Γιατί τα Ραντεβού μου δεν προχωράνε; - Women's Bible

Γιατί τα Ραντεβού μου δεν προχωράνε;

Γιατί τα Ραντεβού μου δεν προχωράνε;

Έχεις χρησιμοποιήσει κάθε γνωστό μέσο.  Έχεις προβάρει και ξαναπροβάρει το τι θα πεις, ωστόσο στο θέμα των ραντεβού τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες.

Πίστεψέ με, ήμουν κι εγώ στη θέση σου. Έφαγα τις απορρίψεις μου. Είχα τις αποτυχίες μου. Τα σκάτωσα, τα πήγα καλά, τα ξανασκάτωσα, έμπλεξα και με τρελούς, έμπλεξα και με γνωστικούς.

Ήδη με τις προσπάθειές σου είσαι πολύ πιο μπροστά από εκείνες που ποτέ δεν μπήκαν σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης, να εργαστούν με τον εαυτό τους, να δουν πού κάνουν λάθος –και σίγουρα δεν συγκρίνεσαι καν με εκείνες που απλώς έχασαν τη μπάλα και αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν. Να ξέρεις πως είσαι στο σωστό δρόμο. Απλώς συνέχισε να δοκιμάζεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως στο τέλος θα πετύχεις.

Μην ξεχνάς, είναι σίγουρο ότι σου μένει ακόμη δουλειά να κάνεις. Δεν μπορείς να κόψεις δρόμο, δυστυχώς. Στην επιτυχία ανεβαίνει κανείς σκαλοπάτι –σκαλοπάτι. Και θα εξετάσουμε μαζί πώς.

#1. Βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που δεν σου αρέσει πραγματικά

Είναι ελκυστικός, είναι πνευματώδης, είναι ενδιαφέρων. Φαίνεται να του αρέσεις κιόλας. Έτσι λένε τα σημάδια που σου δείχνει. Γελάτε μαζί, σου ανοίγεται και σου μιλάει για τον εαυτό του, δεν μπορεί, καλά πάνε τα πράγματα. Έπειτα όμως κάτι στραβώνει.

Για κάποιο λόγο δεν μπορείς να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του. Αρχίζεις να αγχώνεσαι. Εκείνος το αισθάνεται, αισθάνεται την απελπισία σου. Το νιώθεις ότι συμβαίνει. Ξέρεις ότι πρέπει να το διορθώσεις αμέσως, ξέρεις και πώς να το διορθώσεις. Αλλά για κάποιο λόγο δεν το καταφέρνεις. Συμβαίνει καμιά φορά.

Μόνο που στις άλλες, που τα καταφέρνουν τόσο καλά, όοοοχι, δεν συμβαίνει ποτέ! Μην σε παίρνει από κάτω, φίλη μου. Συμβαίνει σε όλες.

Όλες έχουμε, είχαμε, θα ξανάχουμε, μια στραβή μέρα και μια ακόμη πιο στραβή νύχτα. Κι ένας από τους λόγους που στραβώνει το πράγμα με κάποιον άνδρα μπορεί να είναι ότι τελικά, δεν είναι αυτό ακριβώς που γυρεύεις.

Ας πούμε. Σου αρέσουν οι ξανθοί, οι αποφασιστικοί, με πλούσιο λόγο και λέγειν. Ναι, αλλά ο τύπος που ξεκίνησες να βλέπεις είναι ντροπαλός και ήσυχος, με ολόμαυρα μαλλιά. Έφτασες ως το ραντεβού, κάτι σε τράβηξε, αλλά πια δεν σε τραβάει. Εσύ η ίδια ρίχνεις την ένταση.

Όποτε χωλαίνει η συζήτηση δεν βρίσκεις τη διάθεση να την τροφοδοτήσεις. Μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι δεν ενδιαφέρεσαι για αυτόν. Θα περνούσες καλύτερα αν είχες μείνει σπίτι.

Η Λύση για να βγαίνεις ραντεβού με άνδρες που σου αρέσουν πραγματικά:

Αν ψάχνεις για τον τέλεια άνδρα, και δεν θα σου πω ψέματα, όλες αυτόν ψάχνουμε, ίσως δεν τον ψάχνεις στα σωστά μέρη. Μην μπαίνεις όπου βλέπεις φως και κοιτάζεις.

Σκέψου πού μπορεί να βρεθεί ο τύπος άνδρα που σε συγκινεί. Σου αρέσει ο χορός; Θα ήθελες να γνωρίσεις κάποιον που αγαπάει το χορό; Μάθε χορό. Σου αρέσει να μαγειρεύεις; Πήγαινε σε μαθήματα μαγειρικής.

Βρες ένα μέρος όπου ο άνδρας των ονείρων σου, με τη μορφή και με τα ενδιαφέροντα που θα ήθελες να έχει, είναι πιθανό να συχνάζει. Αν ενδιαφέρεσαι για πιο πρόχειρες περιπέτειες, εντάξει, είναι ευκολότερο να το πετύχεις. Αλλά αν θέλεις κάτι περισσότερο, άλλαξε συνήθειες εσύ. Αν μοιράζεστε κάποια κοινά ενδιαφέροντα με εκείνον είναι πολύ πιο πιθανό να σου αρέσει, γιατί θα είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις να βρεις.

Γιατί τα Ραντεβού μου δεν προχωράνε;

#2. Δεν είσαι ενδιαφέρουσα γυναίκα

Συγγνώμη που πρέπει να στο ξαναπώ, αλλά μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως είναι ενδιαφέροντες τύποι με περιπετειώδες πνεύμα και τα λοιπά. Και μπορεί να είναι όντως έτσι. Κάποιοι άλλοι είναι απλώς βαρετοί. Και δυστυχώς, υπάρχει πιθανότητα να είσαι κι εσύ μια από αυτούς.

Μπορεί εσύ να ενθουσιάζεσαι αλλά ο άνδρας απέναντί σου να μη νοιάζεται για τη συλλογή σου από καλλυντικά ή για τις γνώσεις σου για θεωρίες μαθηματικών. Ένας άνδρας ο οποίος δεν είναι απελπισμένος θέλει κάποια που θα τον ενθουσιάσει. Και αν μυριστεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είσαι εσύ αυτή που θα τον ενθουσιάσει, τότε απλώς, δεν έχει λόγο να είναι μαζί σου.

Η Λύση για να έχεις περισσότερο ενδιαφέρον στα ραντεβού σου:

Κάνε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα αποκτήσεις και εσύ άλλη αίγλη. Βγες έξω και γεύσου τη ζωή από πρώτο χέρι.

Μάθε πράγματα. Δες μέρη. Μελέτησε τι θέλουν οι άνδρες, μπες περισσότερο στην ψυχολογία τους. Δεν είναι ανάγκη να είσαι προνοσταρ που ποζάρει σε εξώφυλλο περιοδικού για να κάνεις τον άνδρα να νιώσει ερωτική έλξη για εσένα. Μίλησέ του για εξωτικά μέρη, για ενδιαφέροντα πράγματα που (πρέπει προηγουμένως να) έχεις κάνει.

Γίνεσαι ελκυστική έτσι, γίνεσαι γοητευτική και με ενδιαφέρον. Και αν ξέρεις πώς να πουλήσεις τις εμπειρίες σου με ΠΑΘΟΣ, εκείνος θα αισθανθεί ότι με τον ίδιο τρόπο μπορεί να τον συναρπάσεις και αυτόν.

#3. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση στο ραντεβού

Αυτό είναι πράγματι μεγάλο θέμα. Η αυτοπεποίθηση είναι σέξι και για τα δύο φύλα. Η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που διαχωρίζει την πραγματική γυναίκα από τα άψητα κοριτσάκια.

Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, σχεδόν δεν έχει καν σημασία το τι λες. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση δεν σε νοιάζει διόλου αν σε απορρίψει ο άνδρας. Ξέρεις καλά πως υπάρχουν εκατό άλλοι εκεί έξω, οπότε, πάμε γι’ άλλα.

Όπως και σε όλα τα πράγματα που πετυχαίνει κανείς, η αυτοπεποίθηση χρειάζεται εξάσκηση. Καμιά δεν έγινε χρυσή ολυμπιονίκης ή διευθυντής με τη μία. Όλες ίδρωσαν για να το πετύχουν.

Στη ζωή μου, είχα κάποιες στιγμές επιφοίτησης. Στιγμές όπου καταλάβαινα ότι, πράγματι, τα κατάφερνα καλά σε αυτό που έκανα. Βέβαια αυτό συνέβη μετά από χρόνια εξάσκησης. Απλώς όταν συνέβη, συνέβη ξαφνικά. Σου έρχεται η ιδέα, εκεί που κάθεσαι, συνειδητοποιείς ότι «ναι, τα έχω καταφέρει». Γνωρίζω. Μπορώ. Έχω ικανότητες.

Και τη στιγμή εκείνη οποιοδήποτε ψήγμα απελπισίας εξαφανίζεται. Οποιοδήποτε αίσθημα μιζέριας, ή χαμηλής αυτοεκτίμησης, ή δειλίας.  Μπορώ να δοκιμάσω πλήθος πράγματα, να ξέρω ότι θα είμαι καλή σε αυτά, αλλά στο βάθος να μην με στεναχωρεί, αν θα με προτιμήσει ή όχι. Κάνω βέβαια ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου δεν είναι στην δική μου ευθύνη.

Η Λύση για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στα ραντεβού σου:

Πρέπει να προσπαθήσεις να καλλιεργήσεις αυτή τη νοοτροπία. Να μην σε νοιάζει το όποιο αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκεσαι στη διαδικασία. Απόλαυσέ τη σαν ένα ταξίδι. Το να προσπαθείς να κάνεις νέες γνωριμίες είναι και αυτό ένα είδος οντισιόν.

Μην έχεις προσδοκίες. Το αποτέλεσμα δεν είναι στο χέρι σου. Απλώς απόλαυσέ το. Απόλαυσε την επικοινωνία σου. Προσπάθησε να μην ταυτίζεσαι με το όποιο αποτέλεσμα. Ό,τι και αν συμβεί, εσύ έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες με τις δυνατότητες που είχες τη δεδομένη στιγμή.

Η αυτοπεποίθηση θέλει χρόνο. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται. Μην σε πιάνει πανικός. Μην σε πιάνει άγχος, και αν σε πιάσει, προσπάθησε να μην το αφήσεις να φανεί. Κατάλαβε που έκανες λάθος, διόρθωσέ το την επόμενη φορά, ξαναπροσπάθησε μια, δυο, τρεις. Στο τέλος η επιφοίτηση που είπαμε θα έρθει και σε σένα. Χρειάζεται απλώς να κάνεις υπομονή.

#4. Δεν ακούς όταν σου μιλάει

Είσαι τόσο απασχολημένη να κάνεις και να πεις το σωστό πράγμα στο ραντεβού σου. Τόσο απορροφημένη στην  προσπάθειά σου που τελικά δεν δίνεις σημασία στο τι κάνει αυτός που έχεις απέναντί σου, για το τι λέει.

Φίλη μου, μάθε να ακούς τον άνδρα που κάθεται απέναντί σου. Σου δίνει ότι πληροφορία χρειάζεσαι, ίσως όχι μονάχα με τα λόγια του, αλλά με τις κινήσεις του, τη γλώσσα του σώματος που λένε, με τα συμφραζόμενα, με τον τονισμό της φωνής του, με τα μάτια του. Πάνω από το 80% της ανθρώπινης επικοινωνίας δεν συντελείται με προφορικό λόγο. Πάντα σου λέει πώς νιώθει. Με κάποιον τρόπο ίσως όχι λεκτικό, αλλά το λέει. Σου λέει αν του αρέσεις ή όχι.

Το να μάθεις να ακούς είναι υπερβολικά σημαντικό. Ιδιαίτερα όταν βγαίνεις ραντεβού. Μην τον βομβαρδίζεις με την πάρλα σου προσπαθώντας να τον εντυπωσιάσεις. Κουβέντιασε μαζί του. Άκου τον.

Οι άνδρες είναι διαφορετικοί από μας.  Άσε τη συζήτηση να κυλήσει. Άκουσε τα πράγματα που έχει να σου πει. Μην μείνεις μουγκή αλλά σε καμία περίπτωση μην τον λούζεις με συνεχές κουβεντολόι χωρίς να τον αφήνεις να επικοινωνήσει, ουσιαστικά, τον εαυτό του μαζί σου.

Η Λύση για να συνδέεσαι καλύτερα με τον άνδρα που έχεις απέναντι σου:

Και αν αμφιβάλλεις παρ’ όλα όσα είπαμε, καλύτερα να τον ακούς παρά να μιλάς συνέχεια εσύ. Αν έχεις ανασφάλεια για το πώς θα ακουστούν αυτά που θα πεις, περιορίσου απλώς να απαντάς τις ερωτήσεις του.

Άσε τον να εκφραστεί. Τα γούστα, τις επιθυμίες, τα κρυφά του όνειρα. Τις αναμνήσεις του. Πρόσεξε αυτά που σου λέει. Ζήτησε να μάθεις λεπτομέρειες, που θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη συζήτηση (και τη γνωριμία σας). Άσε τον να ανοιχτεί.

Εφόσον σου ανοίγεται, μάντεψε: το πιθανότερο είναι να του αρέσεις. Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσέ το. Άσε να ερμηνεύσει τη σιωπή σου ως κομμάτι του μυστηριώδους σου προφίλ.

Όλα όσα έχεις μάθει ως τώρα σε έχουν φτάσει σε κάποιο σημείο αξιόλογο. Σκέψου το σύνολο ως ένα όμορφο ψηφιδωτό, χτισμένο με υπομονή από πολλά μικρά κομματάκια. Γνωρίζεις πολλά και με τη γνώση έρχεται πάντα και η ευθύνη. Η ευθύνη που έχεις όμως είναι σχετικά απλή.

Οφείλεις να κατανοήσεις ότι είσαι ανθρώπινο πλάσμα, άρα με ατέλειες. Οφείλεις να μάθεις να συγχωρείς τον εαυτό σου για τις αδυναμίες και τις αποτυχίες του. όσα περισσότερα μαθαίνεις, όχι μονάχα σε θέματα σχέσεων αλλά σε κάθε τομέα, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα τελικά.

Πρέπει να είσαι υπομονετική. Να κατανοήσεις ότι δεν θα είναι κάθε προσπάθειά σου επιτυχημένη. Όμως ένα είναι βέβαιο: όσο περισσότερο σουτάρεις, τόσα περισσότερα καλάθια θα πετύχεις.

Και όταν θα νιώσεις την επιφοίτηση που λέγαμε (και θα τη νιώσεις, στο εγγυώμαι, εφόσον δεν εγκαταλείπεις τα όπλα) θα την καλωσορίσεις σαν τον παλιόφιλο που περίμενες εδώ και καιρό. Θα χαμογελάσεις, θα προσπαθήσεις, θα σε απορρίψουν, και το χαμόγελό σου θα γίνει ακόμη πλατύτερο.

Θα ξέρεις ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουν όλοι αυτό που έχεις να δώσεις. Θα ξέρεις επίσης ότι κάποιοι άλλοι όχι μονάχα θα το θέλουν, αλλά θα το προτιμήσουν ανάμεσα σε εκατό άλλα γιατί θα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.