Γίνεται να φλερτάρω σε μεγάλη Ηλικία; - Women's Bible

Γίνεται να φλερτάρω σε μεγάλη Ηλικία;

Είμαι 50 χρονών: Γίνεται να φλερτάρω σε μεγάλη Ηλικία;

Αν είσαι κάπου στα 40 σου και προσπαθείς να βρείς σύντροφο, θεωρώ πως μάλλον θα αγχώνεσαι για την ηλικία σου και δεν θα κατανοείς καθόλου τα πλεονεκτήματα που έχεις έναντι των νεότερων γυναικών.

Μια ώριμη γυναίκα έχει μεγάλη πείρα ζωής, κάτι που θα έπρεπε να την κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση για όσα έχει να προσφέρει σε έναν άνδρα.

Σε αντίθεση με μια νεαρή κοπέλα που ακόμα προσπαθεί να βρει ποια είναι και τι θέλει να κάνει στη ζωή της, εσύ έχεις περάσει αυτά τα στάδια και είσαι ο πραγματικός εαυτός σου.

Οπότε, αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτοπεποίθηση στην συνολική αξία που θα έχει για έναν άνδρα να είναι με μια γυναίκα σαν εσένα (και εννοώ συναισθηματικά κυρίως, όχι υλικά).

Φυσικά όμως δεν θες να του το πεις αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσει όταν κάποιος προσπαθεί να μας «ρίξει» απαριθμώντας όλα του τα καλά σα να απαγγέλει τη λίστα με τα ψώνια. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον κάνεις να νιώσει έλξη για σένα.

Θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω με το ότι γενικά οι άνθρωποι θεωρούν ότι το φλερτ είναι κάτι για τους «νέους».

Παρά τις αλλαγές στην κοινωνία μας, φαίνεται να υπάρχει ακόμα κάποιος άγραφος νόμος που ορίζει ότι αν ξεπεράσεις μια ηλικία είσαι πολύ «μεγάλος» για φλερτ και γνωριμίες.

Όμως ότι ηλικία και αν έχεις, αν είσαι ελεύθερη και ενδιαφέρεσαι για σχέση, η αλήθεια είναι ότι θα την βρεις με πολύ παρόμοιο τρόπο με τους νέους, δηλαδή μέσω του φλερτ.

Το φλερτ στα 50 δεν είναι και πολύ διαφορετικό με το φλερτ σε κάθε άλλη ηλικία, αφού οι βασικές αρχές παραμένουν ίδιες.

Στο κάτω – κάτω η βασική ιδέα είναι να γνωρίσεις τον άνδρα που σε ενδιαφέρει για να κατανοήσεις αν θα σου άρεσε να κάνεις και κάποια σχέση μαζί του.

Ξεκινώντας από την αρχή…

Είναι κατανοητό ότι αν ξεκινάς τώρα στα 50 να φλερτάρεις (είτε επειδή βγαίνεις από ένα διαζύγιο, είτε επειδή κάπου με την καριέρα ξεχάστηκες), μπορεί να νιώθεις λίγο ανασφαλής και μη σίγουρη για τον εαυτό σου. Σε αυτό βέβαια μπορώ να σε βοηθήσω.

Η ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης για την αξία σου είναι εμπόδιο για την επιτυχία σου στο φλερτ και τις σχέσεις σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είσαι. Το καλό όμως είναι ότι κάθε γυναίκα μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αρκεί βέβαια να έχει διάθεση να μάθει.Είμαι 50 χρονών: Γίνεται να φλερτάρω σε μεγάλη Ηλικία;

«Μα δεν δείχνω νέα πια…»

Κάτι που συχνά μου λένε αρκετές γυναίκες μετά τα 40 είναι πως: «Μα, πως θα είμαι ελκυστική για κάποιον άνδρα, όταν πια δεν δείχνω νέα; Σίγα μην ενδιαφερθεί για κάποια σαν κι εμένα…».

Αυτό όμως που δεν έχεις υπόψη σου είναι πως κάνω αντίστοιχες συζητήσεις και με νεαρές κοπέλες που λένε κάτι αντίστοιχο: «Πως θα ενδιαφερθεί ένας άνδρας για μένα αφού δεν είμαι ωραία;» Και απαντάω σε όλους κάτι παρόμοιο: Η ελκυστικότητα του καθενός έχει να κάνει με το πόσο επενδύει στον εαυτό του.

Άρα ξεκίνα να σκέφτεσαι τι έχεις, ποια είσαι και ξεκίνα να επενδύεις σε εσένα. Στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες που πιστεύουν στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, όχι εκείνες που νιώθουν κακομοίρες.

Αξίζεις να έχεις αυτοπεποίθηση στα και στα 40 και στα 50

Σε αυτό το σημείο της ζωής σου, αναμφίβολα έχεις ζήσει πολλά και έχεις κάνει πολλά καλά και σπουδαία πράγματα στη ζωή σου.

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει αυτοπεποίθηση, και όταν το κάνεις οι άνδρες θα σε λατρέψουν για αυτό. Το φλερτ στα 40 είναι εύκολο για τις γυναίκες που πιστεύουν στους εαυτούς τους και τους φροντίζουν, αντί να τους έχουν παρατημένους.

Εντάξει, δεν λέω κάποιοι άνδρες δίνουν αποκλειστικά έμφαση  στην ηλικία και την εμφάνιση σου, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι θα το κάνουν αυτό αποτελεί απόδειξη της αξίας σου ή πως δε θα τα καταφέρεις; Φυσικά και όχι. Ετσι κι αλλιώς οι άνδρες αυτοί δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν κανονικά.

Όσο πιο μεγάλη ελκυστικότητα παρουσιάζεις στους ανδρες, με την προσωπικότητά σου, την αυτοπεποίθησή σου, την ενέργειά σου, τη γλώσσα σώματος και τη γενική συμπεριφορά, τόσο περισσότερες επιλογές θα έχεις. Τόσο απλό είναι.

«Μα έχω υποχρεώσεις…»

Σίγουρα έχεις, είσαι 40. Είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία να έχεις περισσότερες υποχρεώσεις από ότι μια φοιτήτρια στα 20. Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις παιδιά, γιατί να είναι πρόβλημα αυτό;

Θα είναι πρόβλημα, μόνο αν το βλέπεις εσύ έτσι. Είναι και αυτό μέρος του ποιος είσαι. Είναι απολύτως λογικό ότι θα έχεις κι εσύ το παρελθόν σου.

Στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν ποιές είναι, που έχουν βρει τις αξίες τους στη ζωή και έχουν την τόλμη να πορεύονται με αυτές τις αξίες.

Άρα είμαι έτοιμη για φλερτ

Αν θες να γίνεις πάλι πιο εξωστρεφής και να φλερτάρεις ξανά, χρειάζεται να κατανοήσεις ότι ο κόσμος έχει αλλάξει από παλιά και χρειάζεται να μάθεις νέα πράγματα. Όχι στα βασικά, αλλά στον τρόπο επικοινωνίας. 

Επίσης μην παρερμηνεύσεις όλα τα παραπάνω και μπεις σε σκέψεις του τύπου: «οπότε είμαι απλά αυτή που είμαι, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι». Η επιτυχία στις σχέσεις και το φλερτ έχει να κάνει με το γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Και αυτό μπορείς να το κάνεις σε κάθε ηλικία.

Μην συμβιβάζει με το «σχεδόν» καλό ή με το τίποτα. Σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένη και να έχεις έναν καλό σύντροφο να μοιράζεσαι με αυτόν τη ζωή σου.

Τι λες λοιπόν, είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις;

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.