5 Λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμα Single - Women's Bible

5 Λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμα Single

5 Λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμα Single

«Είσαι τόσο ελκυστική, δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι single…»

Η Σχολή μας δεν διαπραγματεύεται τέτοια ζητήματα. Δεν υπάρχει νόημα στο να δίνονται (ελαττωματικές) συμβουλές τύπου «δεν είσαι αρκετά ερωτική» ή «ίσως έχεις ανάγκη να μείνεις μόνη σου». Είναι λες και αυτές οι συμβουλές μπορούν μαγικά να δώσουν την απάντηση για τον ελέφαντα που βρίσκεται στο δωμάτιο.

Ως dating coach ήθελα να εστιάσω περισσότερο την προσοχή στους πιο αφανείς λόγους για τους οποίους κάποια γυναίκα ίσως να θέλει να είναι single.

#1. Η κοινωνία δεν θέλει να είσαι single

 Ο πρώτος και πιο σοβαρός λόγος ξεκινάει από την νοοτροπία ότι το να είσαι single είναι μειονέκτημα. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιες γυναίκες νιώθουν έτσι. Πολλές φορές οι άνθρωποι κατατάσσουν τις γυναίκες στο αντίστοιχο κοινωνικό status με βάση το αν βρίσκονται σε σχέση ή όχι.

Σε πολλές περιπτώσεις το κοινωνικό status θεωρείται θέμα προς συζήτηση. Άρα, με δικαιολογία αυτού του πράγματος, κάπως η συζήτηση καταλήγει στο «Μα γιατί! Αφού είσαι τόσο όμορφη…»

Όλο αυτό δημιουργεί μία άποψη. Την άποψη ότι το να είσαι single (ειδικά αν είσαι γυναίκα) είναι απλά κακό.

Στην πραγματικότητα, αν αφήσεις αυτού του είδους τα πράγματα να σε επηρεάσουν, όχι μόνο θα σηκώσεις όλες τις άμυνες σου και δεν θα γνωρίσεις κανένα, αλλά και θα καταστραφεί η ευχαρίστηση που σου προσφέρει η single ζωή.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς προκύπτει αυτό, αλλά η επιτυχία στην ζωή ενός single έρχεται με τον να την απολαμβάνεις όσο περισσότερο γίνεται.

Κυριολεκτικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιστρέφεις σπίτι μετά από θαυμάσιες διακοπές με τους φίλους σου, στέλνεις μήνυμα σε τρεις διαφορετικούς τύπους συγχρόνως για να δεις πώς θα εξελιχθεί το βράδυ σου, στο μάθημα yoga έσκισες και ξαφνικά ΜΠΑΜ! Γνωρίζεις κάποιον. Και λες όχι.

Αυτή είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι διατεθειμένη να αφήσεις τόσο εύκολα την single ζωή και αυτό γιατί είναι διασκεδαστική.

#2. Ασυνείδητα, προτιμάς να είσαι single

Ο επόμενος λόγος για τον οποίο είσαι ακόμα single είναι ότι πολύ πιθανόν στην ουσία να μην είσαι όντως. Είτε ακόμα σκέφτεσαι τον πρώην σου είτε έχεις μπει σε μία κατάσταση κατά την οποία ναι μεν πιστεύεις ότι θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, αλλά στην πραγματικότητα δεν είσαι τόσο διαθέσιμη συναισθηματικά για να το κάνεις.

Θα έρθω στο ίδιο μήκος κύματος μαζί σου για να σου πω ότι υπήρξε μία περίοδος στην ζωή μου που ήμουν τόσο κολλημένη με έναν άντρα που αγνοούσα το γεγονός ότι είναι ο πλέον λάθος άνθρωπος για εμένα.

Τον ακολουθούσα στα social media και μερικές φορές έπιανα τον εαυτό που να πιστεύει πραγματικά ότι θα ξανά είμαστε μαζί και ευτυχισμένοι. Αυτό όλο φυσικά σήμαινε ότι ακόμα και αν γνώριζα κάποιον καινούργιο και μου άρεσε, δεν θα είχα καμία ελπίδα επιτυχίας μαζί του. Κανένας δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την φαντασίωση μου για τον ένα και μοναδικό πρώην μου.

Επίσης, αν είσαι ευχαριστημένη με τον εαυτό σου για το ότι βγαίνεις με κάποιον στο χαλαρό, και είσαι εντάξει με αυτό, επειδή παρόλο που σου αρέσει πολύ, βγαίνεις μαζί του επειδή δεν ψάχνει ο ίδιος κάτι σοβαρό, ξανασκέψου το.

Σκέψου αν αναλώνεις τον χρόνο σου με κάποιον που δεν θα έπρεπε. Μήπως βγαίνεις μαζί του και εκμεταλλεύεσαι αυτή την παροδική ευχαρίστηση ώστε (έμμεσα) να αγνοήσεις οποιονδήποτε παρουσιαστεί μπροστά σου, έχοντας όλο το πακέτο που αναζητάς; Σκέψου το.3 Τρόποι να αντιμετωπίσεις την Αναποφασιστικότητα, 5 Λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμα Single

#3. Ο τρόπος ζωής σου δεν σου επιτρέπει κάτι διαφορετικό

Ο τρίτος λόγος που μπορεί να ισχύει για εσένα που είσαι single (ο οποίος μάλιστα δυσκολεύει το να ξεφύγεις από συνήθειες όπως οι παραπάνω) είναι αν μέσα σε όλα, προσθέτεις και τον κακό τρόπο ζωής.

Πρέπει να φροντίζουμε τους εαυτούς μας σαν να φροντίζουμε ένα παιδί. Τρώς και κοιμάσαι αρκετά; Αν είσαι μονίμως αγχωμένη και η ζωή σου έχει πλέον γίνει ένα μεγάλο πάρτι, ίσως δεν έχεις αρκετό χρόνο και δυνάμεις να σκεφτείς πραγματικά τι θέλεις. Ή ποιον θέλεις..;

Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό ακούγεται κάπως βαρετό και «ώριμο» αλλά αν μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις ορισμένα πράγματα στο μυαλό σου, αρχίσεις να έχεις λιγότερους περισπασμούς  και αρχίσεις να φροντίζεις το σώμα σου και την υγεία σου γενικότερα, σίγουρα θα είσαι σε θέση να πάρεις καλύτερες αποφάσεις.

Τέλος οι περιστασιακές γνωριμίες στα πάρτι που δεν σου προσφέρουν καμία ουσιώδη σύνδεση με τον άνθρωπο απέναντι σου (εκτός αν όντως είσαι σε φάση που ψάχνεις περιστασιακή ευχαρίστηση για μία νύχτα).

Τέλος η επιστροφή στο σπίτι με κάποιον που δεν σου αρέσει και τόσο αλλά, εντάξει, αυτός έκατσε σήμερα. Τέλος τα πρωινά με απαίσια hangover τα οποία σε ωθούν στο να πάρεις τηλέφωνο την «καβάτζα» σου μόνο και μόνο επειδή χρειάζεσαι μία αγκαλιά.

Στην ουσία, σταμάτα να μένεις σε καταστάσεις συμβιβασμού επειδή δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά ώστε να φύγεις από αυτές.

Θες να μάθεις πως να κάνεις τους άνδρες να σε διεκδικούν; Δες εδώ

#4. Η απότομη κριτική δεν είναι πάντα παραγωγική

Κάπως έτσι οδηγούμαστε στον τέταρτο λόγο, ο οποίος είναι ότι κρίνεις πολύ νωρίς. Αυτό μπορεί να είναι και θετικό και αρνητικό, αναλόγως την περίσταση.

Για παράδειγμα μπορεί να συναντήσεις έναν φοβερό τύπο, ο οποίος φαίνεται υπέροχος, γοητευτικός, ευγενικός όσο χρειάζεται… να βγείτε 4 ή 5 ραντεβού, και εκεί που εσύ είσαι ενθουσιασμένη εκείνος εξαφανίζεται. Ή αντίθετα, γνωρίζεις κάποιον και με την πρώτη κουβέντα σκέφτεσαι ότι δεν είναι αυτό που ψάχνεις, και φεύγεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, παρόλο που στην αρχή φαίνεται σαν να μην υπάρχει αυτή η φλόγα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, μετά από λίγο καιρό και λίγη περισσότερο τριβή στην επικοινωνία μεταξύ τους, ξαφνικά εμφανίζεται.

Χρειάζεται ωριμότητα, θέληση και υπομονή το ξεκίνημα μίας σχέσης. Ακόμα γνωρίζει ο ένας τον άλλο οπότε είναι πολύ λογικό και δίκαιο να πρέπει να δώσεις ορισμένο χρόνο. Έτσι μόνο χτίζεται η αγάπη και η πραγματική σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Όσο μεγαλώνουμε, δεν βιώνουμε την ζωή με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που νιώθαμε όταν ήμασταν έφηβοι και το ονομάζαμε «έρωτα» στην ενήλικη ζωή συνήθως είναι λίγο διαφορετικό.

Η αλήθεια είναι ότι αν νιώθαμε τον έρωτα με τον ίδιο τρόπο που τον νιώθαμε ως έφηβοι, μάλλον θα ενοχλούμασταν ως ενήλικες.

Σκέψου τις φιλίες σου. Σίγουρα χρειάστηκε χρόνος για να αναπτυχθούν. Ή σίγουρα σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και μετά από πολύ καιρό να συνειδητοποιήσεις πόσο υπέροχος είναι.

Μία ερωτική σχέση δεν είναι κάτι που συμβαίνει στην τύχη. Είναι δύο άνθρωποι που εμφανίζονται μπροστά με αφοσίωση και προσπαθούν να την χτίσουν σιγά σιγά.

Πολύ απλά

Οπότε, το πιο πιθανό για το ότι είσαι single να είναι ότι δεν αφιερώνεις χρόνο και ουσία στο να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να είσαι με κάποιον.

Οι ανθρώπινες σχέσεις και η αγάπη είναι επιλογές και φυσικά έχουν το τίμημα τους. Αφήνεις πίσω λίγη από την ελευθερία σου και στην θέση της βάζεις τον άνθρωπο που γνώρισες.

Πλέον, ναι, δεν θα μπορείς να γνωρίσεις και άλλους ανθρώπους (μάλλον), δεν θα μπορείς να μένεις σε πάρτι όλο το βράδυ, δεν θα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και δεν θα μπορείς να σκέφτεσαι κάποιο φανταστικό πρόσωπο με το οποίο θα ήθελες να είστε μαζί.

Η παγίδα εδώ είναι να καταλάβεις ότι δεν ψάχνεις κάτι το εξιδανικευμένο. Ψάχνεις για μία εκδοχή του εαυτού σου που θα είναι αρκετά ώριμη για να αναλάβει την ευθύνη του να μπει σε σειρά η ζωή σου.

Για να μπορέσεις να είσαι με κάποιον με ουσιαστικούς όρους αφοσίωσης θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον φόβο του να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να αποκολληθείς από παλιές συνήθειες και να μην κρίνεις νωρίς.

Κοινώς, πρέπει να καλλιεργήσεις το να είσαι θετική, ανοιχτόμυαλη, πρόθυμη και έτοιμη για συμβιβασμούς υπό τους δικούς σου όρους.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.