Πως να του δείξεις ότι Ενδιαφέρεσαι - Women's Bible

Πως να του δείξεις ότι Ενδιαφέρεσαι

Πως να του δείξεις ότι Ενδιαφέρεσαι

Αν ενδιαφέρεσαι για εκείνον, είναι σημαντικό να μπορείς να του το δείξεις.

Το γνωρίζω καλά αυτό.

Χρειάζεται να παραδεχτώ πως ξέρω ένα, δύο πράγματα για το πως είναι να μένεις κολλημένη στο στάδιο μεταξύ της γνωριμίας και του πρώτου ραντεβού. Για την ακρίβεια, πολλές φορές εμείς οι γυναίκες νιώθουμε άβολα να κάνουμε την πρώτη κίνηση και χάνουμε τον έλεγχο.

Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές απλά ξέρουμε πότε αρέσουμε σε κάποιον και συχνά το ενδιαφέρον των ανδρών μας φαίνεται προφανές. Αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα και για τους άνδρες. Απλά δεν είναι καλοί στο να αντιλαμβάνονται τα σημάδια. Δεν έχει να κάνει με ευφυία αλλά με διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Πολλές γυναίκες λοιπόν θέλουν να κάνει αυτός την πρώτη κίνηση αλλά οι άνδρες από την μεριά τους έχουν να αντιμετωπίσουν την απόρριψη και η απόρριψη ποτέ δεν κάθεται καλά στον οποιοδήποτε.

Ακόμα και αν προτιμάς να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι τα χέρια σου είναι δεμένα. Υπάρχουν τρόποι να επικοινωνήσεις το ενδιαφέρον σου αποτελεσματικά χωρίς να νιώθεις ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Ελπίζω να έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι η τηλεπάθεια δεν δουλεύει, οπότε εδώ έχω μαζέψει 5 τρόπους για να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι.

#1 Αν ενδιαφέρεσαι τότε Φλέρταρε

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για το φλερτ είναι ότι θα πρέπει να το παίξεις δύσκολη για να τον κάνεις να ενδιαφερθεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με αυτή την στρατηγική, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να παραπλανήσει τον άλλο.

 Εάν σου αρέσει κάποιος, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να τον αγνοήσεις και να προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει. Μην το κάνεις λοιπόν αυτό στον εαυτό σου και μπαίνεις σε διαδικασία να δείξεις κάτι το οποίο δεν ισχύει. Αντίθετα, δώσε στο φλερτ μια ευκαιρία.

Το φλερτ σε βοηθάει να γίνεις πιο επικοινωνιακή και αυθεντική, τα οποία αποτελούν έναν πολύ ωραίο τρόπο να δείξεις ότι είσαι προσεγγίσιμη και ότι ενδιαφέρεσαι. Δείχνει επίσης ότι νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και ότι ξέρεις τι θέλεις. Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου, ποια αστεία σου αρέσουν, κλπ. Το να ανοιχτείς είναι ένας υπέροχος τρόπος να φλερτάρεις και να δείξεις σε κάποιον ότι δεν είσαι κλειστή και απόμακρη.

#2 Να έχεις θετική ενέργεια

Μερικές φορές μας φαίνεται πιο εύκολο να μιλήσουμε για πράγματα που μας ενοχλούν: άσχημος καιρός, δυνατή μουσική, πολυκοσμία. Η αλήθεια είναι όμως ότι έτσι δείχνεις μια αρνητικότητα. Αυτό αυτόματα κάνει τον συνομιλητή σου να νιώθει ανασφάλεια και να βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση για το τι μπορεί να σκεφτείς για αυτόν ή αν θα τον κρίνεις. Φαντάζομαι δεν είναι αυτή η ατμόσφαιρα που θα ήθελες να δημιουργήσεις όταν μιλάς με κάποιον και μέσα σου ελπίζεις να σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού.

Είναι απόλυτα λογικό να μιλήσετε για μια κοινή εμπειρία – ακόμα και αρνητική –αλλά θα πρέπει να φροντίσεις να μην είναι αυτή η αρνητική εμπειρία το επίκεντρο της συζήτησης. Αντίθετα, προσπάθησε να οδηγήσεις την συζήτηση σε κάτι θετικό που βίωσες μέσα από αυτή την εμπειρία. Ξεκίνα μια συζήτηση που θα μάθετε τα κοινά σας ενδιαφέροντα, τι σας αρέσει κλπ.

#3 Διεύρυνε τον κύκλο σου

Είναι σημαντικό να φροντίσεις να τον κάνεις να νιώσει ευπρόσδεκτος, ειδικά αν βρίσκεστε σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων – και ειδικά αν αυτή η ομάδα αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

Είναι απόλυτα κατανοητό όταν είσαι σε ένα πάρτι να βρίσκεσαι με τις φίλες σου αλλά αν θέλεις να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον, φρόντισε η γλώσσα του σώματός σου να δείχνει το ίδιο. Προσκάλεσέ τον ή κάνε του μία ερώτηση. Γενικά άρπαξε την ευκαιρία να τον συστήσεις στους φίλους σου.

Θα εκτιμήσει την προσπάθεια σου να τον κάνεις να νιώσει άνετα και ίσως να τον κάνει να θέλει να περάσει την επόμενη μέρα μαζί σου.

#4 Αν ενδιαφέρεσαι δείξε το με τη γλώσσα του σώματος

Το να δείξεις σε κάποιον ότι ενδιαφέρεσαι δεν έχει να κάνει μόνο με το τι λες αλλά και με τον τρόπο που το λες. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια συζήτηση δείχνει εντελώς διαφορετική όταν μιλάς στον «πιθανό» σύντροφο σου απ’ ότι σε έναν τυχαίο τύπο.

Η ανοιχτή γλώσσα σώματος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φλερτάρεις υπερβολικά ή να τον αγγίζεις συνεχώς. Απλά χρειάζεται να ακούς τι σου λέει και ταυτόχρονα να διατηρείς οπτική επαφή και να δείχνεις το ενδιαφέρον σου με ένα χαμόγελο.

Παρ’ όλο που έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες δυσκολεύονται να το καταλάβουν όταν μια κοπέλα ενδιαφέρεται, το να ενισχύεις τις κινήσεις σου και την θετικότητα σου σίγουρα θα βοηθήσει.

Αναρωτιέσαι πώς να του δείξεις πως ενδιαφέρεσαι ωστε να κάνει επιτέλους την κίνηση; Δες εδώ

#5 Κάνε την πρώτη κίνηση

Στο τέλος της ημέρας πόσο ακόμα να προσπαθήσεις να τον κάνεις να καταλάβει ότι τον θες; Εάν έχεις προσπαθήσει όλα τα παραπάνω και δεν δουλεύει τίποτα, τότε ήρθε η ώρα να τον προσεγγίσεις πιο άμεσα.

Κάνε την πρώτη κίνηση με κάτι απλό.

Για παράδειγμα, μπορείς να του πεις ότι σου αρέσει ο χρόνος που περνάτε μαζί και αυτό επιτέλους να τον κάνει να καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι. Συνέχισε να συζητάς μαζί του, κάνε κομπλιμέντα αραιά και που, ρώτησε τον για την προσωπική του ζωή, δώσε του τον αριθμό σου ή απλά ζήτησε του να βγείτε.

Μπορεί να τον ξαφνιάσεις με το τελευταίο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβει και να μην αναλάβει δράση. Ίσως και να του διευκόλυνες μόλις την ζωή – είναι πιθανόν να προσπαθούσε να βρει το κουράγιο να σου ζητήσει εκείνος να βγείτε.

Για μερικές γυναίκες είναι απλά η στάνταρ μέθοδος τους να ζητούν από κάποιον να βγουν ραντεβού ενώ για κάποιες άλλες η τελευταία τους λύση. Όπως και να έχει, είναι αναμφισβήτητα ένας αποτελεσματικός τρόπος να του δείξεις ότι είσαι ανοιχτή και ενδιαφέρεσαι. Και ποτέ δεν ξέρεις, ίσως αυτό να ήλπιζε για καιρό.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.