Εάν δεν είχες ποτέ Σχέση ή κάποια Γνωριμία, θυμήσου Αυτό - Women's Bible

Εάν δεν είχες ποτέ Σχέση ή κάποια Γνωριμία, θυμήσου Αυτό

Εάν δεν είχες ποτέ σχέση ή κάποια γνωριμία, θυμήσου αυτό, Όσα δε σου λένε για το διαζύγιο, Τα 5 συναισθηματικά στάδια που περνάς μετά από ένα χωρισμό

Είσαι περικυκλωμένη από φίλους που απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή και γνωρίζουν συνεχώς νέο κόσμο, παντρεύονται ή μιλούν ακόμα και για παιδιά, ενώ εσύ δεν είχες ποτέ σχέση στην εώς τώρα ζωή σου.

Δεν βρέθηκες ποτέ σε μια κανονική σχέση ή δεν βγήκες αρκετά ραντεβού πέρα από ένα, δύο. Αναρωτιέσαι λοιπόν τι να κάνεις από εδώ και πέρα.

Ευτυχώς, έχω μαζέψει τις καλύτερες συμβουλές πάνω στο θέμα για να σε βοηθήσω να καταλάβεις ότι είσαι απόλυτα φυσιολογική και ότι δεν πάει τίποτα στραβά μαζί σου επειδή δεν είχες ποτέ σχέση. Επίσης, ότι θέλεις βρίσκεται μπροστά σου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

#1 Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Είτε είσαι στα 20 σου, είτε πλησιάζεις τα 30, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η ηλικία σου είναι απλά ένα αριθμός. Είναι εύκολο να πέσεις θύμα των εξής κοινωνικών επιταγών:

  • Χρειάζεται να έχεις κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέχρι κάποια ηλικία.
  • Πρέπει να αποκατασταθείς και να κάνεις οικογένεια.
  • Βρίσκεσαι ακόμα στην ηλικία που πρέπει να διασκεδάζεις και να πειραματίζεσαι.

Όπως και να έχει, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από «εικόνες» και «ιστορίες» από όσα χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο, σε κάθε ηλικία της ζωή μας.

Προσπάθησε να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι αυτές οι προσδοκίες δεν ανταποκρίνονται πραγματικά στην ατομικότητα του καθενός από εμάς. Σίγουρα, δεν είσαι η μόνη που νιώθει ότι δεν ζει τη ζωή που θα έπρεπε να ζει.

Είναι εύκολο να κοιτάς άλλους ανθρώπους και να νιώθεις ζήλια επειδή είχαν αρκετούς σοβαρούς συντρόφους ενώ εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ σχέση.

Αλλά, οι σχέσεις τους είναι πιθανό να μην ήταν υγιείς ή εκπληκτικές. Απλά επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή τους μέχρι κάποια ηλικία, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους.

Είναι σίγουρα καλύτερο να ακούς τον εαυτό σου και τους ρυθμούς που έχεις και φυσικά να απολαμβάνεις την δική σου προσωπική πορεία, από το να πιέζεις και να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που κάνει κάποιος άλλος και τελικά δεν σε αντιπροσωπεύει.

Καλύτερα να είσαι μόνη στα 35 παρά να βρίσκεσαι σε μια άσχημη σχέση ή με αρκετές «τοξικές» γνωριμίες.

#2 Είτε είχες αρκετές σχέσεις, είτε δεν είχες ποτέ σχέση στη ζωή σου, βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου

Εάν θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις καινούριο κόσμο, ή απλά να δοκιμάσεις να δεις πως είναι να γνωρίζεις κάποιον, είναι στο χέρι σου να το πετύχεις. Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι θα βρεις τον ιδανικό άνδρα με το που θα βγεις έξω, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον να αναλάβεις την ευθύνη όσον αφορά τη γνωριμία σου με νέο κόσμο.

Χρειάζεται να βγεις έξω, είτε δοκιμάζοντας ένα τυχαίο ραντεβού, είτε συμμετέχοντας σε κάποια αθλητική ομάδα της γειτονιάς σου, είτε απλά με το να βγαίνεις στο τοπικό μπαρ λίγο περισσότερο από μια φορά το μήνα.

Και αν θες να γίνει πιο εύκολο, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις κάποια εφαρμογή γνωριμιών. Το online dating μπορεί να καταλήξει υπέροχο, καθώς βρίσκεις άτομα που ταιριάζουν με το προφίλ σου όσον αφορά τα ενδιαφέροντα, την ηλικία κλπ.

Θύμισε στον εαυτό σου ότι έχεις τον έλεγχο και ότι μπορείς να επιλέξεις εσύ ποιον θα δεις ξανά και ποιον όχι. Μπορείς ακόμα και να φύγεις στη μέση ενός ραντεβού και να ξαναπροσπαθήσει μετά από εβδομάδες. Δεν τρέχει τίποτα και είναι όλα μα όλα στο χέρι σου.

Μπορείς επίσης να ζητήσεις από τους φίλους σου να σου γνωρίσουν ελεύθερους γνωστούς τους. Δεν είσαι μόνη ή περίεργη επειδή δεν έχεις σχέση σε οποιαδήποτε ηλικία και οι άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν τον χρόνο σου, δεν θα σε κρίνουν για αυτό.

#3 Μπορείς να μάθεις στον εαυτό σου να έχει αυτοπεποίθηση

 Φυσικά, εάν δεν είχες ποτέ σχέση, μπορεί να νιώθεις ανασφαλής στην ιδέα που κατά πάσα πιθανότητα σου φαίνεται τρομακτική. Προσπάθησε να δεις την έλλειψη εμπειρίας σου ως μια διαδικασία φιλτραρίσματος και όχι ως απόρριψη ή μειονέκτημα.

Μην πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι ελκυστική ή ότι δεν αξίζεις την αγάπη επειδή δεν είχες σχέση στο παρελθόν με κάποιον. Για την ακρίβεια, απλά δεν έχεις βρει κάποιον ακόμα να αξίζει τον χρόνο σου.

Το να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι μια διαδικασία και λειτουργεί διαφορετικά για τον καθένα. Κάποιες γυναίκες προτιμούν να βγαίνουν συνέχεια ραντεβού και να γνωρίζουν πολλούς και διαφορετικούς άνδρες γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία, βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση τους. Απολαμβάνουν την προσοχή και τα κομπλιμέντα και νιώθουν αρεστές και επιθυμητές.

Για κάποιες άλλες, η αυτοπεποίθηση τους βελτιώνεται μέσω του διαρκούς και αυξανόμενου ενδιαφέροντος από μια αποκλειστική γνωριμία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φλερτ και τις νέες γνωριμίες προς όφελός σου και ταυτόχρονα να δουλέψεις την αυτοπεποίθηση σου.Εάν δεν είχες ποτέ σχέση ή κάποια γνωριμία, θυμήσου αυτό

#4 Μην έχεις τύψεις που δεν είχες ποτέ σχέση

 Αυτή είναι μια δύσκολη προσέγγιση να υιοθετήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά αξίζει. Προσπάθησε να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είσαι μόνη από επιλογή και ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχεις ενοχές ή άσχημα συναισθήματα για αυτό.

Αυτό ισχύει και για όταν θα ξεκινήσεις τις νέες γνωριμίες. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα πρώτα ραντεβού αυτό που προσδοκούμε ή θέλουμε. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τα παρατήσεις ή να αποθαρρυνθείς. Σημαίνει ότι δεν βρήκες τον κατάλληλο για όσο καιρό βγήκες έξω.

Αρκετές φορές είναι δύσκολο, ειδικά όταν νιώθεις πως είσαι έτοιμη να συναντήσεις κάποιον μοναδικό. Προσπάθησε λοιπόν, να ελέγξεις τα συναισθήματα σου και ιδιαίτερα την ανησυχία σου. Αποδέξου ότι θα υπάρξουν άσχημα ραντεβού αλλά επίσης δημιουργούν αστείες ιστορίες για τους φίλους σου.

Όταν αρχίσεις να βγαίνεις με μια πιο θετική διάθεση και δεν ανησυχείς από πριν αν τα πράγματα θα πάνε στραβά, τότε είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσεις συναισθήματα απογοήτευσης και να το μετανιώσεις.

Το να είσαι ρεαλίστρια είναι πολύ σημαντικό. Κράτα τα κριτήρια σου υψηλά αλλά προσπάθησε να πηγαίνεις στα ραντεβού χωρίς να έχεις ιδιαίτερες προσδοκίες πέρα από το να περάσεις καλά.

Αν τα πράγματα καταλήξουν αμήχανα ή δεν σε ενδιαφέρει καθόλου αυτός που έχεις βγει, απλά διασκέδασε το. Το dating πρέπει να είναι διασκεδαστικό πάνω απ’ όλα.

Θες να κάνεις τους άνδρες που σου αρέσουν να ενδιαφερθούν για εσένα; Δες εδώ

#5 Η «ιστορία» δεν επαναλαμβάνεται πάντα

 Μπορεί να είσαι μόνη τώρα επειδή είχες μία ή περισσότερες κακές εμπειρίες στο παρελθόν. Παρ’ όλο που είναι φυσιολογικό και πολλές φορές υγιές το να χρησιμοποιείς εμπειρίες του παρελθόντος ως οδηγό για το μέλλον, προσπάθησε να μην είσαι πολύ αυστηρή.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε η κακή συμπεριφορά κάποιου από το παρελθόν σου δεν καθορίζει κάθε άτομο που θα γνωρίσεις στο μέλλον. Εάν συνέβη κάτι που σε πλήγωσε, αξίζει να το αντιμετωπίσεις για αυτό ακριβώς που ήταν, πριν προχωρήσεις σε μια νέα γνωριμία.

Ο καθένας μας έχει κάποιο βίωμα που κουβαλάει μαζί του, αλλά είναι καλό πάνω απ’ όλα για εσένα να περιορίσεις αυτό το φορτίο και τον αντίκτυπο που έχει στις νέες γνωριμίες σου.

Αντιμετώπισε τις νέες καταστάσεις με ανοιχτό μυαλό και θυμήσου ότι τα πράγματα αυτή τη φορά μπορούν να είναι διαφορετικά εάν το θέλεις πραγματικά. Εάν δεν επιθυμείς κάτι να επαναληφθεί με κάποιον νέο άνδρα που θα γνωρίσεις, μπορείς να βρεις τρόπους να ελέγξεις την συμπεριφορά σου, πριν αυτή επηρεάσει το μέλλον της νέας σου γνωριμίας.

Φυσικά, χρειάζεται να εμπιστευτείς τον εαυτό σου. Εάν εντοπίσεις κάποια συμπεριφορά που σου θυμίζει κάτι από το παρελθόν, απλά άκουσε τον εαυτό σου και φρόντισε τον κατάλληλα.

#6 Υπάρχει «δεύτερη ευκαιρία»

Παρ’ όλο που όλοι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας, είναι καλό να αποκτάμε διαφορετική οπτική μια στο τόσο.

Εάν θέλεις να συναντήσεις τον κατάλληλο για εσένα και ακόμα δεν έχει συμβεί, υπάρχει η πιθανότητα να έχεις θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους σχετικά με το πως θα ήθελες να είναι.

Όλες το έχουμε κάνει όπως για παράδειγμα «Τρώει με το στόμα ανοιχτό! Δεν θέλω να τον ξαναδώ!» και ναι είναι δικαιολογημένο εκείνη τη στιγμή, μόνο και μόνο επειδή μας προκαλεί ένα αρνητικό συναίσθημα.

Θυμήσου όμως, ότι αρκετοί άνθρωποι αγχώνονται στα ραντεβού και ίσως να μην είναι ο πραγματικός τους εαυτός λόγω έντονης αμηχανίας. Εκτός και αν τα πράγματα έχουν πάει τρομακτικά άσχημα, θεωρώ πως είναι καλή ιδέα να προσπαθήσεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία και να τους γνωρίσεις καλύτερα.

Ίσως και να διαπιστώσεις ότι όταν είσαι πιο ανοιχτόμυαλη, παρατηρείς πράγματα σε εκείνους που πραγματικά σου αρέσουν και έχουν ενδιαφέρον.

Το να δώσεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία θα τον κάνει να νιώσει όμορφα και πιο άνετα με τον εαυτό του, οπότε και θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση την επόμενη φορά κάτι που θα του επιτρέψει να αναδείξει τον πραγματικό του εαυτό. Τον εαυτό που μπορεί να ερωτευτείς τελικά…

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.