Πως η Απόρριψη μπορεί να σε βοηθήσει να Εξελιχθεις - Women's Bible

Πως η Απόρριψη μπορεί να σε βοηθήσει να Εξελιχθεις

Πως η Απόρριψη μπορεί να σε βοηθήσει να Εξελιχθεις

Όσο καλή κι αν είσαι στο ερωτικό παιχνίδι, η απόρριψη είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορείς να  κερδίζεις πάντα. Γι αυτό είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη και γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Βλέπεις, οι περισσότερες γυναίκες (αλλά και οι περισσότεροι άνδρες) τείνουν να μην δέχονται την απόρριψη πολύ καλά. Την αντιμετωπίζουν ως προσωπική απόρριψη, ως απόρριψη του συνόλου της θηλυκότητας τους, της προσωπικότητάς τους και του εαυτού τους από μεριάς του άνδρα.

Αυτό όπως έχουμε ξαναγράψει δείχνει ότι έχουν επενδύσει περισσότερο στην άποψη του άνδρα για εκείνες, από την άποψη που έχουν οι ίδιες για τον εαυτό τους.

Και όντως πολλές διστάζουν να φλερτάρουν με τον άνδρα που τους αρέσει, μόνο και μόνο επειδή παίρνουν την απόρριψη πολύ προσωπικά, σαν να λέει κάτι για τις ίδιες και την αξία τους ως γυναίκες και ως ανθρώπους.

Στην αρχή ίσως είναι και λίγο φυσιολογικό, όσο όμως αποκτάει μια γυναίκα αυτοπεποίθηση και εμπειρία, μαθαίνει να διαχωρίζει την άρνηση κάποιου να βγεί μαζί της, από το πώς αισθάνεται πραγματικά για τον εαυτό της.

5 βήματα για να ωφεληθείς από την Απόρριψη

Και φυσικά φίλη μου υπάρχουν τρόποι να μάθεις να την εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου, αρκεί να έχεις υπόψη σου τα ακόλουθα βήματα:

#1 Αποδέξου την πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα πως αντιδρούν οι άνθρωποι στην επικοινωνία μαζί μας. Όσο πιο έγκαιρα το κατανοήσουμε αυτό, τόσο καλύτερα και τόσο πιο απελευθερωμένοι θα είμαστε.

Πολλές γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση φαντασιώνονται ότι κάποια μέρα θα έχουν την ικανότητα να μην δέχονται απόρριψη ποτέ. Αυτό όμως δεν δείχνει μόνο χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά είναι και εντελώς μη ρεαλιστικό.

Όποιος μιλάει συχνά με ανθρώπους που γνωρίζει ελάχιστα ή λιγο, ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν μπορεί να προβλέψει.

Μπορεί ο άνδρας που σου αρέσει να είναι σε κακή διάθεση, να είναι σε άλλη φάση, να του έτυχε κάτι άσχημο στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή.

Μπορεί να τα ξαναβρήκε με την πρώην του.

Μπορεί να γνώρισε κάποια άλλη νωρίτερα και αυτή τη στιγμή να μην ενδιαφέρεται να γνωρίσει άλλη γυναίκα στο μπαρ.

Και φυσικά υπάρχει και η ελεύθερη επιλογή: για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να μην θέλει να σου μιλήσει ή προχωρήσει μαζί σου, δικαίωμα που είναι σεβαστό.

Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλοί λόγοι και συνθήκες, που είναι εκτός του ελέγχου σου, και για τους οποίους  δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Παρά μόνο να θυμάσαι: Δεν έχει πάντα σχέση με εσένα, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.

#2 Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου

Έστω ότι μιλάς με κάποιον που σου αρέσει αλλα εκείνος τελικά δεν σου ζητάει να βγείτε και δεν δείχνει ιδιαίτερο ερωτικό ενδιαφέρον, ότι κι αν γίνει μην αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου: «είμαι άχρηστη, τίποτα δεν μπορώ να κάνω σωστά», «δεν θα κάνω ποτέ σχέση» κλπ κλπ.

Αυτές οι σκέψεις δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά. Ίσα -ίσα που θα σε πάνε πίσω. Όσο κι αν μπορεί να μην είναι η επικοινωνία το φορτε σου, όσο άσχημα κι αν πήγαν τα πράγματα, μην αρχίσεις να οικτίρεις τον εαυτό σου.

Πες στον εαυτό σου, «οκ, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά όσο θα ήθελα. Τι μπορώ όμως να μάθω μέσα από αυτή την επικοινωνία, ώστε την άλλη φορά να είμαι καλύτερη; Θα κάτσω αργότερα να σκεφτώ με ηρεμία τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά». (βλ και βήμα 4).Πως η Απόρριψη μπορεί να σε βοηθήσει να Εξελιχθεις

#3 Μην κατηγορείς τους άλλους

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να μάθεις κάτι μέσα από αυτό το interaction. Μην πας στο άλλο άκρο και το ρίξεις μόνο σ’ αυτόν («ήταν αγενής», βλάκας, χαζός κλπ).

Μην το ρίξεις στο μαγαζί («εδώ έρχονται μόνο κάγκουρες»), στην περιοχή («σε αυτή την περιοχή οι άνδρες είναι πολύ δήθεν / φαντασμένοι») ή  …στα άστρα.

Μην είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που τους φταίνε πάντα οι άλλοι, και ποτέ οι ίδιοι. Έτσι δεν θα μάθεις ποτέ.

Θες να μάθεις περισσότερα για το πως να αναδείξεις τη θηλυκότητα σου όταν φλερτάρεις; Δες εδώ

#4 Μάθε από τα λάθη σου

Αντίθετα, ακόμα και αν εν τέλει δεν φερθηκε ευγενικά, δες την εμπειρία αυτή σαν μια ευκαιρία να μάθεις κάτι. Τι θα μπορούσες να του έχεις πει εναλλακτικά; Μήπως είχε κάποια αντίρρηση που θα μπορούσες να έχεις αντιμετωπίσει αλλιώς;

Κάποια προκληση του ή πειραγμα του, που θα μπορούσες να έχεις απαντήσει καλύτερα; Είχες σωστή στάση σώματος; Ενέργεια; Τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά;

Αυτή η διαδικασία δεν είναι και τόσο εύκολη. Απαιτεί να είσαι τίμια και ειλικρινής με τον εαυτό σου, χωρίς άμυνες και ψεύτικα εγώ. Προσωπικά, είχα παρατηρήσει ότι ανέλυα καλύτερα τα interactions το επόμενο πρωί, αφότου είχαν περάσει κάποιες ώρες και ήμουν πιο αποστασιοποιημένος και ψύχραιμος.

Αν χρειάζεσαι την άποψη κάποιου τρίτου και πιο έμπειρου, στείλε μας ένα μήνυμα και μπορείς να λάβεις σχετικές κατευθύνσεις και απαντήσεις από την έμπειρη ομάδα μας.

#5 Διασκέδασε με τη διαδικασία

Ας πούμε, ότι μιλάς με 2-3 άνδρες που βρίσκεις γοητευτικούς και το φλερτ δεν πήγε πολύ καλά.

Τότε αρχίζεις να απογοητεύεσαι ή να αναστατώνεσαι και να πιέζεις τον εαυτό σου, κάτι που ασφαλώς θα κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις επόμενες γνωριμίες σου, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Όταν λοιπόν διαπιστώνεις ότι αρχίζεις να αισθάνεσαι έτσι, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνει κάτι που του αρέσει ή κάνε λίγη πλάκα με τις φίλες σου.

Σημασία έχει να αποφορτίσεις τον εαυτό σου από την πίεση και να χαλαρώσεις. Αυτό θα κάνει τις επόμενες γνωριμίες πιο εύκολες.

Και το κυριότερο: Μην ξεχνάς ότι το φλερτ είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Και όπως κάθε παιχνίδι έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η επόμενη γνωριμία. Και αυτό το απρόβλεπτο είναι που το κάνει και τόσο ωραίο!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.