Πως να κάνεις την Πρώτη Κίνηση στο Φλερτ - Women's Bible

Πως να κάνεις την Πρώτη Κίνηση στο Φλερτ

Πως να κάνεις την Πρώτη Κίνηση στο Φλερτ

Όλες και όλοι έχουμε μάθει πως η πρώτη κίνηση στο φλερτ πρέπει να γίνεται από τον άνδρα. Ο άνδρας είναι ο κυνηγός και αυτός πρέπει να προσελκύσει τη γυναίκα που του αρέσει.

Η πρώτη κίνηση στο φλερτ είναι πολύ αγχωτική, πόσο μάλλον όταν θέλει να την κάνει μια γυναίκα που έχει μάθει πως αυτό είναι «δουλειά» του άντρα.

Στην κοινωνία πολλές φορές, ο ρόλος της γυναίκας θεωρείται υποδεέστερος από εκείνον του άντρα. Υπάρχουν πράγματα, όπως στα επαγγέλματα, που θεωρείται πως μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει.

Το ίδιο ισχύει και για το φλερτ και τις σχέσεις. Η γυναίκα, μας λένε, αναμένεται να επιτρέψει στον άντρα να έχει τον πρώτο λόγο για το φλερτ και τη σχέση τους.

Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση στο φλερτ

Μπορεί να φανεί σοκαριστικό σε αρκετούς, αλλά ναι, μια γυναίκα μπορεί να φλερτάρει έναν άνδρα και να κάνει την πρώτη κίνηση.

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις να έρθει ο άντρας να σου μιλήσει. Όταν κάποιος σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, μπορείς, αν το θες, να πας να του μιλήσεις και να τον φλερτάρεις πρώτη.

Το ότι κάποιοι μας έμαθαν πως ο άντρας πρέπει να είναι ο «κυνηγός» και η γυναίκα το «θήραμα» δε σημαίνει ότι ισχύει.

Αν δε μιλήσεις εσύ σε αυτόν που σου αρέσει, υπάρχουν πιθανότητες να μην το κάνει ποτέ εκείνος. Γιατί λοιπόν να χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα άτομο που σου άρεσε από την πρώτη στιγμή που το είδες;

Μπορεί να σου έχουν πει πως η πρώτη κίνηση στο φλερτ είναι αντρική υπόθεση και πως αν την κάνεις εσύ θα τον γειώσεις και θα τον ξενερώσεις αλλά μάντεψε, ούτε αυτό ισχύει. Ίσα ίσα που πολλοί άντρες βρίσκουν ελκυστική και δυναμική μια γυναίκα που φλερτάρει πρώτη.

Ίσως υπάρχουν άντρες που ξενερώνουν με το να κάνει την πρώτη κίνηση η γυναίκα αλλά σίγουρα δε θες να είσαι με κάποιον που δεν πιστεύει στην ισότητα των φύλων. Το να απειληθεί κάποιος από αυτή σου την κίνηση σημαίνει πως έχει ανασφάλειες και είναι κολλημένος σε στερεότυπα.

Μην ντρέπεσαι να πεις σε κάποιον ξεκάθαρα πως σου αρέσει. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν κάποιος είναι ευγενικός μαζί τους ή τους φλερτάρει.

Μπορείς να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση στο φλερτ ή να περιμένεις τον άντρα να την κάνει. Ό,τι και αν επιλέγεις κάθε φορά, πρέπει να γίνεται γιατί το θες και όχι γιατί έτσι σου είπαν.

Μη φοβάσαι να ρισκάρεις και να κάνεις τη πρώτη κίνηση στο φλερτ προς αυτόν που σου αρέσει. Δε ξέρεις τι καλό μπορεί να βγει από αυτή την κίνηση.

Ακόμα και αν δε βρεις ανταπόκριση, θα νιώσεις δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση που έσπασες τα στερεότυπα και μίλησες πρώτη σε αυτόν που σου αρέσει. Πως να κάνεις την Πρώτη Κίνηση στο Φλερτ

Να είσαι αυθόρμητη

Πολλές φορές ίσως νιώσεις πως το να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση στο φλερτ δείχνει απελπισία. Είναι όμως το ακριβώς αντίθετο.

Θέλει πολύ θάρρος να κάνεις την πρώτη κίνηση και να σπάσεις τον πάγο, είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας.

Οπότε να είσαι σίγουρη πως δε θα περάσεις απαρατήρητη.

Πήγαινε και μίλα του. Γιατί όχι, κέρασε τον και κάτι.

Αν ο άντρας που σου αρέσει είναι και ντροπαλός, θα καταφέρεις να τον γνωρίσεις, γιατί πολύ πιθανό να ντρεπόταν να έρθει να σου μιλήσει εκείνος.

Να έχεις αυτοπεποίθηση

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας γυναίκας είναι η αυτοπεποίθησή της. Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση δεν περνάει απαρατήρητη. Διεκδικεί αυτό που θέλει και αυτό είναι ολοφάνερο.

Θα του αρέσει να κάνεις την πρώτη κίνηση στο φλερτ

Θα εκπλαγείς με το πόσες γυναίκες υποτιμούν το φλερτ. Στους άντρες αρέσει πολύ η προσοχή και το να τους φλερτάρουν.

Νιώθουν πως είναι σημαντικοί και βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής σου. Φλέρταρε μαζί του, κάνε αστεία, γέλα και πέρνα καλά.

 Θέλεις να μάθεις πως να κάνεις τη πρώτη κίνηση στο φλερτ; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Να είσαι ξεκάθαρη

Δεν έχει σημασία πόσο προφανές νομίζεις πως είναι το ότι φλερτάρεις. Υπάρχουν άτομα που δεν το καταλαβαίνουν.

Να είσαι ξεκάθαρη λοιπόν πως ενδιαφέρεσαι για το άτομο με το οποίο μιλάς.

Η κοινωνία και ο περίγυρος μάς έχουν μάθει πως η πρώτη κίνηση στο φλερτ είναι ανδρική υπόθεση. Δεν μπορεί να το κάνει μια γυναίκα αυτό.

Δεν είναι λογικό να γίνει αυτή ο κυνηγός.

Που είναι όμως το κακό στο να κάνει μια γυναίκα την πρώτη κίνηση; Πουθενά.

Είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που νιώθεις και όχι ό,τι σου επιβάλλουν. Αν δεις κάποιον που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, μην κολλάς σε στερεότυπα.

Πήγαινε μίλα του.

Που ξέρεις; Ίσως γνωρίσεις τη νέα σου σχέση!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.