Ερωτική Χημεία Μεταξύ Δυο Ανθρώπων: Όσα χρειάζεται να ξέρεις - Women's Bible

Ερωτική Χημεία Μεταξύ Δυο Ανθρώπων: Όσα χρειάζεται να ξέρεις

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για την Ερωτική Χημεία Μεταξύ Δυο Ανθρώπων

Η ερωτική χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων είναι τόσο πολυπόθητη, διότι πιστεύουμε πως είναι το στοιχείο που θα μας συναρπάσει περισσότερο και θα κάνει τα πάντα ρόδινα και υπέροχα στη σχέση.

Και κάπως έτσι απροειδοποίητα, συνέβη. Επιτέλους, γνώρισες κάποιον.

Απευθείας, ένιωσες την άμεση σύνδεση που υπάρχει μεταξύ σας και την ένιωσες με τρόπο που δεν είχε προηγούμενο.

Η ερωτική χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων δεν σημαίνει κάτι από μόνη της

Ο τρόπος που σε κοιτούσε, έκανε την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή. Επιτέλους, για μία φορά, τα πάντα σου φαινόντουσαν σωστά.

Στο τέλος όμως, όσο απροειδοποίητα και αναπάντεχα συνέβη η γνωριμία σας, τόσο απότομα έληξε.

Σου ακούγεται οικείο όλο αυτό το σενάριο;

Φαντάζομαι πως ναι. Σίγουρα σε όλες τις γυναίκες έχει συμβεί, έστω και μία φορά.

Πολύ συχνά, έρχονται γυναίκες και μου μιλάνε για παρόμοιες εμπειρίες σαν αυτή. Αυτό που μου περιγράφουν είναι ότι αυτή η ερωτική χημεία μεταξύ δυο ατόμων, όπως η δική τους, ήταν τόσο δυνατή λες και ήταν καθορισμένο από την μοίρα να συναντηθούν.

Όμως υπάρχει ένα ζητηματάκι, που όλες τους αστοχούν να παρατηρήσουν. Όλο αυτό το έντονο και τρελό πράγμα που ένιωσαν, σημαίνει μόνο ένα πράγμα:

Ότι είχαν σπουδαία χημεία με έναν άνθρωπο. Αυτό.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Τι είναι η ερωτική χημεία και τι προκαλεί

Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων δεν μας δίνει κανένα πραγματικό στοιχείο για το πώς μπορεί να είναι η σχέση μας με έναν άνθρωπο.

Πολύ απλά, η καλή χημεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι καλός σύντροφος για εσένα, ούτε ότι ήταν μοιραίο να τον γνωρίσεις και ούτε ότι είστε αδερφές ψυχές, επειδή μοιράζεστε αυτό τον έντονο δεσμό.

Το μόνο που σημαίνει είναι ότι …έχετε ερωτική χημεία. Τελεία και παύλα.

Θα σου εξηγήσω ποιο είναι το θέμα με την ερωτική χημεία. Προσφέρει πολλή διασκέδαση και ευχαρίστηση, όμως συγχρόνως είναι και η μεγαλύτερη απάτη του κόσμου.

Μπορεί να σου προκαλεί τρομερό ενθουσιασμό και ωραία αίσθηση, όμως αυτά δεν είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μία μακροχρόνια υγιής σχέση. Με λίγα λόγια, η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων δεν είναι το κριτήριο που θα καθορίσει το αν είσαι συμβατή με τον άλλο, με τους σωστούς όρους του παιχνιδιού πάντα.

Απλά, είναι μία ένδειξη της έντονης ενέργειας που υπάρχει ανάμεσα σας. Και αυτό είναι όλο.

Τώρα βέβαια, θα μπορούσες να με ρωτήσεις πώς είμαι τόσο σίγουρη για αυτό.

Η απάντηση είναι επίσης απλή. Σκέψου κάθε άντρα με τον οποίο είχες απίστευτη χημεία.

Το σεξ σίγουρα ήταν πετυχημένο, η ενέργεια μεταξύ σας πολύ έντονη και όλα τα συναισθήματα που ένιωθες για εκείνον ξεκινούσαν πάντα με πάθος.

Είμαι σίγουρη ότι ένιωθες φανταστικά.

Όμως, πού είναι τώρα; Λογικά, για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, μάλλον δεν είναι μαζί σου. Όσα χρειάζεται να ξέρεις για την Ερωτική Χημεία Μεταξύ Δυο Ανθρώπων

Η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων, δεν δίνει κανένα αληθές στοιχείο για το αν κάποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για τον άλλο

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις, όπου δύο άνθρωποι έχουν ερωτική χημεία μεταξύ τους, χωρίς όμως να έλκονται πραγματικά ο ένας από τον άλλο. Ή, με άλλο παράδειγμα, άνθρωποι που ενώ μεταξύ τους δεν έχουν κανένα απολύτως κοινό στοιχείο, αντιθέτως βιώνουν αρκετά έντονη ερωτική χημεία.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι, πολύ συχνά, μπερδεύουν την ερωτική χημεία με το «happy end» και το μοιραίο.

Ναι. Η χημεία είναι σέξι και ναι, είναι και διασκεδαστική. Όμως σίγουρα δεν είναι ένδειξη για το αν πρέπει ή όχι να είσαι με κάποιον.

Βέβαια, σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, ίσως είναι ένδειξη για το ότι δεν πρέπει να είσαι με κάποιον, και αυτό γιατί όσο περισσότερη χημεία υπάρχει, τόσο περισσότερο μειώνεται η αντίληψη σου για τα πράγματα τριγύρω.

Είναι σαν ναρκωτικό. Η ερωτική χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων μπορεί να είναι τόσο ισχυρή, ώστε να θολώσει την κρίση κάποιου, με τη μόνη επιθυμία του να είναι το να απολαύσει όσο περισσότερο γίνεται αυτή την κατάσταση ευφορίας.

Στην ουσία, τρελαίνεσαι από τον έρωτα και το πάθος της στιγμής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτυγχάνεις να δεις ότι ο άνθρωπος απέναντι σου είναι ο πλέον ακατάλληλος για εσένα.

Τώρα, στην περίπτωση που παραμείνεις με κάποιον μετά από όλη αυτή την περιπέτεια με την ερωτική χημεία, το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να έχετε μία τοξική σχέση, επιβαρυντική και για τους δύο σας.

Οπότε, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις άκρη με αυτού του είδους τις καταστάσεις; Θα σου πω τι πιστεύω:

Σχέσεις αγάπης και φροντίδας που κρατάνε καιρό, δεν ξεκινάνε απαραίτητα από ένα συναίσθημα (τύπου «πάθος», «χημεία» ή «έρωτας»).

Θες να τον κάνεις να σε κυνηγήσει; Δες εδώ!

Ξεκινάνε από την συμβατότητα που έχεις με κάποιον και από το πόσο ταιριάζουν οι αξίες σας και οι στόχοι για τη ζωή σας.

Αυτό, φυσικά και δεν σημαίνει ότι σε μία μακροχρόνια σχέση δεν πρέπει να υπάρχει ερωτική χημεία. Ό,τι και να πούμε, είναι αλήθεια ότι η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων προκαλεί ορισμένα θαυμάσια συναισθήματα, οπότε σίγουρα θέλουμε την ύπαρξη της μέσα σε μία σχέση.

Η ερωτική χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων είναι ένα από τα πολλά κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσουμε αν θέλουμε κάποιον στην ζωή μας ή όχι

Καλώς ή κακώς, αυτό που θέλω να σε συμβουλέψω, είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την χημεία για να αποφασίσεις με ποιον άνθρωπο θα πρέπει να είσαι μαζί στην ζωή.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσεις όλα αυτά τα συναρπαστικά συναισθήματα και θα σκεφτείς «Wow! Έχω τρομερή χημεία με τον τύπο!», σκέψου πρώτα αν αυτός ο άνδρας είναι κατάλληλος για εσένα και αν είναι κάποιος με τον οποίο θα μοιραζόσουν τις ίδιες αξίες και θέλω στη ζωή.

Αναρωτήσου, αν απολαμβάνεις τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται όταν δεν υπάρχει όλο αυτό το πάθος τριγύρω.

Τέλος, αναρωτήσου αν μαζί του, είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Αν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητικές, τότε προσπάθησε να αποφύγεις το να καταλήξεις σε μία σχέση, όπου θα είναι η πλέον ακατάλληλη και τελικά μόνο δυσάρεστη για εσένα (και πιθανόν και για εκείνον).

Απόλαυσε τα πυροτεχνήματα, αλλά συγχρόνως φρόντισε να φιλτράρεις την κατάσταση με τα κριτήρια που θέτεις εσύ, όχι με αυτά που προκαλούνται λόγω των συγκυριών.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.