Χαμόγελο: Το μυστικό σου όπλο - Women's Bible

Χαμόγελο: Το μυστικό σου όπλο

Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό, 3 τρόποι για να σε προσεγγίζουν και φλερτάρουν περισσότερο

Συναντάς σε ένα μαγαζί με ρούχα έναν γοητευτικό άνδρα, ο οποίος με μια πρώτη ματιά φαίνεται να σου αρέσει. Ο άνδρας αυτός σε πλησιάζει και γεμάτος χαμόγελο και αυτοπεποίθηση σου ζητάει μια γνώμη για ένα ρούχο.

Εσύ μαζεύεις όλο το κουράγιο σου, στέκεσαι δίπλα του και του δίνεις την απάντηση σου. Και στέκεσαι όπως πρέπει να σταθείς, η γλώσσα του σώματος περνά τα σωστά μηνύματα, μιλάς αρκετά δυνατά, ώστε να σε ακούει και να μην δείξεις φοβισμένη ή ντροπαλή.

Τέλεια κατάσταση, μα δεν λειτούργησε. Αυτός στην αρχή εδειχνε να θέλει να φλερτάρει μαζί σου όμως ξαφνικά σαν να άλλαξε γνώμη. Τι πήγε στραβά;

Χαμογέλα, φίλη μου, γιατί η απάντηση που θα σου δώσω πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή.

Πες μου ότι όταν του μίλησες είχες ένα ωραίο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Γιατί αν δεν είχες ξέρεις τι πήγε στραβά. Αυτό πήγε στραβά. Δεν του είχες χαμογελάσει. Το χαμόγελο λένε είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνει κάποιος με το στόμα του.

Όταν δεν χαμογελάς δείχνεις απειλητική

Ιστορικά, το χαμόγελο ήταν ο τρόπος που η κάθε φυλή ήξερε αν αυτός που πλησιάζει είναι εχθρός, απειλή για τον καταυλισμό, ή φίλος. Και τότε και τώρα το χαμόγελο δείχνει στους γύρω σου ότι είσαι φιλική και με καλές προθέσεις.

Μιλάς λοιπόν με αυτόν που σου αρέσει, ή κάποιον άνθρωπο που δεν σε γνωρίζει, και δεν χαμογελάς.

Αμέσως τίθεται σε λειτουργία το πανάρχαιο ένστικτό που προειδοποιεί αυτόν που σε βλέπει να είναι επιφυλακτικός, ακόμη και αμυντικός απέναντί σου. Αν ζούσαμε στην εποχή των σπηλαίων, ο πολεμιστής της φυλής θα σε είχε ήδη καρφώσει με το κοντάρι του.

Εντάξει, δεν ζούμε στην εποχή των σπηλαίων. Η κεντρική ιδέα όμως ισχύει ακόμη. Αν θες να δείξεις πως είσαι φιλικά διακείμενη και όχι απειλή πρέπει να χαμογελάσεις.

Δείχνεις ότι φοβάσαι

Επίσης εκείνοι που δεν χαμογελούν είναι συνήθως εκείνοι που φοβούνται. Δουλεύει και αντίστροφα δηλαδή. Όποιος δεν χαμογελά, είτε είναι ο ίδιος απειλή, είτε απειλείται. Είτε και τα δύο. Τέλος πάντων πιάνεις το νόημα. Όποιος χαμογελάει νιώθει άνεση, αυτοπεποίθηση, αισθάνεται και εμπνέει σιγουριά.

Επίσης νιώθεις και καλύτερα όποτε χαμογελάς. Είμαι βέβαιος επίσης πως έχεις δει φίλες σου που δεν είναι άνετες με τους άνδρες και κάθονται σε μια γωνιά σκυθρωπες και ανέκφραστες.

Όμως και οι περισσότεροι άνδρες το παρατηρούν αυτό.

Όσο πιο πολύ χαμογελάς τόσο πιο καλά. Το χαμόγελο, όπως και το γέλιο, είναι σημάδια ευτυχίας. Όσοι δεν είναι επιτυχημένοι στη ζωή, δεν χαμογελούν συχνά. Πιστέψε με, οι άνδρες το προσέχουν αυτό.

Είναι πολύ καλό να σε βλέπουν χαμογελαστή. Και είναι και πολύ γοητευτικό επίσης. Να χαμογελάς συνεχώς, ώστε ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι χαμογελάς για τον εαυτό σου και όχι για τους άλλους.

Και να μην είναι ψεύτικο το χαμόγελό σου

Κάνε το αληθινά. Ένα πραγματικό χαμόγελο δεν μπορείς να το αναπαράγεις. Δημιουργείται ασυνείδητα.

Ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα όταν αισθάνεσαι ευχαρίστηση, και τα μηνύματα αυτά ενεργοποιούν τους μυς γύρω από το στόμα, τα μάτια και στο μέτωπο. Οι μυς αυτοί ενεργοποιούνται μονάχα με το πραγματικό χαμόγελο. Για αυτό κι ένα βεβιασμένο χαμόγελο είναι ένα χαμόγελο που μένει μονάχα στο στόμα.

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, σαν ιός

Αν χαμογελάς με αλήθεια και ειλικρίνεια θα εισπράξεις ένα ανάλογο χαμόγελο. Την επόμενη φορά που θα βγεις με φίλες, όταν ακουστεί κάτι ευχάριστο και χαμογελάσεις, γύρισε να κοιτάξεις έναν άνδρα που σου αρέσει.

Θα δεις ότι και εκείνος θα σου χαμογελάσει. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα το γνήσιο χαμόγελο. (Αλλά κι αυτό που μόλις διάβασες ένα πολύ χρήσιμο κολπάκι)

Να θυμάσαι και κάτι τελευταίο: το χαμόγελο πρέπει να είναι φυσικό. Να μην το ζορίζεις εκείνη τη στιγμή. Χαμογέλα λοιπόν πριν σε δουν. Καθώς θα αποκτάς αυτοπεποίθηση, θα δεις ότι θα χαμογελάς και περισσότερο.

Αν βρεθείς σε μέρος ή σε περίσταση που δεν σου βγαίνει με τίποτα να χαμογελάσεις, δοκίμασε αυτό: χαμογέλα ψεύτικα αλλά να έχεις στο νου σου μερικές ευχάριστες εμπειρίες, που σε είχαν κάνει ευτυχισμένο.

Το ψεύτικο χαμόγελο θα αρχίσει να γίνεται αληθινό πριν καν το καταλάβεις. Πλησίασε κάποιους ανθρώπους με το χαμόγελο αυτό στο πρόσωπό σου. Το αποτέλεσμα θα σε κάνει να χαμογελάσεις εκ νέου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.