Γιατί δείχνει να θέλει να σε Ξαναδεί και τελικά Εξαφανίζεται; - Women's Bible

Γιατί δείχνει να θέλει να σε Ξαναδεί και τελικά Εξαφανίζεται;

Γιατί δείχνει να θέλει να σε ξαναδεί και τελικά εξαφανίζεται;, Γιατί εξαφανίστηκε μετά το ραντεβού;, Τι να κάνεις όταν αυτός με τον οποίο έβγαινες, ξαφνικά εξαφανίστηκε

Έχετε βγει ένα (ή και δύο) ραντεβού και όλα φαίνονται μια χαρά. Σου δείχνει ότι σε θέλει, πετάει ερωτικά υπονοούμενα, μιλάει για μελλοντικά σχέδια και γενικότερα, είναι διαχυτικός (με ωραίο τρόπο πάντα). Μέχρι και η σιγουριά για τον εαυτό του ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εσένα. Μέχρι που κάποια στιγμή εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

Όταν τον είδες πρώτη φορά, ήσουν σίγουρη ότι το μόνο που ψάχνεις είναι ένας ευχάριστος περισπασμός στην καθημερινότητα σου και λίγη απόλαυση. Μέχρι που τον γνώρισες καλύτερα και άρχισε και εσένα να σου αρέσει.

Στην πραγματικότητα, έκανε όλα τα σωστά πράγματα! Λες και ο μοναδικός σκοπός της ζωής του ήταν να σε γοητεύσει. Σου πρότεινε να πάτε για brunch, σου είπε ότι έχει εντυπωσιαστεί από το πόσο δυνατή είναι η μεταξύ σας σύνδεση και ότι ανυπομονεί να σε ξαναδεί. Σε φίλησε με πάθος φεύγοντας και μετά… τίποτα. Σε άφησε σύξυλη.

Και κάπως έτσι, έρχεσαι αντιμέτωπη με το ερώτημα «τι απέγιναν όλοι οι φυσιολογικοί άντρες;».

Αρχίζεις λοιπόν να αναρωτιέσαι, γιατί συμπεριφέρεται σαν να θέλει να ξαναβρεθείτε, αλλά τελικά εξαφανίζεται στα καλά του καθουμένου;  Όλο αυτό, έχω να σου πω, είναι ένα κλασικό φαινόμενο στον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα ραντεβού και το φλερτ μεταξύ των ανθρώπων.

Οπότε, είναι απόλυτα φυσιολογικό αν έχει συμβεί και σε εσένα και, κατά συνέπεια, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις ότι μετά από όλο αυτό έχεις μείνει με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Επίσης, μέχρι ένα βαθμό, σίγουρα θα νιώθεις ενοχλημένη για το ότι η απόλυτα χαλαρή ιδεολογία σου για τα ραντεβού και το φλερτ, εκτροχιάστηκε από την προσβολή του προς τα συναισθήματα σου.

Αν ήδη σκέφτεσαι «δεν μου άρεσες καν τόσο πολύ στην αρχή, μετά με έκανες να σε ερωτευτώ και τελικά εξαφανίστηκες…» τότε όλο το παραπάνω έχει συμβεί και σε εσένα.

Για να μπορέσω να σου εξηγήσω γιατί συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και γιατί εξαφανίζεται, θα πρέπει να σου αναλύσω 3 βασικά σημεία στην ανδρική ψυχολογία όσον αφορά τα ραντεβού.

Μυστικό 1ο: Αναζητά την επιβεβαίωση του να σου αρέσει και αφού την πάρει εξαφανίζεται

Θέλει να σε κάνει να τον ερωτευτείς. Όλοι μας έχουμε βρεθεί ένοχοι στο να προσφέρουμε απλόχερα ευχαρίστηση στον άλλο στα πλαίσια των ραντεβού και του φλερτ και η αλήθεια είναι ότι οι άντρες μπαίνουν στον ρόλο του «κόλακα» πολύ γρήγορα.

Αυτό, μπορεί να σε αποπροσανατολίσει καθώς ικανοποιεί την ανάγκη σου για επιβεβαίωση. (Μία ανάγκη που έχουν όλοι οι άνθρωποι.) Και κάπως έτσι, ο διακόπτης σου για το «romance mode» ανάβει απότομα.

Παρόλα αυτά, πρέπει πάντα να σε υποψιάζει το γεγονός ότι σε ξέρει μόλις 2 με 3 μέρες, και ήδη ισχυρίζεται ότι του αρέσεις υπερβολικά πολύ (πότε πρόλαβε;). Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να αρέσει κάποιος σε κάποιον άλλο, τόσο πολύ και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ισχυριζόμενος κάτι τέτοιο, προσπερνάει όλα τα προηγούμενα στάδια που είναι βασικά για το χτίσιμο μίας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο ζευγάρι και τα αντικαθιστά με το να προσπαθεί να λάβει όση περισσότερη επιβεβαίωση μπορεί.

Μόλις ικανοποιήσει τον εαυτό του λοιπόν σε αυτό το κομμάτι, εξαφανίζεται και προχωράει στην επόμενη γνωριμία που θα τον κάνει να νιώσει «σπουδαίος». Σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.«Γιατί δεν μπορώ να βρω την αγάπη;» 4 Τρόποι σκέψης που σε εμποδίζουν, Γιατί δείχνει να θέλει να σε ξαναδεί και τελικά εξαφανίζεται;

Μυστικό 2ο: Νιώθει ανασφαλής με την ιδέα του να τον παρατήσεις

Αντί να υποθέσει ότι και εσύ είσαι σε χαλαρή φάση, όπως εκείνος, είναι πιο πιθανό να αρχίσει να λειτουργεί βασιζόμενος στην σκέψη ότι εσύ θέλεις σχέση. Γιατί, φυσικά, μας λένε, οι άντρες είναι φτιαγμένοι για one night stand ενώ οι γυναίκες ενδιαφέρονται μόνο για τον γάμο και τον μελλοντικό σύζυγο.

Οπότε, επειδή εκείνος θέλει κάτι χαλαρό αλλά πιστεύει ότι εσύ δεν θέλεις, νιώθει ένοχος ή και ανασφαλής γιατί σκέφτεται ότι αν σου το πει θα χάσεις το ενδιαφέρον σου για εκείνον.

Σε όλη αυτή την διαδικασία τώρα, αρχίζει να σου δίνει ψεύτικα δείγματα πραγματικής συναισθηματικής επένδυσης ώστε να μην σε χάσει. Σκέτη παραπλάνηση θα μου πεις, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορεί να σε καταλάβει καλά σε τόσο μικρό διάστημα, οπότε, πιστεύοντας ότι είναι καλύτερο και για τους δυο σας, χρησιμοποιεί ένα ψέμα που μάλλον θα σας δώσει μία ωραία εμπειρία αντί να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ισχύουν για τον ίδιο. Και έπειτα εξαφανίζεται.

Προς οποιονδήποτε άντρα που διαβάζει αυτή την στιγμή το άρθρο: μην το κάνεις αυτό. Αντιμετώπισε την κοπέλα που έχεις απέναντι σου απλά και ειλικρινά. Είναι καλύτερο το να δημιουργηθεί μία σύνδεση με μία γυναίκα που θέλει τα ίδια πράγματα με εσένα. Επίσης, είναι καλύτερο να την αφήσεις να φύγει σε περίπτωση που θέλει κάτι πιο σοβαρό από αυτό που εσύ μπορείς να της προσφέρεις.

Το να είσαι ξεκάθαρος μαζί της επιπλέον δείχνει ότι την σέβεσαι αρκετά ώστε να την αφήσεις να κάνει μόνη της την επιλογή που θέλει για τον εαυτό της.

Θες να υπάρχει συνέχεια και μετά το πρώτο ραντεβού; Δες εδώ

Μυστικό 3ο: Θέλει και εκείνος να νιώσει τον «έρωτα»

Το έχω πει πολλές φορές, και θα το ξαναπώ. Οι άντρες έχουν συναισθήματα! Η άποψη ότι τα μοναδικά τους κίνητρα είναι το σεξ, η πίτσα και η μπύρα είναι ένα γελοίο και παντελώς άχρηστο στερεότυπο, το οποίο διαιωνίζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μπορεί να είχε βιώσει μόλις έναν άσχημο χωρισμό, να νιώθει μόνος του ή απλά να θέλει επιτέλους και εκείνος να νιώσει κάτι αληθινά δυνατό μαζί με μία γυναίκα.

Όλα αυτά φυσικά είναι άσχετα με εσένα και με οποιαδήποτε σοβαρά κίνητρα θα μπορούσε να έχει προς τα εσένα. Το ενοχλητικό πράγμα που συμβαίνει στο τέλος είναι το εξής: αρχικά του αρέσουν το χουχούλιασμα και οι αγκαλίτσες, όπως και σε εσένα. Ξαφνικά, σε μία στιγμή διαύγειας, εκείνος σκέφτεται «Ωχ! Έδωσα τελείως λάθος εντύπωση!» και αρχίζει να απομακρύνεται γιατί αλλιώς μάλλον θα φρικάρει.

Οπότε, πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από το να ερωτευτεί έναν άντρα  ο οποίος απλώς θέλει να περάσει ωραία τον χρόνο του τώρα και όχι γενικά;

Αν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου ότι πρώτον, ψάχνεις για κάτι σταθερό και σοβαρό ή δεύτερον, ότι θα μπορούσες να μπεις και σε μία πιο χαλαρή συνθήκη αλλά μόνο αν «όλα τα χαρτιά στο τραπέζι θα ήταν ανοιχτά» όσον αφορά τον σεβασμό.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή. Αν θέλεις να είναι ειλικρινής μαζί σου τότε θα πρέπει και εσύ να μπορείς να τον αντιμετωπίσεις και να του δείξεις ότι μπορεί να είναι ανοιχτός απέναντι σου.

Αυτό θα μπορούσες να το πετύχεις λέγοντας κάτι του τύπου «καταλαβαίνω ότι θα σου ακουστεί λίγο απότομο αλλά ήθελα να είμαι ειλικρινής μαζί σου και να σου πω ότι αυτή την περίοδο είμαι σε φάση που εξερευνώ και δεν ψάχνω κάτι σοβαρό…»

Εννοείται ότι λέγοντας το παραπάνω, πρέπει να το εννοείς. Μην το χρησιμοποιήσεις ενώ στην πραγματικότητα αυτό που θέλεις είναι μία σταθερή, σοβαρή σχέση. Αν συμφωνήσετε σε κάτι χαλαρό και κανένας από τους 2 σας δεν αναζητά κάτι παραπάνω, μην υποθέσεις ότι περνώντας ο καιρός θα αλλάξει ο τρόπος σκέψης του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Η πρώτη επιλογή είναι μία καλύτερη μακροπρόθεσμα αποτελεσματική στρατηγική. Εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο να ξέρεις από την αρχή αν μπορείς να τον εμπιστευτείς και αν μπορείτε μαζί να χτίσετε μία δυνατή σχέση με γερά θεμέλια.

Σίγουρα, αν ο τύπος δεν είναι ο κατάλληλος, θα υπάρχουν από την αρχή ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου αλλά και σημάδια ότι του αρέσεις. Σοβαρά όμως τώρα, ότι σημάδια και να υπάρχουν, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις στον πρώτο μήνα τον χαρακτήρα του. Είναι αντικειμενικά πολύ λίγος χρόνος για να γνωρίσεις ολόκληρη την προσωπικότητα του.

Πέρα από αυτό, μπορείς να είσαι όσο επιφυλακτική θέλεις απέναντι του και να πάρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να νιώσεις άνετα μαζί του. Φυσικά πάντα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου την παραπάνω συμβουλή.

Ξέρω ότι είναι άπειρα ενοχλητικό όταν ένας άντρα συμπεριφέρεται σαν να θέλει να σε ξαναδεί και μετά εξαφανίζεται όμως ελπίζω με αυτό το άρθρο να σε βοήθησα να αντιληφθείς λίγο καλύτερα τα κίνητρα του, αλλά, κυρίως, ελπίζω να σε βοήθησα να βρεις έναν τρόπο να βγαίνεις ραντεβού, με αυτοπεποίθηση και αγκαλιάζοντας το άγνωστο.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.