Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν - Women's Bible

Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν

Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν, Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά μόνη στη σχέση

Ας το παραδεχτούμε – Η ζωή είναι περίπλοκη και μας φέρνει συχνά αντιμέτωπες με απογοητεύσεις.

Πράγματα που δεν θέλουμε να συμβούν, συμβαίνουν όλη την ώρα.

  • Ο υπολογιστής σου θα χαλάσει ξαφνικά μια ώρα πριν την προθεσμία της εργασίας σου.
  • Αυτός που σου αρέσει θα σταματήσει να σου τηλεφωνεί πάνω που νόμιζες ότι τα πηγαίνατε τέλεια και μίλησες στην οικογένεια σου για αυτόν.
  • Θα ξεχάσεις το κινητό σου στο ταξί προς τον δρόμο για αεροδρόμιο.

Ατυχίες συμβαίνουν. Ειδικά στο φλερτ.

Παρ’όλο που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί, το πως θα το χειριστούμε όταν μας τύχει και τι στάση θα κρατήσουμε είναι στο χέρι μας.

Ας μιλήσω λοιπόν για την τελευταία δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκα και πως αυτή με βοήθησε να αποφύγω απογοητεύσεις αλλά και να φερθώ δυναμικά.

Αντιμετωπίζοντας τον «βούρκο»

Πριν λίγες εβδομάδες γύρισα σπίτι από ένα όμορφο διήμερο. Ανανεωμένη και χαλαρή ανυπομονούσα για ένα ακόμη ήσυχο βράδυ πριν ξεκινήσω δουλεία την επόμενη μέρα.

Ξαφνικά, ανακαλύπτω ότι στάζει νερό από το ταβάνι μου.

Α είπα ότι έσταζε;

Ναι… ήταν λες και είχε ξεσπάσει μπόρα μες το σπίτι μου.

Δεν θα έλεγα ότι ήταν η επιστροφή που επιθυμούσα.

Στην αρχή είχα αρχίσει να χάνω το μυαλό μου.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό τώρα; Τι να κάνω; Σάββατο βράδυ; Ποιος θα μπορέσει να το φτιάξει αυτό Σάββατο βράδυ;

(Ψυχραιμία. Βαθιά ανάσα…)

Κάλεσα έναν γνωστό μου και κατάφερε να επιδιορθώσει την διαρροή σχετικά γρήγορα.

Βέβαια με αντάλλαγμα μια μεγάλη ρωγμή στο ταβάνι μου και ένα κομμάτι του τοίχου να εγκαταλείπει το σπιτάκι μου.

Φυσικά και υπήρχε παντού ακαταστασία.

Εννοείται πως υπήρχε μούχλα αρκετή ώστε να μου κάνει παρέα σε περίπτωση που ένιωθα μόνη μου.

Και φυσικά το σπίτι μου μετατράπηκε σε ζώνη εργασίας και επισκευής.

Αμέσως – Πέρασα στην κατάσταση του θύματος.

«Αλήθεια; Έπρεπε να μου συμβεί αυτό τώρα; Τώρα που έφτασα επιτέλους σπίτι και έχω τόση δουλειά να κάνω αύριο;»

Παρατήρησα ότι είχα απίστευτη ένταση μέσα μου. Αρνιόμουν την πραγματικότητα και ότι συνέβαινε γύρω μου, άρχισα να νιώθω απελπισία και νευρικότητα και σκεφτόμουν ότι τα πάντα ήταν εκτός ελέγχου.

Και τότε συνειδητοποίησα…

Μισό λεπτό.

Αυτό συμβαίνει είτε μου αρέσει είτε όχι.

Μπορώ είτε να κάθομαι να γκρινιάζω για αυτό όσο χρειαστεί – ακόμα και αν δεν βγάζει πουθενά.

ή

Μπορώ να αποδεχτώ ότι συμβαίνει επειδή απλά έτυχε – η ζωή είναι μια απρόβλεπτη, μια τρελή, μια θαυμάσια περιπέτεια. Ας χαλαρώσω.

Συνειδητοποίησα ότι εγώ έκανα την κατάσταση δύσκολη μέσα στον πανικό μου.

Μην με παρεξηγήσεις. Φυσικά και ήταν δύσκολη κατάσταση και θα τάραζε την καθημερινότητα μου.

Αλλά είχα την δύναμη να την αποδεχτώ και να μην το κάνω χειρότερο με τον πανικό μου.

Είχα την δύναμη να χαλαρώσω ή να αντισταθώ και να γεμίσω με αρνητικά συναισθήματα.

Όλα είχαν να κάνουν με την αντίδραση μου και σε τι θα επέλεγα να εστιάσω.

«Εντάξει ζωή, θέλεις να μου φέρεις μια καταστροφή; Φέρ’τη! Μπορώ να το διαχειριστώ!»

Φαίνεται τόσο απλό – απλά χαλάρωσε, έτσι; Ξέρω, κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από μια κατάσταση.

Ειδικά όταν είναι μπλεγμένα τα συναισθήματα μας!

Οπότε η ερώτηση είναι η εξής: Πως χαλαρώνω όταν έχουν πυροδοτηθεί απανωτά αρνητικά συναισθήματα;

Θες να αποφύγεις τις απογοητεύσεις στο φλερτ; Δες εδώ

Βρες το Πλεονέκτημα στις Απογοητεύσεις

Η κάθε κατάσταση είναι μοναδική. Ωστόσο, βρήκα 2 συγκεκριμένες ερωτήσεις που αν τις κάνεις στον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή, μπορούν γρήγορα να σε γλιτώσουν από την ένταση και να σε οδηγήσουν από την θέση του θύματος στην δυναμικότητα. Αυτή η αλλαγή στην σκέψη φυσικά και δεν λύνει τα προβλήματα σου αλλά σίγουρα σε οπλίζει με μια τακτική που σε βοηθά να ελιχθείς στις δύσκολες στιγμές με περισσότερη δύναμη και ηρεμία.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος λοιπόν για να μετατρέψεις τον εκνευρισμό, τις απογοήτευσεις και την ένταση σε ηρεμία και δυναμικότητα είναι να αναρωτηθείς τα εξής:

1) Πως μπορεί αυτή η κατάσταση να με ωφελήσει;

2) Τι ευκαιρία μου δίνει;

Εάν λοιπόν πάρεις μια δυσάρεστη κατάσταση και την αλλάξεις, θα ανακαλύψεις πως μπορεί να καταλήξεις να επωφεληθείς. Ξαφνικά θα νιώσεις πιο δυναμική και θα αποκτήσεις τον έλεγχο.

Αυτό είναι φυσιολογικό να σε δυσκολέψει – καθώς τις περισσότερες φορές όταν μας συμβαίνει κάτι δυσάρεστο τείνουμε να εστιάζουμε στον πόνο που μας προκαλεί.

Αλλά το να εστιάζουμε σε κάτι που «χάνουμε» και δεν έχουμε τον έλεγχο του, δεν μας βοηθά καθόλου. Αυτό που δημιουργεί, είναι ένα αίσθημα αδυναμίας, μας κάνει να συμπεριφερόμαστε ως θύματα και μας βγάζει εκτός ελέγχου.

Για να είμαι ξεκάθαρη, δεν εννοώ να κάνεις ταχύρυθμα στον διαλογισμό, λέγοντας ότι όλα είναι υπέροχα και να κάνεις γιόγκα στο σαλόνι σου. Δεν προτείνω να αρνηθείς τα συναισθήματα σου – για την ακρίβεια, το να τους δώσεις χρόνο και να τα αποδεχτείς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας αυτής.

Όταν αναρωτηθείς λοιπόν για όλα αυτά που αναφέραμε, θα συνειδητοποιήσεις ότι παντού υπάρχουν ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σαν προσωπικότητα και γιατί όχι να σου αλλάξουν την ζωή.

Ίσως το ότι ξεκίνησες μια νέα δουλειά να σε εμπνεύσει με απροσδόκητους τρόπους. Το νέο περιβάλλον εργασίας μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους από την εναλλακτική του καναπέ σου.

Οι ατυχίες και οι απογοητεύσεις λοιπόν, όταν τις δεις από διαφορετική οπτική γωνία και η απάντηση «ναι» σε ότι σου προσφέρει η ζωή, θα σε κάνει να γυμνάσεις τον συναισθηματικό σου μυ.

Ήταν λοιπόν τα πάντα στο σπίτι μου έτοιμα να παραδοθούν στο χάος – διακόπτοντας τον καλά οργανωμένο κόσμο μου και την καθημερινότητα μου;

Ναι.

Αλλά το γεγονός ότι αποφάσισα να το αποδεχτώ και να κάνω ότι μπορώ για αυτό, με έκανε να νιώσω αυτοπεποίθηση. Δεν επρόκειτο να αφήσω αυτή την κατάσταση να με καταβάλει, αντίθετα θα την χρησιμοποιούσα προς όφελός μου.Μα γιατί δεν με θέλει; Διαχειρίσου την Απόρριψη, Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν

Φλερτ και Απογοητεύσεις

Αρκετά συχνά έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που συμπεριφέρονται σαν θύμα των συνθηκών της ζωής τους και οι οποίοι είναι θυμωμένοι με ότι συμβαίνει στην σχέση τους ή στο φλερτ.

Πολλές γυναίκες απλά εγκαταλείπουν την ιδέα του φλερτ και είναι κυνικές επειδή έχουν «καεί» ή απογοητευτεί πολλές φορές. Ίσως να έχουν βιώσει την απόρριψη και είναι πληγωμένες ή και θυμωμένες.

Νιώθουν απογοήτευση πηγαίνοντας από το ένα ραντεβού στο άλλο, χωρίς να γνωρίζουν κάποιον που να τις ενδιαφέρει και καταλήγουν να κατηγορούν τους άνδρες, την εξωτερική τους εμφάνιση ή κάτι άλλο για το ότι δεν βιώνουν την αγάπη στην ζωή τους.

Ίσως ακόμα να δυσκολεύονται στην σχέση τους με τον τωρινό τους σύντροφο και να νιώθουν ότι εκείνος είναι λάθος στα πάντα.

Είναι εύκολο να παραπονιέσαι για τις συνθήκες που προκύπτουν, να συμπεριφέρεσαι ως θύμα και να κατηγορείς τους άλλους για το γεγονός ότι δεν νιώθεις χαρούμενη. Αλλά λειτουργώντας έτσι δεν θα οδηγηθούμε ποτέ στην πληρότητα.

Το κλειδί για να βρεις την δύναμη είναι να αναλάβεις την ευθύνη για κάθε τι που συμβαίνει στην ζωή σου και τελικά να μετατρέψεις τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για να εξελίξεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις μπροστά νιώθοντας γεμάτη.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από ότι συμβαίνει στην ζωή σου – εσύ αποφασίζεις πως θα ανταποκριθείς και από ποια οπτική θα το δεις.

Και αυτό ακριβώς είναι που θα σου δώσει την δύναμη.

Έτσι λοιπόν όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία στο φλερτ και νιώθεις απογοήτευση και απελπισία – οι ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις είναι:

Πως μπορεί αυτή η εμπειρία να με ωφελήσει;

Και τι ευκαιρία παρουσιάζεται μπροστά μου μέσα από αυτό;

Ξέρω, μπορεί να μην είναι πάντα προφανές – αλλά σε ενθαρρύνω να «σκάψεις» βαθύτερα. Υπάρχουν συνήθως απίστευτα πλούσιες ευκαιρίες και οφέλη κρυμμένα πίσω από τις δυσκολίες.

Εάν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα και να συνεχίσεις να ανακαλύπτεις τις δυνατότητες σου – θα σε βοηθούσε:

Σε ποιες καταστάσεις κατηγορείς ανθρώπους στην ζωή σου και παίζεις το ρόλο του θύματος; Και πως σε ωφελεί όλο αυτό;

 Πως μπορείς να το αποδεχτείς και να ψάξεις βαθύτερα μέσα σου για την αιτία αυτής της συμπεριφοράς;

Πως μπορείς να μετατρέψεις τις απογοητεύσεις σε κάτι θετικό και να αναλάβεις την ευθύνη για την ευτυχία σου;

Όπως πάντα, είμαστε εδώ για να σε υποστηρίξουμε και να σε βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία έχεις στο φλερτ ή στην σχέση σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.