Να βγω μαζί του ή όχι; 2 Πράγματα που πρέπει να Σκεφτείς - Women's Bible

Να βγω μαζί του ή όχι; 2 Πράγματα που πρέπει να Σκεφτείς

Να βγω μαζί του ή όχι; 2 Πράγματα που πρέπει να Σκεφτείς θέλει να σε χωρίσει

Πολύ συχνά ακούω τις γυναίκες που έρχονται στην Ακαδημία μας να λένε: «Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ο κατάλληλος για εμένα», «Δεν ξέρω αν θέλω να βγω μαζί του. Έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά, ΑΛΛΑ…»

Φαίνεται ότι πλέον το πιο δύσκολο πράγμα στα ραντεβού και στο φλερτ είναι το να μπορέσεις να καταλάβεις αν το άτομο με το οποίο βγαίνεις ραντεβού είναι κάποιος ο οποίος αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σου.

Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι νιώθεις σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεσαι στον κόσμο των ραντεβού εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να γνωρίσεις και να ερωτευτείς κάποιον, και ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό να έχεις αρχίσει να αμφισβητείς τον εαυτό σου.

Φαντάζομαι πώς οι φίλοι και οι συγγενείς σου δεν ξεχνούν να σου υπενθυμίζουν τις φοβερές συμβουλές τους «μην είσαι τόσο επιλεκτική» και «μα δεν του έδωσες μία καλή ευκαιρία».

Και ενώ εσύ αρχικά θέλεις να διαφωνήσεις μαζί τους, μετά από λίγο καιρό αρχίζεις να αναρωτιέσαι και εσύ η ίδια, μήπως τελικά είσαι επιλεκτική; Μήπως τελικά έχεις εγκλωβιστεί σε κάποιο μοτίβο με βάση το οποίο πάντα σε ελκύουν οι λάθος άντρες;

Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα τα οποία αξίζει να εξερευνήσεις. Πάντα ενθαρρύνω τους ανθρώπους που δυσκολεύονται με το φλερτ και τα ραντεβού, να κάνουν μία εσωτερική αναζήτηση του εαυτού τους.

Με αυτό τον τρόπο ίσως μπορέσουν να καταλάβουν αν, πράγματι, έχουν παγιδευτεί σε κάποια οπισθοδρομική, κακή αντίληψη ή μοτίβο (το οποίο μπορεί εν τέλει να σε εμποδίζει από το να ερωτευτείς).

Αν και δεν μπορώ να μιλήσω απόλυτα για την δική σου περίπτωση, καθώς δεν την γνωρίζω, μπορώ να σου δώσω δύο πολύ απλές ερωτήσεις να αναλογιστείς και να πράξεις κατάλληλα.

Αυτές οι ερωτήσεις, κάνοντας τες στον εαυτό σου και απαντώντας ειλικρινά, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις διαύγεια απέναντι στα πράγματα και απέναντι στο αν πρέπει να σταματήσεις να αναρωτιέσαι «τελικά, να βγω μαζί του ή όχι;».

Θες να βελτιωθείς στο φλερτ και να έχεις επιλογές; Είμαστε εδώ για εσένα!

Ερώτηση #1: Τι νιώθεις όταν σκέφτεσαι το συγκεκριμένο άτομο;

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται λίγο γλυκανάλατο, όμως το σημαντικό είναι το εξής:

Όταν σκέφτεσαι αυτό το άτομο, νιώθεις σφιγμένο το σώμα σου; Εννοώ, νιώθεις ένταση, άγχος και το στομάχι σου να συστέλλεται;

Ή νιώθεις χαλαρή, εξωστρεφής και ήρεμη;

Άσχετα με το πόσο μπερδεμένη μπορεί να είσαι για το συγκεκριμένο άτομο, αν είσαι συντονισμένη με τον εαυτό σου και τα θέλω σου, θα μπορέσεις πολύ ξεκάθαρα να δεις πώς αντιδράει το σώμα σου στη σκέψη αυτού του ανθρώπου.

Αν νιώθεις υπερβολική συστολή και σφίξιμο στο σώμα σου, αντί για χαρά, ηρεμία ή ευχαρίστηση, τότε δώσε βάση σε αυτό! Είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι δεν σου αρέσει σε αυτή την ιστορία και η σκέψη και μόνο «πω πω, πρέπει να βγω μαζί του» σε ταράζει.

Ένα αρνητικό συναίσθημα μπορεί να εκδηλωθεί σωματικά με διάφορους τρόπους. Μπορεί ξαφνικά να νιώσεις σφίξιμο στο στήθος ή ξηρό το λαιμό σου ή ακόμα και ένα συναίσθημα σαν να είσαι άρρωστη, το οποίο θα προέρχεται από την κοιλιά σου.

Αν η σκέψη ενός ανθρώπου σου φέρνει δυσάρεστα συναισθήματα, δώσε προσοχή. Στο μυαλό μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι το σώμα μας τις περισσότερες φορές μας δείχνει τι είναι αυτό που θέλουμε ή δεν θέλουμε. Οπότε εκεί, πρέπει να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Να βγω μαζί του ή όχι; 2 Πράγματα που πρέπει να Σκεφτείς

Ερώτηση #2: Αναλογίσου αυτό: Θέλω πραγματικά να βγω μαζί του;

Λογικά και αυτή η ερώτηση σου φαίνεται προφανής. Παρόλα αυτά δεν θα πιστέψεις το πόσο συχνά οι άνθρωποι μπερδεύονται και παγιδεύονται στο ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν, αντί να σκεφτούν ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν.

Είναι πολύ εύκολο να επηρεασθούμε από το τι σκέφτονται η οικογένεια και οι φίλοι μας και να χάσουμε την επαφή με τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Αυτό που προτείνω σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να αφήσεις στην άκρη το τι πιστεύει ο ένας και ο άλλος και με ηρεμία να κάτσεις να αναλογιστείς «Τι πραγματικά θέλω εγώ να κάνω; Θέλω να βγω μαζί του και να συνεχίσω όντως να βρίσκομαι με αυτό τον άνθρωπο;

Ή μήπως η ιδέα του να κάτσω να δω μία ωραία ταινία, μόνη, στο σπίτι μου, μου φαίνεται πιο ελκυστική από το να δω εκείνον;»

Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε την φωνή μέσα μας, να διώχνουμε τα «πρέπει» και να ρωτάμε τους εαυτούς μας τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε. Συνήθως η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ ξεκάθαρη.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν άπειροι τομείς του φλερτ, στους οποίους κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά ή να παρεξηγηθεί, το να αναρωτιέσαι αν ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις να βγαίνεις με κάποιον συγκεκριμένο άντρα, είναι παντελώς αχρείαστο.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι πολύ συχνά ζορίζεσαι στις σχέσεις σου με τους άντρες, ότι διαλέγεις ανθρώπους, οι οποίοι δεν σου ταιριάζουν ιδιαίτερα, ότι δεν είσαι σίγουρη για το ποιος είναι ο τύπος που έχεις απέναντι σου και ότι πιο συχνά νιώθεις άγχος παρά ηρεμία, τότε μάλλον συμβαίνει κάτι πιο βαθύ.

Συμβαίνει κάτι, το οποίο δύσκολα θα βγει στην επιφάνεια και το οποίο θα είναι καλό να αντιμετωπισθεί. Μόνο έτσι θα σταματήσουν τα παραπάνω ενοχλητικά μοτίβα.

Αν έχεις κουραστεί με το να νιώθεις ότι η ερωτική σου ζωή έχει βαλτώσει και είσαι έτοιμη να αλλάξεις σελίδα στην ζωή σου, τότε πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να διεκδικήσεις όλα όσα θέλεις. Έτσι και αλλιώς, κανένας δεν θα το κάνει για εσένα.

Εσύ έχεις την ευθύνη του εαυτού σου στην τελική.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.