«Πώς θα τον κρατήσω για πάντα;» Είναι σωστή η ερώτηση; - Women's Bible

«Πώς θα τον κρατήσω για πάντα;» Είναι σωστή η ερώτηση;

«Πώς θα τον κρατήσω για πάντα;»: Είναι σωστή η ερώτηση;

Πώς θα τον κρατήσω κοντά μου; Αν μόλις έπεσε το μάτι σου πάνω σε αυτό το άρθρο, πριν φύγεις υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σου πω.

Καταλαβαίνω ότι αυτή την στιγμή νιώθεις μπερδεμένη από όλα τα ανάμικτα συναισθήματα που νιώθεις. Επίσης, καταλαβαίνω ότι όταν έχουμε σοβαρά και βαθιά συναισθήματα για κάποιον άλλο άνθρωπο, το πιο φυσικό για εμάς είναι να θέλουμε να είμαστε μαζί του σε αφοσιωμένη σχέση.

«Πώς να τον κρατήσω για πάντα;»

Ως Dating Coach έρχομαι με διάφορες γυναίκες σε επαφή. Πολλές από αυτές βρίσκονται σε ασαφείς ρομαντικές σχέσεις για πολλά χρόνια, άλλες που νιώθουν ότι με κάθε άντρα που βγαίνουν περιμένει κάτι διαφορετικό από εκείνες και ακόμα και κάποιες που έχουν απορρίψει την δέσμευση εντελώς.

Πιθανόν να έχεις ακούσεις την κλασική «άκυρη» συμβουλή που λέει ότι είναι «δουλειά του άντρα» να δίνει τον ρυθμό στην σχέση και ότι εσύ πρέπει να του δίνεις χρόνο και να μην τον πιέζεις.

Πολύ ωραία όλα αυτά, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνεις όταν έχεις συναισθήματα και σεξουαλική επαφή με κάποιον ο οποίος κιόλας σου ζητάει μονίμως λίγο ακόμα χρόνο.

Θα φανταστώ ένα σενάριο στο οποίο εσύ βγαίνεις με κάποιον για λίγο καιρό, αρχίζει να σου αρέσει (πράγμα σπάνιο) και θέλεις να μείνει μαζί σου και να έχετε σχέση. Εκείνος όμως, δεν επιδιώκει να σε συναντήσει τα σαββατοκύριακα και λέει συνεχώς ότι δουλεύει πολύ.

Συγχρόνως, ενώ σου λέει πόσο του αρέσεις, του φαίνεται αδιανόητο το να τον ρωτήσεις κάτι για εσένα. Αν έχει καταλάβει τίποτα για το τι άνθρωπος είσαι

Πριν και μετά την σχέση

Αν ταυτίζεσαι με τα παραπάνω, έχει έρθει η ώρα να σε κάνω να καταλάβεις ότι όλο αυτό δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο μπροστά σε αυτό που θέλεις πραγματικά.

Αν σκέφτεσαι «Πώς θα τον κάνω να μείνει;» αυτό που θέλεις είναι σχέση. Πρώτα από όλα, μπορεί να σου φαίνεται ιδανική μία τέτοια κατάσταση, αλλά τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο.

Ξέχνα μέρος του ποιοτικού χρόνου που περνούσες με τους φίλους σου ή κάνοντας τα hobby που αγαπάς. Ξέχνα την ελευθερία του να ταξιδεύεις όποτε θέλεις, όσο μακριά θέλεις και για όσο καιρό θέλεις και επίσης ξέχνα το να δουλεύεις πολλές ώρες γιατί απλά σου αρέσει.

Βασικά, θέλω να καταλάβεις ότι πλέον δεν θα μπορείς να ξυπνάς το πρωί και εγωιστικά και ελεύθερα να αποφασίζεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Κατά την διάρκεια της οποίας θα μπορούσες να γνωρίζεις ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά όχι πια.

(Αν τα παραπάνω δεν τα κάνεις ήδη, ξεκίνα!!!)

Αν είχες την δυνατότητα να κάνεις όλα τα παραπάνω, θα σε ένοιαζε τόσο πολύ κάποιος που ξέρεις 1 ή 2 μήνες και θα επέτρεπες να μπει έτσι στην ζωή σου και να την ανακατέψει;

Δεν νομίζω.

Όσο για τον συγκεκριμένο άντρα, αν έχω μάθει κάτι για τις σχέσεις, αυτό είναι ότι χρειάζονται 2 (ή παραπάνω) άτομα για να υπάρξουν και να είναι επιτυχημένες. Αν μόνο ένα άτομο προσπαθεί, δεν υφίσταται σχέση.

Θα το θέσω διαφορετικά. Αν μόνο ένα στοιχείο της εξίσωσης κάνει όλη την δουλειά και καταβάλλει όλη την προσπάθεια, θα είναι δυστυχισμένο. Οι ερωτικές σχέσεις έχουν μέσα την επικοινωνία και τον συμβιβασμό.

Αν αυτός με τον οποίο βγαίνεις δεν είναι σαφής απέναντι σου σημαίνει ότι δεν είναι στην ίδια φάση με εσένα ή προσπαθεί να σε γυροφέρνει μέχρι εσύ να σταματήσεις να ασχολείσαι.

Δεν ακούγεται και ιδιαίτερο κελεπούρι, αν θες την γνώμη μου.

Σκέψου αν χρειάζεσαι όλο αυτό το άγχος και την πίεση από ένα άτομο, αυτή την στιγμή της ζωής σου. Πολύ ειλικρινά, ακόμα και αν είναι έξυπνος, πλούσιος ή όμορφος, αν δεν είναι υποστηρικτικός, ευγενικός και δοτικός, ποιο το νόημα;

Αναρωτιέσαι συνεχώς «πως να τον κρατήσω κοντά μου;»; Δες εδώ

Τι ψάχνεις πραγματικά

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν ψάχνεις κάποιον ο οποίος θα σκοράρει πόντους στην λίστα σου αλλά κάποιον που απλά θα σε θεωρεί γλυκούλα.

Ψάξε για κάποιον που να θέλει πραγματικά να είναι μαζί σου. Όχι κάποιον στον οποίο να πρέπει να προσποιείσαι κάτι διαφορετικό ή να πρέπει να τον καλοπιάνεις, για να είναι μαζί σου. Κάποιον που να εκτιμάει αυτή τη γυναίκα που είσαι και έχει καταφέρει τόσα πράγματα στη ζωή της. Εσένα δηλαδή.

Είσαι ένα θαυμάσιο άτομο που έχει καταφέρει άπειρα πράγματα για να φτάσει εκεί που είναι. Οπότε, πριν αρχίσεις να ανησυχείς και να λες μέσα σου «πως θα τον κρατήσω κοντά μου», πρέπει πρώτα να σκεφτείς καλά το τι θέλεις.

Αν χάνεις τον ύπνο σου λόγω όλου αυτού, δεν αξίζει. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένη στην δουλειά, δεν αξίζει. Είναι καλύτερα για εσένα και πιο ελκυστικό για αυτόν αν πάρεις μία ανάσα και εστιάσεις ξανά την προσοχή στην ζωή σου.

Δεν θέλει να δεσμευτεί; Ok!

Ίσως να τον συναντάς περιστασιακά, ίσως και όχι. Πολύ φυσιολογικά, θα αρχίσεις να τον βρίσκεις όλο και λιγότερο ενδιαφέρον άτομο και αυτό γιατί θα αρχίσεις να βλέπεις όλα αυτά που δεν έχει, αλλά εσύ θέλεις.

Επιπλέον, θα αρχίσεις να εκτιμάς περισσότερο τον εαυτό σου. Έτσι θα δεις ότι δεν θα χρειάζεται να πιέζεις καταστάσεις. Ότι δεν σου κάνει θα το διώχνεις κατευθείαν.

Η ερώτηση σου δεν είναι «Πώς θα τον κάνω να μείνει;» αλλά «Πώς γίνεται να μου αρέσει απίστευτα η ζωή μου ως single σε σημείο που θα χρειαστεί να έρθει ένας απίστευτα φανταστικός τύπος για να μου αλλάξει την γνώμη;»

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.