20 Ερωτήσεις για να κάνεις στο Πρώτο Ραντεβού - Women's Bible

20 Ερωτήσεις για να κάνεις στο Πρώτο Ραντεβού

20 Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στο Πρώτο Ραντεβού

Να κάτι πολύ ενδιαφέρον, είτε είστε στο πρώτο ραντεβού, είτε έχετε προχωρήσει λίγο… Σχεδόν όλες οι μαθήτριες μου παραπονιούνται για το ίδιο πράγμα. Ότι οι άνθρωποι δεν μιλάνε πια και στέλνουν μόνο μηνύματα. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι γυναίκες θέλουν να τις πάρουν τηλέφωνο. Από την άλλη οι άνδρες θέλουν οι γυναίκες να το σηκώσουν.

Οπότε ας ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Εάν και τα δυο φύλα θέλουν να ακούσουν ο ένας τον άλλον, τότε γιατί δεν το κάνουν;

Αυτό που παρατηρώ είναι πως πολλά αξιόλογα άτομα εκεί έξω έχουν μέτριες ή και ανύπαρκτες συνήθειες επικοινωνίας που οφείλονται κατά βάση στην βαρεμάρα.

 Δεν μου κάνει εντύπωση που όταν οι άνθρωποι τελικά συναντιούνται από κοντά, αναρωτιούνται τι πρέπει να πουν και τι να κάνουν.

Για να σε βοηθήσω, αποφάσισα να μαζέψω κάποιες ερωτήσεις κλειδιά που λειτουργούν έτσι ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και σύνδεση μεταξύ σας αντίθετα με τις κλασικές τύπου «συνέντευξη».

#1. «Ποιοι τρεις άνθρωποι σε επηρέασαν περισσότερο στη ζωή σου και γιατί;»

Ίσως να είναι γονιός, αδελφός, δάσκαλος ή κάποιος χαρακτήρας από ταινία ή βιβλίο. Δώσε προσοχή σε ότι σου πει και ετοιμάσου να δώσεις την δική σου απάντηση σε περίπτωση που σε ρωτήσει το ίδιο.

Ας πούμε ότι τα 3 άτομα για εκείνον είναι η μητέρα του γιατί τον μεγάλωσε μόνη της και έγινε ταυτόχρονα δικηγόρος, η γιαγιά του που τον φρόντιζε όσο η μητέρα του σπούδαζε και τέλος ο καθηγητής των μαθηματικών του που υποστήριζε ότι και τα κορίτσια μπορούν να λύσουν μαθηματικά.

Βλέπεις πόσα πολλά μπορείς να μάθεις για ένα άτομο; Σκέψου πως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες για να εξελίξεις την συζήτηση στο πρώτο ραντεβού.

#2. «Εάν βρισκόμουν με την μητέρα σου, την πιο σημαντική πρώην σχέση σου και τον καλύτερο σου φίλο, ποιες ποιότητες σου θα μου παρουσίαζαν και πάνω σε τι θα με προειδοποιούσαν;»

Αυτή είναι μια καταπληκτική ερώτηση. Εάν ρωτήσεις βέβαια θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να απαντήσεις κ εσύ η ίδια. Ίσως σου αποκαλύψει ότι δεν έχει καλύτερο φίλο ή ότι δεν τα πάει καλά με την μητέρα του ή ότι έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό.

Ίσως η μεγαλύτερη σχέση του να ήταν 7 μήνες ή 7 χρόνια πριν. Τι και αν σου έλεγε ότι η πρώην του ήταν επιπόλαιη με τα οικονομικά ή ότι φλέρταρε πάρα πολύ και ήταν προκλητική με άλλους;

Μπορούν να αποκαλυφθούν πάρα πολλά μέσα από αυτή την ερώτηση και αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πράγματα για την προσωπικότητά του.

#3. «Πως σου αρέσει να διασκεδάζεις;»

Είμαστε όλοι λίγο πολύ απορροφημένοι στην εργασία μας που όταν μας ρωτούν τι μας αρέσει να κάνουμε για διασκέδαση, η ψυχική μας διάθεση αλλάζει. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διασκεδαστικά πράγματα και ταυτίζουμε όποιον μας κάνει αυτή την ερώτηση με την διασκέδαση.

Δώσε προσοχή εάν είναι διστακτικός. Εάν είσαι άνθρωπος που λατρεύεις να διασκεδάζεις και έχεις ενέργεια, η στάση του απέναντι σ’ αυτή την ερώτηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Εάν έχει παιδιά, το πιο πιθανό είναι να τα αναφέρει τώρα.

#4. «Που μεγάλωσες;»

Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να κάνεις κάποιον να μιλήσει για την παιδική του ηλικία χωρίς να φανείς ως ο ψυχολόγος του. Θυμήσου ότι είστε στο πρώτο ραντεβού. Θέλεις το περιβάλλον να είναι ανάλαφρο και ενδιαφέρον.

Εάν είχε δύσκολη παιδική ηλικία θα το καταλάβεις από την απάντηση του.

Όταν οι άνθρωποι σε εμπιστεύονται σου ανοίγονται. Σε εμπιστεύονται ακόμα πιο πολύ όταν ανοίγεσαι και συ.

#5. «Πως είναι η οικογένειά σου; Μένετε κοντά;»

Μπορείς να καταλάβεις πολλά από τον τρόπο που οι άνθρωποι μιλούν για την οικογένεια τους.

Μια μαθήτρια μου μια φορά έμαθε μέσα από αυτή την ερώτηση ότι οι γονείς της νέας της γνωριμίας ήταν πραγματική καταστροφή. Αυτός και η αδελφή του έφυγαν και πήγαν να ζήσουν με την θεία τους, η οποία τους προσέφερε μια καλύτερη ζωή στην ηλικία των 14. Πήρε υποτροφία για το πανεπιστήμιο και αργότερα κράτησε μια τυπική επαφή με τους γονείς του.

Αυτή η ιστορία έκανε την μαθήτριά μου να εντυπωσιαστεί και φυσικά ήθελε να τον ξαναδεί.

#6. «Έχεις καμία αλλεργία;»

Επίσης σημαντική ερώτηση, ειδικά αν έχεις κατοικίδιο. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να συμπαθήσεις κάποιον τόσο πολύ και όταν δει το κατοικίδιο σου να πάθει αλλεργικό σοκ. Επιπλέον μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε ορισμένα φαγητά, φυτά, φάρμακα κλπ.

#7. «Ποιος σε ενέπνευσε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;»

Εάν αγαπά αυτό που κάνει, τότε μόλις του έδωσες την ευκαιρία να μιλήσει ελεύθερα για το αντικείμενό του.

Εάν δεν αντέχει την εργασία του και θέλει να κάνει μια ολοκληρωτική αλλαγή στην καριέρα του, θα στο αποκαλύψει επίσης. Η δουλεία έχει σημασία και αυτή η ερώτηση θα σου δείξει που βρίσκεται επαγγελματικά.4 Λόγοι για τους οποίους δεν φτάνεις ποτέ στο Δεύτερο Ραντεβού, 20 Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στο Πρώτο Ραντεβού

#8. «Τι θα επέλεγες να κάνεις χωρίς αμοιβή εάν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα;»

Αυτή η ερώτηση φέρνει στο προσκήνιο την δημιουργικότητα των ανθρώπων. Του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει για το πάθος του και πως φαντάζεται τον εαυτό του ως μέρος του κόσμου.

Θα μάθεις έτσι αν έχετε κοινές αξιώσεις και τι άνθρωπος είναι πραγματικά. Η δημιουργικότητα πάντα προκαλεί τον αυθεντικό μας εαυτό.

#9. «Ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που σε έβγαλε εκτός εαυτού και πως το διαχειρίστηκες;»

Όλοι έχουμε διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του θυμού. Όταν του δώσεις τον χώρο να εκφράσει αυτά που τον βγάζουν εκτός εαυτού, μπορείς να μάθεις για το πως συμπεριφέρεται σε τέτοιες συνθήκες. Μια πληροφορία πολύ σημαντική.

Μπορεί να αποφεύγει το πρόβλημα και να ξεσπάει στον εαυτό του, μπορεί να θέλει να το λύσει εκείνη ακριβώς την στιγμή με υπομονή και με πολιτισμένο τρόπο ή μπορεί να είναι και βίαιος.

Επίσης, με αυτή την ερώτηση θα μπορείς να μάθεις τι τον εκνευρίζει και αν είναι εκρηκτικός ή υπομονετικός τύπος.

#10. «Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξόδεψες λεφτά για κάτι και το μετάνιωσες;»

Μια άλλη μαθήτρια μου που ήθελε να μάθει εάν ο άνδρας με τον οποίο ήταν στο πρώτο ραντεβού, ήταν υπεύθυνος στα οικονομικά έκανε αυτή την ερώτηση. Υπέθεσε ότι ήταν επιπόλαιος καθώς φορούσε πανάκριβα ρούχα και μιλούσε για πολυτελείς δραστηριότητες.

Αυτό που της είπε είναι ότι μετάνιωσε που αγόρασε σπίτι. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο λόγω της καλής ευκαιρίας που της παρουσίασαν και βγήκε εκτός προϋπολογισμού. Έτσι τον επόμενο χρόνο βρήκε αγοραστή και το πούλησε.

Αυτή η πληροφορία τους έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουν μια συζήτηση για την αγορά και τις απόψεις τους για τα χρήματα.

Έμεινε έκπληκτη καθώς η συζήτηση της επέτρεψε να μάθει ότι μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο ξεκίνησε να εργάζεται στο αντικείμενο του και κατάφερε να βγάλει αρκετά ικανοποιητικά χρήματα έτσι ώστε να μπορεί να αγοράζει τέτοιου είδους ρούχα και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που τον γεμίζουν.

Όπως καταλαβαίνεις τα οικονομικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υγεία μιας σχέσης. Καλό είναι να γνωρίζεις από νωρίς εάν ταιριάζετε σε εαυτό τον τομέα.

#11. «Έχεις κατοικίδιο;»

Η ερώτηση αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές που μπορείς να κάνεις στο πρώτο ραντεβού.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις αλλεργίες ή ότι έχεις δύο γάτες ή σκύλο ή απλά θέλεις να ξέρεις εάν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι υπεύθυνος και για κάποια άλλη ζωή πέρα από την δική του. Η ερώτηση αυτή φυσικά δεν έχει σκοπό την κριτική αλλά ανοίγει την πόρτα για συζήτηση που μπορεί να αποκαλύψει χρήσιμες πληροφορίες.

Έχω σκύλο. Εάν γνώριζα κάποιον που δεν ήθελε να έχει στον περίγυρο του σκυλιά, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Άρα γλιτώνεις χρόνο!

#12. «Ποια είναι τα πιο αξιόλογα μαθήματα που πήρες μέχρι στιγμής από την ζωή;»

Λατρεύω αυτή την ερώτηση επειδή μπορεί να οδηγήσει την συζήτηση σε πιο ουσιαστικά μονοπάτια και δείχνει ότι θες να μάθεις και να εξελιχθείς μαζί με κάποιον. Οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για κάτι σοβαρό, μπορεί να βρουν την συζήτηση βαριά.

Αυτοί όμως που ενδιαφέρονται για δέσμευση θα εκτιμήσουν την ερώτηση και θα σε ρωτήσουν το ίδιο. Να είσαι έτοιμη να μοιραστείς.

#13. «Ποια είναι τα αγαπημένα σου φαγητά;»

Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μάθεις εάν κάποιος είναι χορτοφάγος ή όχι και επίσης τι είδους σχέση έχει με το φαγητό. Κάποιοι άνθρωποι τρώνε για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και άλλοι για διασκέδαση.

Είναι ένας καλός τρόπος επίσης να μιλήσετε για νέα εστιατόρια που θέλετε να δοκιμάσετε και έτσι, αν τα πράγματα κύλησαν όμορφα στο πρώτο ραντεβού, να κανονίσετε ομαλά το επόμενο.

#14. «Που έχεις ταξιδέψει; Ποιο ήταν το αγαπημένο σου ταξίδι;»

Το σημαντικό σημείο εδώ είναι να δείξεις ανοιχτή και να κάνεις αισθητή την επιθυμία σου για ταξίδια εάν φυσικά τα προτιμάς. Τι έγινε κι αν μιλήσεις με κάποιον για ταξίδια; Και αν προέκυπτε τελικά να πας επιτέλους Ιταλία και να περάσετε τέλεια μαζί;

Εάν είναι αρνητικός και εσύ λατρεύεις να ταξιδεύεις, δεν είστε ξεκάθαρα καλό επίδοξο ζευγάρι. Επιπλέον, δώσε προσοχή τι είδος ταξιδιού προτιμά. Του αρέσει η περιπέτεια; Ο πολιτισμός; Η χαλάρωση; Ταξιδεύει πολύ χαλαρά ή πάει μόνο σε 5αστερο ξενοδοχείο;

Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία να ανακαλύψεις όσο πιο νωρίς γίνεται.

#15. «Πως διαχειρίζεσαι τον φόβο; Τι σε τρομάζει αυτό τον καιρό;»

Αυτή η ερώτηση καταφέρνει τα εξής. Πρώτα σας ετοιμάζει για να μοιραστείτε ειλικρινά και να αποκτήσετε οικειότητα.  Εάν έχεις θέμα να μοιραστείς τους φόβους σου τότε είναι καλό να εξερευνήσεις το γιατί. Πολλοί πιστεύουν ότι θέλουν μια σχέση αλλά είναι απίστευτα κλειστοί.

Ευκαιρία λοιπόν να μάθεις που βρίσκεσαι πραγματικά αν σε τρομάζει αυτή η ερώτηση. Διαφορετικά είναι μια πολύτιμη συζήτηση που θα σας βοηθήσει να ανοιχτείτε και να προχωρήσετε και σε μια πιο ουσιαστική γνωριμία.

#16. «Πότε ήσουν γεμάτος αυτοπεποίθηση και στην καλύτερη φάση της ζωής σου;»

Αυτή η ερώτηση αποκαλύπτει πολλά. Ποτέ δεν ξέρεις τι έχεις να ακούσεις. Είναι μια θετική ερώτηση που σου φτιάχνει την διάθεση επειδή όλοι ξέρουν πότε ήταν αυτή η περίοδος στην ζωή τους.

Εάν θες να εντυπωσιάσεις και ίσως να βοηθήσεις κάποιον που φαίνεται λίγο πεσμένος και κακόκεφος, κάνε αυτή την ερώτηση.

Θες να μάθεις πως να διαπρέπεις στα ραντεβού ωστε να έχουν και συνέχεια; Δες εδώ

#17. «Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι της ζωής σου αυτή την περίοδο;»

Δώσε προσοχή εάν αρχίσει να απαριθμεί με θετικότητα και χαρά ή εάν ξεκινήσει να διαμαρτύρεται για την ζωή του και μιλά με αρνητικότητα. Κανείς δεν θέλει να βγαίνει με κάποιον που δεν εκτιμά την ζωή του και γκρινιάζει με τα πάντα.

Το ιδανικό είναι να περιτριγυρίζεις τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους που έχουν να δώσουν στην σχέση και όχι κάποιον που θα σου προσφέρει μιζέρια. Κάνε την ερώτηση λοιπόν και άκουσε προσεκτικά.

 #18. «Πως ήσουν στα 10 σου; Στα 20; Πως διαφέρεις τώρα;»

Όταν οι άνθρωποι γυρίζουν πίσω στον χρόνο είτε έχουν καθορισμένες αναμνήσεις είτε βιώνουν μια θολούρα.

Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος να καταλάβεις πόσο έχει εξελιχθεί ένας άνθρωπος, τι έχει περάσει και πως κατάφερε να φτάσει ως εδώ μέσα από τις προηγούμενες δεκαετίες.

#19. «Τι έμαθες από την τελευταία σου σχέση;»

Εάν αρχίσει να μιλάει άσχημα για την πρώην του, οποιοδήποτε είδος θυματοποίησης και αν χρησιμοποιήσει, να ξέρεις ότι είναι ανησυχητικό σημάδι.

Του κάνεις μια απλή ερώτηση. Εάν του πυροδοτηθεί έντονο συναίσθημα, τότε είναι πιθανό να μην πήρε το μάθημά του.

#20. «Πως θα περιέγραφες την ιδανική σχέση;»

Το να λες ότι θες μια σχέση δεν είναι αρκετό. Όλοι έχουμε διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες. Να είσαι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Όλοι λένε ότι θέλουν κάποιον για να εξελιχθούν μαζί αλλά προτείνω να το δεις πιο προσεκτικά εάν σου φαίνεται επιφυλακτικός σε αυτά που λέει.

Αυτό που χρειάζεται να καταλάβεις στις συζητήσεις κατά την διάρκεια μια γνωριμίας, είναι ότι θα πρέπει να μάθεις τον άλλο και να κάνεις ερωτήσεις που θα καθορίζουν την δική σου ζωή αρχικά αλλά θα μπορείς να προσδιορίσεις και πόσο κοντά σε αυτό βρίσκεται και η γνωριμία σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.