Πως να του δείξεις ότι Ενδιαφέρεσαι - Women's Bible

Πως να του δείξεις ότι Ενδιαφέρεσαι

Σημάδια ότι ενδιαφέρεται για εσένα

Όταν σε πλησιάσει εκείνος ο άγνωστος άνδρας που σου αρέσει και πιάσει κουβέντα μαζί σου, ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θα πρέπει να προσέξεις, είναι και η γλώσσα σώματος σου. Εφ’όσον σου αρέσει, θες να του δείξεις διακριτικά τις προθέσεις σου και το γεγονός ότι ενδιαφέρεσαι για να τον βοηθήσεις να προχωρήσει την συζήτηση προς το σωστό σημείο.

Σε αυτό το στάδιο του φλερτ η γλώσσα του σώματος και η μη λεκτική επικοινωνία παίζουν κρισιμότατο ρόλο. Ένα από τα συνηθισμένα λάθη όσων κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο φλερτ, ανδρών και γυναικών, είναι να δίνουν μεγάλη σημασία μονάχα στο λεκτικό κομμάτι της επικοινωνίας.

Όμως αυτό είναι λάθος.

Για παράδειγμα, αν λόγω άγχους διατηρείς κλειστή γλώσσα σώματος, δηλαδή έχεις σταυρώσει τα χέρια σου μπροστά σου, από αυτή την κίνηση και μόνο ο άνδρας για τον οποίο ενδιαφέρεσαι ίσως θεωρήσει πως βαριέσαι ή είσαι διστακτική. Σίγουρα η κίνηση αυτή από μόνη της δεν λέει πολλά, ωστόσο σκέψου τι εικόνα δίνει σε αυτόν με τον οποίο μιλάς.

Θυμάμαι, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, είχα κατά νου να  προσμετρώ κάθε φορά τρία διαφορετικά σημάδια προκειμένου να κατανοήσω καλύτερα πως νιώθει για μένα. Και παρατηρούσα τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπό της, αλλά και την απόσταση που διατηρούσε από εμένα.

Είναι σημαντικό κι εσύ, να προσπαθείς να κατανοήσεις πως αισθάνεται ο απέναντί σου, αν έλκεται από εσένα και να θυμάσαι να δείχνεις με μη λεκτικούς τρόπους το ενδιαφέρον σου.Σημάδια ότι ενδιαφέρεται για εσένα

Ποια είναι αυτά τα σημάδια με τα οποία μπορείς να φανερώσεις ότι ενδιαφέρεσαι;

Να λοιπόν κάποια σημάδια της γλώσσας σώματος (και όχι μόνο) με τα οποία μπορείς να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου:

 • Αρχίζεις να τον αγγίζεις στο μπράτσο ή στον ώμο.
 • Κοιτάς με τα πόδια σου και το σώμα σου προς αυτόν. Αν εκείνος μετακινηθεί λίγο, το σώμα σου ακολουθεί το δικό του.
 • Όσο περισσότερο ενδιαφέρεσαι αρχίζεις να στέκεσαι πιο κοντά του από ότι νωρίτερα.
 • Γίνε πιο ανοιχτή από ότι στην αρχή της συνομιλίας; Πχ γέλα περισσότερο με τα αστεία του, συμφώνησε με τις απόψεις του, δώσε περισσότερη προσοχή στις ιστορίες που σου λέει κλπ.
 • Καθρέπτισε διακριτικά την γλώσσα σώματος του, μιμούμενη την στάση του.
 • Κάνε του κομπλιμέντα.
 • Αν σου πει να πάτε λίγο πιο εκεί για να μην είστε μες τη μέση, ακολούθησε τον.
 • Αν οι φίλες σου απομακρυνθούν (πχ πάνε τουαλέτα) συνέχισε να μιλάς με άνεση μαζί του.
 • Παίξε με τα μαλλιά σου.
 • Σκύψε προς το μέρος του (η κίνηση αυτή δείχνει ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του).
 • Μην σταυρώνεις τα πόδια σου.

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνο σημάδια με τα οποία μπορείς να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον. Υπάρχουν και άλλα πολλά ακόμη. Ως μαθήτρια του φλερτ, θέλεις να είσαι αρκετά εξοικειωμένη με τη γλώσσα του σώματος και τη μη λεκτική επικοινωνία ώστε να μπορείς να επικοινωνείς και να φλερτάρεις αποτελεσματικά.

Αν από την άλλη, τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα, βάλε σκοπό σου να παρατηρείς όσο περισσότερο γίνεται όσα συμβαίνουν γύρω σου (ακόμα και αν δεν κάνει κίνηση ο ανδρας που σου αρέσει) ώστε να εξοικειωθείς.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, πρέπει να μπορείς να τα καταλαβαίνεις εκείνη την ώρα και να μπορείς να «διαβάζεις» και αυτή την μη λεκτική επικοινωνία.

Επιπλέον, όταν διαβάζεις εσύ τη γλώσσα σώματος των άλλων, καλό είναι να μην βασίζεσαι σε ένα μόνο σημάδι. Μπορεί πχ να σε κοίταξε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι εκτός αν έχεις και άλλες ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν ότι σε κοίταξε επειδή ελκύονταν από εσένα.

Μόλις μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια καλύτερα, θα μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα την κατάσταση έτσι ώστε να είσαι σίγουρη σε τι φάση είναι η κουβέντα σας και να μπορείς να εκφράζεσαι πιο αποτελεσματικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι ως ένα βαθμό οι άνδρες είναι και αυτοί καλοί στην μη λεκτική επικοινωνία.

Ξεκίνα λοιπόν να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των άλλων γύρω σου ωστε στο φλερτ να μπορείς να διαβάζεις καλύτερα τις αντιδράσεις του άνδρα και και να έχεις υπ’ οψιν σου τι προβάλεις με τη δική σου γλώσσα σώματος.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.