Χάνει το Ενδιαφέρον του! Τώρα τι κάνω; - Women's Bible

Χάνει το Ενδιαφέρον του! Τώρα τι κάνω;

Χάνει το ενδιαφέρον του! Τώρα τι κάνω;

Υπάρχει ένα αμερικάνικο ρητό που λέει ότι «κανένα πλάνο δεν επιβιώνει σε πραγματικές συνθήκες». Και αυτό ισχύει και για το φλερτ. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις στο μυαλό σου ένα πλάνο εξ’αρχής, ωστε να κερδίσεις στα σίγουρα το ερωτικό του ενδιαφέρον.

Βλέπεις, όσο πολύ και αν έχεις προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα προτού μιλήσεις σε εκείνον τον ωραίο μελαχρινό συνάδελφο που κάθεται στην απέναντι πλευρά του γραφείου ή τον συμφοιτητή με τα γυαλιά στην πρώτη σειρά του αμφιθέατρου, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι η πραγματικότητα διαφέρει από όλα τα σενάρια και τις στρατηγικές που προετοίμασες.

Όσο έμπειρη κι αν είσαι κοινωνικά, είτε έχεις άγχος όταν μιλάς με άνδρες που σου αρέσουν, είτε μπορείς να μιλάς με άνεση με όποιον σου αρέσει, θα υπάρξουν στιγμές, που τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το πλάνο σου και με το πως τα είχες στο μυαλό σου.

Και η κυριότερη από αυτές, που ξέρω ότι παιδεύει πολλές από εσάς, είναι όταν ο άνδρας που σας άρεσει ενώ στην αρχή δείχνει θετικός, μετά από λίγο δείχνει να χάνει το ερωτικό ενδιαφέρον του.

Η μήπως έτσι νομίζεις:

Χάνει όντως το ενδιαφέρον του ή όχι;

Κάτι που θα παρατηρήσεις όσο περισσότερο βελτιώνεσαι στις κοινωνικές δυναμικές, είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος που αρχικά έδειχνε πολύ θετικος μαζί σου, σταδιακά γίνεται πιο ουδέτερος ή και αδιάφορος. Πχ δεν έχει διάθεση να ανταποκριθεί σε κάποιο πείραγμα που έκανες, δείχνεί πιο απόμακρος κλπ.

Δεν στο ξεκόβει κιόλας, αλλά κάπου το νιώθεις ότι δεν τραβάει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να γνωρίζεις αν μπορείς να εμπιστευτείς το ένστικτό σου ή όχι. Από τη μια νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει στον αέρα μεταξύ σας. Από την άλλη είναι απίστευτα εύκολο να παρασυρθείς και να υπερ-διαβάζεις κάθε μικρή αντίδραση του.

Οπότε, μήπως βλέπεις εμπόδια απλά και μόνο επειδή δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και στο ότι θα μπορούσε να πάει καλά, μήπως αυτός παριστάνει τον αδιάφορο για να σε κάνει να επενδύσεις περισσότερο σε αυτόν ή μήπως όντως προσπαθεί να το κλείσει το θέμα;

Πως μπορείς λοιπόν να καταλάβεις;

Όταν κάποιος αλλάζει τη γνώμη του για το πώς νιώθει για σένα, αρχίζει να αντιστρέφει τις κινήσεις του ώστε να σου δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται πια. Για παράδειγμα, σταματάει την οπτική επαφή και αποφεύγει ενεργά να σε ξανακοιτάξει.

Κάποιος που του αρέσεις γέρνει προς το μέρος σου για να σε πλησιάσει. Όταν αρχίσει και γίνεται αδιάφορος, ισιώνει την πλάτη του ή γέρνει προς τα πίσω για να μεγαλώσει την απόσταση ανάμεσα σας. Επίσης ανταποκρίνεται λιγότερο στα αστεία σου και συμμετέχει λιγότερο ενεργά στην κουβέντα.

Μερικές φορές η αλλαγή είναι πιο διακριτική, παραμένει φιλική αλλά δεν φλερτάρει. Άλλες φορές η διάθεσή αλλάζει πιο φανερά.

Χρειάζεται να επιστρατεύσεις και τη λογική αλλά και τη συναισθηματική σου νοημοσύνη για να βγάλεις άκρη. Χρειάζεται να εξετάσεις τη συμπεριφορά του χωρίς να προκαταλαμβάνεσαι προς την πλευρά που επιθυμείς. Είναι εύκολο να υποθέσεις ότι απλά και μόνο επειδή σου μιλάει ενδιαφέρεται. Θα πρέπει όμως παράλληλα να «διαβάσεις» και τον τόνο της φωνής του, τα μη λεκτικά σημάδια και τη στάση σώματός του.Χάνει το ενδιαφέρον του! Τώρα τι κάνω;

Έγινε πιο απόμακρος! Τώρα τι κάνω;

Αν μετά τα παραπάνω όντως διαπιστώνεις ότι αυτός που σου αρέσει και με τον οποίο φλερτάρεις αρχίζει να δείχνει σημάδια ότι αλλάζει η διάθεσή του προς το χειρότερο, τότε πρέπει να αναλάβεις άμεσα διορθωτική δράση.

Μάλιστα αν η αλλαγή συνέβη τη στιγμή που μιλούσατε, έχεις μόλις λίγες στιγμές διαθέσιμες για να προσπαθήσεις να αναζωπυρώσεις την κατάσταση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσεις είναι το πόσο αδιάφορος δείχνει. Αυτό θα σου δείξει και το πόσο διορθώσιμη είναι η κατάσταση. Για παράδειγμα, αν στην αρχή ήταν πιο δεκτικός, αλλά τώρα δείχνει πιο «κουμπωμένος» τότε πιθανότητα του πέρασες το λάθος μήνυμα.

Ενδεχομένως να του άρεσες εμφανισιακά αλλά να είσαι πιο βαρετή απ’ ότι πρέπει με φυσικό επακόλουθο να μην βρίσκει ενδιαφέρον στη συζήτηση. Όπως εξηγούμε και στο πρόγραμμα μας, υπάρχουν τρόποι να τον κάνεις να συμμετέχει με ενδιαφέρον στη συζήτηση.  Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει το να του κάνεις συνέχεια ερωτήσεις, λες και τον υποβάλλεις σε κάποια ανάκριση.

Σίγουρα στο έχουν κάνει άνδρες που σε έχουν πλησιάσει και ξέρεις πως κάτι τέτοιο δεν πυροδοτεί το ερωτικό ενδιαφέρον.

Αν θες να μάθεις πως να του κρατάς το ερωτικό ενδιαφέρον και να τον κάνεις να σε θέλει, δες εδώ

Μια άλλη περίπτωση είναι στην αρχή να φλέρταρε με χαρά, αλλά να αρχίζει να χάνεται ο ρυθμός της συνομιλίας, οπότε και αυτος να βαριέται.

Συχνές αιτίες για αυτό που τον κάνουν να χάνει το ενδιαφέρον του έχουν να κάνουν με το να μην είσαι συνεπής ανάμεσα σε αυτό που λες και σε αυτό που παρουσιάζεις (δεν είσαι αυθεντική δηλαδή) ή το ότι δείχνεις πολύ ότι τον έχεις ανάγκη και πως είσαι νευρική.

Για παράδειγμα, κουνιέσαι νευρικά, μετατοπίζεις το βάρος σου από το ένα πόδι στο άλλο ή απλά έχεις παγώσει και δεν μπορείς να μιλήσεις.

Αυτή η συμπεριφορά – πέρα από το έντονο άγχος που προβάλει, κάτι που μειώνει την ελκυστικότητα σου – του δίνει την εντύπωση πως ενδεχομένως να είσαι γυναίκα που σε μια σχέση θα τον πιέζει και θα ζηλεύει συνεχώς.

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από το να σταματήσεις επιτόπου να δείχνεις νευρική, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Μπορείς όμως έχοντας αυτή την εμπειρία, να σκεφτείς καλύτερα το πράγμα εκ των υστέρων και να το δουλέψεις ώστε να είσαι πιο ήρεμη και ψύχραιμη.

Τέλος, ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να φταίει κάτι που είπες. Τότε θα δεις ότι η αλλαγή στη διάθεσή του θα είναι πολύ άμεση. Ίσως είπες κάτι που δεν έπρεπε ή έπεσες σε κάποια συναισθηματική νάρκη που δεν είχες δει ότι ήταν εκεί.

Αν λοιπόν η αιτία είναι προφανής και όντως είπες κάτι λάθος ή αγενές τότε μπορείς να απολογηθείς με ευγένεια. Όχι «λυπάμαι που προσβλήθηκες, αλλά δεν έπρεπε» που δεν βοηθάει, αλλά κάτι του στυλ «ουπς, λυπάμαι αν σε προσέβαλα».

Δείχνει αδυναμία αυτό; Όχι, είναι δείγμα γυναίκας με ωριμότητα και αυτοπεποίθηση το να μπορείς να παραδέχτείς τα λάθη σου, όταν όντως αυτά συμβαίνουν. Φυσικά δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις υπερ-απολογούμενη κάνοντας τούμπες προκειμένου να επανορθώσεις. Απλά και λιτά: απολογείσαι και προχωράς παρακάτω.

Σίγουρα πάντως αυτό που αξίζει να θυμάσαι και να έχεις υπόψη σου είναι ότι έχεις πολλά πράγματα να του πεις, που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην αξία σου. Άλλωστε η διαδικασία του φλερτ είναι ακριβώς αυτό, μια ανταλλαγή πληροφοριών με έναν τρόπο που μοιάζει με παιχνίδι, ωστε να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο.

Και με λίγη εξάσκηση και προσεκτική παρατήρηση, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία –αλλά θα περνάς και πιο καλά- στο να κρατάς το ερωτικό ενδιαφέρον του άνδρα που σου αρέσει!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.