Με Απέρριψε αυτός που μου αρέσει. Τι να κάνω; - Women's Bible

Με Απέρριψε αυτός που μου αρέσει. Τι να κάνω;

Με Απέρριψε αυτός που μου αρέσει. Τι να κάνω;

Με απέρριψε. Τώρα τι κάνω;

Η απόρριψη από ένα άτομο που μας αρέσει ξεπερνιέται δύσκολα. Αρχίζουμε να βομβαρδίζουμε το μυαλό μας με σκέψεις του τύπου «δεν είμαι αρκετά καλή», «δεν είμαι όμορφη», «τι έκανα λάθος», «γιατί κανείς δε με θέλει» κτλ. Φυσικά ο πόνος δε μένει μόνο στη σκέψη αλλά γρήγορα μεταφέρεται και στο σώμα όπως πόνος στην καρδιά, ταχυπαλμίες, ατονία.

Όταν αυτές οι αρνητικές σκέψεις ξεφύγουν από τον έλεγχό μας, μπορούν να μας καταστρέψουν. Έχει αποδειχθεί πως η απόρριψη μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Σε κάνει να νιώθεις πως δεν αξίζεις τίποτα και ορίζεις πλέον την αξία σου με βάση αυτήν. Για να με απέρριψε αυτός, σκέφτεσαι, μάλλον δεν αξίζω την αγάπη.

Πολλές φορές ορίζουμε την αξία μας με βάση το σύντροφό μας, κάτι που ελπίζω να ξέρεις πως είναι λάθος. Αν λοιπόν μας χωρίσει ή μας απορρίψει ένα νέο φλερτ, θεωρούμε πως δεν αξίζουμε τίποτα σα γυναίκες.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως η απόρριψη δε σε καθορίζει σαν γυναίκα. Μην την παίρνεις προσωπικά. Μην επιτρέπεις να σε ελέγξει και να καθορίσει την αξία σου. Πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματα που σου προκάλεσε και να βγεις πιο δυνατή από όλο αυτό.

Μπορείς να διαχειριστείς την απόρριψη πολύ καλύτερα από όσο πιστεύεις

Στην αρχή, όταν κάποιος σε απορρίπτει νιώθεις αβοήθητη. Σα να μην μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς αυτό το άτομο. Νιώθεις πως έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου και δε θα μπορέσεις ποτέ να το ξεπεράσεις.

Θα το ξεπεράσεις όμως, όσο και αν δεν το πιστεύεις. Κλάψε, φώναξε αλλά πρέπει να επανέλθεις. Προσπάθησε να βρεις τα θετικά της απόρριψης. Ίσως αυτό το άτομο δε σου φερόταν πάντα καλά, δε σου ταίριαζε, σε πίεζε.

Νιώθεις πως η υπερηφάνεια σου έχει πληγωθεί. Πως μπόρεσε να σε απορρίψει; Γιατί; Θυμήσου όμως πως αυτό που νιώθεις τώρα δε θα το νιώθεις για πάντα. Είναι ένα παροδικό συναίσθημα. Η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχίσεις και εσύ μαζί της. Control Freak: Δεν μπορείς να ελέγξεις την Απόρριψη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο με απέρριψε

Δεν μπορείς να ελέγξεις τους άλλους

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του γούστα. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για αυτό.

Δεν έχεις κανένα έλεγχο στο πως πρέπει να νιώθει, τι πρέπει να θέλει και τι πρέπει να κάνει. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι συνεχώς «πως γίνεται να με απέρριψε», είναι σα να λες πως έκανε λάθος επιλογή. Σα να έπρεπε να σε ρωτήσει πριν σε απορρίψει.

Κι εσύ δεν απορρίπτεις κάποιον που δε σου αρέσει για τους δικούς σου λόγους; Σου αρέσει να σε κατηγορεί για αυτήν σου την απόφαση;

Θέλεις να είσαι με ένα άτομο που δε σε θέλει; Που προσπάθησες πολύ να τον πείσεις να σε θέλει; Αντί λοιπόν να παρακαλάς και να προσπαθείς να αποδείξεις την αξία σου, εστίασε στον εαυτό σου και προχώρα μπροστά. Συνέχισε τη ζωή σου και βρες ένα άτομο που θα σε θέλει και θα τον θέλεις.

Με απέρριψε αλλά δεν είναι κι ο τελευταίος άντρας στη γη

Πολλές γυναίκες ζουν με το φόβο πως δε θα βρουν ποτέ άλλον άντρα σαν και αυτόν που είχαν. Πολλές μάλιστα μένουν σε σχέσεις που δεν τους αρέσουν, γιατί φοβούνται πως κανείς άλλος δε θα τις θέλει.

Ίσως αυτός ο φόβος είναι που σε κάνει να παίρνεις την απόρριψη τόσο προσωπικά. Αφού δε σε ήθελε αυτός, κανείς δε θα σε θέλει. Για να μη σε ήθελε σημαίνει πως κάτι ξέρει. Ενδιαφέρεσαι πολύ για τη γνώμη που έχει για σένα και καταλήγεις να ορίζεις τον εαυτό σου με βάση αυτόν. Αυτό που θέλεις είναι η επιβεβαίωση και η αποδοχή του.

Σκέψου για λίγο όμως πόσοι άντρες υπάρχουν γύρω σου. Δεν είναι ο μοναδικός, έτσι δεν είναι; Γιατί πιστεύεις πως δε θα σε θέλει κανένας άλλος άντρας, επειδή δε σε ήθελε ένας;

Μπορείς να γνωρίσεις κόσμο στο δρόμο, τη δουλειά, τη βόλτα ακόμα και μέσω εφαρμογών. Δεν υπάρχει λόγος να μείνεις κολλημένη σε αυτόν τον ένα που σε απέρριψε. Θα βρεις κάποιον άλλο καλύτερο, που θα ταιριάζετέ και θα θέλετε και οι δύο να είστε μαζί.

Η απόρριψη είναι αναπόφευκτη. Αυτό που μετράει είναι πως τη διαχειρίζεσαι

Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν αποφεύγεις να τη δεις. Όλοι οι άνθρωποι θα βιώσουν την απόρριψη στη ζωή τους. Στις σχέσεις, στη δουλειά, στον περίγυρο. Όσο «τέλειος» και αν είναι κάποιος, κάποια στιγμή στη ζωή του θα βιώσει την απόρριψη.

Χρησιμοποίησε την απόρριψη για να γίνεις καλύτερη, όχι για να νιώσεις αποτυχημένη. Όπως είπαμε, η απόρριψη δεν καθορίζει την αξία σου.

Θες να πατήσεις πάλι γερά στα πόδια σου και να δημιουργήσεις μια ποιοτική σχέση; Δες εδώ

Με απέρριψε αλλά εγώ ελέγχω πως νιώθω, κανένας άλλος

Πρέπει να θυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σου πως μόνο εσύ έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου. Μην επιτρέπεις σε κανέναν άλλον να σε ελέγξει. Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερη αν εσύ η ίδια δεν το επιτρέψεις.

Είναι λογικό να σε επηρεάζει κάτι κακό που είπε για σένα κάποιος αλλά δεν πρέπει να το αφήνεις να σε τρώει. Είναι η γνώμη του και έχει να κάνει με αυτόν. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Δικό σου πρόβλημα είναι αν επηρεάζεσαι από τους άλλους και καθορίζεις την αξία σου με βάση τη γνώμη τους για σένα.

Ο θυμός και η στενοχώρια που νιώθεις όταν σε απορρίπτουν θα περάσουν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν για πάντα. Αποδέξου τα και προσπάθησε να δεις τα θετικά όλου αυτού που συνέβη.

Με το να αφήνεις την απόρριψη να σε επηρεάσει, σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να ψάχνεις την αξία σου στους συντρόφους σου αλλά ούτε και επιβεβαίωση. Μέσα σου θα τα βρεις αυτά.

Μη ξεχνάς πως εσύ καθορίζεις πως νιώθεις για τον εαυτό σου!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.