Γιατί δεν κάνουν την Πρώτη Κίνηση οι Γυναίκες στο Φλερτ; - Women's Bible

Γιατί δεν κάνουν την Πρώτη Κίνηση οι Γυναίκες στο Φλερτ;

Γιατί δεν κάνουν την πρώτη κίνηση οι γυναίκες στο φλερτ;

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μεγαλώσει με τη νοοτροπία πως οι άντρες πρέπει να κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση. Αλλά γιατί; Θεωρούμε δεδομένο πως η πρώτη κίνηση στο φλερτ είναι δουλειά των αντρών, που δε σκεφτόμαστε καν να την κάνουμε εμείς.

Μας φαίνεται φυσιολογικό να είναι ο άντρας ο «κυνηγός».Μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν αυτή είναι μια απαρχαιωμένη αντίληψη, που σιγά σιγά πρέπει να κοπεί;

Η σχέση για να λειτουργήσει απαιτεί ισότιμη προσπάθεια και από τους δύο. Έτσι δεν είναι; Γιατί όμως η πρώτη κίνηση να γίνεται μόνο από άντρες; Είτε βρισκόμαστε σε μπαρ είτε έξω στο δρόμο, περιμένουμε από τον άντρα την πρωτοβουλία. Ζητάμε ισότητα μεταξύ των φύλων αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που θεωρούμε πως «είναι των αντρών».

Η πρώτη κίνηση δείχνει αυτοπεποίθηση, είτε γίνεται από τον άντρα είτε από τη γυναίκα. Παρακάτω ακολουθούν μερικά πράγματα που θα συμβούν αν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.

#1 Θα εκτιμήσουν ότι τόλμησες να κάνεις την πρώτη κίνηση

Δεν είναι συνηθισμένο οι γυναίκες να κάνουν την πρώτη κίνηση. Λίγες είναι αυτές που θα ανατρέψουν τα δεδομένα. Η πρωτοβουλία στο φλερτ από την πλευρά της γυναίκας κάνει εντύπωση στους άνδρες ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί δεν είναι συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο.

Τους δείχνει ότι είσαι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, που ξέρει τι θέλει και δε φοβάται να το πάρει. Ίσως πάλι είναι ντροπαλοί και χαίρονται που τους μίλησες εσύ, γιατί αυτοί δε θα το έκαναν.

#2 Κάνοντας την πρώτη κίνηση θα βγεις από τη ζώνη άνεσης σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να κοιταχτείτε με έναν άντρα, να υπάρχει μια αμοιβαία έλξη αλλά να μη γίνει τίποτα παραπάνω; Είναι πολύ βολικό να πιστεύεις ότι το βλέμμα σου και μόνο θα τον κάνει να έρθει να σου μιλήσει. Αν σου αρέσει όμως γιατί δεν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα; Τι μπορεί να πάει στραβά;

#3 Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πει όχι

Στη χειρότερη περίπτωση θα σου πει ότι δεν ενδιαφέρεται. Είναι πολύ πιθανό όμως οι άντρες να ενθουσιαστούν με την πρωτοβουλία σου να πας πρώτη να μιλήσεις και να θελήσουν να σε γνωρίσουν. Η πρώτη κίνηση δείχνει αυτοπεποίθηση! Ακόμα και όχι να σου πει, δεν έχασες τίποτα.

#4 Μπορεί αυτός που σου αρέσει να είναι ντροπαλός

Πόσες φορές έχεις δει έναν άντρα που σου αρέσει πολύ αλλά είναι ντροπαλός; Ίσως είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Είναι κρίμα να τον χάσεις επειδή αυτός είναι ντροπαλός για να κάνει την πρώτη κίνηση και εσύ γυναίκα, που πιστεύει ότι δεν κάνουμε εμείς πρώτες κίνηση.

Τι λες λοιπόν, θα τον αφήσεις να φύγει; Με το να μην κάνεις εσύ πρώτη κίνηση αποκλείεις ένα γκρουπ αντρών που μπορεί να σου αρέσουν, όπως οι ντροπαλοί που αναφέραμε παραπάνω.Γιατί δεν κάνουν την πρώτη κίνηση οι γυναίκες στο φλερτ;

#5 Κάνοντας την πρώτη κίνηση παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου

Σου αρέσει κάποιος και πας να του μιλήσεις. Παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Δεν περιμένεις πότε και αν θα έρθει αυτός να σου μιλήσει. Ξέρεις τι θέλεις και το διεκδικείς. Δεν είναι ωραίο να επιλέγεις εσύ σε ποιον θα μιλήσεις;

#6 Συμβάλλεις και στην αλλαγή των στερεοτύπων

Δε μπορείς να ζητάς ισότητα ενώ ακόμα θεωρείς πως κάποια πράγματα είναι μόνο για άνδρες ή μόνο για γυναίκες. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις όσα θεωρείς φυσιολογικά και δεδομένα. Ξέχνα πως η πρώτη κίνηση στο φλερτ είναι των αντρών και κάνε την εσύ.

Είμαι σίγουρη πως δε θα πάθεις τίποτα κακό. Όπως είπαμε, το μόνο που μπορεί να πάει στραβά είναι να σου πει ότι δεν ενδιαφέρεται. Εσύ όμως θα έχεις δοκιμάσει και ως γνωστόν, μετανιώνουμε για όσα δεν κάναμε, όχι για όσα κάναμε.

Δεν πιστεύεις πλέον ότι είναι ώρα να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία; Να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου; Δοκίμασε το, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Μίλα σε αυτόν που σου αρέσει στη στάση του λεωφορείου, στην καφετέρια, οπουδήποτε. Να είσαι σίγουρη πως θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση και θα ανακαλύψεις έναν νέο κόσμο.

Και αν έχεις βρεί κάποιον που σου αρέσει και θες να τον γοητεύσεις, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.