Πως να Απορρίψεις κάποιον Ευγενικά - Women's Bible

Πως να Απορρίψεις κάποιον Ευγενικά

Πως να απορρίψεις κάποιον ευγενικά

Το να μας απορρίπτει κάποιος συχνά μας κάνει να νιώθουμε ότι βιώνουμε ότι χειρότερο. Μπορεί λοιπόν να είναι εξίσου απαίσιο το συναίσθημα που νιώθεις όταν ετοιμάζεσαι κι εσύ να απορρίψεις κάποιον, είτε είναι φίλος που σου εξομολογείται τα συναισθήματα του ή κάποιος που γνώρισες πρόσφατα και παρ’ όλα αυτά δεν σε ενδιαφέρει.

Σου παρουσιάζω λοιπόν τρόπους που μπορείς να απορρίψεις κάποιον με ευγενικό τρόπο έτσι ώστε να μην νιώσει όσο γίνεται κανείς από τους δύο άσχημα.

#1 «Βγαίνω με κάποιον άλλο»

Το ξέρω, είναι δύσκολο και φυσιολογικά δεν θα σου πρότεινα ποτέ να πεις σε κάποιον ψέματα, αλλά μερικές φορές είναι η πιο εύκολη και καλύτερη επιλογή.

Εάν κάποιος που δεν σε ξέρει πολύ καλά, σου προτείνει να βγείτε, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποφύγεις να το πάρει προσωπικά.

Κανείς δεν μπορεί να παρεξηγηθεί εάν τον απορρίψεις επειδή βγαίνεις με κάποιον ή έχεις σχέση. Ακόμα και αν αυτός ο άλλος είναι στοιχείο της φαντασίας σου.Πως να απορρίψεις κάποιον ευγενικά

#2 Πρότεινε του να βγείτε ως παρέα

Αυτό είναι ξεκάθαρο και δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι να βγεις ραντεβού μαζί του.

Μπορεί να φαίνεται σκληρό αλλά είναι ένας δίκαιος τρόπος να προσεγγίσεις την κατάσταση.

Εάν σου προτείνει να βγείτε για ένα ποτό, ίσως να απαντήσεις με κάτι του τύπου: «Υπέροχα, θα καλέσω τον Γιώργο και την Ελένη μαζί μας!»

Αυτό δείχνει ότι δεν το θεωρείς ραντεβού και ότι δεν έχεις καν φανταστεί ότι πρόκειται για ραντεβού.

Με αυτό τον τρόπο, τα πράγματα παραμένουν ανοιχτά και φιλικά και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να καταλήξεις να απολαύσεις την παρέα του.

#3 «Έχω κανονίσει»

Αυτή η δικαιολογία λειτουργεί για μια ή δύο φορές, οπότε θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις με σοφία.

Ξανά, ξέρω ότι είναι δύσκολο καθώς δεν θες να απορρίψεις κάποιον αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρει το μήνυμα.

Πολλοί άνθρωποι είναι αρκετά σίγουροι πως όταν ζητήσουν από κάποιον να βγουν, θα πάρουν μια καλή απάντηση, έτσι, εάν δεν την πάρουν συνειδητοποιούν γρήγορα ότι έχουν εκλάβει λάθος τα σημάδια.

#4 Πες του ότι δεν είναι η προτεραιότητα σου να γνωρίσεις κάποιον αυτή την περίοδο

Αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή δικαιολογία καθώς συχνά είναι και η αλήθεια.

Είναι ένας καλός τρόπος να δώσεις σε κάποιον να καταλάβει ότι δεν θέλεις να βγεις μαζί του, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή τον αντιπαθείς.

Μπορείς απλά να πεις ότι είσαι απασχολημένη με την καριέρα σου, ή ότι περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο κάνοντας κάποιο χόμπι.

Είναι καλύτερο από το να τον απορρίψεις άμεσα επειδή δεν σου αρέσει και ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία να εστιάσεις όντως σε άλλα πράγματα.

#5 Πες του ότι δεν είναι σε καλή φάση τα ερωτικά σου

Να είσαι ευθύς και απλά πες ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κάποιο ραντεβού αυτή την στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να σου κρατήσει κακία και οι περισσότεροι μάλιστα δεν θα ρωτήσουν καν το γιατί ή τι συμβαίνει.

Θα υποθέσουν ότι μόλις βγήκες από κάποια σχέση ή ότι είσαι απασχολημένη με κάτι άλλο.

#6 Βάλε όρια

Εάν κάποιος που ξέρεις αρκετά καλά σου ζητήσει να βγείτε, ίσως να θες να βάλεις κάποια όρια μεταξύ σας.

Ίσως να νομίζει ότι έχει κάποια ελπίδα μαζί σου επειδή εξέλαβε λάθος την συμπεριφορά σου, και καλό θα ήταν να επαναξιολογήσεις τον τρόπο που επικοινωνείς μαζί του.

Όταν πιστεύεις ότι κάποιος είναι απλά φίλος, δεν εκλαμβάνεις την συμπεριφορά του ως ερωτική, και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για διάφορες κινήσεις γιατί ξέρεις ότι είναι αποκλειστικά φιλική η σχέση σας.

Εάν κάποιος φίλος σου, διαβάζει λάθος τις κινήσεις σου, είναι απαραίτητο να θέσεις όρια και να σιγουρευτείς ότι συμπεριφέρεσαι φιλικά και στα μάτια του.

Για να βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς τον εαυτό σου στους άνδρες, δες εδώ

#7 Ρώτα πως μπορείς να βοηθήσεις

 Όπως και με τους άλλους τρόπους που ανέφερα, εάν κάποιος που είστε κοντά σού ζητήσει να βγείτε, μπορεί επίσης να έχει συναισθήματα για εσένα.

Το να αποκτήσεις συναισθήματα για κάποιον φίλο μπορεί να γίνει αρκετά αμήχανο και για τις δύο πλευρές. Ρώτα τον πως μπορείς να τον βοηθήσεις και τι θα τον έκανε να νιώσει πιο άνετα.

Όταν τον αφήσεις να βάλει εκείνος τα όρια, του δίνεις πίσω τον έλεγχο, κάτι το οποίο χρειάζεται μετά από μια απόρριψη.

#8 Να είσαι ειλικρινής

Φυσικά, η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη λύση και σίγουρα η πιο αυθεντική.

Μπορείς απλά πολύ ευγενικά να πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι ή ότι προτιμάς να μείνετε φίλοι.

Μπορεί να είναι σκληρό και απότομο αλλά ίσως το εκτιμήσει πραγματικά. Τερματίζει και την αγωνία του για το πως πραγματικά νιώθεις, ή τον κάνει να νιώσει λίγο περίεργα αν δεν είσαι προσεκτική και πεις ότι δεν είσαι σε φάση για γνωριμίες αλλά μετά από μια εβδομάδα εμφανιστείς με το νέο σου σύντροφο.

Το να απορρίπτεις κάποιον ή ένα ραντεβού είναι περίπλοκο ορισμένες φορές αλλά τις περισσότερες τα πράγματα θα καταλήξουν να είναι μια χαρά είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο και για τους δύο.

Στο τέλος της ημέρας, κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις και αυτό που σε κάνει να νιώθεις άνετα και σε καμία περίπτωση μην πιέσεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση που δεν θέλεις και δεν είσαι καλά.

Είναι πολύ καλύτερο να νιώσεις λίγο αμήχανα όταν απορρίψεις κάποιον από το να συμφωνήσεις να βγεις μαζί του και να νιώθεις άσχημα που βρέθηκες σε αυτή τη θέση.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.