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου.

Αν θες να βελτιώσεις άμεσα την εικόνα σου και τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργείς, δες εδώ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό.

Όμως οι βάσεις και τα θεμέλιά μιας καλής πρώτης εντύπωσης ξεκινούν από μέσα μας.

Το χαμόγελο, η καλή στάση σώματος, η επαφή με τα μάτια, το προσεγμένο ντύσιμο και πολλά άλλα παίζουν κρίσιμο ρόλο και βοηθούν. Πρόκειται ωστόσο για το τεχνικό κομμάτι του πώς να παρουσιάζεσαι και θα πρέπει κι αυτό να ταιριάζει, και όχι να έρχεται σε αντίφαση, με το πώς αισθάνεσαι εσύ η ίδια με τον εαυτό σου.

Η αυτοπεποίθηση, η άνεση και η αισιοδοξία δεν μπορούν να προσποιηθούν.

Αν είσαι λοιπόν αποφασισμένη να βελτιώσεις την εικόνα που παρουσιάζεις στους άλλους, τότε θα πρέπει να δουλέψεις παράλληλα και τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να αναβαθμίσεις την αυτοεικόνα σου.

Από τη στιγμή που θα το πετύχεις, θα διαπιστώσεις πως θα έχεις πολύ περισσότερο έλεγχο όχι μόνο στο πώς θα σε βλέπουν και θα σε αντιλαμβάνονται οι άνδρες, αλλά και στις αντιδράσεις τους και τη συμπεριφορά τους απέναντι σου.

Φυσικά αυτό δεν θα συμβαίνει με όλους. Καμιά φορά απλά δε θα ταιριάζετε και δε θα υπάρχει χημεία μεταξύ σας και αυτό είναι αποδεκτό και φυσιολογικό.

Θα ξέρεις όμως, και θα έχεις την ικανοποίηση, πως θα έχεις παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και αυτό φίλη μου είναι που έχει σημασία.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.